Vymena tlacictka Home button - postup

Odpovědět
morose
Host
Host

Vymena tlacictka Home button - postup

Příspěvek od morose »

Zdravím všechny!

Můj iphone 3g, který přežil pád ze střechy auta v zatáčce ( a následně byl přejet za mnou jedoucím autem! ) kupodivu přežil nejhorší. byl pouze v gumovém ochranném obalu s folií na displeji. Folie se poškrábala, ulomila se páčka na přepínání vibrací (mikrospínač funguje), a přestalo chodit home tlačítko. Vzhledem k tomu, že ten chudák tolik vydržel, rozhodl jsem se jej opravita chci se s vámi podělit o své zkušenosti. O výměně home buttonu se na internetu nic nedočtete, protože bez výměny touch vrstvy to nikdo zatím nezveřejnil. Mě se to povedlo....

podle youtube jsem se naučil iphone rozebrat. Bohužel při prvním pokusu jsem neměl špachtle, tak jsem si vystačil s malou verzí lámacího nože. Lepší je přísavka na odklopení skla, ale toto video jsem nalezl až později - proto jsem si zničil těsnění. S přísavkou by možná těsnění přežilo. Protože zakoupený home button je uložen mezi plastem a krycím sklem, nelze ho vyměnit bez použití některého ze dvou způsobů o kterých jsem uvažoval. Jsem automechanik, ne hodinář nebo jemný mechanik... :D .

Takže zbývá buď opatrně odlámat, nebo např. gravírovačkou opatrně odřezat plast tak, aby tlačítko šlo volně vyjmout a pak vše zalepit zpet, nebo plast a sklo okolo home tlačítka nahřát fenem, horkovzduškou nebo žárovkou. Já použil poslední možnost, protože mě žárovka mojí lupy tak pálila do ruky, že to přímo vybízelo... :mrgreen:
Pak jsem postupně opatrně vsouval lámací nůž mezi sklo a plast a naplocho velmi opatrně páčil...trvalo to asi 10 minut, postupoval jsem fakt po kousíčkách a pomalu až tak dlouho, dokud se nedalo do skuliny něco strčit. Já použil 2 SD karty (vyška asi 2 mm) a v rozích s nimi podepřel odchlíplé sklo.
Ohříval jsem jen spodek tak, abych nenarušil touch vrstvu nebo co to je, co je nalepeno na skle a začína těsně nad plastem!
Pak jsem vyklepal plastové tlačítko home a tím se uvolnil prostor na osazení nového mikrospinače s pasovým vodičem. Pinzetou jsem vsunul a usadil zpět na místo i plastové tlačítko. Ostranil jsem podpěry a sklo lehce stiskl zpět k plastu. Pak ještě urovnat mikrospinač do správné polohy a zajistit jej proužkem isolepy....a je to :D

Video ani fotky bohužel nemam, vubec jsem nevedel, jestli to bude fungovat...Je to velmi amatérské řešení z dílny kutila tima, ale možná někomu pomůže. Mě totiž nahlásili servisní technici nutnost výměny skla a touch vrstvy a celkem jsem se pohyboval ve 3 opravnách mezi 3-4 tisíci...Takto to stálo 450,-.

Upraveny nazov topiku. dodo

cicolably
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Re: Vymena tlacitka Home button - postup

Příspěvek od cicolably »

ja som našiel stranku s pekným popisom,nie je sice presne pre HOME Buton ale navod na rozobratie 3G aj 2G komplet

Ako rozobrat iPhone 3G

Ako rozobrat iPhone 2G

Upravil som ti tie linky. ;) dodo

DIIIIK :D
Naposledy upravil(a) cicolably dne čtv dub 14, 2011 3:01 pm, celkem upraveno 1 x.
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

mlsamuel
Host
Host

Re: Vymena tlacictka Home button - postup

Příspěvek od mlsamuel »

paradnee dakujem ale ja som pouzil feen :D a normalne rychlovka :D

Odpovědět