Čeština do iPhone 1.0.2,1.1.1.,1.1.2

Odpovědět
dyndym
Host
Host

Příspěvek od dyndym »

Myslím, že pokud CZ nebude ofiko v iPhonu od Applu, tak IMHO bude stále vidět jak původní EN hlášku přepisuje CZ. Je to tak i u WMobile jen to daleko více brzdí systém, u iPhone je to opravdu mžik. iPhone je bomba s češtinou i bez :D .

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Myslim ze jsem videl v installeru adresu http://www.pcmag... takze je to spis dilo party nadsencu(mozna ze mezi nimi byli i nekteri stavajici z komercni MacWell )
Kazdopadne kdyby byl upgrade nezlobil bych se.
Pockam a po nejake dobe si koupim u MacWell cestinu a porposim je aby mi tam nahrali verzi FW 1.1.1 s do ni jejich lokalaizaci.MYslim ze po domluve mi iPhone i odblokuji..uvidime,zatim jem ale spokojen i s tim 99-procentim prekladem!

Julek
Administrator
Administrator

CZ

Příspěvek od Julek »

Při troše času si můžete ty chybky sami opravit a znovu CZ do iPhonu nainstalovat.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Ja jsem si cestinu hodil na FW 1.1.2 a mnoho textu tam chybi. Jenze jej nemuzu opravit, jelikoz nektere soubory byly prepsany temi lokalizovanymi a chybi tam stringy noveho FW. Tedy misto nich je v aplikaci napis napriklad NO_CONTEXT_NAVTITLE atd. Jedine by se zde nasel doprovolnik, ktery mi z FW 1.1.2 da nekam ke stazeni potrebne soubory. Jedna se mi hlavne o lokalizacni soubory

YouTube, Photos, Telefon a iPod. Chyby v preferences zvladnu opravit sam.

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Tak me napadlo. Nemate nekdo ulozeny cely obsah iPhone FW 1.1.2 na disku? :)

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Tak uz jsem to vyresil. Edituji to vsechno rucne a chybejici stringy proste vytvarim. Je to piplacka, ale bude to pocestene spravne. Uf uf. :)

Julek
Administrator
Administrator

iPhone

Příspěvek od Julek »

Ty chybějící stringy mi také lezou na nervy, pokud se ti bude chtít hoď se pár obrázků kde je dopsat, jen to uvítáme.

Obrázek

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Prusvih je, ze je to roztrkane vsude mozne. Takove ty zakladni soubory jsem opravil a pridal velmi rychle, ale pak je tam spousta vyrazu, ktery nemuzu nikde najit. :( Je to laborovani co kam a jak pridat. Zacinam chapat tech 800,- za profi cestinu. Ja na tech opravach ted stravil nekolik hodin a porad to je takovy vselijaky. Zkusim sem pak hodit nejak ty soubory. Alespon ty co si pamatuji. Protoze jich je vsude hromada.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Ja bych to nekam rozbalene tak jak to vytvoril instalator (BAT) pekne rozbalene vcetne podadresaru uploadnul ale jakym zpusobem? reknete si,rad pomuzu! :P

TO Julek
:wink: tech par chybek v lokalazaci bych si rad opravil,jen nevim v cem to presne editovat :oops:

Julek
Administrator
Administrator

iPhone

Příspěvek od Julek »

Normálně v poznámkovém bloku :)

Obrázek

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Takze tady jsou moje opravene soubory.

http://www.pdasoft.cz/download/oprava.zip

Rozbalte na disk a ve stejne strukture v iPhonu nahradte uvedene soubory. Pokud oprave neverite, udelejte si predem zalohu.

Zaroven mate voditko kde hledat soubory pro opravu cestiny. Soubory lze otevrit v jakemkoli textovem editoru a opravovat je. Pozor na kodovani cestiny, ktere musi byt UTF-8.

Ne vse je opraveno. Hodne veci jsem proste nedokazal nalest a pouzival jsem i hromadne hledani v dokumentech. :( Chyba je, ze ten kdo cestinu tvoril ji nemel davat pres anglickou lokalizaci, ale treba ji mel umistit do Italske. Pak by slo kdykoli prepnout na Anglickou a zkontrolovat spravne zneni te ktere hlasky, aby se to dobre hledalo.

Po prehrani uvedenych souboru, musite iPhone restartovat. Vypnout a zapnout. Jinak se soubory nenactou. Soubory funguji ve FW 1.1.2.

Pokud nekdo udelate nejake dalsi opravy, klidne to sem zase hodte. Porad je tam chyb dost.

Paly
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Cestina iPhone

Příspěvek od Paly »

A neda sa to vsetko skopirovat do toho italskeho jazyka a tak upravovat dalej aby sa to dalo potom porovnavat s anglickymi hlaskami?
Ak bude trocha casu tak sa to pokusim prelozit do Slovenskeho jazyka aby to bolo este viac jazycne :).

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

To Moren
Tomu rikam KUS prace :) :wink: ,byla to asi piplacka ja se do toho pustim take(az budu mit zitra cas) jen nerozumim tomu: FW 1.1.2. jak jsi docilil toho ze je to pouzitelne jen pro ten novy SW-NO/unlock Firmware? pouziva jine kodovani textu a znamena to ze to nemam ani zkouset nahrat do sve FW 1.0.2??
Dej vedet :wink:

Co e tyka te instalace,ja zatim iPhone provozuji pouze pres iTunes a zadne sikovne programky na primy prenos souboru do nej nemam.
Stacilo by abych ty upravene nakopiroval zpatky na puvodni misto kterou udelal PC instaler a prepsal,pricemz potom spustil iCzech jako pri prvni instalaci?

Jak jsi pochodil s tou uvodni odemykaci obrazovkou a i v kalendari,lze lokalizovat nazev mesice a dne?

papaya

to Moren

Příspěvek od papaya »

Tak teda človíčku... S U P R O V Á - P R Á C I Č K A ! ! !
Děkuju a gratuluju!

PS: při telefonování se mi pořád ukazuje END_CALL_BIG namísto ukončit hovor. Nenašel by se na to nějakej lék, please?

Ale ten iPod je konečně tak, jak má být...

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Na jakem FW cestinu provozujes prosim?

szoustal
Host
Host

Příspěvek od szoustal »

Zkoušel jsem na 1.1.1 a super. To datum na úvodní obrazovce asi nejde změnit. Psali to i z Macwellu, takže na jejich češtinš to musí být stejné.

Tady je upravená instalačka (je to teď poslední úprava od Morena, díky mu za to)

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/702 ... .67MB.html

2 lukee_cz
aspoň se čeština posunula trochu dále a je teď použitelná i na 1.1.1 a 1.1.2
Naposledy upravil(a) szoustal dne pon pro 10, 2007 8:25 pm, celkem upraveno 1 x.

jakubroz

ipod

Příspěvek od jakubroz »

ahoj,
půjde tato čeština i do ipodu touch?

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

S tim datumem je to asi fakt.....pasali neco ze je ta cestina jen z 99-procent.Nektera mista proste ani MacWell lokalizovat nemuze,byl by to zasah do FW ktery podleha autorskym pravum apple.
Jeste nikdo neodpovedel,je to tedy pouzitelne(editovane soubory) i na FW 1.0.2 ktery pouzivam ja?
Diky.

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

S pouziti teto cestiny na FW 1.02 bych vahal. Duvod je asi takovy.

Kdyz napisete program a vsechny retezce slov si date stranou do souboru pro snadnou lokalizaci, tak jak je tomu zde u iPhona, dane soubory obsahuji samozrejme jen retezce slov pouzitych ci pripravovanych funkci. Ale co se stane, kdyz tvorite novou verzi a potrebujete pridat nekolik novych funkci? Pridate samozrejme dalsi radky s dalsimi slovy. Nekdy musite take stare vyrazy zmenit, pro lepsi smysluplnost. A zde je prave ten problem. Tedy v souboru jsem nalezl napriklad vyraz

<key>NO_CONTEXT_NAVTITLE_ALBUMS</key>
<string>Alba</string>

Programu to rika - nalezeny text "NO_CONTEXT_NAVTITLE_ALBUMS" nahrad nasledujicim textem z kolonek STRING. Tedy "Alba". V pripade, ze nenelaznes zadny STRING k danemu textu, ponech v programu nalezeny text.

To je taky duvod proc vidite pri volani "END_CALL_BIG" misto "Ukončit hovor". Protoze v nejakem souboru proste chybi radky

<key>END_CALL_BIG</key>
<string>Ukončit Hovor</string>

Tyto radky muzete nalest v originalnich souborech pro FW 1.1.1 a FW 1.1.2. Ve FW 1.0.2 se toto tlacitko mohlo jmenovat napriklad jenom "END_CALL". V novejsich verzich programator nekde vytvoril nejake dalsi tlacitko ci funkci ukonceni hovoru a potreboval tyto dve funkce odlisit. Tak ji prejmenoval prave na "END_CALL_BIG".

Kdyz jste si tedy prepsali cestinou z FW 1.0.2 svuj novejsi FW, mate tam spoustu neprelozenych vyrazu. Jelikoz starsi FW je neobsahoval. A tedy pokud nekdo nahradi cestinou pro novejsi FW zaznamy ve strsim FW 1.0.2, muze mit hodne vyrazu neprelozenych.

Klidne to vyzkousej, ale nech si zalohu stare cestiny a kdyz uvidis, ze to je horsi nez lepsi, tak si opet nainstaluj tu starou.

Co se tyce iPod Touch, tak je to podobne. Cestina urcite nainstalovat pujde, ale ony radky tam zrejme nebudou. Tedy urcite vypustili z iPod Touch radky ohledne telefonu a mozna jich tam mnoho jinych pridali. Tedy predpokladam, ze na iPod Touch bude cestina fungovat, ale budes si ji muset urcite upravit.

Co se jeste tyce toho END_CALL_BIG tak jsem mel pravdu. Nasel jsem string END_CALL, ktery je asi platny pro FW 1.0.2, ale pro FW 1.1.1 a 1.1.2 platny neni. Zmeny jsou dobre patrne, kdyz se podivate treba na nemecke lokalizacni soubory. Jsou tam skutecne videt zmeny mezi starym a novym lokalizacnim souborem.

Opravu pro END_CALL_BIG najdete na

http://www.pdasoft.cz/download/oprava.zip

Netestoval jsem to, jelikoz nemam iPhone odblokovany a tak to neuvidim. Tak to nekdo zkuste.

Jeste jednu dulezitou informaci. Pokud se chcete podivat do stringu treba z Nemciny ci jinych jazyku, jsou v binarnim formatu a musite je nejprve prevest abyste je mohli normalne cist v textaku. Na to pouzijte tenhle webovy prevadec.

http://140.124.181.188/~khchung/cgi-bin/plutil.cgi

Snad jsem zde osvetlil vse potrebne.

Julek
Administrator
Administrator

iPhone

Příspěvek od Julek »

Tak se také Připojím, dobrá práce !

Obrázek

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Napada me jeste jedna moznost. Jestli mate nekdo jeste nepocesteny iPhone FW 1.1.1 ci lepe 1.1.2 a muzete z nej vytahnout obsah adresaru Appliccation a system/library, dokazal bych to upravit tak aby anglictina zustala anglicka a misto italstiny byla cestina. Proste by se prehazeli ty ceske lokalizacni soubory do italstiny a anglicke dali misto tech momentalne ceskych.

Akorat se bojim, ze kdyz se prepne jazyk na italstinu, dny budou italsky. Ale to se da vyzkouset. Pak by uz jen stacilo si trochu pohrat s kodem a prejmenovat v systemu Italstinu na Cestinu a mate v menu i jednoduchy vyber na prepnuti do Cestiny. :)

Pocesteni je opravdu jen otazka casu a spousty testovani. Jelikoz ne vzdy vite co ktery nazev znamena a kdyz to prelozite spatne, je to k smichu. Puvodni prekladatel slovo FIRST prekladal jako PRVNI a slovo LAST prekladal jako POSLEDNI. Coz je anglicky spravne. Ale skutecny vyznam byl FIRST NAME a LAST NAME. Tedy Krestni jmeno a Prijmeni. Takze puvodni preklad v nastaveni razeni adresare byl

Radit - Prvni, Posledni ci Posledni, Prvni.

To neni moc srozumitelne, ze? :) Takze se to musi vse dokolecka prochazet a opravovat a opravovat a porad resetovat a hledat kde je ktera hlaska schovana a to bere mraky casu.

Navic kazdy novy FW muze obsahovat nove funkce a tedy i nove retezce slov a musi se to opet opravovat a opravovat atd. Tedy docela mi uz prijde rozumne tech 800,- Kc za cestinu od MacWellu. Pokud maji clovicka, ktery si na full time s tou cestinou hraje a porad ji ladi, nejaky peniz to stoji.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Skoda ze mi to uz na FW 1.0.2 nepojede...na upgrade FW 1.1.1 si zatim netroufam a odblokovani take ne.S tezi zvladnu RESTORE a Unlock toho stavajiciho...nechci mit z iPhone BRICK :roll:

Julek
Administrator
Administrator

iPhone

Příspěvek od Julek »

O té češtině o které tu píšeme ta byla původně pro 1.0.2, takže tady máš původní CZ, jen si oprav ty překlepy ale ručne, nepoužívej soubory které tu již lidi opravili, protože by jsi tam měl pár stringů navíc a myslím že nevíme co by to s tvým iPhonem udělalo.

http://rapidshare.com/files/73979375/iCzech.zip

Obrázek

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Aha, tak jsem to jeste trochu opravil a ted to uz konecne funguje jak ma. Myslim to tlacitko pro ukonceni hovoru. V predchozim linku je tedy jiz opravena verze.

Upgrade neni tak tezkej, pokud umis anglicky. Proste postupujes krok za krokem podle navodu. Stejne jsem si odblokoval kdysi 4GB iPhona s 1.0.2 a to jeste odblok nebyl uplne automaticky. Stejne tak jsem krok po kroku odemknul nejnovejsi FW 1.1.2. Ted uz jen odblok. :)

Julek
Administrator
Administrator

iPhone

Příspěvek od Julek »

Přesně oprava mi nejde, end_call_big... napiš sem rovnou přesné znění toho stringu prosím.

Obrázek

Martas06

Re: iPhone

Příspěvek od Martas06 »

Julek píše:O té češtině o které tu píšeme ta byla původně pro 1.0.2, takže tady máš původní CZ, jen si oprav ty překlepy ale ručne, nepoužívej soubory které tu již lidi opravili, protože by jsi tam měl pár stringů navíc a myslím že nevíme co by to s tvým iPhonem udělalo.

http://rapidshare.com/files/73979375/iCzech.zip

O.K tuhle cestinu prave pouzivam...no holt si ji az bude cas opravim sam,a pak ji sem dam,popripade kdyby byl nekdo rychlejsi...

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Julek píše:Přesně oprava mi nejde, end_call_big... napiš sem rovnou přesné znění toho stringu prosím.

Uz je to opraveny v tom mem downloadu nahore. Jinak tam chybel string

<key>END_CALL_BIG_TITLE</key>
<string>Ukončit hovor</string>

Vytvoril jsem ho a je to funkcni.

Julek
Administrator
Administrator

iPhone

Příspěvek od Julek »

END_CALL_BIG_ byl tam jen tento... ale super děkuji, opraveno...už instalím...

edit // tak to funguje, dobrá práce !

Obrázek

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Julek píše:END_CALL_BIG_ byl tam jen tento

Presne tak. Vsiml jsem si potom toho posledniho podtrzitka a zacal jsem hledal. Hledal jsem v nemecke verzi az jsem tam nasel cely vyraz. Ten jsem prekopiroval do te ceske a pocestil.

studio.novotny

Příspěvek od studio.novotny »

Tak jsem si prave procetl toto forum a sice hodne ocenuji Vasi praci, ale ja osobne jsem tuto cestinu zkusil - nelibila - pak jsem si koupil CZ u Macwell (tenkrat na 1.02), ted ji mam jiz po treti zdarma aktualizovanou a plne funkcni i na 1.1.1 a stalo me to 700 + dph. Mam cesky datum, kalendar, autokoretkturu a jsem spokojen.

Tim chci jen ukazat druhou stranu mince vsem rypalum, kteri snad Macwelu zavidej ze to prodavaj ci co: Podivejte se na to takhle: ano, mam moznost mit CZ "zdarma": nekolik hodin googlovat na netu, pote nekolik hodin neco upravovat a zkouset a treba se to za par dni povede. Pak vyjde novy upgrade firmware a vsechno znova...

...nebo si zaplatim 700 (jako ja) a mam klid (nechybi mi zadne stringy, mam lokalizovany cely komplet, ne jen menu.... vyjde novy update a ja jej dostanu zdarma... atd.)

Neberte to jako reklamu, ale musim se tech chlapu zastat, protoze me jejich pocin nadchnul a hlavne to ze splnili tvrzeni, ze dalsi aktualizace budou jiz zdarma.

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

jj, taky uznavam jejich praci. I kdyz osobne rad zustanu u anglictiny. Anglicky umim, takze potrebuji jen klavesnici a mozna ten slovnik. Ale nechce se mi davat 840,- Kc za cestinu a jelikoz jsem z Pardubic platit navic cestu autem za 500,- ci vlak za 200,-. Proste litr za to nedam.

papaya

to Moren & rypalove

Příspěvek od papaya »

Souhlasím s Morenem. Mne by cesta z Anglie vyšla asi ještě o něco dráž... :lol: S angličtinou sice taky žádnej problém nemám, ale jak se říká, co je český - to je hezký! To, že chybí někde pár stringů mě fakt netrápí. Nechci tím nijak hanit profesionály od Macwelu, ale mohli by alespoň odpovídat na e-maily.

Takže neprofesionálním češtinářům: ZDAR :!:

lukee_cz
Host
Host

Příspěvek od lukee_cz »

szoustal píše:Zkoušel jsem na 1.1.1 a super. To datum na úvodní obrazovce asi nejde změnit. Psali to i z Macwellu, takže na jejich češtinš to musí být stejné.

Tady je upravená instalačka (je to teď poslední úprava od Morena, díky mu za to)

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/702 ... .67MB.html

2 lukee_cz
aspoň se čeština posunula trochu dále a je teď použitelná i na 1.1.1 a 1.1.2

tak jsem zkusil tu cestinu na 1.1.2. Kolik toho neodpovidalo verze 1.0.2 (mimo menu samozrejme). Nechce se mi po tom zpetne patrat, tak by me zajimalo, jestli se nejak zmenilo i formatovani textu v jednotlivych aplikacich.

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Nevim co presne myslis to formatovani textu.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Moren píše:Nevim co presne myslis to formatovani textu.

V menu nastaveni je misto Operator-Carrier a na plose jsou neprelozene Photos a Camera,nahral jsem to na FW 1.1.1 nejak spatne nebo je chybka v prekladu?

Jinak moc dobra prace :P :wink:

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

V nastaveni - obecne mam normalni Sit cesky. Zadne Carrier. To Photos a Camera jsem zkousel najit, nasel, ale zda se to byt vsechno v poradku, tak nevim proc to nepreklada. Ty stringy tam jsou. Nekde musi byt chybka. Zkusim se podivat jestli nenajdu pricinu.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Mas stejny FW jako ja? tedy 1.1.1.Kokal jsem na ten carrier.string primo v souborech a kdyz jej v txt ed. otevru je to prelozeno spravne na: Operator.
Nemuze to zpusobovat,ze jsem nainstaloval v Installeru polozku prepinani jazyku,v tve cestine pojmenovanou Mezinarodni Menu?

Mozna jsi mi spatne rozumel,tohle se nachazi primo kdyz do nastaveni "vlezes" je to treti odshora Mod "letadlo,Wi-Fi a pak Carrier.

Polozka Sit v Obecne je prelozena spravne.

Zkusim tu cestinu do telefonu nahrat jeste jednou.

Jenom drobnost,nazev mesice a dne asi prelouit nejde co? at uz na odemyk. screenu ci v kalendari a hodinach.V diskuzi o cestine od MacWellu pslai ze prelozili 99-procent a z duvodu ochrany autorskych prav do jistych casti systemu nechteji hrabat...nejspis primo FW.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Takze jsem zkusil cestinu do telefonu nahrat znovu a stale stejne,v menu nastaveni mi to nevadi ale na homescreenu je neprelozenych Photos a Camera docela skoda....

Kdyz jsem mel FW 1.0.2 bylo menu v pohode a pojmenovane spravne,v menu nastaveni to bylo stejne...ta puvodni cestina je myslim prave pro FW 1.0.2 treba je potiz v tom. :(

lukee_cz
Host
Host

Příspěvek od lukee_cz »

Carrier nejde prelozit touhle jednoduchou metodou prepisovani textaku(teda aspon driv to tak bylo, predpokladam, ze se to nezmenilo). A Photos s Camera maji labely umistene v novem souboru, ktery mi nesel prekodovat, jelikoz delam na win a ve webovek prekladaci to haze chybu.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

lukee_cz píše:Carrier nejde prelozit touhle jednoduchou metodou prepisovani textaku(teda aspon driv to tak bylo, predpokladam, ze se to nezmenilo). A Photos s Camera maji labely umistene v novem souboru, ktery mi nesel prekodovat, jelikoz delam na win a ve webovek prekladaci to haze chybu.

Jasne,diky za info a vysvetleni...uz jsem myslel ze mam iPhone zase "nakopnutej".
Kdyby se ti to nebo nekomu jinemu povedlo editovat/prelozit (Photos a Camer) byl bych vam nesmirne vdecny a ostatni jiste take :wink:

Odpovědět