iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Odpovědět
Leonko
iPhone guru
iPhone guru

Re: iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Příspěvek od Leonko »

koľkokrát pozerám na tu tvoju výdrž, toľkokrát je to strašne husté :D

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

To Chr1s: tak věř tomu že 5C a 5S mají větší výdrž než 5. Vlastní zkušenost. Už jenom tím že v obou je větší baterka než v 5. A ta výdrž je min o hodinu větší.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Zyjar
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Zyjar »

Dobrý den, ve spodní části displeje u iPhone 5 se mi objevil celkem velký fialový flek, který je vidět jen na černém pozadí. Je to jenom SW chyba nebo je to něco jako dead pixel? Uznají mi reklamaci, když ho už vlastním pře 1 rok a je koupený na apple.cz

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Ano, záruka je dva roky.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

SteveJSF
Starý pes fóra :)

Příspěvek od SteveJSF »

Zřejmě to vzniklo velkým tlakem na přístroj nebo jen na displej. Už se mi to stalo.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

Zyjar
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Zyjar »

A byla uznaná reklamace?
Naposledy upravil(a) iTukan dne ned pro 29, 2013 12:01 am, celkem upraveno 1 x.
Důvod: necituj předchozí příspěvek, když na něj nikdo nereagoval, je to zbytečné--- citace smazána

SteveJSF

Příspěvek od SteveJSF »

Jo, reklamace proběhla bez problémů a druhý den jsem měl nový přístroj, ale nemám z toho zrovna dobrý pocit - iPhone v malé taštičce jsem si přejel autem a podařilo se mi ho tím dokonce trošku ohnout. Nebylo to hned patrné a díky tomu mi to taky prošlo. Vlastně jsem měl štěstí, že to ten telefon vůbec přežil. A stejně tak i že mi ho vyměnili - vůbec bych se nebránil, kdyby to chtěli zaplatit. A to jsem už měl domluvený jeho prodej. :-)

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

To mi tedy přijde docela sprosté, reklamovat mobil, který sis poškodil. Chápu, že si to člověk omluví tím, že firmě to neublíží, iPhone stál hodně, ale stejně. :(
Sorry za OT.
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

Také to tak vidím, očividně to nijak nezkoumají a daj nový nebo refrubrished kus
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

Zyjar
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Zyjar »

A když mám poblíž prodejnu iWant, můžu jim to tam zanést? Budou zkoumat tu chybu nebo to mám rovnou zabalit a připravit pro převoz?

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

telefon poslou na reklamaci....o zabaleni se postaraji...mimochodem, nejlepsi je reklamovat tam, kde si jej zakoupil
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

mike-biker píše:To mi tedy přijde docela sprosté, reklamovat mobil, který sis poškodil. Chápu, že si to člověk omluví tím, že firmě to neublíží, iPhone stál hodně, ale stejně. :(
Sorry za OT.

Tohle je reakce na který post? Nikde nevidím že by si něco udělal sám, píše že se mu objevil flek.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

SteveJSF píše:Jo, reklamace proběhla bez problémů a druhý den jsem měl nový přístroj, ale nemám z toho zrovna dobrý pocit - iPhone v malé taštičce jsem si přejel autem a podařilo se mi ho tím dokonce trošku ohnout.

Rekl bych, ze na toto

Zyjar
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Zyjar »

Zakoupil jsem to na apple.cz.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Barberry.pha píše:
mike-biker píše:To mi tedy přijde docela sprosté, reklamovat mobil, který sis poškodil. Chápu, že si to člověk omluví tím, že firmě to neublíží, iPhone stál hodně, ale stejně. :(
Sorry za OT.

Tohle je reakce na který post? Nikde nevidím že by si něco udělal sám, píše že se mu objevil flek.

Ano napsal že si iphone přejel autem...

SteveJSF

Příspěvek od SteveJSF »

Co se týče té mé opravy - sprosté to je a nejsem na to hrdý, jen to tu podávám tak jak se událo. Ovšem věci se nemají až tak, jak to z toho možná chápete - já jsem se ani nepokoušel o žádnou reklamaci a nedožadoval se zdarma opravy nebo výměny. Telefon bezvadně fungoval dál, jen se tam objevovaly ty fialové fleky (viditelné zejména na tmavém podkladu a při silnějším podsvícení). Sám bych se s tím asi sžil, holt jsem si to způsobil sám a jsem idiot, ovšem už jsem měl domluvené předání toho telefonu kámošovi, který se na něj těšil a nechtěl jsem ho zklamat tímhle problémem. Takže co s tím? Holt zkusit opravu. Počítal jsem s tím, že mě to bude asi pár tisíc stát, ale prostě za chyby se platí. V servisu je zajímalo, jestli je to v záruce, o detaily se nijak zvlášť nezajímali, proběhlo to během chvilky a zkrátka druhý den jsem dostal nový přístroj a nechtěli ani korunu. Připadal jsem si fakt blbě, ale co byste dělali na mém místě? Měl jsem jim nutit peníze? Vysvětlovat jim, že za to můžu já? Stejně by mi řekli, že už je to vyřízené, tak co ještě chci. Takže ano, byl jsem rád, že jsem ušetřil, ale špatného pocitu z toho jsem se nezbavil, mám ho dodnes.

Manek49
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Manek49 »

Zachoval bych se úplně stejně, jejich blbost... Ale špatnej pocit bych měl taky :-)

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Tak časem to přejde no, hlavně si na něj už dávej pozor :wink:

SteveJSF

Příspěvek od SteveJSF »

Měl jsem všechny iPhony od 3G a vždycky ode mě odcházely v perfektním stavu. Tohle byl holt pech, malá nepozornost. A hlavně jsem o tom ani nevěděl. To, co se tomu ve skutečnosti stalo, jsem si postupně domýšlel ještě když už to bylo v tom servisu. Říkal jsem jim, že nevím jak k tomu došlo, jestli jsem to nějak způsobil nebo co, ale ono jim to bylo fuk, prý se to stává a řeší se to výměnou (pokud se nepřijde na jiný problém). To, že byl přístroj mírně ohnutý, si asi nevšimli a já jsem to zpozoroval až ve chvíli, kdy mi šel špatně vyndat šuplíček SIM karty - před předáním do servisu. Ani v té chvíli jsem ještě nebyl přesvědčený o tom, co se ve skutečnosti stalo. Byla to zvláštní situace, spěchal jsem, byl jsem trochu zmatený... Nakonec to přejetí bylo jediné, co mi z toho vyšlo jako možné.

Ale to už je trošku OT. Jen z toho vyplývá, že ty fleky se objevují a co je může způsobovat. A že je šance to úspěšně reklamovat.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Jen je mi divný pokud displej takhle vypadal, že neměli podezření na vlhkost, takhle by to po vniknutí vody mohlo taky vypadat.
Jako když jsem prodával v mp.cz iPhone4 16GB slečna už ho skoro vzala, jenže...zkoušela foták (toho že nechodí přední kamera si ani nevšimla) a namířila objektiv na list A4ky a říkala...mm tady je nějaký flíček, katko pojd sem vidíš to taky? a hned no jo pane, to my nechceme, vám tam vnikla vlhkost to si vemte...marně jsem se jím snažil vysvětlit že to bude výrbní vada lepidlo a tak vůbec se se mnou nebavili, šel jsem do jiné pobočky a tam si toho kluk ani nevšiml no.

Leonko
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Leonko »

tak ženské proste, čo by si chcel :D

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Tak já je zase na druhou stranu chápal, ony se tímhle chrání, když se zjistí že byl vytopenej, šéf jim to dá k uhradě ale taková svině abych se snažil udat vytopenej telefon, tedy rozhodně nejsem a navíc ony ani nekoukli na čidlo vlhkosti...kdo ví jestli vůbec vědí kde jej iPhone 4 má no.

marien
Host
Host

Příspěvek od marien »

Tak jsem využil skutečnosti, že iP5 nahrazuje iP5s a koupil ve výprodeji T-Mobilu jednu s posledních iP5 ve 32GB verzi. Jedním z důvodů bylo i to, že obsahuje iOS 6.1.4 a ne 7. Na mé iP4 jsem se 7 nebyl spokojen. Sice chytřejší než 6, ale na iP4 pomalá. iOS 6 na mé nové pětce je pěkně rychlý, ale pětka je také mnohem výkonnější než stará čtyřka. Je to dilema. Nechat iOS 6 anebo jít opět do iOS7, na pětce už by rychlost měla být snad v pohodě. Co myslíte? Jinak s iPhonem jako takovým jsem spokojen. Standardní tvar (moje oblíbená černá cihlička), těší mě nově oproti čtverce podpora wifi 5GHz a spolupráce s mým receivrem Onkyo, který přes wifinu tahá celou audio bázi z mého iPhonu a posílá rovnou do Quadrálů. Pouze amigácké mody musím posílat do Onkya po káblu, z aplikace hudbu přes wifi neumí, ale to už bych chtěl příliš. Pro mou potřebu moje nová pětka splňuje vše, co od ní požaduji, a o to mi jde.

doctorf
Host
Host

Příspěvek od doctorf »

Nemám s iOS7 na mém iP5 žádný problém s rychlostí... ;-)

Aparat
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Aparat »

IOS7 je o rozhodne o krok dal, nez iOS6...

havrdaj
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od havrdaj »

Jak pro koho...

wolf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wolf »

Nemam s ios7 na 5 ce zadny problem ani s rychlosti ani s nicim jinym.

Avasihai
Host
Host

Fialový odstín na části displaye - iPhone 5

Příspěvek od Avasihai »

Zdravím, přítelkyně má iPhone 5 kupovaný před dvěma lety (už není bohužel v záruce) a během posledních dnů (nejspíše) se na téměř celé obrazovce objevil jakýsi fialový nádech. Stejný jako na tomto odkazu:

http://www.rickychew.com/2013/10/01/app ... -response/

Neví někdo co s tím? Případně zda nefunguje program na výměnu displaye jako je tomu u některých baterií?
Naposledy upravil(a) Metalgirl dne úte lis 11, 2014 7:05 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno sem.

eXell
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eXell »

Přesně to samé se stalo mně, ikdyž to necharakterizuji jako fialový nádech, ale spíše jeko zažloutlý rámeček podél hran displaye. Myslím si, že by to mohlo být lepidlo, že po té době prostě zažloutlo. Stávat by se to ale nemělo. iPhone mám také již po záruce. Myslím, že kdyby takový program byl, tak na tak staré iPhony už se vztahovat nebude.
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Ten zazloutly ramecek jsem reklamoval i ja po roce. Dostal jsem nejaky ten repas ci co (vymena jednotky). A mam dojem, ze na tom zacinam byt stejne jako predtim. :-( mozna budu reklamovat zase :-(
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Avasihai
Host
Host

Příspěvek od Avasihai »

Volal jsem na apple linku i do servisu a bylo mi řečeno, že je to v ČR extrémní rarita a obecně se tvářili, že o tom v životě neslyšeli.

Tony1

Příspěvek od Tony1 »

Ano toto jsem na jednom iPhone 5 zaznamenal a nádech byl do růžova jde určitě o lepidlo protože výměna podsvitu LCD nepomohla, vše vyřešil nový LCD.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

Odpovědět