Zamestnanec Foxconnu spáchal samovraždu po strate prototypu

vše co vás napadne
Zamčeno
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Zamestnanec Foxconnu spáchal samovraždu po strate prototypu

Příspěvek od rony »

According to reports coming out of China, a Foxconn employee responsible for Apple's fourth generation iPhone committed suicide after an iPhone prototype went missing.

viac na iphonehacks.com

A môžeme špekulovať...

Fakty: štvrtá generácia iPhone existuje v prototypoch, vo viac kusoch ale iba v obmedzenom počte, udalosť napovedá, že prototypy neopúšťajú chránené územie Apple a jeho tovární. Jeden telefón sa stratil a pokiaľ ho niekto vyniesol, tak pravdepodobne už nenájde odvahu pustiť akékoľvek informácie von.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

maros2710
Host
Host

Re: Zamestnanec Foxconnu spáchal samovraždu po strate prototypu

Příspěvek od maros2710 »

Mna by zaujimalo, ze co im robia, ak zistia, ze nieco niekto vyniesol von, ked henten az samovrazdu spachal. Co ich lyncuju a mucia?
Original iPhone -> iPhone 3GS -> iPhone 5

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

V prvom rade pocitaj s inym kulturnym zazemim v Azii.

Pravdepodobne mal podpisanu dost krutu zmluvu v pripade straty telefonu a zavisel na zamestnani existencne. Dalsia vec je mozno aj vysoka miera vlastneho uvedomenia si zodpovednosti. Bohvie. Ved citavas o pristupe ludi z Azie k zamestnaniu - Japonci obvykle cely zivot preziju v jedinej firme a podobne. V tomto pripade to asi beru ako zalezitost discipliny podobnej vojenskej.
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

genius7

Příspěvek od genius7 »

Prosim vas, viete niekto aka je to 4. generacia iPhonu?Ved prave predstaveny iPhone 3GS je este len 3. nie?

Majky_
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Majky_ »

Nejspíš by to mělo být něco takového :)
Krásně tenký a pěkně nadupaný.
iPhone 4G

Jinak, kdoví, jestli nebylo ve smlouvě, že ho shodí z baráku, jestli to ztratí :)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Ano, hovori sa o 4. este vobec nemedializovanej generacii. Evidentne je strazeny omnoho viacej ako 3GS.

avsak nieco mi hovori, ze to nebude ani tak iPhone ako nieco trosku ine. su famy o tablete, su famy o niekolko rokov ze by apple vydal hernu konzolu, takze mozno 4. iphone nebude ani tak telefon... bohvie. Ale zasa evolucia iphonu je najrychlejsia cesta - osvedceny kompilat atd.

Golf
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Golf »

Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Martin2195
Host
Host

Příspěvek od Martin2195 »

Pridávam obrázok ako by mohol iPhone 4.generácie vyzerať :
Obrázek
Skôr to bude len fotomontáž ale...........
Na iOS 8.3 bez JB - ako bez ruky.

McDog

Příspěvek od McDog »

Inak taky SW ako bol na tom videu by som uvital aj v mojom 3G.....keby sa ikony tak prehadzovali podla polohy a menu by si vyvolal z hornej listy atd..no nie?

steeLko

Příspěvek od steeLko »

vypada to pekne dizajnovo:) keby to tak bola realita...len si neviem predstavit kolko by ten obrovsky display cucal s baterie :D

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Martin: to je absolutny vymysel bez akychkolvek podkladov. Cira fantazia a navyse tento obrazok nie je ZIADNA novinka :)

Mozeme na rovinu povedat, ze sprava o tejto samovrazde je snad prve potvrdenie EXISTENCIE 4. generacie iPhone.

Martin2195
Host
Host

Příspěvek od Martin2195 »

No ale ja som tiež nepísal že takto iPhone bude vyzerať, ja som napisal že by tak mohol vyzerať.

A pod obrázkom som aj napísal že sa jedná s najvačšou pravdepodobnosťou o fotomontáž.
Na iOS 8.3 bez JB - ako bez ruky.

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Já nevim, je tu někdo, kdo pochyboval, že Apple někdy 4. generaci iPhonu neuvede? Otázkou je - kdy? Na tu nám ale neodpovídá ani tato podle mě dosti tragická událost a pro mě ostuda Applu, nevím proč - sice za to Apple vůbec nemůže a řekl bych že s tím nemá nic moc společného - ale když zemře člověk kvůli něčemu podobnému... nevím no.

Pro někoho možná důvod k radosti, protože bude 4G (o čemž jsem nepochyboval ani když ještě nebyl 3G), pro mě zemřel člověk.

Martin2195 píše:Pridávam obrázok ako by mohol iPhone 4.generácie vyzerať :

Skôr to bude len fotomontáž ale...........
Fontomontáž je to určitě, např. nepravidelné zakulacení rohů displaye. Ale teda rozhodně, tohle by se mi strašně líbilo :)

ještě jsem tu někde četl něco o obrovském displayi - podle mě tato fotomontáž byla myšlena tak, že display zůstal stejně velký jen se to takto změnilo co se týče okrajů takže teoreticky je ten iPhone méně vysoký

waczko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od waczko »

Antabelus - děláš si srandu? To bude takhle oplakávat i mě až umřu? Proboha. Každý den se lidí zabíjejí ať už z jakéhokoliv důvodu. To, že se neunesl vyšetřování, to je jeho slabost. I kdyby mu vyhrožovali zabitím rodiny, kurec palec, tak když vím, že jsem nic neprovedl, tak si za tím budu stát. Já vydávat novou generaci něčeho a zakládat si na tajemství, kdyby můj zaměstnanec, co by to měl na starosti o to "něco" taky přišel (a mi nikdo neříkejte, že to ten borec fakt "ztratil"), tak ho z toho baráku snad šupnu sám.
iPhone 2G 8GB -> iPhone 3G 8GB Black -> iPhone 4S 16GB White iOS 5.0.1
iPad 16GB WiFi + 3G: iOS 4.3 -> iOS 4.3.1 JB -> iOS 5.0.1

WebDeveloper
POMOZTE!! SBÍREJTE, NAKUPUJTE x) http://goo.gl/mJEzc

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

OT: Každej jsme ňákej no :)

Skix

Příspěvek od Skix »

Včera jsem slyšel z TV, že odborníci na Apple se shodují v tom, že buď 4. generace iphone bude hoodně našláplá a nebo naopak vydají levnější verzi iPhone (pro chudší lidi - víte jak to myslím), aby zahýbali vánočním trhem...

brownicek
Host
Host

Příspěvek od brownicek »

vzhledem k verzim pristroju ktere se objevovaly zakodovane v novych FW si myslim ze novy iPhone, nebo alespon potvrzene uvedeni pristrojje tady bude do konce tohoto roku, navic stavajici model 3G Ass :) neberu jako novy,spis jako facelift,ostatne podle nazvu ho tak podle me bere i Apple, ocekavam hlavne zmeny ve tvaru, at uz to bude dano jinou velikosti displaye nebo ne.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Myslím, že vydávat novou verzi iPhonu v roce 2009, když ještě nebyl vyčerpán prodejní potenciál IP 3GS, je hloupost.

brownicek
Host
Host

Příspěvek od brownicek »

pravda,otazkou je, jestli potencial na konci roku jez vycerpan nebude

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

alebo naopak, nebude to ziadna velka zmena voci 3Gs a tak sa plynule prejde nan, pripadne doplni vyber a budu spolocne predavane obidva. Trebars 3Gs bude "classic" a ten dalsi bude kontroverznejsi a zmeni sa trebars celny panel, ktory je doteraz neustale rovnaky.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Apple je firma orientovaná na výrobu výrobků s vysokou marží. Pro docílení vysoké marže je třeba docílit co nejnižších výrobních nákladů. Nejen proto si myslím, že apple přijde s novým modelem telefonu nejdříve až za rok.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

vyjdenie noveho modelu vobec nerozporuje dobru marzu.

som si isty a tipujem, ze creva budu zhodne s 3Gs. Nejaka ta zmena vonkajsieho vzhladu nie je nic co by malo zdvihnut naklady.

BlazingUFO
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od BlazingUFO »

pochybujem, ip 3gs je vyrobeny aby oslovil uzivatelov 2g a novych uzivatelov, uzivatel 3g-cka nema nejake vyrazne dovody prechadzat a vsade vo svete vacsina ludi bere telefony s 2-rocnou viazanostou, myslim ze apple si z toho vyvodi to, ze buduci rok takto v lete pride iphone lepsi ako 3gs, aby oslovil uzivatelov 3g-cka ktory budu mat vybehovy model a zaroven nebude o tolko lepsi, aby si uzivatelia 3gs pockali do dalsieho roka, apple totiz vie ze kto iphone raz skusil, uz nic ine nechce, akurat tak novsi iphone.....
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Co mi ríká selský rozum:

1. Apple zlevní stávající IP3G a získá tak pár dalších zákazníků, kteří by si iPhona za p?vodní cenu nekoupili.

2. Modelem 3GS Apple uspokojí své stávající zákazníky (které popisuje BlazingUFO), pro které může být přechod z první verze iPhonu zajímavou alternativou. Získá pár nových zákazníků a možná nachytá i některé pravověrné, kteří přejdou z IP3G. :wink:

3. Apple bude vyvíjet nový telefon, který pravděpodobně představí v roce 2010 a který bude podle mne diametrálně odlišný (větší display, fotoaparát + pravděpodobně kamera na přední straně pro videohovory). Možná to bude ten samý, kvůli kterému skonal ten zaměstnanec firmy Foxconn.

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

No ja osobne nebudem rozhodne prechádzať z IP3G :D
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Můj iPhone 3G mi také zatím vyhovuje a model 3GS mne zatím ničím nepřesvědčil.
Ale určitě se najdou lidé, kterí si nějaký důvod pro koupi IP 3GS najdou.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

musite pamatat na to, ze postupne pribudaju ludia, ktori iphone ignorovali po masivnom presviedcani, ze je to neschopna hracka pre frikulinov. Zacinaju sa seriozne zaujimat o tento telefon a castejsie sa stava, ze prelomia implantovanu nedoveru.

Samozrejme je tu este obrovska hromada ludi, ktori sa mu snazia vyhybat a pokracuju vo svojom trende tj. pouzivaju svoju znacku, problemy s konkretnym modelom vyriesia kupou dalsieho a iba ojedinele sa odhodlaju k velkej zmene. Stale si myslia, ze ich problemy s terajsimi mobilmi sa este zhorsia prechodom na iPhone alebo cokolvek ine.

3Gs dost jasne prezentuje vsetky vyhrady ake iPhone utrzil na verejnosti ako prekonane - som rychlejsi a nehovori, ze aj doteraz bol rychly, viem navigovat pricom to vie aj 3G, ...

McDog

Příspěvek od McDog »

NJ ono dost ludi tvrdi ze Apple je zly a super je WM a Symbian.....a pritom si myslia o iphone take fami jak hovado...

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

OT: Já si myslím, že telefon typu iPhone, nikdy nebude telefonem pro masy. Tím chci říct, že běžný člověk (beru model prostého obyvatele našich dvou států), si takový telefon nepořídí. A takových lidí zde žije, odvažuji se říci, většina - prosím vás, vy mladí, kteří dokážete obsluhovat výpočetní techniku a vyznáte se v IT, vezměte v úvahu, že zde žijí také lidé, kterým je přes 80 let a používají mobilní telefony a jsou to na rozdíl od vás osoby solventní. Mnozí z vás po takovém iPhonu zatím jen touží, ale nemají na něj, jiní si na něj horko těžko ušetřili, další jej dostali jako dárek od rodičů atd. Stává se pro vás klenotem, který je nutno chovat jako v bavlnce a při tom je to telefon v cenové kätegorii, ve které jsem si já pořizoval před 7 lety Nokii za 10 000, poté dva Samsungy ve stejné cenové relaci a vůbec mě to nevzrušovalo. Pak jsem si koupil za stejných 10 000 Kč iP 2G a zjistil jsem, že to je mašinka nikoli určená pro ty, kteří chtějí pouze telefonovat pěkným mobilem. Komu jsem jej ukázal, tak se mu líbil, ale jen jsem řekl, že k takovému telefonu je potřeba umět ovládat počítač, každý, opakuji KAŽD?, mi říkal: hmm, tak to není nic pro mě. Ano, jsem ve vyšší věkové kategorii a předváděl jsem jej svým vrstevníkům i lidem o generaci mladším.
Jelikož se celý život zajímám o AV techniku (od roku 1997 i o počítače) a vše kolem těchto zájmů, dovoluji si tvrdit, že jsem v těchto záležitostech poměrně dobře vzdělán. Když se srovnávám s lidmi, s tou spoustou, které znám, tak nikdo nemá moc velký přehled o technice, která se na nás valí. Vědí, že existují TV plasmy a LCD, ale co je HD Ready a Ful HD, co je kódování
(fúúúj, už jen tento výraz je pro ně ohavný) Mpeg 4 a co Mpeg 2, DVBT, DVBC, DVBS, to samozřejmě nevědí. Ale jdou si do hypermarketu koupit zlevněnou "placatou" TV a pak se doma diví, že jim na ní nejde to a tohle a to už vůbec nevědí nic o brzy nastoupivším HDTV.
To byl jen příklad "vzdělanosti" našeho národa. Já tomu spíš říkám lenost jít s dobou a strach před něčím novým. Dnes to ale už není "píchnout" kus drátu do TV místo antény jako dřív. Tito lidé (je jich opravdu většina), kteří na to sice finančně mají, nemají paradoxně na to, aby to zvládli.
Vracím se k iPhone, to je něco podobného. Mraky uživatelů si jej koupili a my o nich ani nevíme, nemají počítač, nevyhledávají tím pádem fóra a mají s iP problémy, protože zjišťují, že na něj nestačí. Považují jej za křáp: "Že jsem si nekoupila radši nějakou Nokii, Samsunga nebo SE! K čmu mi tohle všechno je?" Můj stejně starý kamarád na něj civěl jako na něco, co sem přitáhli Vesmířani, byl uchvácen tím, co to všechno umí a jak je jednoduchá obsluha. Když jsem mu ale řekl, že bez počítače je s tímto telefonem jako růže bez trní, vrátil se z vesmírných dálav do reality a vytáhl svou služební Nokii, na které ani neuměl aktivovat Bluetooth, abych mu tam ze Samsunga přesunul nějaké obrázky. Ještěže umí napsat SMS. To ale umí i moje 83 letá máma, kterou jsem naučil psát SMS na dálku po telefonu, kde jsme probírali manuál, a kde jsem jí říkal, co si má podtrhávat, aby se to podle toho naučila. Dnes píše SMS tak, že v ní má interpunkci a po tečce velké písmeno na začátku věty. Bylo by jí asi trapně nenapsat zprávu tak, jak byla celý život zvyklá psát ručně dopisy.
Tohle všechno jsem napsal proto, aby si každý z vás na fóru uvědomil, že jsme specializovaná skupina lidí na jeden vynikající zázrak techniky, ale že v žádném případě nezastupujeme celý národ, jeho mínění a povědomí o technickém vývoji.

McDog

Příspěvek od McDog »

Jj ale ja myslim tu skupinu ludi ktora si kupi mobil v takej cene (aspion priblizne) ako iPhone,ale nekupi si iPhone a tvrdi na iPhone aky je zly a aky je to smejd a tak...popripade ze je to iba telefon pre krasu a za chvilu zacne"moj krasny samsung Omnia" alebo "moja krasna nova nokia 5800 zo symbianom na ktory je ovela viac aplikacii ako na iPhone,a este"
Takze takyto ludia ma vedia na forach dostat a rozculit...taky ktory zacnu pisat uplne hluposti.Presne ako pred rokom 99% ludi pisalo na vistu ze na nej nejde 98% software a pritom ja som nemal ziadny problem...a dnes na tych istych forach vidim 90% ludi z tych 99% ludi co predtym nadavali ako si vistu chvalia a zvazuju precod na win 7 ale nadavaju nan tak isto ako na vistu...toto su ti ludia ktory ma rozculuju:)
Asi som sa zamotal:)

Golf

Příspěvek od Golf »

Tak se nám to téma tady zvrtlo ale někam úúúúplně jinam :mrgreen:

Ale já jsem si svůj příspěvek alespoň označil jako Off Topic. :mrgreen: Beavers.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Upřímnost za upřímnost. Nesmažu ho, ale jen zamknu. Víš jak dlouho jsem psal svůj příspěvek? :lol: :mrgreen:

Zamčeno