Reklamace a neuznaná záruka

vše co vás napadne
havlbrod
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Reklamace a neuznaná záruka

Příspěvek od havlbrod »

No podle mě se záruka vstahuje pouze na HW tedy na přístroj. a SW je už věc jiná... proto by i JB telefon vyreklamovat měly..

To je to samé jako když koupím PC s win ale nahraju tam linux:-D a pak to dam na reklamaci a oni mi to vratěj:-D
ip 5c

PinkFl
Host
Host

Příspěvek od PinkFl »

Já si naopak myslím, že zásah do SW by neměl mít vliv na reklamaci. Vemte si například notebook nebo PC. Nikdy jsem neslyšel o neuznání záruky na NB, na kterém si uživatel nainstaloval jiný systém než s jakým to koupil. Prodávají se i bez něj. Také jsem koupil NB bez OS a doinstalil jsem si Win ... nikdo to logicky neřešil, podle mě to ani nepustili - neměli důvod. Reklamoval jsem prasklinu na horním krytu. Je mi jasné že jsou proti JB, ale to je podle mě všechno co s tím můžou dělat. Podle mě by to u soudu měli prohrát.
Mac mini 2012
MacBook 13" 2008
MacBook Air 13" 2009
iPad 3 32 GB 4G, black, iOS 8.1
iPad mini 2, iOS 8.1
iPod Nano 16 GB blue
iPod touch 1 gen 8 GB
iPhone 4 16 GB, iOS 7.1.2
iPhone 5 64 GB, iOS 8.1
iPhone 6 128 GB, iOS 8.1
AirPort Time Capsule 2GB

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

ale kdo by se s nimi kvuli tomu soudil? :wink: vyslo by to draho a nez by se dockal roszudku tak by uz dyla tak 10.generace iPhone :lol: jinak proste kdyz bude rvat tak si tu opravu vyrve :!:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

Yreg

Příspěvek od Yreg »

juramac o stranu skôr píše:Z me strany tecka.

Myslím, že pokiaľ si urobíš JB a nechceš ho vzápätí reklamovať, je to tvoja vec. Rovnako si môžeš kúpiť knihu a jej časť si prečiarknuť a napísať tam vlastný príbeh. Alebo si rozstrihať mp3. Nie je žiaden spôsob ako mi zabrániť súkromne manipulovať s ľubovoľným objektom na ktorý sa vzťahujú autorské práva, ako len uznám za vhodné. Chcel by som vidieť zákon, ktorý by dokázal, že je to nelegálne

A je vec operátora, či záruku uzná, alebo nie. Chytrá firma ustúpi aj keď vie, že má pravdu, pretože zákazník jej to zarobí späť. A preto je možné, že ak budete kričať, vykričíte to. A ak áno, je to vec vás a operátora, ako sa dohodnete, alebo sa mýlim? Naposledy sa mi to potvrdilo, keď som v McDonalde vylial ľadový čaj a keď som to nahlásil pri pokladni, ospravedlnili sa mi a darovali mi nový.

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Mno.. Jit s JB na reklamaci je blbost - to nema smysl popirat. Po restoru telefonu s HW problemem pomoci DFU reklamaci vsak vzit proste musi a JB tam neprokazou.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7

Marthin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Marthin »

juramac píše:Uvedomte si konecne, ze ten telefon ovladaji jednicky a nuly a ty neochcijete
Yreg píše:Juramac, a ako to podľa teba spoznajú? Nehovor o binárnej sústave, akoby to bola nejaká mágia. Ak je človek šikovný a má telefón plne funkčný, isto po jailbreaku zahľadí stopy.

už sonyericssony, když se flashovali a přehrával firmware, měli v sobě nějakou součástku která počítala různé věci 8)
např. počet přehrání FW, flashování , nabíjení apod. proč by něco podobného nemohl mít iP :?: ;-)

jinak souhlas s juramacem - politika apple je možná dobře postavená ale jak pro koho ;-)

hannawald

Příspěvek od hannawald »

Juramac: a ty ses advokat, soudce, vystudovany pravnik nebo proc to tvrdis s takovou jistotou ty a ostatni jsou blbci?
ze ma neco Apple v podminkach je vec jedna. Zakon je ovsem nad podminkami Applu. A ten mi dava zaruku 2 roky. Mozna ji muze Apple omezit jak uzna za vhodne, ale ja si tim nejsem az tak jisty. Pokud je nekdo pravnik, rad se necham poucit.

Josef01
Host
Host

Příspěvek od Josef01 »

Koupením přístroje a jeho používáním jsi souhlasil s podmínkami Apple. Nikdo tě nenutí s podmínkami souhlasit, ale pak není ani možné používat telefon. Prakticky všechny firmy mají v podmínkách, že přicházíš o záruku v případě kdy je hardware přístroje poškozen v důsledku špatného zacházení, nehody, zneužití, nedbalého nebo nevhodného užití, anebo následkem oprav nebo úprav prováděných osobou jinou než jsou autorizovaní poskytovatelé servisu. Na to není potřeba ani soudce, ani právník....
iPhone 4S 16GB Vodafone, FW 7.1 NO JB

bawy
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od bawy »

Juramac: Neodpustím si, ...sledujem, ako vždy zhadzujes a odvrhujes JB...beriem, kradnúť sa nemá, ale pokiaľ si ľudia dajú JB iba preto, že im niečo APPLE nedáva, pričom by mohol tak v tom problém proste nevidím, určite, keď to APPLE povolí tak si tieto výhody budeš užívať taktiež ako si ich užívajú teraz všetci tí, čo majú JB. Pripadá mi to, ako by si celý čas nadával na marihuanu, aká je zlá, ako to nerobte, nesmie sa, no prídeš do Holandska a veselo sa vyfajčievaš/ bude legalizácia a veselo sa vyfajčievaš a vravíš aké je to dobré...ALE POCHOP, MI SI UŽÍVAME už teraz...pokiaľ nekradnem mám čisté svedomie, rovnako aj ADMIN a moderátory tohto fóra.
Macbook Pro 13" TB 2,9Ghz, 8GB RAM, 10.13.3
iphone 8 PLUS 64GB Space gray FW-11.1.2 JB

http://vegetariani.asp2.cz/?view=argumenty

Clant

Příspěvek od Clant »

Přečtete si schválně záruční podmínky, které máte u telefonu.

Modifikací softwaru/firmwaru telefonu automaticky ztrácíte záruku, jedná se o neoprávněný a neodborný zásah do telefonu. Je tím myšleno přehrání softwaru/firmwaru na jiný firmware s nějakou vychytávkou (sw/fw který není z dílny výrobce telefonu)

Český operátoři nejspíš nemají takovou techniku, aby poznali že jste na telefonu provedli JB nebo ne, když je telefon po restoru. Ale pokud by jste to chtěli opravdu hnát před sebou nemyslete si že operátor nedá telefon do nějakého servisu Applu a jak již bylo zmíněno. To že dáte restore, tak vrátíte telefon do továrního nastavení, ale jako každý jiný telefon má mobil svojí flash pamět a nepochybuji že tohle iPhone mít nebude.

Proto si vedu svýho iPhona oficiální cestou, přesne tak jak Apple chce a nevidim žádný problem ani důvod dělat JB, možná ulehčim mojí kreditce ale pár penízku mě nezabije...

mathev

Příspěvek od mathev »

ty si kde videl ze telefony opravuje operator? :) operator je iba sprostredkovatel medzi zakaznikom a autorizovanym servisom.
a licenciu na autorizovane opravy maju iba servisy ktore si apple urcil a ma s nimi zmluvu

Clant

Příspěvek od Clant »

mathev píše:ty si kde videl ze telefony opravuje operator? :) operator je iba sprostredkovatel medzi zakaznikom a autorizovanym servisom.
a licenciu na autorizovane opravy maju iba servisy ktore si apple urcil a ma s nimi zmluvu

ok dejme tomu třeba Britex (Tábor), oni to nepoznají, ale hnát to někam k soudu nebo se hádat furt, daj to do Applu a je konec debaty, Apple si to zjistí sám

hannawald

Příspěvek od hannawald »

Josef01 píše:Koupením přístroje a jeho používáním jsi souhlasil s podmínkami Apple. Nikdo tě nenutí s podmínkami souhlasit, ale pak není ani možné používat telefon. Prakticky všechny firmy mají v podmínkách, že přicházíš o záruku v případě kdy je hardware přístroje poškozen v důsledku špatného zacházení, nehody, zneužití, nedbalého nebo nevhodného užití, anebo následkem oprav nebo úprav prováděných osobou jinou než jsou autorizovaní poskytovatelé servisu. Na to není potřeba ani soudce, ani právník....

jinymi slovy obsirneji rikas, ze Apple to ma v podminkach. Jenze Apple nedela zakony Ceske republiky a me zajimalo, jak je to v zakone, nebot ten mi dava 2letou zaruku. Chces tim rict, ze pokud Apple napise do zarucnich podminek, ze nesmim u pouzivani tel jist jablka, tak tim opravdu mohu prijit o zaruku?
Je zjevne, ze praskly kryt nesouvisi se SW, proto mi prijde divne, ze by mohl Apple odmitnout zaruku, prestoze to pise v podminkach. Neco jineho by byla reklamace padajiciho systemu apod.
Netvrdim, ze mam pravdu, jen bych rad vedel, jak je to v zakone, ale zadny pravnik se mi tu zatim nevyjadril:)

kosmonaut
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od kosmonaut »

juramac: myslim by pro nej bylo lepsi si najit obcansky zakonik (http://business.center.cz/business/prav ... st8h2.aspx - zajimat ho bude §619-627). jinak to fakt moc hrotis s tim udsuzovanim JB. kdo chce kam, pomozme mu tam, ne? nikdo ti JB nevnucuje a kazdej kdo JB dela, tak cini na vlastni riziko..

hannawald:takze chces rict ze zaruka musi platit at si vyrobce pise co chce? neni to pravda.. konkretne v §620 odst. 4 se pise:
(4) Pokud je to s ohledem na poskytovanou záruku potřebné, prodávající v záručním listě srozumitelným způsobem vysvětlí obsah poskytované záruky, uvede její rozsah, podmínky, dobu platnosti a způsob, jakým je možno uplatnit nároky z ní plynoucí.

tzn. podminky zaruky si urcuje prodejce... pokud tedy prodejce rekne ze JB porusi zaruku, tak ji porusi a hotovo. zakon ti dava pravo na 2 letou zaruku a tu taky mas. ale tim ze jsi porusil podminky prodejce jsi o ni prisel. vedome.

jinak nic proti JB, taky ho mam :D. vadi mi ale tohle polemizovani zprominutim o ho**e.

jo, jinak pravnik nejsem, ale nejaky semestr prava mam a google umim pouzit tez.
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Ja chcem hlavne podotknúť, že tým, že si vykonáš jailbreak, porušíš licenciu a príjdeš o záruku neporušíš žiaden zákon. Pár debov tu furt dokola píše, že jailbreak je nelegálny. Nie je.

OT: vasek, ty máš 25 Macintoshov!? :O
Naposledy upravil(a) Yreg dne čtv dub 02, 2009 8:10 pm, celkem upraveno 1 x.

vasekplzen

Příspěvek od vasekplzen »

to Cosmonaut:
mas sice pravdu, ze dle paragrafu 620 odst.4 prodavajici upravuje podminky zaruky, ale troufam si tvrdit, ze Apple (servisum je to putna kdyz jim praci a dily nekdo zaplati) se z reklamace HW vady diky "svym podminkam" kde zminuje nepovolenou upravu SW nevyvlece. Osobne zatim problem nemam, ale dnes jsem to ze zvidavosti konzultoval s pravniky a vysledek dle nich je ten, ze by zamitlou HW vadu s JB telefonem Apple (alespon v CZ) nevyhral.

Bylo by zajimave to nekdy opravdu "vyhrotit".

PS:Apple protezuji od mych prvnich IT krucku doposud, ale obcas je jejich politika na trhu na zbli...

Clant

Příspěvek od Clant »

ale prostě jednou máš nějaký podmínky když chceš uznat reklamaci a je tam výslovně zakázáno jakkoliv modifikovat software (vyjímka jsou pouze upgrade od Applu) takže Jailbreakem přicházíš o záruku, porušil jsi podmínky.

vasekplzen

Příspěvek od vasekplzen »

Clovece Zlata,

precti si sve prispevky a pak se mi treba pokus nejak prokazat, ze Te Apple neplati za prosazovani svych "podivnych" podminek zaruky. Neberu Ti Tvuj paranoidni nazor na me "machrovani", ostatne je mi celkem ukradeny tak jako Tobe muj nazor. A argument, ze znas "nejaky ty pravniky" je v poradku - KAZDY zna pravniky, ale Tve doporuceni o vraceni diplomu pouze dokazuje Tvuj zuzeny pohled na vec.
Nikdo Ti Tve uvazovani nebere a klidne si s nim zij ve sve ulite dal.
Nic vic nic min a uzij si pekny den :)

guzmen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od guzmen »

sorry za ot:

neviem ci sa mi to len zda, ale juramac asi pojedol vsetku mudrost sveta a mi ostatny sme len chudaci nevedomý.
Obrázek Iphone 2G 16GB, Fw. 3.1 JB O2.sk
Obrázek MacBook pro 13" 2011 intel SSD 80GB Lion 10.7.2 + Apple remote

dodo_mt
Starý pes fóra :)

Příspěvek od dodo_mt »

OT: Nepojedol to o com pise je pravda. Na to mu nikto nemoze nic povedat ;) Je na kazdom z nas co si so SVOJIM iPhone dovoli urobit a ci podstupi to riziko a strati zaruku.

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

eMPiko

Příspěvek od eMPiko »

Zdravím,
len tak som si preštudoval ten príručný manuál s podmienkami, čo som mal v krabičke s iPhonom a nič, čo by sa vzťahovalo na Jailbreak som tam nenašiel. Na základe čoho som teda mal vedieť, že strácam záruku? Resp. kde presne sa tam píše niečo, čo sa vzťahuje na Jailbreak, ak som to náhodou prehliadol.

kosmonaut
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od kosmonaut »

juramac: chovas se opravdu lehce nadrazene, to se do normalni diskuse moc nehodi :|.. chapu, kazdy se nekdy necha unest..

vasekplzen: ja ti nevim, podrobnosti neznam a pravnik nejsem, ale myslim ze zaruka je jen na cely pristroj (HW + SW dohromady, nebot jak juramac nekolikrat pronesl je SW nedilnou soucasti zarizeni), takze pokud porusim licencni ujednani, proste prijdu o zaruku na pristroj. jasne, je to pitomost, JB nezapricini praskani krytu, ale nebavime se tu o tom, co je logicke, ale jak to je podle prava. cim ten pravnik argumentoval? muzes to nejak konkretneji rozvest?

jak jsem psal vyse, taky s tim problem nemam, ale je fakt ze to je zajimave tema :wink:.
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9

kosmonaut
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od kosmonaut »

mozna jsi si nevsiml, ze co se tyce tohoto tematu, mame docela podobny nazor. jen mi vadi tvuj lehce povyseny pristup. za nic jineho jsem te nekritizoval. ani jsem v zadnem prispevku nevymyslel jak neco ochcat. co se tyce tvych REALNYCH ARGUMENTU, nikdy jsem nemel nic proti, tak nevim co mas ty...

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Toto už je slovní souboj dvou lidí. Zdráhám se to nazvat OT diskusí. Pokračujte, prosím, přes PM, pokud si stále máte co "říci".

pharlap

Příspěvek od pharlap »

Ja stale nechapu,proc se tady rozjizdi tahle dookola omilana diskuse :shock: Hlavne pan juramac jako krizak v prvni linii, by vsecky upalil, a donesl na oltar Applu kazdeho jednoho hrisnika, co udelal kdy JB. Je to mysleno obrazne, ale presne tak to je! Kolikrat sme se uz o tom tady bavili? To co si udelas se svym iP. je jen tvoje vec. Klidne JB. A kdyz ho pak kvuli nejake HW poruse pujdes reklamovat, mel bys udelat restore. To je oc tu bezi a bylo vyreseno na prvni strance vlakna.
Souhlasim s juramacem, ze kdyby doslo na tvrdy, tak u soudu by to asi Apple vyhral. S tim, ze JB je nelegalni zasah do systemu.
Samozrejme cela vec ma taky vice "lidske" hledisko, ci spise receno "selsky" rozum, ktery se ovsem na tyhle zalezitosti a pravni klicky nevztahuje. A souhlasim s kousmonautem, ze JB nezpusobi praskliny na krytu.. ale to Apple zajimat nebude :wink:
P.S.: A doufamm, ze ste neprehledli zajimavou poznamku eMPika nekolik prispevku nademnou.

hoboj

Příspěvek od hoboj »

No a ted nevim, jestli mam vubec zkouset, dat na reklamaci founa s JB ( samozrejme s cistym fw ) kdyz mi prestala fungovat WiFi.

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

juramac píše:...a ty ten system, ktery je chraneny mimo jine mezinarodnimi autorskymi zakony, ktere jsou nad nase ceske zakony ...

Pokud je dany vyrobek prodan u nas, tak se ridi nasimi zakony, nad ktere snad nemuzou byt zadne mezinarodni nadrazene (pokud je nase pidi zemicka taky neprijala).
To same jak se tusim ve Francii nemohl prodavat blokovany iphone, protoze takovy prodej je proti tamnim zakonum (a taky nikdo neargumentoval, ze v USA je mozne prodat blokovany tel).
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

MiBi-MacZone.CZ

Příspěvek od MiBi-MacZone.CZ »

Nez vubec donesete telefon k operatorovi , tak:

a) odstrante JB prehranim / restore firmware - pokud jste ho provedli
b) odstrante pripadne mechanicke vady / zpusobnene pady atd /
c) ujistete se , ze telefon nebyl ve vode / vlhkosti - viz idikacni lakmus
d) vezmete na vedomi, at to zni jakkoliv tvrde, ze jedina zavada, ktera se 100% vyplati u iPhone 3G uplatnit v zaruce , je zavada na zakladni desce / tedy nefunkcni GSM , WIFI , GPS, BT /

Pokud :
- nejde restore udelat / vadny dock apod. /
nebo je tam viditelna mechanicka vada ( praskle sklo apod )

, nejdrive uveddte do stavu, kdy restore udelat jde ...

Operator je tlacen / bohuzel / politikou Apple vicemene reklamaci neuznavat a pokud nalezne nejakou takovouhle zjevnou vadu , reklamaci uz Vam neuznaji

pokud sverite opravu kamaradovi / servisu , tak se ujistete , ze rozebrali / a do funkcniho celku slozili/ nejmene 50 iphonu , a ze neni videt, ze se do telefonu nekdo dobejval ... videl jsem uz mraky zprasenych iPhonu od "taky opravaru" , a to vcetne "zavedenych" servisu MT

Pokud mate telefon z USA , plati obdobne pravidla, jen je mnohdy levnejsi si jej nechat opravit v CR pozarucne .

oliver.es

Příspěvek od oliver.es »

já mám problém s tím, že se mi pod krycí sklo dostal prach a drobky. zjistil jsem že těsnící guma mezi stříbrným rámečkem okolo displaye a sklem je na levé straně v jednom místě nějaká steřelá nebo co... a prach se pomalu ale jistě usazuje. jsem zvědavej co mi na to řeknou.

jeanie4577

Příspěvek od jeanie4577 »

oliver.es: Tak napis, jak jsi pochodil. Muj iphone ma tu gumu taky nejakou podezrelou, a to na horni casti. Prach ale zda se zatim pod sklem neni. Docela me tohle stve...clovek slysi vsude o prasklinach, ale pak najednou zjisti, ze i kdyz prasklina nikde zadna a uz ma pocit, ze nastesti nema jeden z vadnych kusu, tak zjisti, ze guma je ausus a na zadnim krytu bublinka (zatim nepraskla).
Tahle zavadovost materialu u iphonu dost zamrzi.

S474N
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od S474N »

juramac píše:Jiste. Nekdo si vedome nakopne telefon JB,diky tomu prijde zcela logicky o zaruku ,ale pak pri reklamaci chce oddelovat SW od HW, spekuluje,jak ten Apple a nebo operatora znovu ocurat a ziskat gratis novy a kdyz to nepujde,tak chce kricet,operator musi dokazovat,pripadne soudnim znalcem budeme vyhrozovat. A co jeste treba pozvat televizi Nova? Jste smesni . Porusili jste vedome obchodni podminky , takze radeji mlcte a zaplatte si opravu na plno. Ten rev a znalec, ktery vam je stejne k nicemu, vas prijde draz a nebudete za vola....

Docetl jsem to pouze k tomuto prispevku a ten me opravdu dostal. Mily pane, on reklamuje uplne neco jineho, nez oni zkoumali. V tomto pripade bych si byl vice nez 110% jisty, ze bych jim dal v prodejne jeste jednu sanci na opravu s tim, ze bych trval, jake vady jasne vytykam a nasledne bych vse resil jiz posudkem. A dovolim si klidne rici, ze i s JB telefonem. Zadna souvislost mezi JB telefonem a tlacitkem nebo prasklym krytem neni a proto nelze ztratit zaruku na cely pristroj. Cela situace mi prijde, jak kdyz by mi odmitnuli uznat reklamaci napriklad motoru v aute proto, ze jsem si vymenil radio za jine.

PS. na tyhle pripady je vhodne mit i pravni pojisteni DAS, kde clovek nic neresi a jenom vse predava jim na reseni.

EDIT:
tvosi píše:ale kdo by se s nimi kvuli tomu soudil? :wink: vyslo by to draho a nez by se dockal roszudku tak by uz dyla tak 10.generace iPhone :lol: jinak proste kdyz bude rvat tak si tu opravu vyrve :!:

Ja bych se soudil klidne i o pet korun. Kdyz uz jednou tu DASku mam zaplacenou a na jeden pripad mam vyclenenyho "pul mice", tak proc bych to nevyuzil, ze? :mrgreen:

Jenom takova perlicka, zkouselo se mnou vyjebat spousta prodejcu, ale vzdycky, kdyz jim prisel "seznamovaci dopis" s hlavickou od DAS, vyctem vseho, co budou pozadovat, tak najednou zmenili nazor a vzdycky vyplatili vse do posledni koruny. To je nahoda, ze? :mrgreen:

Příspěvek jsem ti upravil tak, aby odpovídal pravidlům (viz odkaz níže). Je to pravidlo o editaci vlastních příspěvků. To je také naposledy, příště ti jej smažu bez varování. Beavers.
viewtopic.php?f=112&t=10929
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB

Clant

Příspěvek od Clant »

S474N: přečti si ten záručák. Prostě dostáváš komplet telefon (hardware+software) v záručáku máš prostě napsáno, že zasáhem do softwaru ztrácíš záruku (výjma pouze upgrade softwaru - oficiální). Takže ani s DAS by jsi neuspěl, když by jsi poslal telefon na reklamaci kde máš JB.

Auto je něco jiného jak telefon, auto dokáže jezdit bez rádia, ale telefon nefunguje bez softwaru.

Ano z logického hlediska určitě nemá smysl přehranej software na prasklej plast iPhonu, ale to už je nezajímá, udělal si zásah do softwaru telefon, tim jsi porušil záruční podmínky a konec debaty, to že by jsi se pak s nima hádal u soudu o tom že software nemá žádnej vliv na prasklej hardware, ano to je pravda ale o záruku si přišel tim že jsi udělal JB.

Takže když telefon do reklamace tak jedině udělat restore a pokud by měli stejně názor, že jste dělali JB (a vy ho udělali a udělali restore) tak se s nima hádat, ale jen do takové míry než řeknou že to pošlou na analýzu do nějakýho Apple servis centra, tam už je konec, tam už to pak nevyhrajete 8)

S474N
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od S474N »

Clant: ty ovsem nechapes jednu podstatnou vec. Stejne jako v ruznych EULA smlouvach, tak i zde si muze prodejce/vyrobce napsat cokoliv. Dulezita je aktualni pravni uprava daneho statu. U nas plati to, ze zaruka se nevztahuje na zavady zavinene uzivatelem vyrobku. A je na prodejci, aby prokazal souvislost. Postup bych navrhoval takovy, aby zakaznik trval na opraveni, respektive aby v reklamacnim protokolu byla jako reklamovana zavada uvedeno "Praskly kryt" a velmi rad bych si precetl, co na toto konkretne napise jako vyjadreni prodejce, pripadne si to velmi radi prectou i na COI :mrgreen:

BTW toto jsou naopak presne pripady, kde DAS do toho rozhodne jde a je navic i uspesna.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Premazane. Dalesie urazky si rieste cez PM.

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

JOJO2531

Příspěvek od JOJO2531 »

....moj iphone je potom max vadny....vela prachu pod displejom, praskliny (smerom nahor od konektora, a tlacitka vyp/zap)..reklamacia neuznana z dôvodu mech. poskodenia..odpoved servisu ze oni nevedia ako k mech. poskodeniu doslo....ip som dostal spat tiez zapnuty, jb som nikdy nemal..teraz zaplavujem operatora staznostami...v mojom pripade az moc vela pochybenia zo strany predajcu, servis PPI-ETC...... :( :(

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

Kolega v práci reklamoval iphone ohledně nefunkčnímu tlacítku home button, přisla mu odpověď, že záruku neuznávají z důvodu "škrábnutí v pravém rohu telefonu". Vím , že ho měl v naprostem poradku a kromě škrábanců na zadní straně(neznám snad nikoho , který tam nějaký škrábanec nemá) a nikdy mu nespadl apod. Jestli je politika Applu, že kvuli jakýmukoli škrábanci na telefonu , který nemá s reklamovanou závadou naprosto co dělat,tak si myslím ,že u Applu žádná záruka neexistuje a to je docela sprostý.......

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

Problem je , že se s tebou na pobočce nikdo nebaví a obsluha ti řekne, že takhle se vyjádřilo reklamační oddělení a na dotaz po telefonu, se operátor vyjádřil v tom smyslu, že to má Apple takhle "nastavený"(uznávání záruk) A že oni s tím nic nenadělají, tak s nimi pak diskutuj, když si melou pořad to svoje.........

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

.......co se týče těch samolepek, tak jsem to kolegovi poradil ať mu do protokolu napíše barvu samolepky(vím o jedné a to pod konektorem dobíjení), natož mu bylo odpověděno, že oni jsou tam jenom od toho aby sepsali protokol a nejsou školeni , aby něco zkoumali. Na prodejně jsou jenom prodavači a technik tam asi vážně není, ale nechtěla napsat ani barvu té samolepky do protokolu , argumentovala viz výše..........

Když jsme u těch indikátorů vlhkosti, kde je najdu? Jak píšu vím o jedné pod konektorem, je jich více ?

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Druhý je v zásuvce pro sluchátka.

rancoen

Příspěvek od rancoen »

juramac píše:ziskal jsem informaci, ze zadny AUTORIZOVANY servis na iPhony V CESKU NENI a ze ve smlouvach s operatory je, ze zjevne zavady musi operatori resit vymenou kus za kus. Nikdo, ani technici operatoru, nemaji opravneni do iPhonu jakymkoliv zpusobem stourat.

Odkud je ta informace? Pokud neni v CR autorizovany servis a ty servisy, kam operatori iphony posilaji, jsou tedy neuatorizovane, pak nemohou s iphony delat vic, nez se na ne podivat, resp. na ty indikatory vlhkosti a skrabance. Nemohou tedy zadnou reklamaci fakticky posoudit, protoze nemohou iphone zkoumat. Takovy "servis" je podle mne k nicemu (pokud nema iphone cervena kolecka vlhkomeru), tudiz ani nema cenu tam iphone posilat "k posouzeni reklamace", ne? Pokud to spatne chpu, co teda v tech servisech s iphony delaji??

Odpovědět