Diskuse o vydáni FW 3.0

vše co vás napadne
Odpovědět
pe.kova
Starý pes fóra :)

Re: Diskuse o vydáni FW 3.0

Příspěvek od pe.kova »

Design píše:Nevím jestli to tady někde je, ale podporuje iPhone 3G vlastnost ovládání hlasem nebo je to jen pro GS a pokud ano, tak kde najdu nastavení, respektive jak to používat? Dík

tohle je vlastnost pouze u iPhone 3G S :-(
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Design
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Design »

pe.kova píše:
Design píše:Nevím jestli to tady někde je, ale podporuje iPhone 3G vlastnost ovládání hlasem nebo je to jen pro GS a pokud ano, tak kde najdu nastavení, respektive jak to používat? Dík

tohle je vlastnost pouze u iPhone 3G S :-(

To je velká škoda. Na druhou stratu to není nic co by mě donutilo vyměnit
G za 3GS. Díky za reakci.
Practice makes perfect
Twitter @Gabrieluss

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

siana píše:
Pájaa píše:Od včerejšího update na OS 3 mám problem s wifi, respektive s připojením, najde mi to wifi ale hodi tohlasku že se nedá pripojit

To mně IP wifi ani nenajde. V nastavení mám přitom vše správně, wifi povolené, iphone hleedá, ale pak zahlásí, že wifi nenašel. :x Nepomůže ani reset síťových nastavení.

Mě najde v poho ale proste mi to hodi nastavení jako pro wifi a že se nemuže pripojit mužu dat jen ok a k prihlaseni se nedostanu ani :( to to opet zhonili... proč to nemohli nechat? Dyt to fungovalo všem a jakykoliv wifi :(
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

marphy
Host
Host

Příspěvek od marphy »

Tak ja jsem zklaman ze synchronizace... v poslednim fw probihal back up nejdele minutu a ted?? uz patnact minut cekam a cekam... navrat do minulosti... to nekde udelali nejakou chybu asi... skoda...

Almi

Příspěvek od Almi »

dovolím si nesúhlasiť, ale môže to byť aj individuálne.
mne robí backup zhruba 15-20 sekund, schválne som to 3 krát čekol.
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz

jnoveek

Příspěvek od jnoveek »

pani, je nejaky link na fw 3.0 priamo lebo nemam pc s netom a chcem stiahnut itunes 8.2 + cez shift dat 3.0fw.. a potom este pre aktivaciu treba internet mat? dakujem

s.davd
Host
Host

Re: Diskuze o vydani FW3.0

Příspěvek od s.davd »

saleem píše:
tonjik píše:
s.davd píše:Mám dotaz... Před updatem jsem udělal blobost a nechal jsem si některé aplikace ve složkách pomocí programu categories.... A po upgradu mi chybí ty aplikace, které jsem tam měl... např mapy, camera atd.... Potřeboval bych poradit co stím kromě restore.... díky

Taky se mi to stalo asi pred pul rokem. Pamatuju si, ze jsem nasel navod jak z toho na nejakym foru v anglictine - stacilo smazat nejakej konfiguracni soubor a ikony se zase objevily.

Uz si ale bohuzel nepamatuju, kde jsem to nasel.

EDIT:

koukni sem: http://forums.whirlpool.net.au/forum-re ... 92628.html

já jsem to udělal podobně jako popisuje Simonia - smazal jsem soubor com.apple.SpringBoard.plist ve složce /var/mobile/Preferences/

Předpokladem je, že máš JailBreak a dostaneš se do souborový struktury.

Podle fóra to vypadá, že to jde i jednodušeji: Or even easier, Settings > General > Restrictions, turn it on then off again.

Držím palce! ;-)

nevím jestli už to tu nekdo psal, jestli ji tak se omlouvám. Měl jsem stejný problém a zkusil jsem tu lehčí moznost, mam IP 3G 3,0 vodafon vše funguje mms i sdileni internetu - česky navod -nastaveni - obecne - omezeni -zapnout omezeni - aplikace zakazat - vypnul telefon a pak to stejne znovu akorat aplikace povolit - omezeni zapnout a vsechny ikony byly zpět. :D

Jo to je hezký..chápu to ale stejně to tak neudělám.. :-( protože i nastavení jsem měl ve složce... :D :D takže já se nedostanu ani k nastavení.... měl jsem tématko iNav... jediný co mi zustalo jsou zprávy, počasí, appstore, obrázky, mapy, kalendář, hodiny, itunes... :D takže ví někdo jak se dostanu do nastavení nějak jinak ? :D nebo mi fakt nic jinýho než restore nezbyde ?

rancoen

Příspěvek od rancoen »

jnoveek píše:pani, je nejaky link na fw 3.0 priamo lebo nemam pc s netom a chcem stiahnut itunes 8.2 + cez shift dat 3.0fw.. a potom este pre aktivaciu treba internet mat? dakujem

Pokud nebudes chtit aktualizovat ovladace operatora, potom internet nepotrebujes. Vsechny verze FW jsou na iclarified.com, hledej Where To Download iPhone Firmware Files From a je to prvni link, soubor ma 230 MB.

mettzed
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mettzed »

taky vám to čísla v app TELFEFON-číselní ve FW3.0 začlo psát v tohmhle formátu +420 720 123456?? a v kontaktech v +420720123456??
iPhone 4 32 GB Black iOS 7.0.4
http://www.hfmagazin.cz

Ttomcat

Příspěvek od Ttomcat »

Taky se mi to tak zobrazuje

tonjik
Host
Host

Příspěvek od tonjik »

Jak to tady sleduju, tak snad počkám na 3.1 :lol: :lol: :lol:

siana
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od siana »

Potvrzuji příjem vizitek na iP FW 3.0 :), opačně nezkoušeno
iPhone X - 64 GB Silver; Vodafone; & AirPods ;-)
New iPad 2018 - 128 GB Cellular Silver; T-Mobile; Apple Pencil
MacBook Air 13" - 256 GB SSD (early 2015), macOS Monterey12.0.1
Apple Watch 5 - silver case; 40 mm, watchOS 8.1

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Tak to je divny, mne vizitka z nokie neprisla :-(
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

siana
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od siana »

Mne z N6220 Classic ano. Ještě to zkus.

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

No, tak mám taky 3.0, na iPhone 3G...

Když to vezmu rychlostí blesku - firmware není pomalý, ale mohl by být rychlejší. Funkce, na které jsme zvyklí ze starších firmwarů nejsou pomalejší, některé možná rychlejší a propracovanější. Ovšem to nové, co firmware přinesl, se opravdu trochu seká, laguje, pracuje pomalu atd, je to celé takové nepružné. Takže na tom novém, co 3.0 přinesl, je ještě co vylepšovat... Výdrž baterie podle mě klesla, v lepším případě je možná stejná, ale to budu moct porovnat až při dlouhodobějším používání, ale v tuto chvíli mám pocit že výdrž klesla.. Čeština je docela příjemná, ale taky to ještě není to pravé ořechové, nejvíce asi v Settings (např. spojení slov 'Letový režim' mi přijde nepřirozené; nebo mi vadí že pro jeden význam je tam použito několik slov - např. někde je operátor, někde služba; také v settings jsou některé položky pojmenované jinak než se pak zobrazuje v titulku karty).. A taky mi možná blbne wifi, nejsem si jistý jestli to nějak nebyla moje chyba v rychlosti když jsem šel na autobus, ale měl jsem wifi vypnutou a psala mi 'Nepřipojeno' - to má psát pouze když je zapnutá ale není připojená k síti, teď už píše normálně že je vypnutá... Jinak mám nastavené MMS už defaultně se to samo vyplnilo, ale když mi dnes od O2 přišla reklamní MMS přišla mi formou odkazu přes SMSku a to jsem byl v pokrytí 3G sítě, možná to bylo tím že jsem měl špatně nastavený datový limit ale nevím... Jinak jsem jednu úspěšně odeslal a přijmul sám sobě :D ale co mě potěšilo hodně - vylepšili animaci při zavírání okna :) A ještě bych měl výhradu - spotlight by třeba mohl umět po zadání URL otevřít jí v Safari nebo tak.. ale to už není chyba ale funkce která by mě potěšíla a chybí..

caran
Host
Host

Příspěvek od caran »

vbruno píše:Tak to je divny, mne vizitka z nokie neprisla :-(

siana píše:Mne z N6220 Classic ano. Ještě to zkus.

Vizitka z Nokie musi byt poslana cez MMS nie SMS.
iPhone 3G 8GB 3.1.2 TMSK
iPhone 3G 8GB 3.1.2 TMSK
MacBook PRO 13", 2,26GHz, 2GB RAM
MacBook White, 2,13GHz, 4GB RAM

---------------------------------------
May Way - FingerPiano

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Tak k tomu asi nikoho nikdy nedonutim :-D
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

eugenqo

Příspěvek od eugenqo »

Ahojte, niekde na obrazku tu na fore som videl ze pri ukazovateli nabitia - pri baterke sa objavili percenta, teda na kolko percent je baterka nabita, taketo nieco by malo byt v novom FW 3.o alebo len FW pre develop. ?

lukas26
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lukas26 »

eugenqo: to je možné pouze na iPhonu s jailbreakem...některým to zůstalo, když měli jb na starším fw a přešli na 3.0, ale v základu to nehledej...

siana
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od siana »

Vizitku z Nokie jsem poslala klasicky (tedy jako sms), vizitka z iP jde poslat buď jako MMS nebo e-mailem

iRaze

Chlápek s brejličkama

Příspěvek od iRaze »

Mám iphone 3g JB. Měl jsem fw 2.2 JB. Přes iTunes jsem chtěl upgradovat na OS 3.0. Takže mi ho to stáhlo, potom to asi cca 2 hoďky zálohovalo iPhona, pak to naspalo že se připravuje instalace... hodilo nějaký error (už si bohužel nepamatuju číslo) a teď když zapnu iphona tak je tam chlap s brejličkama, vysmátej jak lečo a u pusy má nějaký text... asi v ruštině. Po chvilce se ip sám vypne. Když ho znovu zapnu, zase je tam ten chlap. Když připojím IP k PC, vůbec mi ho to nenajde. Nevíte někdo co stím????

rancoen

Příspěvek od rancoen »

prvni sync po updatu na 3.0 trval 20 (slovy DVACET!!!) minut, z toho 10 byl backup...a to jsem updatovala jen asi 10 aplikaci a neinstalovala zadne nove. Na starem FW to taky nebyla zadna rychlovka, ale je tohle normalni? Mam 5.44GB volneho mista, nedovedu si predstavit, jak dlouho by to trvalo, kdybych mela iphone skoro plny! :o

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

@ iRaze: Nejspíš jsi dělal jailbreak ne? Ten na 3.0 ale v tuto chvíli není. Restore přes DFU by mělo pomoct. Pamatuj, že musíš mít nové iTunes.

iRaze

Příspěvek od iRaze »

Mám Jailbreaknutý FW 2.2. Přes iTunes jsem si chtěl nainstalovat čistej fw 3.0. Žádný JB jsem nedělal. Nevím jestli to špatně mačkám, ale DFU mi taky nejde. :( :( :(

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

tak zaprve: jaky mas iphone? 2G nebo 3G? koupeny v cechach bo USA
zadruhe: vubec sem tvuj problem nepochopil, napis to poradne :!:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

iRaze

Příspěvek od iRaze »

Mám IP 3G, zakoupený v ČR u O2, fw 2.2 JB.
Chtěl jsem si přes iTunes nahrát fw 3.0.
Pustil jsem iTunes, upgradoval 8.2.0.23, nabídlo mi to upgrade na fw 3.0., dal jsem tedy že chci upgradovat.... stáhl se fw 3.0, potom se iPhone začal zálohovat (backup - mimochodem to trvalo cca 2 hod - a to mám cca 12GB volných), potom to napsalo, že se připravuje instalace...všechno vypadalo OK....pak to ale najednou hodilo nějakou chybu (číslo už bohužel nevím) a na displeji IP se objevil vysmátej chlápek s brejlema s nějakým ruským nápisem a iTunes IP vůbec nenašel - jako kdyby nebyl připojený k PC.
Dle rady od Antabeluse jsem dal iPhone do DFU módu.... PC iphona našel jako nový hw a iTunes napsal hlášku, že vyhledává iPod... a pak ale iTunes hodil hlášku že sice byl nalezen iPod, ale nemůže být identifikován (číslo chyby 1601), abych IP odpojil a znovu připojil. Zkusil jsem IP odpojit a znovu připojit, ale stále to hlásí stejnou chybu.

iRaze

Příspěvek od iRaze »

Zkouším to teď udělat restore na jiném PC, zatím se zdá se, že to půjde.

EDIT: Restore se podařil - vyřešeno.
Naposledy upravil(a) iRaze dne pát čer 19, 2009 6:46 am, celkem upraveno 1 x.

profimac

Příspěvek od profimac »

Narazil jsem na další menší problémek v OS 3.0 ve filmech, kde jsem měl přidané titulky nyní nejdou vybrat, při tom na 2.2.1 fungovaly správně. Myslím tím titulky, které se dají vypnout ne zakomponované přímo ve filmu. V ovládání přehrávání filmu byla bublina, kde se to vybralo. Nyní tam není :x

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

Videl jsem zapnutí titulku v nastavenich iPodu, nevím jestli to řeší tvůj problém, já takové filmy nemám.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

benedy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od benedy »

profimac-tak to tě musím zklamat,asi si něco udělal špatně protože jsem dnes konvertoval film,na titulky jsem potom použil již zmiňovaný MP4 Track Editor a titulky se dají jak vypínat tak i naopak.

Také mám FW 3.0

Golf

Příspěvek od Golf »

Antabelus píše:No, tak mám taky 3.0, na iPhone 3G...
Když to vezmu rychlostí blesku - firmware není pomalý.................. mě potěšíla a chybí..

Co člověk, to jiný názor nebo zkušenost... Mám diametrálně rozdílné zkušenosti - s rychlostí, výdrží atd. Používám tenhle firm přeci jen o dva měsíce dýl...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Josef01
Host
Host

Příspěvek od Josef01 »

Zavidím :) pokouším se již třetí den stáhnout FW 3.0 pokaždé to stáhne 250MB a pak napíše "timeout". Nechápu proč to Apple řeší takto hloupě, když už jsem stahnul dohromaty 1GB (4x250MB) a zase mě čeká další stahování :(
iPhone 4S 16GB Vodafone, FW 7.1 NO JB

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

profimac

Příspěvek od profimac »

benedy píše:profimac-tak to tě musím zklamat,asi si něco udělal špatně protože jsem dnes konvertoval film,na titulky jsem potom použil již zmiňovaný MP4 Track Editor a titulky se dají jak vypínat tak i naopak.

Také mám FW 3.0

Je mozne ze jsem neco udelal spatne, ale divne je ze v pokud film pustim v iTunes titulky jdou normalne zapnout a vypnou, ale v iP ne

Golf

Příspěvek od Golf »

Josef01 > Jestli by potom nebylo jednodušší a schůdnější stáhnout a nainstalovat to, co se "povaluje" na netu od minulýho týdne, je to to samé...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Josef01
Host
Host

Příspěvek od Josef01 »

Díky za odpověď, nechtěl jsem se dostat stažením mimo server Apple do nějakého problému s následnou instalací a aktivací. Pokud s tím není nějaký problém či záludnost typu, " občas se to kousne a přijdeš o data a restore nepomůže" pak si to rád stáhnu.
iPhone 4S 16GB Vodafone, FW 7.1 NO JB

jeenik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jeenik »

Já měl zato, že MMS je multimediální zpráva, tedy ne pouze posílání obrázků, ale i zvuků....
Chápu, že video u 3G nemá cenu řešit....

jeenik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jeenik »

no tak mohli zablokovat mp3-4, ale alespoň nahraný zvuky přes mikrofon mohli povolit. ne že by mě to nějak trápilo :wink:

jeenik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jeenik »

předpokládám, že video u 3GS taky nepůjde posílat...

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Mam bohuzel pocit, ze po par dnech je FW 3.0 malinko mene plynuly nez po instalaci, uz jsem provadel Restore, ale zda se mi ze je to znovu. Kamarad mi rekl, ze se mu zda FW3 rychlejsi nez FW2, ale mne se to zda naopak, ze je FW3 malo plynuly. Casto se mi stane, ze aplikace (i nativni) se nezaviraji animaci, ale bliknutim. Kazdopadne to beru jako prvni verzi noveho FW, ktery se bude stale zrychlovat, takze snad ano :-)

Odpovědět