Samovolně se mačkají tlačítka

vše co vás napadne
Odpovědět
Fathead
Host
Host

Samovolně se mačkají tlačítka

Příspěvek od Fathead »

Jelikož jsem to tu prolezl a nic nenašel, tak bych se rád podělil o můj problém. Třeba někdo budete vědět co s tím.
Mám iPhone 3G, koupený v ČR u T-mobilu (bez JB). Už u starého firmware se mi začly samovolně mačkat všechny tlačítka, která na telefonu jsou. Začal blikat, zvyšovala se hlasitost na maximum, zamykal se, chtěl se vypínat atd. Vždy to začlo samo dělat a po cca půl minutě to přestalo. U T-mobilu mi telefon vrátili z reklamace s tím, že se u nich závada neprojevila (navíc komunikace ze slečnou za přepážkou byla taky kapitola sama pro sebe).
Pak jsem nahrál firmware 3.0 a zdálo se, že mám po problému. Omyl, před pár dny to začlo znovu. Není to nic příjemného, když se vám při poslechu MPtrojek zvýší hlasitost do sluchátek na maximum anebo uplně na minimum :(
FW mám 3.1.2 a zlobí to pořád. Ani restore nepomohlo.
Netušíte někdo co s tím? Jiný telefon nechci, jsem spokojený a u T-Mobilu to asi taky nemá cenu, zase by mi to vrátili. V prodejně Apple v Brně mi řekli, že se s ničím takovým nesetkali, že to mám reklamovat.
Díky předem za jakoukoli radu či tip.

House_MD
Starý pes fóra :)

Re: Samovolně se mačkají tlačítka

Příspěvek od House_MD »

OT:že tam těch tlačítek je... :-D
Ale já bych to reklamoval, zkus jinou prodejnu... Ale důkladně si pročti co a jak u reklamace... Třeba může být nějaký záhadný spojení na desce
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Fathead
Host
Host

Příspěvek od Fathead »

Do té reklamace se mi moc nechce, protože při mým štěstí to zrovna zapnou a pojede jim to v pohodě. Třeba pár dnů to funguje bez problémů a pak najednou den nebo dva to takto vyvádí. Občas pomůže restart, ale občas ne.
V krajním případě zkusím jinou prodejnu - ale neposílají to do stejnýho servisu???

House_MD

Příspěvek od House_MD »

posílají, ale můžeš trefit na chápavějšího prodavače...

rohe
Host
Host

Příspěvek od rohe »

Mě se tlačítka samovolně mačkají, jen když je iPhone v nabíječce a leží na stole a ja na jej "tapnu", to je pak taky mazec!

alan222

Příspěvek od alan222 »

Naštěsti nemám problém s iphonem. Akorát mě podruhý praskl zadní kryt.
Apple je značka má vše kvalitní a proto tak ddrahé.:-)
Ale že bez jailbreku je skoro nepoužitelný. Hlavně ne jenom mě uřčitě vadí, jak vše tak chraní. Taková nokie n900 neni nijak uzavřená a za rozomnou cenu. Oproti iphone. Nejspiš u někoho se najde jiný názor. Takže se Těším na nokii n900.
Ani blbé bluetooth pořádně nefunguje. Kámoš chtěl poslat pišničku a když jsem mu řekl, že nepošlu,tak nechapal proč mu ji nechci poslat. Vysvětlim jsem mu že bohužel to nejde. Ale každý kdo si koupí iphone,tak s tím počítá.
Nestěžuji si ale pouze to zminuji.

Fathead
Host
Host

Příspěvek od Fathead »

rohe: já to mám uplně obráceně, v nabíječce to funguje. Nepátral jsi jak to opravit? Nebo tě to až tak netrápí? Nemůže to být nějakou aplikací, kterou máme nainstalovanou? Jinak už nevím...

alan222: díky za názor, ale vůbec to neřeší můj problém :( Nechci nokiu, chci funkční iphone :)

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

alan222 píše:Naštěsti nemám problém s iphonem. Akorát mě podruhý praskl zadní kryt.
Apple je značka má vše kvalitní a proto tak ddrahé.:-)
Ale že bez jailbreku je skoro nepoužitelný. Hlavně ne jenom mě uřčitě vadí, jak vše tak chraní. Taková nokie n900 neni nijak uzavřená a za rozomnou cenu. Oproti iphone. Nejspiš u někoho se najde jiný názor. Takže se Těším na nokii n900.
Ani blbé bluetooth pořádně nefunguje. Kámoš chtěl poslat pišničku a když jsem mu řekl, že nepošlu,tak nechapal proč mu ji nechci poslat. Vysvětlim jsem mu že bohužel to nejde. Ale každý kdo si koupí iphone,tak s tím počítá.
Nestěžuji si ale pouze to zminuji.

Jsi poněkud OT. Beavers.

rohe
Host
Host

Příspěvek od rohe »

Fathead: Pátral jsem tady na foru, ale nedostala se mi žádná odpověď, jako by tam byl nějaký špatný kontakt, ale to je přece jen asi blbost. :roll:

Fathead
Host
Host

Příspěvek od Fathead »

Tak počkáme, třeba někdo poradí. Fakt těžko říct jesli je to kontaktem nebo čím... Absolutně netuším.

pharlap

Příspěvek od pharlap »

Tohle doopravdy vypada na vadnou desku.. nebo kyho certa.. to uz bych si vymejslel.. a pokud to, a velmi pravdepodobne ano, bude HW problem, pak doopravdy nezbyva nic jineho nez se obratit na prodejnu, asi operatora, a zminovany tlf reklamovat. Jinak to nevyresis.. :|
a tady jsem nasel super clanek o reklamaci..
http://www.facebook.com/l.php?u=http%253A%252F%252Fwww.appleporadna.cz%252Fiphone%252Freklamace-iphone-jak-postupovat-a-jaka-jsou-vase-prava%252F&h=5858d74cff5b31473ddc8fe107f979e9&ref=mf :wink:

Fathead
Host
Host

Příspěvek od Fathead »

Díky za odkaz na parádní článek ohledně reklamací. Asi to ale fakt bude HW záležitost, protože jsem dneska zjistil, že když s tím zatřepu, tak to přestane vyvádět a uklidní se. :) S reklamací ještě chvilku počkám...

Fathead
Host
Host

Příspěvek od Fathead »

Ještě mám jeden dotaz - nevím jestli to s výše uvedeným problémem souvisí nebo ne.
Když s telefonem zlehka zatřepu, tak v něm něco chrastí. Je to normální? Dělá vám to taky? Někdy v tom hrká víc a někdy míň - jako kdyby tam bylo něco upadenýho. Telefon mi nikdy ale na zem nespadl...

House_MD

Příspěvek od House_MD »

Otázka: jak to chrastí, nejsou to třeba tlačítka? I když ty by tam měly být od děcek z Číny přidělaný pevně...

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Problém mechanických zvuků z útrob iPhone se zde řeší již v jiných vláknech. Diskuse o tom je tam rozsáhlá, nikdo ale nedokázal s určitostí označit zdroj tohoto chrastění. Všeobecně se soudí na vahadlo accelerometru, ale jsou to žel pouhé teorie. Prosím, abyste tento problém řešili v příslušných tématech, nerozvádějte jej zde. Název tohoto topicu je jasně dán, tak se jej držte.

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

OT: @Fathead nebydlíš náhodou ve Strašecí, jak tam někomu hoří ty zásuvky? :D :D

Fathead
Host
Host

Příspěvek od Fathead »

Beavers: Díky, řešit to tu nechci, ale občas mi v tom štěrchá víc a občas míň. Víc většinou když mi ten telefon blbne (vše se samo mačká atd.) a když s tím zatřepu, tak to přestane a pak to štěrchá míň. Jen jsem chtěl vědět jestli to byla náhoda anebo tam mám něco ulomenýho.
Dám tomu ještě chvilku a zkusím reklamaci.

7luke.com: čoveče ani né, ale pobavil jsi mě :)

Fathead
Host
Host

Příspěvek od Fathead »

Tak mi telefon přestal jet úplně. Začal se vypínat, zapínat, pak už jen vypnutý problikával. Nahrál jsem to všechno na video a přiložil to na CD panáčkovi v T-mobilu. Chtěl jsem použít radu s výše uvedeného návodu, na který je tu odkaz, že čidla vlhkosti jsou negativní, ale řekli mi, že to je tak malé, že to pouhým okem není vidět a že to musí posoudit servis. Tak jsem zvědavej. Kdyžtak o tom napíšu víc do tématu o reklamacích a servisech.
Jo a jako náhradní mobil mi iPhone nemohli dát, protože údajně rezervní nemají.

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

House_MD píše:OT:že tam těch tlačítek je... :-D
Ale já bych to reklamoval, zkus jinou prodejnu... Ale důkladně si pročti co a jak u reklamace... Třeba může být nějaký záhadný spojení na desce

víš co bych zkusil já? zvyš si co nejvíc jas obrazovky, najeď si do nějaké aplikace, kde budeš mít celou obrazovku černou a najdi jeden vadný pixel...reklamuj kvůli němu :-D
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

BlazingUFO
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od BlazingUFO »

pharlap píše:Tohle doopravdy vypada na vadnou desku.. nebo kyho certa.. to uz bych si vymejslel.. a pokud to, a velmi pravdepodobne ano, bude HW problem, pak doopravdy nezbyva nic jineho nez se obratit na prodejnu, asi operatora, a zminovany tlf reklamovat. Jinak to nevyresis.. :|
a tady jsem nasel super clanek o reklamaci..
http://www.facebook.com/l.php?u=http%253A%252F%252Fwww.appleporadna.cz%252Fiphone%252Freklamace-iphone-jak-postupovat-a-jaka-jsou-vase-prava%252F&h=5858d74cff5b31473ddc8fe107f979e9&ref=mf :wink:

v tom clanku je napisane ze v zmluvnych podmienkach je ze musia dat nahradny iphone, to je v podmienkach apple abo podmienkach operatora? lebo mna tiez odbili rozbitou nokiou
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO

Odpovědět