Kde koupit maly nalepovaci kompas?

vše co vás napadne
Odpovědět
Gho$t

Kde koupit maly nalepovaci kompas?

Příspěvek od Gho$t »

Zdravim.
Jsem majitelem iPhonka 3G a po uvedeni 3GS s kompasem, ktery vyrazne pomaha pri orientaci na mapach, jsem se rozhodl, ze si neco podobneho zaridim i na svem modelu :D

Kdysi davno jsem na nejakych hodinkach videl malickaty kompas v podobe jakesi "kapky" umele hmoty. Napadlo me, ze pokud bych tuto "featurku" nalepil na iphone do cerneho misna nad/pod displayem, ziskal bych v podstate kyzeny effekt jako s integrovanym kompasem (pac mapy jsou orientovane na sever.

A má otázka zní, zda někdo neví, kde sehnat takovy kompas? Prumer by mel byt do 1,2cm.

Diky za odpovedi.

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Kde koupit maly nalepovaci kompas?

Příspěvek od cernakus »

nevím jako moc velký kamarád jsi se zahraničními obchody, ale http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4519 Dokonce 20 v balení :mrgreen:

Gho$t

Příspěvek od Gho$t »

Hej! tak to je ono! Jenze se zahranicnima obchodama se moc nekamaradim.... :? :cry:

i kdyz malinko plossi by mohl byt, ale je to krok spravnym smerem... jen skoda za tu cizinu

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cernakus »

No v tomto případě by jsi to mohl zkusit. Je to totiž freeshiping(cena tam uvedená by měla být snad i konečná). Myslím že moderátor Rony zde DE propaguje, takže by ti možná mohl poreferovat či pomoci.

Gho$t

Příspěvek od Gho$t »

http://www.aukro.cz/item764840397_kompas_mini.html

koupim par kousku a pak kdyztak poreferuju jestli je to k necemu nebo ne :)

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Teď trochu techniky a fyziky. Kompas je přístroj, založený na magnetismu. Zvukové měniče mají kolem cívky magnetické jádro. Pozor, aby magnet ze sluchátka neovlivňoval střelku kompasu. A jelikož tomu tak je, protože jsem to právě odzkoušel s kompasem i buzolou, nemáš šanci, aby ti střelka ukazovala na sever. Natočí se vždy směrem ke sluchátku a když jej dáš dolů ke tlačítku Home, tak se natáčí k reproduktoru resp. k mikrofonu. Dokonce stačí umístit kompas kamkoli na iPhone a střelka "se zblázní".

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cernakus »

Beavers:

mezi nami techniky, od kompasu s průměrem 1 cm, papiromagnetickou strelkou a za 3 kč/ kus neočekávám ukazovani severu ani v naprosto nezarusenem prostředí. Pochopil jsem, ze to kolega chce spíše jako gadget.

Jinak ten mikrofon mě překvapil. Měl by to byt klasicky elektretovy, v takovem případe je membrána slabá, to ze trumfne mág. Pól jsem nečekal.

Teď mi to došlo. VŽdyť dole máme taky reproduktor. No najít místo pro nalepeni magnetů bude husty. Nicméně po nalepeni si jej muže zkalibrovat a pak jen vždy odečte kalibrační hodnotu. Magnetické pole zemne interferuje s polem magnetů v repro.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

dealextreme je eshop, kde si objednas, oni ti to do 7 dni poslu, postovne je nula, takze sa prijemne nakupuju drobnosti.

mozete platit paypalom - odporuca sa radsej paypal :) takze kde je este problem? no je to cinsky tovar, niektore veci su absolutne hluposti. treba sa krotit. ale naopak dostanete tam aj genuine veci, ktore inak tu stoja niekolkonasobne viacej.

vlastne castokrat tunajsie obchody predavaju ten isty tovar len omnoho drahsi.

skuste sa so zahranicnymi obchodmi skamaratit a ak ide o jazykovu barieru, tak si sadnite s kamaratmi a citajte.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Gho$t

Příspěvek od Gho$t »

s mag. polem kolem reproduktoru jsem tak trochu pocital, proto sem uvazoval o nalepeni dolu.... kde vlastne je taky ten magnet kolem mikrofonu, coz me nenapadlo :D kazdopadne tech par desetikorun polozim na "oltar vedy" a vyzkousim to :)

Odpovědět