Operátore O2, umožni nám zapnout tethering na iPhone, ne JB!

vše co vás napadne
Zamčeno
Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: Operátore O2, umožni nám zapnout tethering na iPhone

Příspěvek od Tea Racer »

Ona tam volba zustane, ale jakmile ji na novem FW zapnes a operator to nepodporuje už zmizi a neobjeví se. :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

makovice
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od makovice »

Jenom me napada ... dostat do iPhonu custom nastaveni operatora lze pomoci toho testovaciho IPCC (opet viz muj navod), takze pokud byste to stihli pred tim nez zmizi, tak by tam mohl zustat ne?? .... Zkuste to nekdo ;)
iPhone 4S 32GB - 6.0b1, MacBook 13" Alu (SSD + HHD) - 10.7.3

JVsenior

Příspěvek od JVsenior »

Zdravím všechny,
po úspěšném přechodu na 3.1.2 +JB jsem objevil na Cydii položku Tethering 3G-3.1.2 from iPhone-notes.de (Tweaks3.1.2) BETA!
Po nainstalování a reboot všechno perfektně funguje O2
tak snad to někomu pomůže.

Kony.cz
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Kony.cz »

Tak jsem chel zkusit na mym IP od VF Tethering a kdyz jsem ho v IP zapl, tak se nic nestalo. na notasu nic a potom uz na IP ani neni zalozka sdileni internetu, proste to zmyslo a uz je to... Mze prosim nekdo poradit ?? Dekuji
[*]iPad 2 Wi-Fi 16 GB Black JB
[*]iPhone SE 16 GB Gold
[*]iPhone 6 16 GB White
[*]iPhone X 64 GB Black

paia
Host
Host

Příspěvek od paia »

Tea Racer píše:Ona tam volba zustane, ale jakmile ji na novem FW zapnes a operator to nepodporuje už zmizi a neobjeví se. :-)

to všechno vím, 3.1 už mám nějakou dobu a SIM od TM jsem už zkoušel. tohle prostě šlo zapnout i se SIM od O2 v okamžiku, kdy nebyl dostatečný signál (jel jsem zrovna ve vlaku), jakmile jsem přišel domů a chtěl to zapnout a vyzkoušet s noťasem, tak už ta volba tam nebyla. žádnou změnu FW jsem v mezidobí samozřejmě nedělal.

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Pokud vím tak to nema vliv na signál GPRS je prakticky všude.
iPhone SE 2022

paia
Host
Host

Příspěvek od paia »

ne, když jedeš vlakem v Orlických horách.

Proboha, psal jsem prakticky, já ho v kotelně taky nemám :-) Co neudelaji lidi kvůli jednomu postu navíc... Tea Racer

musashi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od musashi »

Zkousel jsem rozjet tethering na 3.1.2 JB pres tool v Cydii a bezproblemove funguje. Potreboval bych ho ale rozjet na vlastnim apn (kvuli VPN) a pokud ho zmenim v nastaveni, tak tethering prestane fungovat.
Netusite nekdo, jakym zpusobem donutit tethering fungovat i s vlastnim apn, pripadne kde nechat vygenerovat profil pro instalaci vlastniho apn skrze konfiguracni soubor? Na http://help.benm.at/cz.php se da vygenerovat jenom profil pro standardni apn.
Predem diky za rady ci napady jak na to!
rMBP 15" 2017 i7@2.9GHz, 16GB RAM, 512GB SSD
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
Apple Thunderbolt Cinema 27"

lagunad

Příspěvek od lagunad »

Tethering mi na 3g jb 3.0 přestal fungovat, objevila se hláška pokud chcete zapnout sdílení na tomto účtu kontaktujte O2. Poté jsem zkusil nahrát config soubor z ben.. a záložka sdílení internetu zmizela úplně. Co s tím, pls.

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Pánové tohle téma je o oficiálním tetheringu, ne o JB apod. Tak prosím věnujte se jen tomuto tématu návody na cydii patří jinam.
Děkuji. Jinak O2 nám tento problem krásne zazdil. :-(
iPhone SE 2022

mikis.m.s
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od mikis.m.s »

Návod jak rozjet tethering pres o2 na 3.1.2 JB
1. Nainstalujte si z cydie rock app
2. Registrace v rock a stáhněte si aplikaci miwi
3. V miwi zapnete usb tethering
4. Ujistěte se, že po restartu je v menu obecné/síť sdílení internetu
4. Restart iPhone, pak pres winscp nebo t-pot nebo diskaid
smažte složky rock.app a miwi.app v root/aplication
5. Restartu iPhone - po restartu sdílení k internetu zůstane...

Je důležité smazat miwi.app, protože je to demo na 14 dní a po těch 14 dnech to přestne fungovat, rock.app je lepší smazat aby si nehádal se cydii
iPhone 7 128GB Black, iOS 10.4 nonJB O2
iPad Pro 10,5 64GB LTE Silver iOS 11.3.1 nonJB T-Mobile 10GB
Apple TV 4K 64GB, tvOS 11 with Kodi
PC 8700K 5,2GHz, SSD 960 Pro 1TB + HDD 2TB, DDR4 32GB, GTX 1080Ti EVGA Hybrid

paia
Host
Host

Příspěvek od paia »

Jak krásně nám tenhle problém vyšuměl do ztracena...

zer01

Příspěvek od zer01 »

Ja jsem psal na O2 minuly tyden a porad cekam na odpoved nebo jsou to uz dva? no kazdopadne s O2 pokud to nebude koncim, t-mobile uz testuje 3g, takze pokud jim pojede to sdileni tak si to sluzebne necham platit zvlast, mrdat na cele 02

Gil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gil »

Problém T-mobilu je, že chce 650,-Kč za plnohodnotné připojení a než 3G rozšíří, tak to bude trvat min.rok.
Jinak O2 na to očividně se.e a oficiálně se určo nedočkáme

zer01

Příspěvek od zer01 »

bohuzel neoficialne bez JB asi taky ne, to me sere jeste vic a downgrade se mi delat opravdu nechce, na to jsem moc pohodlny, kurva, ze jsem to nevedel driv, kdo mohl tusit, ze jsou ty firmy takove svine. kdyby nekdo mel cislo na podporu v cr apple tak okamzite poslat, jinak jsem psal do O2 neco ve smyslu, ze kdyz zverejni oficialni cestou, ze na sdileni jednaji s apple tak budu v klidu.

iphonik4
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od iphonik4 »

JJ kluci suuper nápad, takže jsem tam prostě zavolal a zarecitoval jsem jí ten vzorový dopis, který jsem se nazpamět naučil :mrgreen: a ona mi pověděla že mi to nemuže ještě oficiálně potvrdit, ale že by se mohl tethering v iPhone 3G/S objevit někdy na konci ledna :o
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

To jsem tedy zvedav, ale byl by to krok vpřed. :-)
iPhone SE 2022

zer01

Příspěvek od zer01 »

no pokud je to pravda, tak nejlepsi zprava dnesniho dne

iphonik4
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od iphonik4 »

NJN přesně taky se modlím, ale myslím že jelikož je O2 taková korporace (alespoň se za ni vydávájí :) ), tak by mohla uvolnit ten tethering vzhledem k tomu že na WM už to normálně funguje jako síť PAN a navíc si nemyslím že jsou rádí pozadu oproti Vodafonu.
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB

zer01

Příspěvek od zer01 »

uz proto ze jsou to jedini kdo maji 3G sit tak to meli povolit aby si privali nove zakazniky, sulci, kdyz to rozjedou tak bude mega lidicek z prahy a tam kde to je rado, ja jsem sice mimo 3G ale rad jsem na sluzebni ceste online kdekoliv

iphonik4
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od iphonik4 »

Dokonce i v Olomouci takovém zapadákově s ani ne 170.000 obyvateli zprovoznili asi před půl rokem 3G síť, akorát mi pořád chybí ten tethering (nechtěl bych se vrátit k WM :( ).
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Malá nápověda:

Salvador Anglada Gonzales - Předseda představenstva a generální ředitel společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s.
Jose Severino Perdomo Lorenzo - Víceprezident pro rezidentní zákazníky
Stanislav Kůra - Výkonný ředitel pro strategii a rozvoj produktů

Jsem zvědavý, jestli se někdo z diskutujících chytí a já si v tomhle topiku přečtu, že se něco změnilo. :)

moramiki

Příspěvek od moramiki »

Tak chvilku poté, co jsem dopsal článek, se objevilo přesně to, co jsem čekal. Patch pro zprovoznění tetheringu se objevil na Cydii. Stačí si přidat zdroj iPhone-notes.de (např. zapnout Cydii, More Package Sources a zde vybrat daný zdroj). Patch naleznete v Tweaks 3.1.2 a vybrat si můžete verzi pro iPhone 3G či 3GS. Po instalaci restartujte iPhone. Poté si jen skočte pro nastavení operátora na stránky help.benm.at/cz.php ? stránku je nutné otevřít přímo z iPhone ? a nainstalujte si profil pro vašeho operátora. Hotovo, tethering by již měl fungovat!
Zdroj jablickar!

Golf
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Golf »

Funkční návod, ovšem bylo by dobré napsat alespoň přesnou adresu toho zdroje iPhone-notes.de (zadání pouze toho názvu nic neřeší :? ): apt.iphone-storage.de
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

zer01

Příspěvek od zer01 »

Tak jsem to dneska opět zkoušel u O2 a vypadlo z technika, že by to mělo být v nové verzi firmwaru, tak buď si myslel, že jsem debil, nebo to neví, ale tohle mě teda vůbec neuspokojilo, i když pokud po zveřejnění tabletu uvolní iPhone OS 4, tak by to mělo na konci ledna být venku, JUCHUUU.

paia
Host
Host

Příspěvek od paia »

moramiki píše:Tak chvilku poté, co jsem dopsal článek, se objevilo přesně to, co jsem čekal. Patch pro zprovoznění tetheringu se objevil na Cydii. Stačí si přidat zdroj iPhone-notes.de (např. zapnout Cydii, More Package Sources a zde vybrat daný zdroj). Patch naleznete v Tweaks 3.1.2 a vybrat si můžete verzi pro iPhone 3G či 3GS. Po instalaci restartujte iPhone. Poté si jen skočte pro nastavení operátora na stránky help.benm.at/cz.php ? stránku je nutné otevřít přímo z iPhone ? a nainstalujte si profil pro vašeho operátora. Hotovo, tethering by již měl fungovat!
Zdroj jablickar!

tohle ale platí stále jen pro JB iPhony, ne? my, co JB nemáme, máme stále smůlu a čekáme na spasitele... :evil:

zer01

Příspěvek od zer01 »

Presne tak, ja do JB urcite nejdu, nevidim v tom zadne pozitivní veci, jen to, ze si muzu vyslechtit vzheld, ukrast aplikace, trosku se to rozchází s mou ideologii proto porad zkousim operatora, jak to jde, aby to zprovoznil.

88matis

Příspěvek od 88matis »

Môžem to využiť ja na slovenského operátora? Nebudú potom nejaké probélmy?

EARWIG

Příspěvek od EARWIG »

zer01 píše:Presne tak, ja do JB urcite nejdu, nevidim v tom zadne pozitivní veci, jen to, ze si muzu vyslechtit vzheld, ukrast aplikace, trosku se to rozchází s mou ideologii proto porad zkousim operatora, jak to jde, aby to zprovoznil.

Uvažoval jsem téměř dva roky úplně stejně jako ty. Nakonec jsem byl pracovně "donucen" používat na cestách noťase a přišel problém s připojením k netu....
Mám O2 a tak nezbylo než udělat ten nejsnadnější JB a odemknout si sdílení netu.
Vše funguje jak má, JB na nic jiného nepotřebuji, tudíš nemám nejmenší problém se spolehlivostí telefonu.
Naprostá spokojenost. Doporučuji!!

88matis

Příspěvek od 88matis »

môžem to využíť aj na slovenského O2? lebo tam majú asi iné nastavenie al. nie?

Paly

Příspěvek od Paly »

Co chces vyuzivat so slovenskym operatorom? Tethering? Slovensky operator ani jeden neblokuje tuto sluzbu. Pripoj iPhone k Notebooku (PC) chod do nastaveni siete a zapni Zdielanie internetu (tethering) a hotovo. Ak mas predplatenu sluzbu na internet tak je to super.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Chcete snad naznačit, že zákazníci slovenské pobočky O2 mohou používat tethering na iPhonech bez nutnosti použít JB? :)

Paly

Příspěvek od Paly »

Jirkus :) nie nechceme :) nechceme si vas pohnevat :D

Umoznuje to aj Orange, aj T-mobiel a aj O2 :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

zer01

Příspěvek od zer01 »

NESER ME, ***, tohle uz je moc, jestli u OS 4 nebude tato sluzba povolena jdu do apple chcu met na papire, ze je to chyba O2 a pak jim to pujdu otriskat o hlavu, a nebo to udelam presne obracene.

Apple umoznil operatorom zablokovat tethering. Kazdy operator si mohol urobit ako chcel. Paly

a mas to pisemne? Protoze jinak to O2 na kolena nedostanu...

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Nepotřebujeme to mít písemně, když to Apple operátorům povolil technicky :)

Bardock

Příspěvek od Bardock »

Senority jak je to tedy s tim tetheringem k dnesnimu dni u O2? Potrebuju to ihned zprovoznit a kdyz sem to zapnul tak mi to uplne zmizelo z nastaveni site a uz tam ani tu moznost nemam...nechapu..Diky za odpoved.

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

odpoved je v tvem vlastnim prispevku :lol: - stale to nejde :evil:
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Bardock

Příspěvek od Bardock »

A chysta se v tomhle nejaky progres?Mam jeste pul roku smlouvu s tim ... operatorem.Skoda ze sem to nemohl vedet Nez sem do toho dal takovy penize..Vsechno predrazene a nic nefunguje..

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Tak se vyplat z toho iPhonu. Me treba pred casem dal Vodafone za prechod k nemu spoustu docela hodnotnych darecku, takze zase az tak tratny snad nebudes.....

zer01

Příspěvek od zer01 »

V podstatě jsem přišel na to proč to O2 neudělalo a pokud se to má změnit tak to nebude bez nemalé investice z její strany.

Sítě O2 nejsou připraveny na tak silný nápor mobilních přístrojů s internetovým připojením a nemají teď dostatečně dimenzovanou síť pro uspokojení takového počtu uživatelů s mobilem, který umí sdílet internet, iPhone je podle mě v dnešní době majoritním a proto pokud to povolí tak by se jím to nemuselo vyplatit, tím raději IT na iPhone nepovolí aby v dostupné 3G síti nedošlo k přetížení a tím nedostupnosti služby, doufám, že se to brzo změní, bohužel tím možná podraží přístup k internetu nebo se zvýší agregace... bude to pak stát za to? Nikdo neví.

Přejít k jiným operátorům ano, ale jen tam, kde bude v nejbližší době zprovozněná 3G nebo 4G síť a snad ji nechají dostatečně dimenzovat.

Co vy na to?

Zamčeno