Výměna zadního krytu iP 3G

Odpovědět
fofo

Výměna zadního krytu iP 3G

Příspěvek od fofo »

Čau protože mě můj iP už párkrát spadl, mám na zadním krytu docela dost prasklin + podřený stříbrný rámeček.Uvažuji proto a jejich výměně.Na netu jsem našel spoustu náhradních dílů, ale ceny se dost drasticky liší. Proto bych potřeboval poradit jak rozeznat kvalitní (originální) díl (kryt + rámeček) od těch nekvalitních a tím pádem nepasujících.

Našel jsem např. kompletní sadu i s nářadím za pár stovek na krytu je i origo logo se všemi popiskami. Ale zaráží mě že rámeček je umístěn na mezikuse mezi zadním krytem a kryjcím sklíčkem.Myslel jsem že by měl být volně, popřípadě umístěn přímo na zadním krytu.Na videjích které jsem zkouknul byl nalepen právě na zadním krytu.

http://mobil.bazos.cz/inzerat/4391694/K ... GB16GB.php

Díky každýmu za jeho radu a názor, zatím jsem zde nenašel žádnou diskuzi, která by my pomohla.

TommyS

Re: Výměna zadního krytu iP 3G

Příspěvek od TommyS »

Když se podívás na tenhle obrázek,tak uvidís že střibrný rámeček má odskok od te prostřední vrstvy,tím pádem když tam nasadíš sklíčko tak se to vyrovná :wink:
Obrázek

House_MD
Starý pes fóra :)

Příspěvek od House_MD »

Jaj, děkuju moc za ten odkaz!
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

fofo

Příspěvek od fofo »

TommyS: Jasný to vidím, ale já spíš řeším to, že je instalován na prostředním dílu a jak jsem už psal, vždy jsem viděl, že byl nalepen přímo na tom zadním krytu. Tak mě zajímá jestli to nebudou v tomhle případě vyhozený love. Ale to zjistím asi až z vlastní zkušenosti :( .

Pokud by zde byl někdo, kdo tento kryt koupil a instaloval tak prosím dejte info o funkčnosti.

Popřípadě kde sehnat něco za málo peněz, ale 100% funkčního, jestli je to vůbec možný :)

EDIT:
A sám se do toho určo pouštět nebudu, protože bych rád svuj iPhounek ještě někdy rozběhal :D A proto ho hodím někam do servisu i s těmi náhradními díly, tak aby tam na mě pak nekoukali jak na blba, co jsem ji to vlastně přinesl nepoužitelnej kus plastu.

Ani nováčci v nováčkovské sekci nejsou osvobozeni od dodržování pravidel. Např. od editace vlastních příspěvků, kterou jsem ještě udělal za tebe, ale příště ti to bez vysvětlování smažu. Beavers.

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Správně se rámeček šroubuje na prostřední díl :!:

Tady to jde třeba pěkně vidět, tuningový "zlatý" rámeček :wink: Je i někde na YouTube na videu a je to fakt efektní :arrow: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT

House_MD

Příspěvek od House_MD »

V kombinaci s bílou by to vypadalo super ;-)
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

fofo

Příspěvek od fofo »

7luke.com : Tak to je opravdu krasavec :D Díky ti

honza ips

Příspěvek od honza ips »

ale aby se mu ta zlata barva casem nezacla loupat z toho bych mel docela strach. dobrej kryt je na aukru na http://www.aukro.cz/item773585645_iphone_3g_8_16gb_nahradni_dil_zadni_kryt_case.html asi jeden z nejlevnejsich....
Jestli chces i ti ho namontuju...

Roony
Host
Host

Příspěvek od Roony »

Tak panove ted ste me privedli na zajimavou myslenku jak pro zmenu utratit prachy... :P
Akorat problem....Myslite ze by mi to nekde v servisu "namontovali"?Pripadne za kolik?

Dekuji
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.

fofo

Příspěvek od fofo »

Ronny:Nevidím důvod proč by i to neměli namontovat, ale jde o to že pokud máš iP v záruce tak o ní automaticky přijdeš. A k té ceně, kyž se rozkoukáš trošku po netu tak není problém najít i ceníky prováděných úkonú. Ale připrav se na slušný cifry. čus

honza ips: Já ti zatím jen děkuji za nabídku ale Ronny by měl třeba zájem :D

Roony
Host
Host

Příspěvek od Roony »

No mozny ze jo...ale do C.Budejovic ti ho posilat nebudu.... :lol:
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.

honza ips

Příspěvek od honza ips »

No tak v praze sou nejmin 4 servisi co se specializujou na ip. A cena je asi 500 kč a to si myslim ze se da taky prezit. :mrgreen:

jofos
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jofos »

Cauko, aby som uviedol veci na pravu mieru (3G): (opravte ma ak sa mylim)
- diely : zadny plastovy kryt, kovovy ramcek, plastovy suport sklicka
- na zadnom kryte su namontovane tlacitko vibratora a hlasitosti, ktore su pridrziavane kovovym ramikom (takze tam nemoze ist az spolu so suportom)
- kovovy ramik sa lepi na miesto, pricom neskor sa poisti minimlane jednou skrutkou
- potom sa umiestnia zvysne vnutornosti
- na plastovy suport sklicka ide home button a horna sada (senzorovy flex + ine so svojim plieskom), nalepi sa sklicko s dotykom a naskrutkuje LCD
- potom sa to zapoji, zaklapne a mas
- takze na tej foto v 2. prispevku je to pred-osadene
- mam doma lacny biely kryt za 200,- a je na 2 veci, zistil som to ked sa mi nepodarilo umiestnit chromove ocko fotaku(maly priemer diery) a za druhe na tom mieste je ram prilis hruby takze priezor by bol zapadnuty
- momentlane cakam na jeden kvalitnejsi s uz osadenym priezorom aj chromovym prstencom , takisto tam bude aj prstenej na sluchatka
Ak s tym budem spokojny napisem sem a dam aj cenu..

A zabudol som, takato zostava co si nasiel na bazose je na zostavenie podobneho FAKE - Dummy iPhonu co sa davaju omakat na predajniach. Skus sa opytat predajcu ci uz aspon jednu z tych suciastiek pouzil na vymenu? Aj ked kovovy ramik a suplik na SIM by mohli sediet.
iP X
MBP 13" M1, MBP 13" 2010 + 2011 / TC 1TB / aTV4

pajap
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od pajap »

onicz

Příspěvek od onicz »

povedlo se tu již někomu úspěšně vyměnit zadní kryt? pokud ano, je výměna nějak patrná?

honza ips

Příspěvek od honza ips »

Kryt sem menil a pokud pouzijes original, tak to ani nepoznas jen prijdes o tu zaruku. Ale jestli menis jen kryt tak muzou zustat na ramecku oderky nebo dokonce promackliny... Ale da se to udelat i bez nich kdyz mas naradi. :wink:

onicz

Příspěvek od onicz »

super! jen mě napadá.. jak v servisu poznají, že máš vyměněný kryt? řekl bych že nijak (iphony rozebírat nemohou!)

honza ips

Příspěvek od honza ips »

No rozebirat by je nemely ale pokud pude na teklamaci tak to urcite rozeberou a to uz poznaj ptz se porusi nalepka ktera zlouzi jako ,, pecet".
Ale jestli ho nerozeberou tak by ji uznat mely.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

:arrow: honza ips: Jen tak na okraj, ony v tom servisu pracují jen ženy? Já jen, že mi je divné, že by to "měly" nebo "neměly" dělat (uznat, rozebírat atd.).

onicz

Příspěvek od onicz »

..možná myslel děti! :wink:
jen jsem lehce nepochopil... "ale pokud pude na reklamaci tak to urcite rozeberou "
Oni posílají iPhony někam dál? Soudě podle informace zde na fóru, že autor. servisy ČR operátorů nemají práva na rozebírání přístroje.

pajap
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od pajap »

OT: Ale kdyby to rozebrali, tak by jejich oči uviděly, že je kryt vyměněný a tvoje uši by potom uslyšely, že s reklamací jsi v pr..li. Pak by si s tvým iPhonem děti pouze hrály a ženy se ti smály. :D :D

jofos
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jofos »

Tak mam za sebou vymenu krytu. Trosku komplikacie pri nastaveni prepinaca ticheho rezimu ale inak OK. Ak by niekto chcel podrobnosti tak cez SS.
iP X
MBP 13" M1, MBP 13" 2010 + 2011 / TC 1TB / aTV4

jenicekk

Příspěvek od jenicekk »

jofos: proc to nepopises sem, nejake problemy pri vymenne? ceho se vyvarovat? odkud si sehnal kryt? a jak byl predosazen ? kolik takova vymena zabere casu a potrebujes neco vic nez sroubovak a prisavku?

edit: a zajima me hlavne cast kolem jacku a kolem cocky fotoaparatu, jak na krytu drzi ty stribrne ramecky? jysou tam nejaky jen nalepeny a pujdou pouzit na nahradnim krytu?

nikola.d
Host
Host

Příspěvek od nikola.d »

Dobrý den,chtěla bych se jen zeptat,mám iphone 3gs a ssi nepůjde na něho dát zadní kryt ze 4 že?? :(

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Ne, nepůjde.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Odpovědět