satelit Koscom SDF 3550 - nefungují české kanály

vše co vás napadne
Odpovědět
KaPi
Host
Host

satelit Koscom SDF 3550 - nefungují české kanály

Příspěvek od KaPi »

Ahoj všem,

jsem poměrně v tíživé situaci, proto tento dotaz zkouším směřovat i sem...

U slečny prarodičů jsem chtěl udělat pořádek v jejich satelitu (měli přes 2500 programů, ale fungovala možná tak polovina), proto jsem se rozhodl, že se po dlouhé době satelit celý nastaví na "tovární nastavení" a všechny kanály vyhledají znovu (počítal jsem zároveň s tím, že se objeví i nové české kanály, jako je např. MTV CZ atd.). Jedná se o klasický satelit Koscom SDF 3550 VFD.

Vše fungovalo před "restartováním" satelitu naprosto v pořádku, neměnil se úhel satelitu atd. Pouze jsem systém nechal nahodit na "tovární nastavení".

Po restartu jsem začal klasicky hledat družice, na které je satelit směřován. Z výpisu několika desítek družic fungovaly 2 (tuším právě, že před restartem tam byly ale tři, bohužel to nevím na 100%), které měli velmi dobrý signál! Neváhal jsem a ihned vyhledával z jednotl. družit kanály. Kanálů se nám opět objevilo na ASTRA cca 800, na EUSAT... cca 900. Tuším, že dohromady tam nyní máme něco málo přes 2000 kanálů.

Samozřejmě nám jde primárně o české a slovenské kanály. Po vyhledávání se objevily české kanály hned 2x, ale bohužel ani jeden (až na ČT24) nefungoval. Ať to byla ČT1, ČT2, TV JOJ, TV NOVA, TV PRIMA, prostě nefungovali. Objeví se klasická hláška: "Kódovaný program". Vůbec mi ale nejde do hlavy, proč tedy není kódovaná i ČT24, proč právě ona funguje...

Co se týče karty v satelitu, ta je také v pořádku, kupuje se pravidelně.

Mohl by mi prosím Vás někdo pomoci, popř. alespoň poradit, kde bych mohl co nejrychleji sehnat radu, pomoc, tip? Samozřejmě to asi znáte, prarodiče nyní pomalu ani neví, jak to bez TV přežijí, proto chci satelit zprovoznit ještě dnes.

Bohužel aby se neřeklo, tak server Parabola.cz má pravidelnout odstávku registrací na svém fóru, tudíž si nemohu zaregistrovat nový účet a ten můj již registrovaný přestal fungovat a nebere heslo. Druhé fórum, kde se zabývají problematikou satelitů funguje, ale v případě, že si tam založíte účet, tak musí být schválen administrátorem, abyste mohli psát své dotazy, tudíž samozřejmě nemohu také napsat svůj dotaz :(

Když se daří, tak se daří!

Ještě jednou díky za každou radu!

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: satelit Koscom SDF 3550 - nefungují české kanály

Příspěvek od tvosi »

k CT24 - ta se MUSI vysilat jako FTA (free-to-air) a proto je vzdy dostupna...
jinak na jakou pozici je satelit smerovan?? doporucuji si nekde (napr. parabola.cz) nalezt satelity a pozice v dosahu (ve "stejnem smeru")...a odkoho je ta prijmaci karta? kontaktuj jejich technickou podporu
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

KaPi
Host
Host

Příspěvek od KaPi »

Satelit je natočet cca 210 stupňů jihozápadně. Je to totožné, co má např. DIGI TV.

Přijímací kartu bohužel nevím, na to se musím podívat až dorazím k nim...

makatch
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od makatch »

Tým že si ho dal do tovarnich nastavení si v ňom vypol emuláciu .Kedže vravíš že je natočený na Thor,tak tam na 100 perc. išlo Digi v emu.Aj by som ti poradil,len neviem či môžem na tomto fore.

Edit:ČT 24 nesmie digi kodovať.
http://www.parabola.cz/clanky/3972/digi ... kanaly-ct/
iPod, iPhone and iPad Firmware Download

MacBook Pro13,Early 2011,OS X Yosemite
iPhone6+,64GB,iOS 9beta3

Odpovědět