Včera jsem šel okolo AR, tak jsem se zeptal na to nabíjení. Když jsem řekl, že téměř rok nabíjím jenom přes MagSafe a jsem na 98% kondice baterie, tak mám být prý velmi rád, protože MS je prý to nejhorší na kondici baterie, měli tam s ním i úbytky cca 10% za několik měsíců provozu. Obecně bezdrátové nabíjení je na baterie náročnější a podepisuje se na nich, což víme, ale specificky MS označili za nejhorší. Doporučili optimálně kabel a pravidelnost v nabíjení, tzn. nabíjet klidně 20W nabíječkou, ale pořád, tj. neměnit ji s 5W/10W/15W a nenabíjet pod 20%. Pokud bezdrátové nabíjení, pak standardní Qi s nabíječkou do 15W, což bude reálně nabíjet cca 10-12W (3-5W tepelná ztráta). Zajímavost na konec, všechny vystavené iPhony, nehledě na model, mají ve storu napájené starými 5V nabíječkami a úbytek baterie u kusů přes rok vystavených je 0%.
Jinak moje zkušenost s nabíjením starou 5V nabíječkou je, že když na cca 30% dám nabíjet, tak se na 80% dostane za 3 hodiny, pak hodina výdrž a pak další 2 hodiny na 100%. Je to teda šnečí tempo, přes noc to nevadí, ale stejně asi začnu nabíjet 20W. Nějak mně ta stará 5V nabíječka nepřijde důstojná k 13 Pro Max