Nejhorší na tom je to, že stát nedostane výpověď.
Představme si situaci: Jste zaměstnancem firmy. Firma je v prdeli. Lidé, kteří firmu řídí, to dělají špatně, neumí hospodařit, firmu okrádají, neschopná tlustá hovada. Vzdělání koupené. To, že se tohle vůbec stalo dokazuje, jak jsou ti lidé úplně mimo realitu. Takže tlusté neschopné hovado s titulem, škodí, parazituje, nic nedělá, pouze krade. Nemůžete ho vyhodit, nemůžete ho vyměnit, nelze s tím udělat vůbec nic. Platíte si to prase z daní - z velkých daní - no, tak ze svého platu, tedy toho, co nám zbyde, ještě něco dáme, abychom se měli lépe. To nejhorší na celé věci vidím v tom, že někdo řekl: uděláme účet a ty ovce nám něco zaplatí. Tahle neuvěřitelná myšlenka nevznikla sama od sebe, někdo skutečně věří tomu, že to přinese výsledek, toto je podle mě na tom to nejhorší. Je to totiž obrázek o lidech, kteří mají tuto zemi řídit. Jsou úplně mimo realitu. Jsem z toho úplně hotovej.
Dobytek dá někomu státní zakázku, jinému dobytku, peníze si rozdělí a ztráta se pokryje? Z čeho? Z daní, samozřejmě. Všechny zbytečné úředníky, jejich průsery, jejich náklady, tohle vše platíme z daní.
Stát je podle mě velmi složitá firma (nejsem ekonom), sejde se nějaká hromada peněz a z té hromady musí stát hospodařit. Pokud hospodaří blbě, musí si půjčit. Pokud nemá na splátky, tak si opět vezme další půjčku??!? Připomíná mi cikány, taky si bez rozmyslu vezmou půjčku a už předem vědí, že to splácet nebudou.
Pokud bych řídil mně svěřenou část firmy a peněz blbě, sám od sebe (protože mám odpovědnost, protože mě někdo do funkce dosadil, protože to chci dělat dobře, protože za to dostávám pěkný plat) bych to chtěl změnit, ušetřit, tsnížil náklady, udělám pro to maximum. Pokud by se mi to nepovedlo a majitel by zjistil, že nemáme peníze, vyhodí mě, okamžitě, zaplatím ztrátu firmě a vykopne mě s takovou referencí, že někde můžu začít znovu od začátku. A co udělají oni jako řešení?! Řeknou si o dobrovolné příspěvky, takovou malou charitu, nezačnou u sebe, to v žádném případě, začnou u nás.
Nejlepší vláda byla za první republiky, protože tuto zem řídila elita, uhlobaroni, šlechta, lidi kteří měli peněz jako nasr***, nekradli, byla to čest být ve vládě. Potom přišli komunisti a 40 let kradli, potom přišli jejich děti a kradou dál
No nic, omlouvám se za mega post, dám si to blogu
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nejsem ekonom a vím, že každý z Plzeňské fakulty by mě roznesl na kopytech
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)