Zapojenie DVD--->LCD TV --->component cable

vše co vás napadne
Odpovědět
dodulo
Starý pes fóra :)

Zapojenie DVD--->LCD TV --->component cable

Příspěvek od dodulo »

Zdravim vsetkych vospolok :) potreboval by som poradit s jednou vecou ak sa tu najde dobra dusa budem rad :)
Prepojil som Yamaha DVD-S557 cez komponent vystup s televizorom Samsung LE40C650 komponent vstup a nefacha to :(
http://www.superfi.co.uk/images/DVDS557 ... 00x149.jpg
este je k tomu aj Yamaha RX-457 receiver
http://www.superfi.co.uk/images/RXV457- ... 00x388.jpg
treba to prepojit nejak cez ten receiver aby to fachalo?

nechapem preco to nejde ved predsa na DVD je component out a na telke samozrejme component in, ale TV sa tvari, ze ziadny signal nedostava

ak niekto bude mat nejaky napad dakujem za kazdu radu :wink:
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

House_MD

Re: Zapojenie DVD--->LCD TV --->component cable

Příspěvek od House_MD »

A nemáte ta telka přepínání na víc vstupů? Na naší musím přepnout mezi hdmi/vga/ypbr/scart...
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

dodulo

Příspěvek od dodulo »

to som samozrejme skusal po prepojeni TV s DVD, dialkovym tlacitkom "source" sa pri component cable tvari, ze nedostava ziadny signal, preto tomu nechapem...:(

havran66
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od havran66 »

A zkoušel jsi to propojit přes ten receiver? Já mám receiver YAMAHA RX-V2600, všechno mám zapojený přes něj a funguje to. Přes receiver přepínám zdroje signálu. Samozřejmě si budeš muset koupit ještě jeden kabel :)

dodulo

Příspěvek od dodulo »

cize zapojit to nasledovne? DVD-->Receiver ( cez component cable ) -->TV ( component cable ) ??? nadtym som tiez rozmyslal, ale preco to dokelu nefunguje napriamo ? :(

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Proč nepropojíš DVD s TV Scartem (RGB) a trváš na komponentním propojen? Předpokládám, že máš FullHD TV (já mám Samsung 40B650). O moc lepší obraz přes kompomentní zapojení nezískáš, doporučuji ti koupit si BD player Samsung (umí už i mkv), aby si rozuměl s tvou TV a propojit ho přes HDMI. Tím vyřešíš de facto vše a pokud ještě chceš používat dál DVD přehrávač (některé DVD nejdou na BD přehrát - hlavně ty pálené v DVD rekordérech Philips, proto jej také používám), tak to udělej, jako to mám já. Zvukový výstup z TV vedu optikou do Receiveru do vstupu pro TV) a z něho pak mohu poslouchat zvuk přehrávaného DVD (na receiveru přepnu pochopitelně vstup na TV). Jelikož se jedná o pouhé dvoukanálové DVD, tak mě to nebolí (scart přenáší pouze stereo kanály). Ostatní disky DVD přehrávám na BD, protože ten zpracuje obraz z původního PALu na HD 720, což subjektivně vylepší dojem z DVD (jedná se sice o pouhé dopočítání, ale...). Mizerné DVD (např. od splečnosti Řitka) a některé neodborně přepalované jsou prakticky na FullHD TV nekoukatelné a mohou dobře posloužit už jen jako tácky pod půllitr.

dodulo

Příspěvek od dodulo »

dakujem za radu Beaversi :) je to tak mam kvalitny component kabel Y/Pb/Pr a chcem vyskusat rozdiel medzi scart a tymto, uvidim. Ja co som pocul tak rozdiel je vraj dost velky, ale nejdem sa hadat, vyskusam.

No a teraz k tomu problemu DVD nie je totiz moje a tak som nevedel, ze ten component vystup treba "aktivovat" v menu DVD prehravaca. Dnes vecer to vyskusam a potom dam vediet ako som dopadol

inak dakujem vsetkym :)

EDIT: tak chyba bola naozaj v nastaveni DVD prehravaca, musel som DVD pripojit k TV cez scart a nasledne zapnut component vystup, potom to uz slapalo, inak kvalita cez component cable nadhera :)

kludne mozete Lock, pripadne zmazat dakujem za rady :)

Odpovědět