iPhone vs HTC HD2
-
- Mírně pokročilý
iPhone vs HTC HD2
Jelikož jsem dostal nabídku "koupit" si jakýkoliv telefon, trošku uvažuju o "výměně" iPhone 2G který mám už přes dva roky. Jsem s níim ale relativně spokojen, co mi vadí je především BT absence spárování s mým HF v autě a pak pár dalších drobností. Zajímal by mě NEZAUJATÝ pohled někoho kdo měl v ruce oboje, recenze na netu jsou většinou psaný lidma co iPhone měli v ruce dvě hodiny a jsou skvěle nažhavený na 1GHz procesor. Jsem normální člověk, píšu SMS, telefonuju, občas juknu na mail nebo na net. Je tu někdo takový, co má iPhone a přešel na HD2? Nebo naopak? Co Vám chybělo a nebo naopak přebývalo? Nechci žádnou flame, vím v čem je iPhone dobrý a proč mi po všech těch Nokiích a SE vydržel tak dlouho, ALE - technologie jde dopředu a "nový telefon" můžu mít tak do 14ti dnů, tudíž počkat na iPhone 4G nejde... Moc díky
iPhone 6s gold and iPad AIR2 gold and MacBook Pro 13" early 2015 ![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
Když už musím mít mobil, tak ať je to iPhone...
![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
-
- Starý pes fóra :)
Re: iPhone vs HTC HD2
Myslím, že Julek si k tomuhle tématu napíše svoje. Momentálně s tou HTC potvorou bojuje, a myslím že vzduchem lítá hodně sprostých slov ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Mírně pokročilý
No to by bylo super, přesně o něco takovýho mi jde, v podstatě mám dvě možnosti, buďto si nechám to co mám (2G), vezmu 3GS (nic moc novýho a nažloutlý displej + zadek v umělý hmotě) a nebo HD2 - poblázněný windowzy, ale s možností spárování s HF v autě a na motorce včetně poslouchání muziky (na moto dost dobrá fce
). Ještě mi trošku na iPhone chybí blacklist ![Very Happy :-D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Very Happy :-D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
iPhone 6s gold and iPad AIR2 gold and MacBook Pro 13" early 2015 ![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
HD2 - NEBRAT !!!!
Za více slov mi ten krám Windows Mobile nestojí !!!!
A kdo Ti řekl, že na iPhone nejde spárovat bluetooth? (stereo A2DP)
A kdo Ti řekl, že na iPhone nejde blacklist?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
-
iPhone,iPhone a jenom iPHONE! ![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
-
- Mírně pokročilý
Moje zkusenost je takova, ze sluzebni HD2 lezi ve stole a firemni kartu mam ve svem 3GS. Po HW strance je HD2 bez diskuze lepsi, ale pri praktickem pouzivani se mi iPhone proste osvedcil vice. Vadi mi par musek a much (nemoznost ukladat prilohy z mailu, chybejici ToDo nevyzadujici online pripojeni kvuli push notifikacim atd. atd.), ale vetsinu z nich mam poresenou diky JB a to, co na tom telefonu OPRAVDU denodenne delam (volani, sms, maily, internet, hudba) je proste na iPhonu prirozenejsi, rychlejsi, spolehlivejsi ...
HD2 mozna bude ze zacatku zajimavejsi (tuna apps, moznosti 'tunningu', ROM, ladeni atd. atd.), ale az pocatecni nadseni vyprcha a zustane kazdodenni rutina, vylezou na povrch zdanlive nepodstatne detaily, ktere ale definuji opravdovou silu toho ci onoho zarizeni ...
HD2 mozna bude ze zacatku zajimavejsi (tuna apps, moznosti 'tunningu', ROM, ladeni atd. atd.), ale az pocatecni nadseni vyprcha a zustane kazdodenni rutina, vylezou na povrch zdanlive nepodstatne detaily, ktere ale definuji opravdovou silu toho ci onoho zarizeni ...
-
- Mírně pokročilý
7luke.com píše:HD2 - NEBRAT !!!!
Nejde - mám v autě nějakou Nokii 616 nebo co je to za bazmek, má to možnost dát do toho přímo i sim kartu a iphone to zkrátka NEVIDÍ - http://www.datram-plus.cz/detail-zbozi/527-nokia-616-komfortni-bezdratova-sada-do-auta/. Co se týká HF na motorce tak tam to jde, ale zase mi to nepouští písničky do HF, jen volání
![Sad :-(](./images/smilies/icon_sad.gif)
-
- iPhone expert
Pokaždý si říkám, že se vždy opět najde někdo, kdo zapochybuje, že iPhone je ve své kategorii nejlepší a sklouzne k jinému výrobci a poté se opět vrátí ![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Kolega v práci postupně nosil na ukázku všechny "iPhone killery" a nejmíň týden je měl půjčené. Jedině iPhone (přestože se mu hodně bránil) u něj vydržel 2 měsíce a dle jeho slov doufá, že ho nikdo nebude chtít vrátit
Měl N97 a i zmiňovaný HTC HD2. Co mě hned na první pohled vadilo byly lacině působící klávesy pod displejem a trčící oko fotoaparátu, o které bych rozpáral nejedny kalhoty. Zmiňovaný kolega (i k mému údivu protože jsem se na HD2 také těšil) už po jednom dni říkal, že je to křáp a že surfování se na tom s iPhonem absolutně nedá srovnat. Podotýkám že opera v HD2 už napodobila Safari snad ve všech pohybech v ovládání a přesto je vidět, že když dva dělají totéž, není to totéž
Takže já radím nebrat, budeš litovat ![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Kolega v práci postupně nosil na ukázku všechny "iPhone killery" a nejmíň týden je měl půjčené. Jedině iPhone (přestože se mu hodně bránil) u něj vydržel 2 měsíce a dle jeho slov doufá, že ho nikdo nebude chtít vrátit
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
A neni tohle vlakno o nicem? Na teyo adrese je myslim volba vetsiny uzivatelu jasna, takze proc ten pokus vyvolavat flame? Pro kazdeho jedince je prece to "nejlepsi" nekde jinde.... ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
HD2 sem měl měsíc a šlo z domu.wm už ne...i když možná sedmičky budou k něčemu...s iphonem zatím velká spokojenost ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Metal/HC/Punk
iPhone 6s Plus 64GB+Westone 4R
MacBook Pro Retina late 2013
-
- Mírně pokročilý
Juramac píše:A neni tohle vlakno o nicem? Na teyo adrese je myslim volba vetsiny uzivatelu jasna, takze proc ten pokus vyvolavat flame? Pro kazdeho jedince je prece to "nejlepsi" nekde jinde....
Počkej, tak to není... Mám za to, že je tu vetšina rozumných lidí, kteří dokáží přiznat že je něco lepší než to, za co utratili těžce vydělaný peníze. Mám iPhone fakt dva roky a je super, má svý chyby ale to má každé zařízení, proč to nepřiznat a neříct si, že je třeba něco lepšího, ale je něco lepšího? Možná ne, možná ano - jde mi o realistické názory a ne o výkřiky do tmy, o konkretní uživatelské praktické zkušenosti...
-
- iPhone expert
Já souhlasím, obecně jsem do HTC HD2 vkládal velké naděje a věřil jsem, že s kapacitním displejem už asi opravdu iPhone překoná. Dokud jsem ho nedržel v ruce, přemýšlel jsem o něm.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
HD2 som síce nemal ale mal som pohromu iným menom nazývanú xpériá . A tak ti poviem že telefón môže mať najsamlepší HW do tej doby, pokial bude fungovať na Windows mobile ... do tej doby sa to nikam nepohne a bude to hnusný telefón bez zaujímavého prostredia , s nekonečnými chybovými hláškami výrusmi a čo je najhoršie nedá sa ovládať prstamy a musíš použiť stylus čo je v dnešnej dobe nehorázna. často sa netriafaš niekedy dokonca nechce fungovať na dotyk....
-
- patron iPhone.cz
OT: Nesrovnavejme harwdare ale software, to je oc tu bezi
a iphone jasne vitezi
1.1.2 OOB [Turbo SIM] -> 4.2.1 JB CZ 16GB contra Vario WM6
MacBook PRO, AIR, iPad -> Windows 7U -> Exchange 2010 -> Apple iPhone Developer -> Apple Product Professional 2010 = http://iPhone3G-Servis.cz
Apple Authorised Reseller + Servis iPhone v Praze
MacBook PRO, AIR, iPad -> Windows 7U -> Exchange 2010 -> Apple iPhone Developer -> Apple Product Professional 2010 = http://iPhone3G-Servis.cz
-
j,na software vyhrava jen iPhone,zadny dalsi mobilni zarizeni na neho nema..
-
- Administrator
Můj názor - HTC NE
Proč ? Protože tě bude strašně štvát, nikdy se nevyhneš srovnání s iPhone, jak jsi psal víš v čem je iPhone dobrý a to víc to ucitíš při práci s HTC.
Ano má papírově lepší foťák (ve výsledku na fotce rozdíl nevidíš).
Má to papírově lepší procesor , jediné co je hezké je animace počasí na hlavní strance.
Ano má to víc paměti - protože to musí mít víc paměti, jinak by se to nehýbalo a i přes to jsou animace trhané.
SMS, Email a další otevírá iPhone stejně rycheji
Napsat smsku nebo email je porod nikdy jsem neměl tolik překlepů jako na HTC - nainstaluješ tweak na snížení citlivosti klávesnice pak nenapíšeš pro změnu zase nic.
Dobrý signál wi-fi chytíš jedině když se posadíš pod router..
Mohl bych tu vypsat 1000 věcí proč si HTC nekoupit, ale opakuju tu nejzákladnější věc, jako uživatel iPhone budeš pořád srovnávat jak se to na iPhone krásně hejbalo a bylo to rychlé jednoduché intuitivní a že jsi vůl a máš teď obrovskou placku která se vybije za půl dne atd atd ..
Měl jsem HTC týden a oželel jsem i JB a koupil nové 3GS jako firemní telefon, ano jsem teď bez JB ale díky bohu hlavně bez HTC !
Proč ? Protože tě bude strašně štvát, nikdy se nevyhneš srovnání s iPhone, jak jsi psal víš v čem je iPhone dobrý a to víc to ucitíš při práci s HTC.
Ano má papírově lepší foťák (ve výsledku na fotce rozdíl nevidíš).
Má to papírově lepší procesor , jediné co je hezké je animace počasí na hlavní strance.
Ano má to víc paměti - protože to musí mít víc paměti, jinak by se to nehýbalo a i přes to jsou animace trhané.
SMS, Email a další otevírá iPhone stejně rycheji
Napsat smsku nebo email je porod nikdy jsem neměl tolik překlepů jako na HTC - nainstaluješ tweak na snížení citlivosti klávesnice pak nenapíšeš pro změnu zase nic.
Dobrý signál wi-fi chytíš jedině když se posadíš pod router..
Mohl bych tu vypsat 1000 věcí proč si HTC nekoupit, ale opakuju tu nejzákladnější věc, jako uživatel iPhone budeš pořád srovnávat jak se to na iPhone krásně hejbalo a bylo to rychlé jednoduché intuitivní a že jsi vůl a máš teď obrovskou placku která se vybije za půl dne atd atd ..
Měl jsem HTC týden a oželel jsem i JB a koupil nové 3GS jako firemní telefon, ano jsem teď bez JB ale díky bohu hlavně bez HTC !
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
![Obrázek](http://www.imagehosting.cz/thumbs/westcoast3.jpg)
-
- Mírně pokročilý
Julek píše:Můj názor - HTC NE¨...
Moc díky, na něco takového jsem čekal. Právě ta animace počasí na hlavní stránce je přesně to proč si vezmu HD2
Ne, kašlu na to, přejdu na 3GS i když mi asi bude chybět stále ten BT v autě... Ideální by pro mě bylo někde si tu HD2 půjčit na týden a pak to konstatovat taky z vlastní zkušenosti, bohužel na to už nemám kontakty, takže dám na Vás i když malej červíček v rohu hlodat bude
Proc by ti chybel BT v aute ? To je dnes snad otazka par stovek, pokud nemas autoradio s BT......... Jinak, muj znamy tiskar byl do minuleho mesice zarytym odpurcem iPhonu a nekdy az fanatickym priznivcem WM a HTC . Pak nekde HTC ztratil a pujcil si iPhona od sve manzelky, ktere ho koupil k vanocum a uz ji ho pry nevrati. Na HTC zapomel ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
-
- Administrator
Killingman píše: Právě ta animace počasí na hlavní stránce je přesně to proč si vezmu HD2
opravdu je to ale skutečně všechno proč to pořídit, po pár dnech ti už nebude ta tapeta připadat tak super, věř mi
-
- Mírně pokročilý
Juramac píše:Proc by ti chybel BT v aute ? To je dnes snad otazka par stovek, pokud nemas autoradio s BT
Nemám autoradio s BT, tam by to bylo jednodušší, psal jsem, že mám nějakou Nokii 616 která má v sobě přímo možnost mít SIM kartu, jelikož ji tam mám (druhý číslo v autě) tak občas potřebuju i volat ze soukromýho mobilu, bohužel iPhone nenajde BT device - Nokia i WM to najdou bez problémů, takže je to trocha opruz. Má to nějaký režim vzdálené sim karty či kterýho čerta a prostě iPhone nenajde na BT nic
To JULEK: Jo, tomu věřím, je to dost pravděpodobné. Bohužel vzhledem k situaci u nás ve společnosti, která je orientována čistě na Windows mi prý iPhone koupit nemůžou, takže hold budu mít HD2 a iPhone 2G
Můžu se tě zeptat, jak je na tom ta HD2 s displejem, resp. citlivostí? Dá se to alespoň maličko přirovnat k iPhone?? Nějak s tím budu muset přežít i když mít dva telefony mi vadí už jen z principu, tahat s sebou dvě cihly
-
na to bluetooth připojení zkus prográmek iBlueNova,ten mi najde bez problémů všechno,zatím co vestavěný skoro nic....
Metal/HC/Punk
-
- Sons of Jailbreak
A neni ten problem s BT kvuli tomu, ze mas iPhone prvni generace? Nejsem si jist, ale mam takovy pocit, ze tam byl problem. Respektive jinak - zkousel si uz novy iPhone?
-
- patron iPhone.cz
iBluenova umi jen prenos dat, nikoliv nahradit BT profily A2DP a remote protocol...Jestli ti nejde, proste nepodporovane zarizeni
Jinak ja chapu, ze ti bluetooth chybi...
1.1.2 OOB [Turbo SIM] -> 4.2.1 JB CZ 16GB contra Vario WM6
-
- Administrator
Killingman píše:Můžu se tě zeptat, jak je na tom ta HD2 s displejem, resp. citlivostí? Dá se to alespoň maličko přirovnat k iPhone?? Nějak s tím budu muset přežít i když mít dva telefony mi vadí už jen z principu, tahat s sebou dvě cihly
uvidis sam ta citlivost je az moc velka ! nainstalujes tweak proti velke citlivost a zase to nebude ono.. vsak si uzijes ..
-
Takže vidím, že zkušená většina nedoporučuje.
Už jsem taky byl skoro nalomený, ale jak to tady čtu, tak se svým 1G ještě vydržím. Umí všechno, co potřebuju a že se semtam zadýchá? Však už je to stařík
Ale kdyby někdo prodával lacino bilé 3GS, nepohrdnu.
Už jsem taky byl skoro nalomený, ale jak to tady čtu, tak se svým 1G ještě vydržím. Umí všechno, co potřebuju a že se semtam zadýchá? Však už je to stařík
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
-
- Administrator
to pe.kova
já nakonec dopadl dobře mám nové 3GS, sice bez JB ale zjišťuji že to bez přežiju (dokud nebude JB)![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
alespoň malá výhoda mé pozice
jako počítač mám apple a telefon si koupím jaký uznám za vhodné ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
já nakonec dopadl dobře mám nové 3GS, sice bez JB ale zjišťuji že to bez přežiju (dokud nebude JB)
Killingman píše: Bohužel vzhledem k situaci u nás ve společnosti, která je orientována čistě na Windows mi prý iPhone koupit nemůžou, takže hold budu mít HD2 a iPhone 2G
Můžu se tě zeptat, jak je
alespoň malá výhoda mé pozice
-
Z vlastní zkušenosti má iPhone lepší syncho s Windowsem než THC ![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
-
- Administrator
Juramac píše:KECAS Julku , ty mas prece podle sveho popisu Nokii , ne ?
nekecam tu uz tam mam jen tak
Vidím že z ip si bol spokojný ale ako to čítam chceš niečo nove tak si ten THC kúp a za pár mesiacov nam tu správ rozsiahly topic o tom ako si sa vrátil k nakusnutemu jablackabu....
Nieje na svete lepšie multimédia ako Apple.
Nieje na svete lepšieho internetového obchodu pre mobily ako AppStore.
Na žiadnom inom zariadeni sa hracickari neviblaznia ako na JB ip...
Všade to je o jabkach....
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nieje na svete lepšie multimédia ako Apple.
Nieje na svete lepšieho internetového obchodu pre mobily ako AppStore.
Na žiadnom inom zariadeni sa hracickari neviblaznia ako na JB ip...
Všade to je o jabkach....
-
- iPhone expert
ked mne tak strasne vadi ten windows... a navyse by mi chybala pohodlnost itunes...
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
-
Teď jsem si pět minut cíleně hrál s HD2 od kolegy. Šel jsem po tom, co mě zajímalo (plynulost, listování obrázky, internetový prohlížeč, prohlížení videa). Je to pěkné, je to plynulé, je to rychlé, ale... fakt děkuji, nechci. Prohlížeč i s tím gigovým procesorem je prostě dělaný jinak než ten na iPhonu. Tam je scroll jako když člověk posune křídovým papírem po naleštěném stole. Na HD2 je to jakoby člověk posunul pečícím papírem po stole posypaném hrubou moukou (c) ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
-
- Host
milujem tie nazory wau 1ghz processor ,,parada"
... ono to je aj o niecom inom ako o parametroch na papiery.
HTC HD2 by som uz len koli velkosti za mobil nepovazoval a hlavne pre teba co si na zaciatku napisal, ze ho budes pouzivat na volanie sms by to bola asi najhorisa volba. zober 3gs, naproti 2g bude omnoho sviznejsi, cakat na 4g je blbost, kedze po uvedeni na trh bude trocha mensi problem sa k nemu dostat takych par mesiacov.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
HTC HD2 by som uz len koli velkosti za mobil nepovazoval a hlavne pre teba co si na zaciatku napisal, ze ho budes pouzivat na volanie sms by to bola asi najhorisa volba. zober 3gs, naproti 2g bude omnoho sviznejsi, cakat na 4g je blbost, kedze po uvedeni na trh bude trocha mensi problem sa k nemu dostat takych par mesiacov.
-
ja som dal jedinemu VM zariadeniu šancu a to ho mam doteraz,je to NEONODE N2 z Win CE 6.0 ,mal som predtým N1m.
myslím že aj tu si bral príklad Steve a iPhone , keby WM robili niečo na tento spôsob určite by to malo väčšiu šancu proti iPhone.
škoda že už firma skončila,začaly v July 2004 z N1
a k HD2 . skusil som , vratil som .
je to pekne ,je to rýchle,ma to HW, ma to všetko (skoro) ale stale tomu niečo chýba ?
. . . . . . . .
ano je to OS .
myslím že aj tu si bral príklad Steve a iPhone , keby WM robili niečo na tento spôsob určite by to malo väčšiu šancu proti iPhone.
škoda že už firma skončila,začaly v July 2004 z N1
a k HD2 . skusil som , vratil som .
je to pekne ,je to rýchle,ma to HW, ma to všetko (skoro) ale stale tomu niečo chýba ?
. . . . . . . .
ano je to OS .
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Mírně pokročilý
Tak jsem měl HD2 na 10min v ruce a zkusil tak nějak něco málo s tím dělat - JE TO UTRPENÍ... Zvyklý z iPhone chcu něco a ono nic, následně to spustí navigaci - kua proč když jsem chtěl listovat dolů? Tak křížek, ale ejhle, tref se do něj když máš dva metry a ruce jak lopaty - proč mi to zase ukazuje nějakou baterii, tu nechci, chci zavřít navigaci - no MASAKR...
Co mě ale dostalo bylo to, že se v každý části telefonu chová a ovládá jinak, tuhle jde scroll dolů prstem a tady už ne a je to jen doleva-doprava a tady zase to nejde vůbec a jsou tam nějaký checkboxy. Kdyby SMSky vypadaly jako emaily, resp. jejich náhledy taky bych se asi nezlobil.
Co je hezký je to animovaný počasí a ten displej, fakt je na něm něco vidět a třeba na filmy to může být už trošku použitelné.
Shrnuto - děkuji, nechci, zůstávám u 2G![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Co mě ale dostalo bylo to, že se v každý části telefonu chová a ovládá jinak, tuhle jde scroll dolů prstem a tady už ne a je to jen doleva-doprava a tady zase to nejde vůbec a jsou tam nějaký checkboxy. Kdyby SMSky vypadaly jako emaily, resp. jejich náhledy taky bych se asi nezlobil.
Co je hezký je to animovaný počasí a ten displej, fakt je na něm něco vidět a třeba na filmy to může být už trošku použitelné.
Shrnuto - děkuji, nechci, zůstávám u 2G
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
-
- Administrator
další WM zařízení bude už kompletně replika iPhonu
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
viewtopic.php?f=7&t=25973
-
- Mírně pokročilý
Tak jo - takže jsem HD2 user asi 10 dní a asi po 5ti dnech jsem SIMku z iPhone vyndal a dal do HTC, do té doby jsem tam měl druhou a vše vyřizoval z iPhone... Zkušenosti? HODNĚ SMÍŠENÉ...
Je nutno napsat, že jsem IT pracovník co dělá s woknama, to je asi důležité poznamenat, jinak bych to už zahodil dávno![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Začátek - HTC od T-Mobile, takže nějaký HSPL (obdoba jailbreak) a pak 1.66 origo firmware. Dostat do toho češtinu pak následně dost problém. Poté co jsem ztáhnul asi 5 aktualizací s následnou instalací do HD se sice nezměnilo nic, ale měl jsem lepší pocit
Co mě ohromilo a co se mi líbí je displej a docela se mi líbí i OS, ten sense se povedl a animace počasí super
Celkově je to docela rychlý, tak jako iPhone ne, ale není to brzda. Možnost totální "customizace" - změníte všechno, od ikony WiFi po celý vzhled telefonu. Komunita u toho je dost slušná a dá se najít takřka cokoliv co se změn telefonu týká (nemyslím aplikace!) Z těch stojí za zmínku jen SPB a jejich programy. Prohlížení internetu a Opera 10 - subjektivně lepší než na iPhone, nezajímá mě, jestli stránka nabíhá o vteřinu pomaleji, ale prostředí je vychytanější...
Co mě dostalo? V půlce hovoru to chcípne a nikdo neví proč a je nutný volat znova, displej jednou zhasne když to dáte k uchu, podruhý už ne. Když někomu volám tak si tváří zmačknu asi ukončení hovoru a nebo nějakou aplikaci (zřejmě to souvisí s tím "nezhasínáním" displeje). SMS dost nevydařená kopie iPhone. Třikrát někam kliknu a jsem v prostředí který je starý 100 let a prstem se prostě ovládat nedá. Aplikace jsem nakousnul už výše - něco málo na to je, ale žádný hi-fi. Car care který jsem používal či jiný vehicle manager neexistuje, když už se něco najde tak opět - ovládání prsty kdenictunic a trefovat se do mrňavý ikonky taky moc nejde. Multitasking je spíš k vzteku, když něco zavřu tak to chci zavřít a ne že mi to jede na pozadí a žere a paměť. Výdrž kolem jednoho dne taky nic moc.
Ještě tomu chvíli dám, jesli si na to nezvyknu, ale moc šancí tomu nedávám. Je fakt, že když jdu z HTC zpátky do iPhone tak je to "krok zpět" v tom displeji. Mám pocit, že je to jednosměrná cesta, jakmile se pozná iPhone, už nic není tak dobrý. Mít HD2 před třema lety, říkám super stroj. Uvidíme co a jestli bude iPhone 4G popř. nějaký vydařený update od HTC? Těžko...
Snažím se to psát objektivně, ale je pravdou, že v něčem je ta HD2 lepší. Pro ty co tomu "trošku rozumí" a dokážou dělat zásahy do systému určitě. Pro "normální" lidi je ale iPhone včetně appstore rozhodně víc user friendly!
Je nutno napsat, že jsem IT pracovník co dělá s woknama, to je asi důležité poznamenat, jinak bych to už zahodil dávno
Začátek - HTC od T-Mobile, takže nějaký HSPL (obdoba jailbreak) a pak 1.66 origo firmware. Dostat do toho češtinu pak následně dost problém. Poté co jsem ztáhnul asi 5 aktualizací s následnou instalací do HD se sice nezměnilo nic, ale měl jsem lepší pocit
Co mě ohromilo a co se mi líbí je displej a docela se mi líbí i OS, ten sense se povedl a animace počasí super
Co mě dostalo? V půlce hovoru to chcípne a nikdo neví proč a je nutný volat znova, displej jednou zhasne když to dáte k uchu, podruhý už ne. Když někomu volám tak si tváří zmačknu asi ukončení hovoru a nebo nějakou aplikaci (zřejmě to souvisí s tím "nezhasínáním" displeje). SMS dost nevydařená kopie iPhone. Třikrát někam kliknu a jsem v prostředí který je starý 100 let a prstem se prostě ovládat nedá. Aplikace jsem nakousnul už výše - něco málo na to je, ale žádný hi-fi. Car care který jsem používal či jiný vehicle manager neexistuje, když už se něco najde tak opět - ovládání prsty kdenictunic a trefovat se do mrňavý ikonky taky moc nejde. Multitasking je spíš k vzteku, když něco zavřu tak to chci zavřít a ne že mi to jede na pozadí a žere a paměť. Výdrž kolem jednoho dne taky nic moc.
Ještě tomu chvíli dám, jesli si na to nezvyknu, ale moc šancí tomu nedávám. Je fakt, že když jdu z HTC zpátky do iPhone tak je to "krok zpět" v tom displeji. Mám pocit, že je to jednosměrná cesta, jakmile se pozná iPhone, už nic není tak dobrý. Mít HD2 před třema lety, říkám super stroj. Uvidíme co a jestli bude iPhone 4G popř. nějaký vydařený update od HTC? Těžko...
Snažím se to psát objektivně, ale je pravdou, že v něčem je ta HD2 lepší. Pro ty co tomu "trošku rozumí" a dokážou dělat zásahy do systému určitě. Pro "normální" lidi je ale iPhone včetně appstore rozhodně víc user friendly!
-
Killingman a neprekáža ti tá "dotykovosť" toho displaya ? lebo to ma z toho vytáčalo najviac. takmer vždy som to stlačil príliš slabo (zvyk z iphone) a telefón nereagoval. tak som si myslel že sa zasekol ale tak skúsil som šťastie znovu ale prezmenu telefón si myslel že mám prst 1cm vedla a zapol úplne inú aplikáciu ako som chcel. ...
-
- Mírně pokročilý
Ne, tak to mi nevadí vůbec, mám pocit, že je to stejné jako u iPhone, asi se dost změnilo s tou verzí 1.66 zřejmě, protože já žádný rozdíl mezi HD2 a iPhone co se týká dotykové vrstvy nepozoruji...
Teď jsem zkusil nahrát novou verzi radia a následně provedl hard reset, pak zkusil obnovit data ze zálohy a ejhle - funguje to. Všechno včetně počeštění a dalších vyfikundací - takže má MS, resp. SPB další malé bezvýznamné plus. Samozřejmě že to zhasínání displeje při přiblížení k tváři nefunguje - zřejmě HW problém![Sad :-(](./images/smilies/icon_sad.gif)
o je asi oproti iPhone trochu výhoda, tam když udělám jailbreak a pak něco nainstaluju z Cydie, po resetu s tím jsou trocha problémy. Na druhou stranu jsem za dva roky s iPhone vyjma upgrade FW nepotřeboval reset dělat![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Teď jsem zkusil nahrát novou verzi radia a následně provedl hard reset, pak zkusil obnovit data ze zálohy a ejhle - funguje to. Všechno včetně počeštění a dalších vyfikundací - takže má MS, resp. SPB další malé bezvýznamné plus. Samozřejmě že to zhasínání displeje při přiblížení k tváři nefunguje - zřejmě HW problém
o je asi oproti iPhone trochu výhoda, tam když udělám jailbreak a pak něco nainstaluju z Cydie, po resetu s tím jsou trocha problémy. Na druhou stranu jsem za dva roky s iPhone vyjma upgrade FW nepotřeboval reset dělat
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
hd2 jsem mel, n97 jsem mel, n900 jsem mel a vzdycky jsem se vratil zpet k iphone. Asi se nepoucim, kdyz zkousim porad i jinde, ale nakonec jsem s iphone nejspokojenejsi, i pres jeho mouchy.
zarazi me tady ta kritika hd2, ale mozna je to kus od kusu. ja s nim nemel zadny problem, ale treba kolegovi z naseho it se nekolikrat denne restartuje a nepomaha mu servis ani custom rom ani preflashe, nic.
s rychlosti jsem problem nemel, sense mi prisel desnej, sel po chvili pryc, tolik nevyuziteho mista!
display byl dobry, nevim jak na slunicku v lete..citlivost take ok. rychlost taky, opera spokojenost. tenkrat jsem se ho zbavoval, protoze jsem vyhral n97. kdyz ale porovnam s iphone, tak u nej je preci jen ovladani vice elegantni, dela jen a jen to, co chci. hd2 neni nijak spatne, ale iphone je o kousicek dal. hlavne ale appstore. to dela iphone iphonem, kolem toho tel se porad neco deje a mate tak dlouhodobou hracku, porad vychazeji nove veci, ladi se a i kdyz se ostatni snazi, jen dotahuji. srovnejte si treba facebook klienta..
na iphone mate hafo her, podporu vyrobce i do budoucna..to mi proste jinde chybi.hd2 neni spatne, ale po tydnu se vam okouka..pak zjistite, ze kazdodenni pouzivani je o neco krkolomnejsi a zadny novinky na to moc nejsou.
a co se tyce srovnani procesoru, opakuje se to porad dokola a zda se, ze MHz vymyvani mozku nasleduje Mpixelove..1GHz Snapdragon ma podobny vykon jako procesor iphone. je to jina architektura, to nejde porovnavat jen frekvenci procesoru..dalsi vec je i vykon grafiky. hledejte na netu sami, ale ta srovnani tam jsou.
zarazi me tady ta kritika hd2, ale mozna je to kus od kusu. ja s nim nemel zadny problem, ale treba kolegovi z naseho it se nekolikrat denne restartuje a nepomaha mu servis ani custom rom ani preflashe, nic.
s rychlosti jsem problem nemel, sense mi prisel desnej, sel po chvili pryc, tolik nevyuziteho mista!
display byl dobry, nevim jak na slunicku v lete..citlivost take ok. rychlost taky, opera spokojenost. tenkrat jsem se ho zbavoval, protoze jsem vyhral n97. kdyz ale porovnam s iphone, tak u nej je preci jen ovladani vice elegantni, dela jen a jen to, co chci. hd2 neni nijak spatne, ale iphone je o kousicek dal. hlavne ale appstore. to dela iphone iphonem, kolem toho tel se porad neco deje a mate tak dlouhodobou hracku, porad vychazeji nove veci, ladi se a i kdyz se ostatni snazi, jen dotahuji. srovnejte si treba facebook klienta..
na iphone mate hafo her, podporu vyrobce i do budoucna..to mi proste jinde chybi.hd2 neni spatne, ale po tydnu se vam okouka..pak zjistite, ze kazdodenni pouzivani je o neco krkolomnejsi a zadny novinky na to moc nejsou.
a co se tyce srovnani procesoru, opakuje se to porad dokola a zda se, ze MHz vymyvani mozku nasleduje Mpixelove..1GHz Snapdragon ma podobny vykon jako procesor iphone. je to jina architektura, to nejde porovnavat jen frekvenci procesoru..dalsi vec je i vykon grafiky. hledejte na netu sami, ale ta srovnani tam jsou.