Čeština do iPhone 1.1.3
-
- Host
iPhoneCZ_FW1.1.3-verze2
hoj..
mam jeden malej problem.. no on neni tak malej.. sosnul sem si cestinu iPhoneCZ_FW1.1.3-verze2 , nainstaloval pres iLanguage, a zaprve ve founu cestina neni.. a za druhy, coz je docela vetsi problem, kdyz dam nastaveni a zvuky, tak se ukaze prazdna plocha.. je tam jen tlacitko zpatky na settings.. nejde to ani v jinejch jazycich.. nevite nekdo, co s tim ? diiiky za odpoved
mam jeden malej problem.. no on neni tak malej.. sosnul sem si cestinu iPhoneCZ_FW1.1.3-verze2 , nainstaloval pres iLanguage, a zaprve ve founu cestina neni.. a za druhy, coz je docela vetsi problem, kdyz dam nastaveni a zvuky, tak se ukaze prazdna plocha.. je tam jen tlacitko zpatky na settings.. nejde to ani v jinejch jazycich.. nevite nekdo, co s tim ? diiiky za odpoved
-
- Administrator
huh tak takoví problém nemam, pokud chceš a mas 1.1.3 napiš mi email poslu ti soubor do setings - takhle jsem musel pytlíkovat nastaveni po update, ale za to jsem si mohl sám smazal jsem jak lama něco a dobře mi tak. Měl jsem nastavení přesně jako ty, prázdno a pusto..
.
.
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

-
- Host
-
- Mírně pokročilý
Tak jsem prelozil ty chybove hlasky v emailech a jeste nejake drobnosti. Ale to VYP a ZAP neni mozne. Klidne to nekdo zkuste. Ja jsem prisel na tohle:
Soubor, kde je to VYP a ZAP je
System\Library\Frameworks\UIKit.framework\French.lproj\Localizable.strings
Jenze preklada napisy ON a OFF v anglictine. Ale tyto napisy jsou pouze u anglicke lokalizace. Kdyz si dam nemcinu ci jiny jazyk, system zmeni ON a OFF na I a O. Tedy ma asi zakodovano, pokud je nastaven jazyk jiny nez EN, tak pouzivej misto ON a OFF pismena I a O. Zkusil jsem dodelat klice s prekladem na I a O, a jako dalsi variantu jsem pouzil 1 a 0, kdyby to nahodou nebyli pismena, ale cislice. Neuspesne. Dokonce kdyz pouziji originalni anglicky soubor do francouzskeho, nic se nezmeni.
Takze ti co pouzivaji lokalizaci pres francoustinu maji bohuzel smulu.
A nebo jestli se na to tady nejaky odbornik podiva a vyvrati mi moji teorii, budu rad. 
Soubor, kde je to VYP a ZAP je
System\Library\Frameworks\UIKit.framework\French.lproj\Localizable.strings
Jenze preklada napisy ON a OFF v anglictine. Ale tyto napisy jsou pouze u anglicke lokalizace. Kdyz si dam nemcinu ci jiny jazyk, system zmeni ON a OFF na I a O. Tedy ma asi zakodovano, pokud je nastaven jazyk jiny nez EN, tak pouzivej misto ON a OFF pismena I a O. Zkusil jsem dodelat klice s prekladem na I a O, a jako dalsi variantu jsem pouzil 1 a 0, kdyby to nahodou nebyli pismena, ale cislice. Neuspesne. Dokonce kdyz pouziji originalni anglicky soubor do francouzskeho, nic se nezmeni.
Takze ti co pouzivaji lokalizaci pres francoustinu maji bohuzel smulu.

Naposledy upravil(a) Moren dne ned úno 03, 2008 12:04 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 3Gs 32GB + HTC Tatoo (Android)
-
- Mírně pokročilý
Takze zde je aktualizovana cestina.
Opraven email, par kosmetickych drobnosti a Equalizer je hozen do anglictiny.
Prepisuje Francoustinu.
http://www.izera.cz/iPhoneCZ_FW1.1.3-verze3.zip
Opraven email, par kosmetickych drobnosti a Equalizer je hozen do anglictiny.
Prepisuje Francoustinu.
http://www.izera.cz/iPhoneCZ_FW1.1.3-verze3.zip
-
- Starý pes fóra :)
Díky za dopřeložení emailové aplikace. Přidávám aktualizovanou češtinu ENG přepis s Morenovými úpravami + je v češtině obsažen i přepis vyhledávače Google, kdy je jako základní nastaven google.cz místo google.com. Do češtiny je též přidán soubor pro změnu vytáčeného formátu tel. čísla (již se neobjevuje např. (602)111-111, ale 602111111 nebo +420 602111111). Jako poslední úprava je do češtiny přidán soubor, který zvyšuje čas vibrace z 0,4 vteřiny na 1,4 vteřiny.
Češtinu můžete stáhnout zde:
http://parkury.cz/downloads/cestina_1.1.3.zip
Pozor!!! Čeština je určena pro klasický přepis ENG jazyka, ne pro Morenovu verzi na přepis FR.
Češtinu můžete stáhnout zde:
http://parkury.cz/downloads/cestina_1.1.3.zip
Pozor!!! Čeština je určena pro klasický přepis ENG jazyka, ne pro Morenovu verzi na přepis FR.
-
- Mírně pokročilý
Tak jsem ty zmeny take aplikoval a navic jsem pridal schovani hlasky o presmerovani pri hovoru.
Narazil jsem na zajimavy soubor
private\var\mobile\Library\Preferences\com.apple.carrier.plist
a
private\var\mobile\Library\Preferences\com.apple.operator.plist
Obsahuje cast prikazu v teto podobe
<dict>
<key>AllowPrefixMatching</key>
<true/>
<key>CarrierName</key>
<string>t-mobile</string>
<key>DefaultImage</key>
<string>Default_CARRIER_TMOBILE.png</string>
<key>FullScreenOpaqueImage</key>
<string>FSO_CARRIER_TMOBILE.png</string>
</dict>
Chapu-li to spravne, kdyby se tam dal nazev ve spravnem tvaru ceske site, a zamenila se tak ikonka Default_CARRIER_TMOBILE.png, mohli bychom do cestiny dat i nejake ikonky pro ceske operatory.
Jen pobizim nekoho aby to vyzkousel, sam uz na to ted nemam naladu. Nekolikrat jsem prelil iPhona a budu se ho ted snazit nejak rozchodit po nekolika updatech na 1.1.3.
Narazil jsem na zajimavy soubor
private\var\mobile\Library\Preferences\com.apple.carrier.plist
a
private\var\mobile\Library\Preferences\com.apple.operator.plist
Obsahuje cast prikazu v teto podobe
<dict>
<key>AllowPrefixMatching</key>
<true/>
<key>CarrierName</key>
<string>t-mobile</string>
<key>DefaultImage</key>
<string>Default_CARRIER_TMOBILE.png</string>
<key>FullScreenOpaqueImage</key>
<string>FSO_CARRIER_TMOBILE.png</string>
</dict>
Chapu-li to spravne, kdyby se tam dal nazev ve spravnem tvaru ceske site, a zamenila se tak ikonka Default_CARRIER_TMOBILE.png, mohli bychom do cestiny dat i nejake ikonky pro ceske operatory.

Jen pobizim nekoho aby to vyzkousel, sam uz na to ted nemam naladu. Nekolikrat jsem prelil iPhona a budu se ho ted snazit nejak rozchodit po nekolika updatech na 1.1.3.
-
- Mírně pokročilý
-
- Host
-
Pokud jsi ho našel, stačí použít formát pro DE (s rozdílem předvolby) a dát ho do US. Asi takto:
Kód: Vybrat vše
<key>us</key>
<array>
<string>00 $</string>
<string>+420 ##########</string>
</array>
-
Musíš ho dekryptovat pomocí http://140.124.181.188/~khchung/cgi-bin/plutil.cgi , převést do UTF-8 formátu, provést úpravy, uložit a nakopírovat zpět.
Nice avatar
Julek
Nice avatar

-
- Mírně pokročilý
Takze pokud chcete ceskou klavesnici (funkcni snad na vsech FW, testovano na 1.1.2 a 1.1.3), zde je postup:
V installeru pridejte source - "http://repository.ripdev.com"
Nainstalujte Mobile Enhancer 2.0 a take ruskou klavesnici s nazvem "Русская клавиатура".
Stahnete si tento adresar na disk http://www.izera.cz/cyrillic-keyboard.men.zip a pote jim nahradte v iPhonu adresar na adrese /Library/MobileEnhancer/.
V nastaveni General/Keyboard (Obecne/Klavesnice) nastavte ruskou klavesnici jako druhou klavesnici k anglicke.
Klavesnice prepinate ikonkou globusu.
Jakmile mate nainstalovanu onu ruskou klavesnici, neinstalujte jeji upgrade, jelikoz byste mohli prijit o podporu psani ceskymi znaky.
Navod na klavesnici je lehce modifikovanou verzi, kterou muzete nalest na adrese http://mujiphone.blogspot.com/2008/02/e ... e-113.html.
V installeru pridejte source - "http://repository.ripdev.com"
Nainstalujte Mobile Enhancer 2.0 a take ruskou klavesnici s nazvem "Русская клавиатура".
Stahnete si tento adresar na disk http://www.izera.cz/cyrillic-keyboard.men.zip a pote jim nahradte v iPhonu adresar na adrese /Library/MobileEnhancer/.
V nastaveni General/Keyboard (Obecne/Klavesnice) nastavte ruskou klavesnici jako druhou klavesnici k anglicke.
Klavesnice prepinate ikonkou globusu.
Jakmile mate nainstalovanu onu ruskou klavesnici, neinstalujte jeji upgrade, jelikoz byste mohli prijit o podporu psani ceskymi znaky.
Navod na klavesnici je lehce modifikovanou verzi, kterou muzete nalest na adrese http://mujiphone.blogspot.com/2008/02/e ... e-113.html.
-
Ano, u SMS ek to dělá, ale v poznámkách, při psaní zprávy na webu a při psaní e-mailu to běhá a to je podstatné. Já nevím jak vy, ale já SMS ky posílám zásadně bez diakritiky (v podstatě skoro vše posílám bez diakritiky
)
BTW. možná by jsme měli klávesnici řešit v tématu pro ni určenou. Pak tu zase vznikne chaos

BTW. možná by jsme měli klávesnici řešit v tématu pro ni určenou. Pak tu zase vznikne chaos

-
- Mírně pokročilý
Souhlasim. Tedy pokracujme zde diskusi pouze o cestine.
V soucasne chvili pripravuji cestinu tak aby byla v installeru ve spolupraci s Drsnym. Pocitam ze po vikendu by se mohla objevit v repository prvni beta na zkouseni. Bude tam instalace jak pres Anglictinu, tak i pres Francoustinu.
V soucasne chvili pripravuji cestinu tak aby byla v installeru ve spolupraci s Drsnym. Pocitam ze po vikendu by se mohla objevit v repository prvni beta na zkouseni. Bude tam instalace jak pres Anglictinu, tak i pres Francoustinu.
-
- Mírně pokročilý
- rony
- Klub čistého iOS
loga najdete aj na modmyifone.com -maju tam galeriu roznych operatorov.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
Tak něco málo jsem Vám narychlo sesmolil...
...snad se budou líbit???
Loga lze stáhnout zde:
http://rapidshare.com/files/89549585/loga.zip.html
...snad se budou líbit???

Loga lze stáhnout zde:
http://rapidshare.com/files/89549585/loga.zip.html
- rony
- Klub čistého iOS
Pridal som slovensky Orange:
Carrier logos: O2, Orange, T-mobile, Vodafone
Orange ma tri verzie: cierne pismo, invertovane (biele pismo) a biele pismo na oranzovom podklade.
Carrier logos: O2, Orange, T-mobile, Vodafone
Orange ma tri verzie: cierne pismo, invertovane (biele pismo) a biele pismo na oranzovom podklade.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
-
- Mírně pokročilý
crusader píše:PodaříJediný problém je, že NATE má jiné umístění adresářů než DEV, takže by jsme museli udělat dvě verze.
Muzeme je do instalace umistit dvojmo. Takze tam sice budou dvakrat, ale na funkcnosti by to nemelo nic zmenit. Tedy pokud se nezmeni odkazujici soubor.
-
Teď nevím, jakou řečí Mílo hovoříš
, ale jestli to půjde přidat přímo do výběru v instalaci, tak to bude dobré. I když jak jsem tak koukal, tak 1.1.3 od NATEho už kompletně odpískali a nechali jen DEV verzi. Takže možná poslední žijící NATE verze jsou u mně a u Julka
, proto asi už češtinu připravíme pouze pro DEV verzi (ale tam bude muset asi více operovat Moren, nemám přístup k adresářové struktuře). S updatem a modifikováním jsem samozřejmě Morenovi plně nápomocen.

-
-
- Mírně pokročilý
Ja mam v soucasnosti lokalizaci fungujici pro DevTeam verzi, ale divil bych se, kdyby nesla i v Natove. Tam je rozdil jen v aktivaci kalendare. Starsi verze funguje s Natovym updatem.
V kazdem pripade ted nemuzu moc testovat nove lokalizacni soubory, protoze po nekolika padech FW 1.1.3 DevTeamu a nekolikanasobne ceste na FW 1.1.1 a zpet me to prestalo bavit a zustal jsem na FW1.1.2, ktery je plne funkcni a nemusim porad resit neco nefunkcniho nebo nedej boze nekonecny DFU mod.
Pripravim pro repository adresarovou strukturu aktualni verze + implementuji tam klavesnici. Pripravim pro ni popis.
Poprosim pak Crusadera at mi posle posledni verzi jeho verze prepisujici EN a implementuji tam take klavesnici.
Je nejaky jiny rozdil mezi Natovou a DevTeam verzi nez jen ve vymene adresaru var/root za var/mobile?
V kazdem pripade ted nemuzu moc testovat nove lokalizacni soubory, protoze po nekolika padech FW 1.1.3 DevTeamu a nekolikanasobne ceste na FW 1.1.1 a zpet me to prestalo bavit a zustal jsem na FW1.1.2, ktery je plne funkcni a nemusim porad resit neco nefunkcniho nebo nedej boze nekonecny DFU mod.

Pripravim pro repository adresarovou strukturu aktualni verze + implementuji tam klavesnici. Pripravim pro ni popis.
Poprosim pak Crusadera at mi posle posledni verzi jeho verze prepisujici EN a implementuji tam take klavesnici.
Je nejaky jiny rozdil mezi Natovou a DevTeam verzi nez jen ve vymene adresaru var/root za var/mobile?