Čeština do iPhone 1.1.3

jakubroz

Příspěvek od jakubroz »

tak jsem si jí právě nahrál, ale hodně slov v mailu neni přeloženejch.
třeba errory.

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

jj, na error hlasky uz jsem taky narazil. Vim kde jsou. A nastesti toho neni tolik. To se upravi.
iPhone 3Gs 32GB + HTC Tatoo (Android)

jakubroz

Příspěvek od jakubroz »

a ještě. jak je v angličtině INBOX, tak tam mam místo příchozí Réception
i odchozí pošta v france. i tlačítka odeslat atd...
potom v posílání zprávy stringy jako Předmět, adresa atd...

ten mail je nedotáhlej.

geronimo_cz
Host
Host

iPhoneCZ_FW1.1.3-verze2

Příspěvek od geronimo_cz »

hoj..
mam jeden malej problem.. no on neni tak malej.. sosnul sem si cestinu iPhoneCZ_FW1.1.3-verze2 , nainstaloval pres iLanguage, a zaprve ve founu cestina neni.. a za druhy, coz je docela vetsi problem, kdyz dam nastaveni a zvuky, tak se ukaze prazdna plocha.. je tam jen tlacitko zpatky na settings.. nejde to ani v jinejch jazycich.. nevite nekdo, co s tim ? diiiky za odpoved

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

huh tak takoví problém nemam, pokud chceš a mas 1.1.3 napiš mi email poslu ti soubor do setings - takhle jsem musel pytlíkovat nastaveni po update, ale za to jsem si mohl sám smazal jsem jak lama něco a dobře mi tak. Měl jsem nastavení přesně jako ty, prázdno a pusto..

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

geronimo_cz
Host
Host

Příspěvek od geronimo_cz »

diiiky Julku za help... uz je to v richtigu.. :wink:

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Jsem rád že to funguje...

.

Obrázek

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Tak jsem prelozil ty chybove hlasky v emailech a jeste nejake drobnosti. Ale to VYP a ZAP neni mozne. Klidne to nekdo zkuste. Ja jsem prisel na tohle:

Soubor, kde je to VYP a ZAP je

System\Library\Frameworks\UIKit.framework\French.lproj\Localizable.strings

Jenze preklada napisy ON a OFF v anglictine. Ale tyto napisy jsou pouze u anglicke lokalizace. Kdyz si dam nemcinu ci jiny jazyk, system zmeni ON a OFF na I a O. Tedy ma asi zakodovano, pokud je nastaven jazyk jiny nez EN, tak pouzivej misto ON a OFF pismena I a O. Zkusil jsem dodelat klice s prekladem na I a O, a jako dalsi variantu jsem pouzil 1 a 0, kdyby to nahodou nebyli pismena, ale cislice. Neuspesne. Dokonce kdyz pouziji originalni anglicky soubor do francouzskeho, nic se nezmeni.

Takze ti co pouzivaji lokalizaci pres francoustinu maji bohuzel smulu. :( A nebo jestli se na to tady nejaky odbornik podiva a vyvrati mi moji teorii, budu rad. :(
Naposledy upravil(a) Moren dne ned úno 03, 2008 12:04 pm, celkem upraveno 1 x.

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Takze zde je aktualizovana cestina.

Opraven email, par kosmetickych drobnosti a Equalizer je hozen do anglictiny.

Prepisuje Francoustinu.

http://www.izera.cz/iPhoneCZ_FW1.1.3-verze3.zip

crusader
Starý pes fóra :)

Příspěvek od crusader »

Díky za dopřeložení emailové aplikace. Přidávám aktualizovanou češtinu ENG přepis s Morenovými úpravami + je v češtině obsažen i přepis vyhledávače Google, kdy je jako základní nastaven google.cz místo google.com. Do češtiny je též přidán soubor pro změnu vytáčeného formátu tel. čísla (již se neobjevuje např. (602)111-111, ale 602111111 nebo +420 602111111). Jako poslední úprava je do češtiny přidán soubor, který zvyšuje čas vibrace z 0,4 vteřiny na 1,4 vteřiny.

Češtinu můžete stáhnout zde:
http://parkury.cz/downloads/cestina_1.1.3.zip

Pozor!!! Čeština je určena pro klasický přepis ENG jazyka, ne pro Morenovu verzi na přepis FR.

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Tak jsem ty zmeny take aplikoval a navic jsem pridal schovani hlasky o presmerovani pri hovoru.

Narazil jsem na zajimavy soubor

private\var\mobile\Library\Preferences\com.apple.carrier.plist
a
private\var\mobile\Library\Preferences\com.apple.operator.plist

Obsahuje cast prikazu v teto podobe

<dict>
<key>AllowPrefixMatching</key>
<true/>
<key>CarrierName</key>
<string>t-mobile</string>
<key>DefaultImage</key>
<string>Default_CARRIER_TMOBILE.png</string>
<key>FullScreenOpaqueImage</key>
<string>FSO_CARRIER_TMOBILE.png</string>
</dict>

Chapu-li to spravne, kdyby se tam dal nazev ve spravnem tvaru ceske site, a zamenila se tak ikonka Default_CARRIER_TMOBILE.png, mohli bychom do cestiny dat i nejake ikonky pro ceske operatory. :)

Jen pobizim nekoho aby to vyzkousel, sam uz na to ted nemam naladu. Nekolikrat jsem prelil iPhona a budu se ho ted snazit nejak rozchodit po nekolika updatech na 1.1.3.

crusader

Příspěvek od crusader »

U 1.1.3. ta změna operátor loga funguje, ale změnou ve stringu carrier.plist, který se nachází v adresáři /System/Library/Carrier Bundles/Unknown.bundle/ . Vyzkoušeno na 1.1.3. od NATE, funguje ;)

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Tak jestli mate nekdo nejaka hezka loga operatoru v CR pro iPhone, tak je tam muzeme pridat do defaultu. Tedy po aplikaci cestiny bude automaticky zobrazeno i hezke logo daneho operatora.

Kora
Host
Host

Příspěvek od Kora »

crusader píše:... Do češtiny je též přidán soubor pro změnu vytáčeného formátu tel. čísla (již se neobjevuje např. (602)111-111, ale 602111111 nebo +420 602111111). ...

pomocí jekého souboru nastavuješ změnu formátu tel.čílsa , chtěl bych si ji udělat ve verzi 1.1.2 a nikde jsem to nenašel.

crusader

Příspěvek od crusader »

Mění se to v souboru \System\Library\Frameworks\UIKit.framework\PhoneFormats\UIPhoneFormats.plist , ale nejsem si jistý, zda tento soubor v 1.1.2 je. Musí se změnit formát US čísla.

Kora
Host
Host

Příspěvek od Kora »

můžeš něka zkopírovat ten upravenej soubor jak má vypadat pro verzi 1.1.3 abych ho mohl poravnat s tím ve verzi 1.1.2 ?

crusader

Příspěvek od crusader »

Pokud jsi ho našel, stačí použít formát pro DE (s rozdílem předvolby) a dát ho do US. Asi takto:

Kód: Vybrat vše

<key>us</key>
   <array>
      <string>00 $</string>
      <string>+420 ##########</string>
   </array>

Kora
Host
Host

Příspěvek od Kora »

soubor jsem našel , ale nemůžu ho otevřít ve struktuře jako máš ty , ale mám tam tři řádky nesmyslnej znaků a čísel , a neumím změnit robrazení souboru.
Naposledy upravil(a) Kora dne ned úno 03, 2008 8:40 pm, celkem upraveno 1 x.

crusader

Příspěvek od crusader »

Musíš ho dekryptovat pomocí http://140.124.181.188/~khchung/cgi-bin/plutil.cgi , převést do UTF-8 formátu, provést úpravy, uložit a nakopírovat zpět.

Nice avatar :) Julek

Nosac

Příspěvek od Nosac »

Omlouvám se, prošel jsem jak návody tak toto forum i forum pro 112 a 111 a nikde jsem nenašel jak do Iphonu dostat Češtinu místo Ang.

Prosím pomozte, děkuji

EDIT: 23.31 vykoukany oci, 10x hledej a nic,,,v návodech nic...
Naposledy upravil(a) Nosac dne ned úno 03, 2008 11:32 pm, celkem upraveno 1 x.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Tak to projdi znovu ! je to tady...

.

Obrázek

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Takze pokud chcete ceskou klavesnici (funkcni snad na vsech FW, testovano na 1.1.2 a 1.1.3), zde je postup:

V installeru pridejte source - "http://repository.ripdev.com"
Nainstalujte Mobile Enhancer 2.0 a take ruskou klavesnici s nazvem "Русская клавиатура".

Stahnete si tento adresar na disk http://www.izera.cz/cyrillic-keyboard.men.zip a pote jim nahradte v iPhonu adresar na adrese /Library/MobileEnhancer/.

V nastaveni General/Keyboard (Obecne/Klavesnice) nastavte ruskou klavesnici jako druhou klavesnici k anglicke.

Klavesnice prepinate ikonkou globusu.

Jakmile mate nainstalovanu onu ruskou klavesnici, neinstalujte jeji upgrade, jelikoz byste mohli prijit o podporu psani ceskymi znaky.

Navod na klavesnici je lehce modifikovanou verzi, kterou muzete nalest na adrese http://mujiphone.blogspot.com/2008/02/e ... e-113.html.

papaya

Příspěvek od papaya »

:( nevim, jak Vám, ale mně celá aplikace SMS spadne, když poklepám 3x na ikonku globusu...

Nosac

Příspěvek od Nosac »

Ha i mě...

crusader

Příspěvek od crusader »

Ano, u SMS ek to dělá, ale v poznámkách, při psaní zprávy na webu a při psaní e-mailu to běhá a to je podstatné. Já nevím jak vy, ale já SMS ky posílám zásadně bez diakritiky (v podstatě skoro vše posílám bez diakritiky :) )

BTW. možná by jsme měli klávesnici řešit v tématu pro ni určenou. Pak tu zase vznikne chaos :(

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Souhlasim. Tedy pokracujme zde diskusi pouze o cestine.

V soucasne chvili pripravuji cestinu tak aby byla v installeru ve spolupraci s Drsnym. Pocitam ze po vikendu by se mohla objevit v repository prvni beta na zkouseni. Bude tam instalace jak pres Anglictinu, tak i pres Francoustinu.

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Dotaz k cestine. Nechce tedy nekdo zkusit vytvorit PNG loga vsech nasich operatoru a upravit cestinu tak aby korektne zobrazovala operatory? Tedy misto EUROTEL dat nejake hezke logo O2, T-Mobile by mohl mit to logo s cervenym T a Vodafone taky neco.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

loga najdete aj na modmyifone.com -maju tam galeriu roznych operatorov.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

papaya

Příspěvek od papaya »

Tak něco málo jsem Vám narychlo sesmolil...
...snad se budou líbit???

Obrázek

Loga lze stáhnout zde:

http://rapidshare.com/files/89549585/loga.zip.html

crusader

Příspěvek od crusader »

Hezká loga. Zkusíme ja dát přímo do češtiny ;)

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

jj, to je presne ono. :) Jsem zvedav jestli se to podari korektne implementovat do cestiny.

crusader

Příspěvek od crusader »

Podaří :) Jediný problém je, že NATE má jiné umístění adresářů než DEV, takže by jsme museli udělat dvě verze.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Pridal som slovensky Orange:

Carrier logos: O2, Orange, T-mobile, Vodafone

Orange ma tri verzie: cierne pismo, invertovane (biele pismo) a biele pismo na oranzovom podklade.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

crusader píše:Podaří :) Jediný problém je, že NATE má jiné umístění adresářů než DEV, takže by jsme museli udělat dvě verze.

Muzeme je do instalace umistit dvojmo. Takze tam sice budou dvakrat, ale na funkcnosti by to nemelo nic zmenit. Tedy pokud se nezmeni odkazujici soubor.

drsny

Příspěvek od drsny »

nebo to muzu poresit v instalacnim scriptu. stejne jako se da udelat podminka na verzi fw, da se udelat i na existenci adresare. aspon tedy mam dojem, ze jo

crusader

Příspěvek od crusader »

Teď nevím, jakou řečí Mílo hovoříš :D, ale jestli to půjde přidat přímo do výběru v instalaci, tak to bude dobré. I když jak jsem tak koukal, tak 1.1.3 od NATEho už kompletně odpískali a nechali jen DEV verzi. Takže možná poslední žijící NATE verze jsou u mně a u Julka :), proto asi už češtinu připravíme pouze pro DEV verzi (ale tam bude muset asi více operovat Moren, nemám přístup k adresářové struktuře). S updatem a modifikováním jsem samozřejmě Morenovi plně nápomocen.

drsny

Příspěvek od drsny »

instacni script zjisti pole existence nejakeho adresare zda mas natovu nebo devteam verzi a napere soubory tam, kam v dane verzi patri.

crusader

Příspěvek od crusader »

To bude asi malinko komplikovanější. Obě verze mají v podstatě strukturu stejnou, jen každá verze nechává soft zapisovat malinko jinam, ale uděláme porovnání s Morenem a najdeme nějaký klíč na zjištění verze. Pak ti dáme vědět, čeho by se mohl ten script chytit, aby verzi rozpoznal.

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Ja mam v soucasnosti lokalizaci fungujici pro DevTeam verzi, ale divil bych se, kdyby nesla i v Natove. Tam je rozdil jen v aktivaci kalendare. Starsi verze funguje s Natovym updatem.

V kazdem pripade ted nemuzu moc testovat nove lokalizacni soubory, protoze po nekolika padech FW 1.1.3 DevTeamu a nekolikanasobne ceste na FW 1.1.1 a zpet me to prestalo bavit a zustal jsem na FW1.1.2, ktery je plne funkcni a nemusim porad resit neco nefunkcniho nebo nedej boze nekonecny DFU mod. :(

Pripravim pro repository adresarovou strukturu aktualni verze + implementuji tam klavesnici. Pripravim pro ni popis.

Poprosim pak Crusadera at mi posle posledni verzi jeho verze prepisujici EN a implementuji tam take klavesnici.

Je nejaky jiny rozdil mezi Natovou a DevTeam verzi nez jen ve vymene adresaru var/root za var/mobile?

crusader

Příspěvek od crusader »

Čeština bude fungovat na obou bez rozdílů. Já měl spíše na mysli možné komplikace s logama operátora. Mám pocit, že tam to má každá verze jinak.

Zamčeno