Lze používat iPhone jako zobrazovací jednotku přes kabel?

Odpovědět
Paullus
Host
Host

Příspěvek od Paullus »

Potřeboval bych občas zobrazit na displeji iPhone (4S) výstup z PC bez monitoru nebo z multimediálního přehrávače.

Mám takové ty klasické redukce pro iPhone na VGA a HDMI, ale jak jsem pochopil, ty slouží jen pro účely výstupu z iPhone na zobrazovací zařízení. Já bych to ale potřeboval opačně.

I když jsem víceméně technický blb, nějak intuitivně cítím, že to asi nepůjde.

Ale přesto se raději zeptám zkušenějších.

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Re: Lze používat iPhone jako zobrazovací jednotku přes kabel

Příspěvek od Clon »

Pokud tedy správně chápu tvé požadavky.
A musí to být přes kabel? WiFi doma nemáš?
Já bych to přes wifinu řešil pomocí nějaké aplikace pro vzdálený přístup (hledej "remote desktop" v appstore).
Doma v síti to všechno funguje bez nutnosti mít správně nastavený přístup zvenčí, což je podstatně jednodušší.
Já používám Splashtop Remote Desktop (nebo spíš používal jsem, dokud nezavedli pro přístup zvenčí roční poplatek), a teď už jen iTeleport. Obě jsou placené, ale bývají ve slevě.
Být tebou vyzkouším ty free aplikace. Akorát si myslím, že na prvotní rozhýbání asi budeš muset připojit nějaký monitor.
Z dalších mých oblíbených free aplikací bych doporučil
VNC Viewer nebo TeamViewer: Remote Control
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Paullus
Host
Host

Příspěvek od Paullus »

Díky za reakci.

To dálkové připojení iPhone k PC a jeho ovládání už mám dlouho nainstalováno (preferuju RDP PocketCloud a RD clienta od MS). S VCN a Teamviewerem moc dobré zkušenosti nemám.

Jenže mně jde právě o to kabelové připojení. Např. na půdě mám starý multimediální přehrávač s výstupem HDMI bez monitoru a v baráku jsou jen notebooky. Chci si na tom playeru přehrávat skladby, resp. audioknihy, které mám na USB Flash disku v různých adresářích. Kdybych si mohl na iPhone přes kabel zobrazit obrazovku toho přehrávače, pomocí dálkového ovladače bych se již k požadovanému souboru proklikal.

Nebo teď jsem si třeba instaloval miniPC Rikomagic. Než jsem si ale na něm vytvořil síťové připojení, potřeboval jsem monitor. Teď už se na něj samozřejmě přes nastavenou síť již připojím, ale v době nastavení by se mi hodil právě iPhone jako zobrazovací jednotka, abych si nemusel u sousedů půjčovat monitor.

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Tak to ti asi neporadím. Ale jestli říkáš, že to máš na flešce, tak mě napadá, jestli by nebylo vhodnější tu flešku strčit někam jinam, kde by ses dostal snáz. Mám dojem, že chceš využít staré MMC "za každou cenu", byť je to možná mnohem složitější, než soubory umístit jinam do sítě (NAS, síťový disk atd). Já mám vše na NASu a obsah je dostupný pro všechno.
MMC by podle mě mělo mít výstup především na televizi. Já mam taky MMC, a buď ho ovládám na televizi, nebo se na něj dostanu z pc, ale asi jsem se nikdy nepokoušel z toho pc něco spustit.
Napadl mě ještě iDisplay Mini - koukni na to, ale asi ti to taky nepomůže.
Možná poradí někdo jiný.
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ty chces z iphonu urobit monitor. No rovno ti poviem, ze k tomu by si potreboval kable ;-) a potom nejaky software, ktory by dokazal ten obraz prijimat a softwarovo spracuvat. Cely vysledok by bol vcelku k nicomu. Ak uz mas taku nehomogennu veci doma, snaz sa, aby vsetky vedeli VNC alebo iny "standard" pre zobraenie "vziadlenej plochy"
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Stejně to pořád nějak nechápu.
Na půdě máš staré MMC, na flešce audioknihy.
Vylezl jsi na půdu, zasunul flešku do MMC.
Teoreticky by jsi asi chtěl - vylézt na půdu s iPhonem, proklikat se na spuštění audioknihy.
KDE prosím tě tu audioknihu vlastně chceš poslouchat? KAM jde výstup z toho MMC? Já si audioknihu představuju pouze jako zvuk. Jak velká je jedna audiokniha?
Já bych MMC asi používal na filmy s výstupem do televize. Co tedy potřebuješ od toho MMC ty?

Smrdaky
Suspect
Suspect

Příspěvek od Smrdaky »

Chapu co chces... Na sbernem dvore nebo kovosrotu si kup (neoficilne, ofiko to asi prodat nesmeji) za 20,- stary monitor a neres bejkoviny... Bohuzel kabesni monitor s dsub 15 anebo hdmi fakt neznam a stal by o dost vic, reseni dsub input -> rdp vystup by se do kapsy veslo, ale kolik bys za nej zaplatil? Do iphonu takovy signal obavam se pujde jen bezdratove, na konektoru asi nic takoveho nema, vzdyt nepodporoval ani redukci na SD karty :-(

Urcite by existoval vudeo prevodnik, neco jako k analogovym kameram na ip stream, ale a latence :-) a opet to stoji tisice

M29
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od M29 »

Souhlas, koukni někde na blešáku a určitě najdeš nějakou 13" nebo 14" a to v LCD, tuhle jsem je viděl za 500 Kč a funkční, levněji to stejně nepořešíš.

Paullus
Host
Host

Příspěvek od Paullus »

Přátelé díky všem za reakce.

Jinak mně šlo primárně o obecnou možnost využití iPhone jako monitoru.

Samotný problém se sledováním shora zmíněných zařízení již technicky vyřešen mám (pořídil jsem si kdysi v nějakém čínském e-shopu 7" televizi s VGA připojením), ale pořád je to další krám s el. adaptérem.

Hlavním výstupem tohoto threadu je ale skutečnost, kterou jste mi potvrdili, že to VGA prostě na iPhone žádným kabelem nedostanu.

Odpovědět