Notebooky a vše kolem

vše co vás napadne

Vlastníte Notebook ? Kterou skupinu preferujete? Vista64Bit nebo XP 64Bit ?

Ano
32
28%
Ne
7
6%
----
1
1%
AMD + ATI
10
9%
Intel + nVidia
19
16%
----
2
2%
Vista 64Bit(32Bit)
15
13%
XP 64Bit(32Bit)
14
12%
Apple,OSX
15
13%
Ostatní
1
1%

Celkem hlasů: 116

Wexter

Re: Notebooky a vše kolem

Příspěvek od Wexter »

jsm rád že aspoň někdo si to myslí :) tatík si akorát poklpal na čelo :) ale on an i nezapne PC, natož aby tomu rozuml :)

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

No tak člověk kterej tomu nerozumí si může dělat co chce... Já neříkám, že tomu rozumim, ale jakš takš se v tom vyznám... A to MSI mi nepřijde špatná volba a hlavně když se zamlouvá tobě:-)

Wexter

Příspěvek od Wexter »

práě teď píšu z jednoho staršho MSIčka a jako značka mi vyhovuje ... parametry toho nového mi taky vyhovují .. hlavně to že tam není přiblblá Vista :)

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

No vidíš, kdyby si měl Maca, tak by si neměl problémy s Vistou... U Macu jsou OS tak stejný, že je to jedno

dodo_mt
Starý pes fóra :)

Příspěvek od dodo_mt »

Wexter píše:práě teď píšu z jednoho staršho MSIčka a jako značka mi vyhovuje ... parametry toho nového mi taky vyhovují .. hlavně to že tam není přiblblá Vista :)

Mas tam zaruku NDB?

dodo
Naposledy upravil(a) dodo_mt dne pon říj 06, 2008 7:28 pm, celkem upraveno 1 x.
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Wexter

Příspěvek od Wexter »

Domy007 píše:No vidíš, kdyby si měl Maca, tak by si neměl problémy s Vistou... U Macu jsou OS tak stejný, že je to jedno

u MACu se mi nelíbí tak rozšířená kompatibilita jako u WINu a navíc win je levjěnší :) jak Soft tak i HW :)

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

No tak jasně, ale je to zase počítač bez starostí.. Neříkam, že já nemam počítač s woknama, ale po nějaký době ho už vůbec nezapínam.... Je pro mě jednodušší používat Maca

Wexter

Příspěvek od Wexter »

tak už mám svůj MSI GX620X a musím říct, že šlape jak hodinky ! krásna, nádhera, luxus ! :)

Harrison
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Harrison »

Pani, ako suvisi toto tema s iPhonom? Alebo mi nieco uniklo? :?
    iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
    Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
    Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme

ls8

Příspěvek od ls8 »

Uniklo ti, ze toto vlakno je v kategorii "Vse ostatni". Tady se muze diskutovat o vsem.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Dwarf

Příspěvek od Dwarf »

Ja som po dlhej dobe presiel na Mac OSX a vobec nelutujem. Lutujem len ze som to neurobil skorej a nemusel som sa neustale babrat v tom hnuse od mrkvosoftu.
ked NTB na bezne veci tak MacBook ked na nosenie tak Air a ked na grafiku tak Pro.
No ale za chvilu budu predstavene nove veci od Apple a coskoro aj novy OS takze by som asi chvilku pockal.
No a keby som bol donuteny nieco s Win tak Dell. Ta podpora predaja a servis je No1.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Taky si pockam na nove MacBooky, muj tri roky stary Lenovo (12"LCD, 1.8kg) uz pomalu dosluhuje.

Velky notebook nechci, urcite chci zustat u 12"-13" LCD a hmotnosti pod 1.8kg.

Pokud bude 13" MacBook s poradnou nvidia grafikou (8600gt), 2GB RAM (rozsiritelny na 4GB), 320GB diskem a idealne BD mechanikou, neni co resit. Jinak se bohuzel budu muset poohlednout po necem jinem v kategorii do 2kg.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

tak já taky napíšu co mám.

Asus F8P Black (částečně potažený kůží)

Intel Core 2 Duo 2,4Ghz
2x 2048MB DDR2 RAM 667Mhz
320GB disk
Ati HD2400 256Mb
14.1 Lcd
DVD-RW s lightscribe.

Win. Vista home premium 32bit

Mám ho asi 3 měsíce a používám ho celej den a jsem s ním naprosto spokojenej.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

Wexter

Příspěvek od Wexter »

a jakou ti windows píše RAM ? :)
Mimochodem, neporadí mi někdo nějakou pěknou novou strategii ?
když už mám celkem dobrý PC tak bych si na něm něco rád zkusil, ale ty střílečky mě moc neberou ... je to pořád to samé dokola :)

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Pise mu do 3GB na 4GB by musel mat 64bit...
No a k druhej otazke... hmm celkom sa mi paci novy Settlers a napiklad este co mna berie tak Command & Conquer vsetky diely ale uz som nehral ani nepamatam.... naposledy pred pol rokom hadam CS 1.6 :)

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Wexter

Příspěvek od Wexter »

no právě :) 4GB a stejně je nevyužiješ :)

jj ten red alert :) snažím se so sosnout přes torrent ale už 2 verze mi nešly

joxerveliky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joxerveliky »

Wexter píše: navíc win je levjěnší :) jak Soft tak i HW :)

Neřekl bych, že je je PC a win levnější....nebo spíš ve srovnání levné boty a drahé boty.
Ja jsem přešel na Mac před rokem a nelituju ani omylem, naopak, už se nikdy nevrátím k woknům a kdykoliv se snimi setkám (respek. musím něco v oknech řešit) tak jsem naprosto otráven. Sice mám nainstalovaný Virtualbox, ale to jen kvůli autocadu,pro který jsem zatím nenašel náhradu. Všechnu ostatní práci ale provádím na Macu (grafika, zvuk, veškerá tvorba čehokoliv)
Apple si zakládá na tom, aby vabraný HW perfektně šlapal se SW a vzájemná kompatibilita jednotlivých komponentů byla naprosto 100%. Proto se na první pohled zdá Mac dražší než sestavované PC ikdyž jsou použity, dejme tomu, stejné komponenty.
Stejně tak třeba nVidia Quadro je několikanásobně dražší než obyčejná nVidia, ikdyž má stejné parametry a je použito stejných součásteček pro výrobu. Rozdíl je právě v detailech kompatibility a využití potenciálu karty. Jsou psány speciální ovladače, atd.
Proto vee výsledku rozhodně není Mac dražší než PC
Uznávám, že na Wokna se sežene spousta prográmků "zdarma", ale to na maca už skoro taky.
Co se ale týká profesionálních programů, tak macosX vůbec nepostrádá, ba naopak, na něm ty programy (jsem zvukař, takže využívám profi programy hlavně pro střih) šlapou jako po másle. pokud je program v pořádku (bez nějakých podivných craků), tak Mac prostě ne a ne a nespadne. :)
Co se týká ceny SW tak při koupi Maca vždy dostáváš zdarma systém a balík iLife, který je určen pro neprofesionální práci skoro se vším co budeš kdy potřebovat dělat, kromě toho na stránkách apple máš perfektně udělané video návody, které tě naučí s těmito programi zacházet. Kompletí kancelářský balík je také za velmi přijatelnou cenu.
Pro uživatele Woken je trochu nezvyk, pochopit systém MacosX, a bude chvíli provádět na macu woknoviny:) Jak ale systém pochopí, tak už většinou nechce nic jiného....
Každopádně nikomu nic nevnucuji :) Jen chci vyjádřit moje zkušenosti.
Mac Mini Late 2012 Core i5, OSX 10.9.5
iPhone 4s 64GB, JB iOS 9.0.2

Wexter

Příspěvek od Wexter »

No však jistě, až budu vydělávat jako zaměstaný člověk a né jako student a budu mít nějakých těch 50 000,- navíc (když už tak pořádně) tak i ten nejnovější mac book vyzkouším, do té doby jsem spokojeným zákazníkem Windowsu. Ale do macu půjdu hlavně kvůli toho že jsem měl možnost vyzkoušet jeho odlehčenou verzi (iPhone) jinak ybch do něj nešel jen kvůli toho že ho vidím v každém americkém seriálu na kolenou nějaké pekné blondýny :) Mimochodem i ten iphone se poslední dobou až moc objevuje v těc nových US filmech, seriálech.
ps: nemáte někdo orig key na Vistu Ultimate 64bit ? :)

terry

Příspěvek od terry »

Jojo, to máš pravdu. Sleduju asi tak pět seriálů (pravidelně) a v každém z nich již byl iPhone nebo nějaký Apple Computer :)

Ale k tématu. Nevím, proč mluvíš o 50000CZK, protože například MacBook koupíš za mnohem méně. Já osobně jsem si na MacBook vydělal sám, ať už prací, prodejem apod. Dal jsem dohromady 20000CZK a šup a byl doma. A to jsem ho kupoval v česku.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Wexter píše:a jakou ti windows píše RAM ? :)
Mimochodem, neporadí mi někdo nějakou pěknou novou strategii ?
když už mám celkem dobrý PC tak bych si na něm něco rád zkusil, ale ty střílečky mě moc neberou ... je to pořád to samé dokola :)

Píše mě to normálně 4GB RAM ve windows, a 4GB mám proto, že si aji něco bere grafika která umí dohromady mít až 1GB paměti.

A navíc jsem ty 4GB ram dostal uplně zadarmo, tak proč bych je tam nedal.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

Callipo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Callipo »

Já jsem si asi před 14 dny objednal MacbookPro 2.4/2/200/8600/15" a čekám až dorazí.Cena 32 tisíc - nový,2 roky záruka.Mýslím že jsem chybu neudělal .. :)

terry

Příspěvek od terry »

Menší chybičku si udělal. Měl sis počkat na nový MacBooky a pak se rozhodnout :) Jednak se budou stávající asi zlevňovat a navíc by se ti mohl zalíbit nový.

Callipo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Callipo »

nene tohle ja za chybicku nepovazuju .. :) Neboj .. tohle sem si probral.Dle meho nazoru se slevnovat nebudou, jelikoz sleva byla nedavno o 10 tisic.Zmeny se maji predevsim tykat macbooku - budou hlinikove a nejake obrovske zmeny u MBP necekam.Cena bude stejen velika a mylsim ze nynejsi MBP bych levneji nez za 32 stejne nekoupil .. :)

joxerveliky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

OT:Co se týká výrobků apple v US seriálech: Osobně mě to velmi těší, ono také najděte nějaký dokonalejší design u jiných výrobců.....(ano jsem zaujatý, ale oprávněně :) )
Kromě toho, všimli jste si, že vždy, když se na obrazovce objeví MBP nebo iMac tak mu trapně chybí jablíčko, nebo je vždy nějak schovaný...třeba za vázou, nebo tak....přitom každej ví, že se jedná o apple:-)
Ikdyž třeba ted ve čtvrté řadě PB co běží, jakoby hodily toto maskování jablka za hlavu a už tam ukazují MBP v plné kráse, a že je se na co koukat:-)
Na nocý design jsem zvědav, ale nejsem si jist, zda budu nadčen, protože u iPhone 3G tomu bylo u mě naopak :(
K cenám MB a MBP, vždyť se dají sehnat fakt za pusu.....koukněte třeba na eBay.com ... je sice pravda, ze dovoz z US prinasi neprijemnosti, ale za tu cenu to rozhodne stoji! A nebo si vychytat nejakou akci, treba od iStyle a koupit MB na firmu. A věřte nebo ne, je o co stát, protože i třeba na obyč MB s grafickym čipem lze stříhat bezproblému HD video ve finalCutu (viděl jsem na vlastní oči)!

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

odhlasováno, acer, služební, ani nevím jakej :) 2GB RAM takže Visty běží vcelku obstojně, office, email atd, nic " velkého" a tom nedělám. Slabší Wi-Fi mám v kanceláři router a v zasedačce mám horší signál což mě otravuje při poradách protože mám pomalé fórum 8)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

Wexter

Příspěvek od Wexter »

Prosím vás, koukám že hodně z vás jste zaměstnanci, proto bych někoho z vás chtěl poprosit, jestli by byla možnsot že by jste mi koupili windows Ultimate 64bit na firmu a já bych vám to zaplatil :) hodila by se mi origoš, protože jsem si koupil notebook s freedosem. Takže kdyby jste měli někdo možnost koupit windows za babku a je vám na nic protože používáte macbook, tak mi by se to hodilo :)

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Callipo píše:Já jsem si asi před 14 dny objednal MacbookPro 2.4/2/200/8600/15" a čekám až dorazí.Cena 32 tisíc - nový,2 roky záruka.Mýslím že jsem chybu neudělal .. :)

Můžu se zeptat, kde jsi za tak výhodnou cenu koupil MBP? Pokud je to někde v ČR, tak je hodně slušná cena.. Když tak PM :wink:

Co se týče mě, tak používám 3,5 roku staré HP nx6110. Pořád mi víceméně na mnou práci stačí. Jsem stále student. Poslední dobou k studentským povinnostem více přibyl web desing a tvorba webových aplikací. Ale na programování pořád stačí.

Musím se přiznat, ale že MAC mě taky láká, chtěl bych si vyzkoušet tu práci s MAC OS. Když to každý tak chválí.. Jsem zvědavý co přinesou nové modely v úterý. Nové notebook ani tak nepotřebuji, spíš stolní PC, ale do iMAC jít nechci, proto bych volil spíš macbook. Jelikož jsem student, tak nějakých 40 000 Kč a víc bych dohromady asi nedal.

Tak prozatím přemýšlím tak, že bych si možná koupil macbook (na přenášení ideální) a k němu nějakou dokovací stanici, abych ho doma mohl připojit k mému 22" LCD, a abych nemusel pořád přepojovat kabely..

Takže uvídíme co bude v úterý :) Nový notebook nepotřebuju, ale pokud to bude fakt dobře vybavený kus, tak se možná nechám zlákat.

Čili v nejbližší době možná očekávejte téma proč koupit MAC :twisted:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

toncek píše:Čili v nejbližší době možná očekávejte téma proč koupit MAC :twisted:

já bych jen uvítal zkušenosti lidí kteří mac mají... na sraz doufám lidi nějaké vezmou abych mohl zkoušet co možná nejvíce věcí, začínám o něm uvažovat také :roll:

Obrázek

terry

Příspěvek od terry »

Tak i Mr. julek by přešel na Mac OSX? Dobrá volba.. Pokud na sraz dorazím, určitě MB vezmu.

Callipo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Callipo »

toncek píše:
Callipo píše:Já jsem si asi před 14 dny objednal MacbookPro 2.4/2/200/8600/15" a čekám až dorazí.Cena 32 tisíc - nový,2 roky záruka.Mýslím že jsem chybu neudělal .. :)

Můžu se zeptat, kde jsi za tak výhodnou cenu koupil MBP? Pokud je to někde v ČR, tak je hodně slušná cena.. Když tak PM

uz se me na to ptalo hodne lidi tak to napisu sem.Mam ho od Davida Suchmana.Nedavno sem nasel jeko inzerat, ale bohuzel jsem posledni co ho mel tak levno .. nyni jej prodava na aukru za 34k - http://aukro.cz/item457107050_macbook_pro_2_4_ghz.html a nebo na svem e-shopu za 35 - http://www.kuptolevne.cz

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Přešel, nepřešel zajímá mě zda to funguje alespoň z poloviny tak dobře jako iPhone, protože pokud ano a stačí to na mé jednoduché potřeby bude MAC jasnou volbou ..

Obrázek

Paly

Příspěvek od Paly »

Ci funguje MAC tak ako iPhone, z polovice? Tak toto nie :D

PC a Notebooky s operacny systemom funguje 100x spolahlivejsie ako okna, ako iPhone ovela lepsie.
Myslel som si, ze si bez win neporadim a teraz je to presne opacne, neviem ako som to mohol bez MacOS vydrzat tak dlhu dobu.

Julku, odporucam Ti velmi vrelo Mac, prvy mesiac budes nadavat, sto percent, ale potom si povies, ze "musim presvedcit sefa v praci aby presiel na iMac, rodine poviem, ze Mac OS je to co vzdy hladali" ;) vazne.

Ak nebudes spokojny tak od Teba ten MacBook (alebo iMac popripade iny komp s Mac OS) kupim 8)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

joxerveliky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

paly: mluvíš mi z duše!!!
Já ještě dodám, že neuškodí o macOsX vědět něco dřív, než maca pořídíte! Věřte mi, že ušetříte spoustu nervů a času. A jak řekl paly, po tom co se do macosX ponoříte, tak už se k woknum nikdy dobrovolně nevrátíte :-)

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

no ok, osahám někomu MAC na srazu tedy :)

Obrázek

terry

Příspěvek od terry »

Souhlasím s pány přede mnou. Je lepší nejprve něco přečíst, 'zažít' apod. Já sem například s menší pomocí o instalování potřebných aplikací apod. do OSX vžil během pár dnů, týden to určitě nebylo. Od té doby jsem Windows neviděl, pouze na BF2.

giger
Host
Host

Příspěvek od giger »

No ja tiez uvazujem o prechode na platformu MAC a priznam sa, MB Air ma fakt dostal.
Ale asi to bude nieco viac univerzalnejsie a vykonnnejsie do coho pojdem...asi nejaky MB Pro.
Kazdopadne si pockam co odhali Steve zajtra :)
Obrázek iPhone 3G 16GB White (FW 2.1) O2 SIM without JB

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Tyhle ohlasy jenom podporují mou stále větší chuť si ten MAC OS vyzkoušet :mrgreen:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mike0007CZ »

Mam FS Lifebook P7010 1.2GHz Intel Centrino, 10.5" displej, 80GB HD, 1.3kg Vcelku spokojenost, hlavne s vahou a rozmerem, ale uz mam vylomeny jeden pant a diru v plastu.
Uz jsem byl rozhodnut pro koupi MBA, ale dnes me nadseni utrpelo zasadni ujmu. Zjistil jsem totiz, ze Apple vubec nepodporuje knihovny Visual Basic, ktere potrebuji pro financni kalkulace delane v Excelu - sam jsem to zkousel na MBA. Budu rad, kdyz me nekdo vyvede z omylu.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9

joxerveliky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

mike: určitě bede nějaké řešení!
Každopádně, máš vždy možnost nainstalovat další operační systém (můžeš jich mít kolik chceš :) ) takže třeba pomocí virtual boxu nainstaluješ Miniverzi XPček, a ty si necháš jenom pro to co potřeuješ. já takto pouřívá AutoCad, ten bohužel ještě není pro Mac...

Dwarf

Příspěvek od Dwarf »

Alebo len nainstalujes crossover a vsetky winveci budes moct spustat aj pod OSX bez toho aby si tam tahal niaky win system .... (mozno niake strasne pecky co potrebuju najnovsi directX nepojdu a to potom treba naozaj dat Bootcamp a paralelne nainstalovat WIN)

Odpovědět