Čeština do iPhone 1.0.2,1.1.1.,1.1.2
-
- Host
Nevim, v jakym programu to upravujes, ale nejdulezitejsi je pozor na kodovani, abych se nekde "nepreklepl" a nezmenil ho.
No a s tim ceskym adresarem: Ja pouzim francouzstinu, uz z toho duvodu, ze je tohle evoluce od 1.0.2, kde v kazde verzy se ve firmware neco prida a nejsou tu vsechny soubory prelozene. Jak tam nahrajes cesky adresar(a myslim si, ze ti chodit nebude, pac se musi jeste povolit v menu) tak ti budou logicky nekde chybet nektere soubory a pak nevim,jak se bude iPhone chovat.
Pri pouziti jineho jazyka aspon vidis, kde jeste co neni prelozeno(v mem pripade se objevi francouzsky). S tim je spojeny problem napriklad s regionama. Pokud se pouziva cesky, je to ok, ale jakmile chces dat jiny, tak ja mam vsechny ostatni regiony ve francouzstine. Zajimalo by me, co by tam bylo, kdyby tam byla cestina v ceskem adresari. ja to nevyzkousim, pac iPhone nemam.
No a s tim ceskym adresarem: Ja pouzim francouzstinu, uz z toho duvodu, ze je tohle evoluce od 1.0.2, kde v kazde verzy se ve firmware neco prida a nejsou tu vsechny soubory prelozene. Jak tam nahrajes cesky adresar(a myslim si, ze ti chodit nebude, pac se musi jeste povolit v menu) tak ti budou logicky nekde chybet nektere soubory a pak nevim,jak se bude iPhone chovat.
Pri pouziti jineho jazyka aspon vidis, kde jeste co neni prelozeno(v mem pripade se objevi francouzsky). S tim je spojeny problem napriklad s regionama. Pokud se pouziva cesky, je to ok, ale jakmile chces dat jiny, tak ja mam vsechny ostatni regiony ve francouzstine. Zajimalo by me, co by tam bylo, kdyby tam byla cestina v ceskem adresari. ja to nevyzkousim, pac iPhone nemam.
-
- Starý pes fóra :)
Já jsem tam v global preferences přidal jazyk cs a v regionech by měl být nastaven od Applu (to je důvod, proč šel změnit formát data v kalendáři), takže si myslím, že si nejdříve zkusí sáhnout do adresáře s regionálním překladem a pokud ho nenajde, použije základní anglický, případně vyhodí nepřeložený string. Chtělo by to, aby to někdo s dosud nepočeštěným iPhonem zkusil (já už mám bohužel lokalizované ENG soubory).
-
- Mírně pokročilý
-
- Host
Moren, Crusader:
to muze kdokoliv. i s pocestenym.
1) pribyde ti novy jazyk, takze o nic ze stareho neprijdes
2) kdyz tam bude neco spatne, tak uz by to vlastne ukazovalo vam co to mate eng anglicke vyrazy uz ted nekde.
Crusader:
to mi je jasne ze tam region je, ja mel namysli popisky regionu. jakoze v mem pripade kdyz vlezu do regionu, tak mam misto England Anglais(francouzsky). Nepredpokladam, ze po nahrani ceskeho adresare se to zmeni na ceske popisky. Ale treba se pletu:-)
Nejsem si uplne jisty, ale uz sem to myslim kdysi hodne davno kdyz jsem to zacinal predelavat na 1.1.1(kde pribylo international menu) zkousel do ceskeho adresare a neco mi tam nejelo, ale uz si ani nahodou nevzpomenu co.
to muze kdokoliv. i s pocestenym.
1) pribyde ti novy jazyk, takze o nic ze stareho neprijdes
2) kdyz tam bude neco spatne, tak uz by to vlastne ukazovalo vam co to mate eng anglicke vyrazy uz ted nekde.
Crusader:
to mi je jasne ze tam region je, ja mel namysli popisky regionu. jakoze v mem pripade kdyz vlezu do regionu, tak mam misto England Anglais(francouzsky). Nepredpokladam, ze po nahrani ceskeho adresare se to zmeni na ceske popisky. Ale treba se pletu:-)
Nejsem si uplne jisty, ale uz sem to myslim kdysi hodne davno kdyz jsem to zacinal predelavat na 1.1.1(kde pribylo international menu) zkousel do ceskeho adresare a neco mi tam nejelo, ale uz si ani nahodou nevzpomenu co.
-
- Mírně pokročilý
Vyzkouset to sice muzu, ale i tak nebudu mit jistotu jestli je vse spravne. Drive jsem zkousel navleknout rucne nasi cestinu na Italstinu a neco tam bylo a neco ne. Myslim systemove hlasky a tak. Ted tam jsou systemovky uz cesky a tak nezjistim jestli je tam dala ta nova instalace, nebo tam proste uz byly z drivejsi lokalizace.
iPhone 3Gs 32GB + HTC Tatoo (Android)
tak jeste jsem nasel par "chybek" na fw 1.1.2
1) na úvodní obrazovce mi to místo Mapy píše Maps
2) V mapách, když není zadaná trasa, tak v položce Seznam to píše nenalezen lokalizovaný řetěžec
3) V YouTube v popisu klipu chybí 3 řetězce
4) ... a bonus
Když se nahrává klip, tak to píše Loading movie ...
2) V mapách, když není zadaná trasa, tak v položce Seznam to píše nenalezen lokalizovaný řetěžec
4) ... a bonus

-
- Host
ja pouzival tohle na otevreni zbytku regionu, treba vam to pomuze s adresarem Czech v menu: http://cynix.org/iphone/more_keyboards_ ... 1.1.2.html
-
- Mírně pokročilý
-
-
dkral píše:tak jeste jsem nasel par "chybek" na fw 1.1.2
4) ... a bonusKdyž se nahrává klip, tak to píše Loading movie ...
Tak zatím vyřešen jen ten bonus

-
- Mírně pokročilý
-
Tak už jsem z toho nešťastnej. Některej soubor mi běhá a některej ne. Může se někdo podívat na tyto dva soubory a říci mi, jaký je rozdíl v jejich formátu? Původní (ten menší) v iPhonu chodí bez problému a ten druhý (větší, protože zahrnuje opravy a doplnění) mi tam prostě nechodí.
-
podivej se na radky pod temito retezci
a konek je uplne rozdilny
Kód: Vybrat vše
<key>ACCESSORY_ATTACHED_TITLE</key>
<string>%d Písní</string>
<string>Žádné knihy</string>
a konek je uplne rozdilny
-
-
myslel jsem toto:
Localizable1.strings:
Localizable.strings
asi neni dobre ze jsou pod sebou dva tagy key nebo jo?
Localizable1.strings:
<key>iPod</key>
<string>iPod</string>
Localizable.strings
<string>iPod</string>
asi neni dobre ze jsou pod sebou dva tagy key nebo jo?
-
crusader píše:dkral píše:tak jeste jsem nasel par "chybek" na fw 1.1.2
4) ... a bonusKdyž se nahrává klip, tak to píše Loading movie ...
Tak zatím vyřešen jen ten bonusKe stažení ze stále stejného zdroje.
ó díky tak konečně už vím, co to je když se tam vrtí to kolečko

-
Re: ss
jakubroz píše:dik už to mam. jinak mam dotaz-v iphonu je jako aplikace i normálně offline slovník?? nebo o čem to tady mluvíte, to by se mi hodilo
Mluví se zde o slovníku při psaní SMS ek nebo mailů (něco jako T9). á osobně to nepoužívám, spíš mě to zpomaluje při psaní.
-
Tak jen souhrn dnešního update češtiny:
Stocks - kdyz se dole zmackne to "i" a vleze se do vyberu zobrazovach akciovych titulu tak nahore jako nadpis je "Burza" navrh je dat tam Akcie/Indexy - opraveno
Nastaveni-tlacitko HOME popiska dole - opraveno
Kalendar - nahled DEN a hned prvni kolonka pri vyplnene polozce na cely den. Chybejici string - ALL_DAY_DAY_VIEW - opraveno
Ve FW1.1.2 neni prelozena aplikace iTunes - přeloženo co šlo (díky lukeemu včetně diakritiky
)
V mapách, když není zadaná trasa, tak v položce Seznam to píše nenalezen lokalizovaný řetěžec - opraveno
v překladu doplněna Moorenova ikona "Právě hraje"
Dopřeloženy všechny výrazy v iPodu pro FW 1.1.2
Ke stažení zde .
Stocks - kdyz se dole zmackne to "i" a vleze se do vyberu zobrazovach akciovych titulu tak nahore jako nadpis je "Burza" navrh je dat tam Akcie/Indexy - opraveno
Nastaveni-tlacitko HOME popiska dole - opraveno
Kalendar - nahled DEN a hned prvni kolonka pri vyplnene polozce na cely den. Chybejici string - ALL_DAY_DAY_VIEW - opraveno
Ve FW1.1.2 neni prelozena aplikace iTunes - přeloženo co šlo (díky lukeemu včetně diakritiky

V mapách, když není zadaná trasa, tak v položce Seznam to píše nenalezen lokalizovaný řetěžec - opraveno
v překladu doplněna Moorenova ikona "Právě hraje"
Dopřeloženy všechny výrazy v iPodu pro FW 1.1.2
Ke stažení zde .
- rony
- Klub čistého iOS
v tom pripade sa priprav na to, ze proste pockas kym sa nedostane tu do predaja a nevymenis ho za "oficialny".
lenze vtedy uz strati svoje caro
takze napr. ja by som si mozno pockal az na nasledovnika napr. na "UMPC" verziu tj. nieco ako iPhone ale s daleko vacsou obrazovkou.
lenze vtedy uz strati svoje caro

/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Administrator
Obecně jsem zvědav jak dlouho bude iPhone tím čím je teď. Tato vyjímečnost nebude trvat věčně a za chvilku bude iPhone jen praotec nového ovládání podobných zařízení. Pokud 1.1.3 nepůjde tak na to kašlu. Zatím se potvrzuje že iPhone mě chytl, nikdy jsem neměl telefon déle než 3-4 měsíce.
Z5 k tématu CZ je výborná, když začnu číst tuto diskuzi od začátku tak je krásně vidět jak se postupně lidi přidávali k CZ a opravovali atd atd. Prostě se pár lidí báječně doplňuje a díky komunikaci a spolupráci se pomaličku CZ formovala do současné podoby. Skoro jsem teď dojetím zamáčkl slzu
.
.
Z5 k tématu CZ je výborná, když začnu číst tuto diskuzi od začátku tak je krásně vidět jak se postupně lidi přidávali k CZ a opravovali atd atd. Prostě se pár lidí báječně doplňuje a díky komunikaci a spolupráci se pomaličku CZ formovala do současné podoby. Skoro jsem teď dojetím zamáčkl slzu

.
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.