iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Odpovědět
jennydrums
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Příspěvek od jennydrums »

Co všichni máte s těma redukcema? K telefonu přeci bude ten kabel přibalen.

PetrCBR
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PetrCBR »

To je fajn, ze je kablik pribalen, ale bez redukce to nepripojis k zadnemu prislusenstvi (a uprimne mnozstvi prislusenstvi je jedna z majoritnich vyhod iPhonu/iPodu).
iPhone 4 16GB Black (FW 5.1 non JB)
iPod Touch 1G 16GB (FW 3.1.3 non JB)
iPad 1G 16GB Wifi (FW 5.1 non JB)
iPod Nano 5G 16GB
iPod Video 80GB

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

jennydrums píše:Co všichni máte s těma redukcema? K telefonu přeci bude ten kabel přibalen.

myslis ze kvuli tomu budu kupovat novou autonabijecku a dalsi prislusenstvi, tahat zbytecny dva rozdilne kabliky, kdyz sebou vozim ipad a ip 4, pro ktery je jinaci kabel, mit jedno zarizeni tak to neresim, ale nekteri jich doma maji vice, vcetne dalsiho prislusenstvi a tam ta redukce bude potreba.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

benitoSVK
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od benitoSVK »

Za pár dní bude určite nejaká redukcia za pár $ na DX(ak už nie je),tak to nebude až také tragické;)
PC:Win8.1 Pro,Iphone 3G IOS 4.1.2,iPhone 4S 16gb IOS 9.2.3,iPhone 5S 16 GB iOS ,9.3.3,iPhone 6S 64GB iOS 9.3.3,iPad 2 16gb Wifi ios 9.2.3

FreeriderCZ
Host
Host

Příspěvek od FreeriderCZ »

cuting píše:Jinak jsem zvědavý, zda FaceTime hovory přes 3G budou možné i z iP4S , nebo jestli to bude možné jen hardwarově a pouze z pětky.

Ano, FaceTime je funkční přes 3G i u 4S. V nastavení FaceTime je přepínač "Používat mobilní data".

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Osobně mi na iPhonu 5 nechybí nic – výkon monstrózní, foťák s kamerou super, displej bych komentoval až si ho ošahám. Design asi není zas tak špatný, jen je třeba si na něho zvyknout. Čtverka se mi ze začátku taky nelíbila, ale dneska ji současně s Nokií N9 považuju za skvosty mezi elektroninkou. Nicméně iPod touch 5G se mi líbí hned od začátku. Určitě iPhone 5 kupovat nebudu, 3GS ještě rok sloužit bude.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

666salieri píše:
Anndy píše:A6 ma 2 jadra.
Specifikacie su uvedene na strankach applu. Uz pocaskeynite to tam bolo.

mozes dat prosimta link kde to presne pisu...

No, zistil som, ze nemozem :oops: . Nejako som vcera cital vsetko mozne a niekde (neviem najst bohuzial kde) bolo pisane nieco v zmysle, ze sice novy cip A6 je novy, ale stale je iba dvojadrovy. A kedze som sa dlho prehrabaval aj v specifikacioach na apple.com a obe stranky mali biele pozadia s ciernym textom, tak bohuzial mi to mylne splynulo v mysli a ked som pisal prispevok som bol 100% presvedceny, ze som to videl na strankach apple.
Tak sa ospravedlnujem za mystifikaciu.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

Alek13
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Alek13 »

co myslite ohledne ceny, bude za 14 499? nebo vice, s ohledem na to ze 4S 13 999
iPhone 3GS
iPad 2
iPhone 4S
Macbook / 2010 / SSD / OS X 10.9.
iPhone 5

CoolPoker
Host
Host

Příspěvek od CoolPoker »

No zdražení je pravděpodobné. Rozdíl 1500 Kč mezi 16 Gb variantami 4s a 5 je málo. Ale doufám, že k zdražení nedojde. Jinak kolik myslíte, že je adekvátní cena prodeje pro iPhone 4S 32Gb black, který má nepoškrábaná skla, jen rámeček je mírně poškrábán od bumperu, který jsem měl asi měsíc(dcl mě to štve). iPhone je z CZ Apple store a má ještě asi 14 měsíců záruku. Počítám s rozmezím 10-13 tisíc. Jako z iPhone 5 nejsem nadšen ale podle mých propočtů je celkem jedno jestli kupuju telefon každej rok nebo obrok. 4S bych za rok prodal asi za o polovinu nižší cenu. Nebo se pletu?
Obrázek iPhone 5S Space gray 64 GB
Obrázek iPad 3rd generation Black Wifi/4G 64 GB
Obrázek MacBook PRO Retina 15' late 2013

FreeriderCZ
Host
Host

Radši moc cenu neřeš, nebo naštveš ronyho, jako se povedlo ve vedlejším tématu Autumn event.

michalpoupe

Příspěvek od michalpoupe »

Já mám problém s novým konektorem. Celá rodina máme iphony a ipady, máme nabíječky v autech, v každém pokoji, plus B&W zeppelin a ipod dock od logitechu. Letos musíme upgradovat iphony, protože dětem se už 3Gčka sypou a čekají na naše iP4. Celej tenhle systém se s novými iphony začne hroutit, u docku od logitechu nepomůže ani adaptér. Vážně uvažuju, že si koupím 4S a dám tak systému nabíječek a docků ještě zhruba 2 roky dalšího života.

OT: Dnes se mi poprvé stalo, že jsem ihned po keynote běžel objednat starší model - ipod nano, který užívám jako hodinky a mám na něm škráblé sklíčko.

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

FreeriderCZ píše:Ano, FaceTime je funkční přes 3G i u 4S. V nastavení FaceTime je přepínač "Používat mobilní data".

Máš na mysli v novém iOS 6 ? V současném systému tato volba není, alespoň ji tam nikde nevidím. Ale pokud v novém systému tato volba je, pak jedině dobře. Díky za info. :)
 Apple hračky 

FreeriderCZ
Host
Host

Přesně tak, v iOS 6 GM na 4S tato možnost je.

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Trochu OT : Jsem zvědavý, jestli se naplní spekulace o malém iPadu . Pokud ano, pak už jakýkoliv iPhone ztratí pro mne osobně smysl. Na telefonování a občasné SMS mi bude stačit nějaký obyčejný telefon za pár stovek a na vše ostatní tento malý iPad. Ale upřímně, nevidím ty spekulace příliš reálné. :)
 Apple hračky 

palinhoo
Host
Host

Příspěvek od palinhoo »

Mne sa nova 5 paci :) takze idem do neho:)
Este by ma ale zaujimalo co si myslite o tom datume predaja na svk.
Dnes som bol v orange nakolko mi konci pausal tak chcem pockat este tie dva tyzdne. No a tak sa ich tam pytam ze ci nevedia priblizne info, a taky chalanisko ma tam hned zrusil ze orange ho mozno zaradi az na vianoce do perdaja to dufam ze nie.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

VAROVÁNÍ MODERÁTORA:

Drzte se laskave tematu!!!
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

palinhoo píše:Im waiting to a new iphone

OT: Správně je I`m waiting for...
[mod=BEAVERS]Správně to je napsáno česky nebo slovensky (nejsme na zahraničním fóru) a úplně správně to není napsáno vůbec. Všimněte si názvu tématu a nepište tu nic jiného, hlavně ne vaše emoce a pocity.[/mod]
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Tak já si počkám na prvni reakce uzivatelů, vyhipovani marketingu je nicnerikajicí :-)
Baterie bude vzdy problem techto telefonu, ale neni to uplne zlé. Jen nechapu že jako objev ameriky je to že vidite pul zpravy a mate maly displej. To Apple přisel za 9 let že vidi na displeji jen část sms? :-) To mi vyrazilo dech. Vzhledem k tomu že vymýšlet už moc neni co, tak apple zdokonaloval. Ale bezdratova nabijecka je trochu sci fi. Mě se líbí a pokud se osvedci, pujdu do nej.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

cluzoe
Host
Host

Příspěvek od cluzoe »

hej ale je tam aj uvedene...
"Cena je len orientačná a bude upresnená po potvrdení od dodávateľa."
“Only the Dead Have Seen The End of War”
Platon

Alek13
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Alek13 »

urcite pujdu do 5, jsem uzivatelem 3gs, ted je prave ten cas
noo, a uvidime jaka bude cena
iPhone 3GS
iPad 2
iPhone 4S
Macbook / 2010 / SSD / OS X 10.9.
iPhone 5

McJobs
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od McJobs »

To si nikto v Apple bez Jobsa nevšimol škrabance na logu v produktovom videu ?

http://forums.macrumors.com/attachment. ... 1347478028
 Mac OS X 10.6.8 Snow Leopard. Best OS X Yet.

palinhoo
Host
Host

Příspěvek od palinhoo »

Arcane
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Arcane »

Je to krásné zdokonalení již skvělého mobilu. Nevím co víc by se tam dalo narvat, NFC bych v čechách asi opravdu moc nevyužil, stejně jako nevyužiju ani 4G. Ta redukce je trochu rána pod pás, ale určitě se objeví čínské napodobeniny, jen aby netrpěly třeba na rychlosti přenosu dat.
Jsem zvědavý i na sync v novém iTunes. Na keynote o syncu nepadla vůbec řeč. Velikost nebudu komentovat, od pohledu se mi vyšší iphone nelíbí, ale dokud ho nezkusím v ruce tak na něj nebudu házet špínu.

btw. bezdrátové nabíjení není žádné sci-fi, jen je moc dobrý důvod proč se nepoužívá. Je enormně ztrátový. Sice by vám to sosalo ze sítě proud, ale ztráty by byly tak velké, že by jste ho nabíjeli hodně hodně dlouho :)

djha53k
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od djha53k »

Tak "nevím" co jsem čekal, ale necítím žádný "jůůů du do toho" :unknown:
Teď to vypadá, že iP3G nakonec asi vyměním za novou Nokii nebo za něco s Androidem (coz vůbec netuším za co, bo jich je moře).

Větší displej mě nenadchl, protože takhle velký kapsy v košili nemám, což je taky důvod proč už jsem nešel do SG3 (je to moc velká plachta na nošení).
Zmiňověná nepodpora NFC a podpora LTE jsou mi v ČR platný jak mrtvýmu zimník, nejdůležitější je výdrž (se uvidí) a rychlost odezvy systému (počítám opět výborná jako vždy).

Takže asi až budu mít iP5 v ruce tak se rozhodnu, do tý doby :no:
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/

Petr1
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od Petr1 »

Ahoj borci,
kdybych měl iP4S tak bych do pětky asi nešel ... ale já mám iP4
popravdě je tu spousta názorů a většinu to moc nenadchlo ...
Já tak zklamaný nejsem, hodně mě mrzí ta absence NFC místo toho tam nacpali LTE který nás bude nejdříve tak za iP7 :D ... ale zase v Americe a jinde ve světě je LTE normálně dostupný !? také mě mrzí bluetooth ale to už je od začátku applu! také jsem čekal nějaký průlomový nabíjení :( třeba solární nabíjení, když už to iP4 měla skleněná záda wooow (nejsem tak znalý technik, jen sem zmínil co by se mi líbilo)

po designové stránce se mi velice ale velice líbí, dále se mi líbí 8megový foťák a procesor :) ... věšina lidí říká jak moc ho to zklamalo ale většina do toho stejně půjde ... už kvůli tomu nakousnutému jablíčku, který zná úplně ale úplně každý! určitě i vaše babičky ;) ...

Kdyby Samsung měl tak super designe tak jdu do SG3 ;) ...
Omlouvám se,za trapné dotazy nebo příspěvky,prosím :), mějte se mnou strpení !?
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !

[iPhone 4 black 16GB, iOS 5.0.1 JB]
[iPhone 5 black 16GB|iOS 8.1|JB|02|Monster beats tours]
Citizen Eco-Drive Skyhawk Flight Chrono JY0000-53E
ASUS G55V|WIN7

..MatkO..
Host
Host

Příspěvek od ..MatkO.. »

Nie som si moc istý ale keď som pozeral včera konferenciu tak tam písali že biela varianta ma surový hliník a čierna eloxiovaný. Eloxiovaný je teda odolnejší než biela varianta :unknown: ?

Teraz mám 3Gčko a iP5 hneď kupujem, je to taký elegantný "dospelák" ktorý splnil moje očakavania. Už len počkať na MBP 13 retina a mám vystaráno.
Apple iPhone 3G 16GB White

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Přesně jak tu někdo psal. Takhle měl zřejmě vypadat iPhone loni když byla uvedena 4S. Pro letošní rok je to prostě málo...
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Já ho koupím, bo v tom podnikám a s financemi nemám problém. 4S dám dceři a její 4 dám přítelkyni. Mě zůstane iP3GS - mám úplně novou verzi 32GB. 8)
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Arcane píše:btw. bezdrátové nabíjení není žádné sci-fi, jen je moc dobrý důvod proč se nepoužívá. Je enormně ztrátový. Sice by vám to sosalo ze sítě proud, ale ztráty by byly tak velké, že by jste ho nabíjeli hodně hodně dlouho :)

Právě proto to je sci-fi.
Tahle technologie jeste nema svuj čas, stejne jako bezdrátové usb. Uvadí se na trh už asi 8 let :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

Součástí dodávaného příslušenství k telefonu by měl být "Storage and travel case" na sluchátka. Naopak nikde ani zmínka o docku. Chápu, že od dob 3G už není součástí balení, ale tady není zatím ani jako volitelné příslušenství. Přitom pro řadu lidí je dock poměrně zásadní věc. Asi to chce svůj čas...

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

parmin: oni kluci Čínští šikovní něco navrhnou. Pro iP4 jsem kupoval několik dokin z DX a vzhledem k zanedbatelné ceně spokojenost.

Pozn.: pokud by měl být na doku i výstup na sluchátka (jako je dnes), tak to bude imho znamenat:
a) dokina bude mít na sobě samce jacka, který se zasune spolu se systémovým konektorem (toto mi nesedí do čistého řešení alá Apple).
b) bude mít dokina nějakou elektroniku, která ze systémového konektoru vytáhne audio signál (pak čekám nekřesťanskou cenu).
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

giingger
Host
Host

Příspěvek od giingger »

Musim rict ze jsem teda od Applu cekala vic, pri tom do jake pozice guru a inovatora se stavi. Ta nejvetsi zmena, vetsi display, je pro me naopak odrazujici - chlapovi to do ruky asi sedne skvele, ale co zensky? Ja uz bych nemohla palcem prejet zeshora dolu, po takovem padle, a myslim ze spousta zen by mela s tou lopatou taky problem (a to jsem rekla bych naprosto prumerne vysoka a nemam nejak extremne maly ruce). Na LTE, jednu z nejvetsich novinek, tu muzeme bohuzel zapomenout. Design se mi moc libi a hlinikova zada jsou fajn, clovek se o to aspon tolik nemusi bat. HD predni kamera a panorama jsou prijemne veci, ale postradatelne, ten rychlejsi procesor asi clovek s 4S taky az tolik nepociti, baterku bych taky cekala lepsi. Moc nechapu cim chteji majitele 4S nebo i 4 presvedcit ke koupi 5ky, kor kdyz to zabili tim konektorem. Ti nejvetsi nadsenci (a ovce) nebo lidi co proste musi mit posledni nablyskany kus si ho koupi i tak, nekdo asi upgraduje z 3X modelu, ale jinak...kdybych si ted mela porizovat novy iPhone a nemela bych predtim zadny, tak jdu do 4S, kor kdyz klesne cena. A k tomu jeste vetsina aplikaci pobezi v ramecku, to je teda nadeleni :)

(Jinak se mi moc libi ty novy iPody, jen cekam na zalobu od Applu ohledne Lumii :D)

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

Petrt píše:parmin: oni kluci Čínští šikovní něco navrhnou. Pro iP4 jsem kupoval několik dokin z DX a vzhledem k zanedbatelné ceně spokojenost.

Pozn.: pokud by měl být na doku i výstup na sluchátka (jako je dnes), tak to bude imho znamenat:
a) dokina bude mít na sobě samce jacka, který se zasune spolu se systémovým konektorem (toto mi nesedí do čistého řešení alá Apple).
b) bude mít dokina nějakou elektroniku, která ze systémového konektoru vytáhne audio signál (pak čekám nekřesťanskou cenu).

b) je správně a nemyslím si, že by to musela obstarávat "nějaká elektronika". I dnes existují kabely "30-pin konektor" -> "line-out (sluchátkový konektor)"

takže někde v tom konektoru ten zvukový signál je...

FilemoniCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od FilemoniCZ »

nevim zda jsem prehledl a nebo to tam proste neni.. napr SG3 ma ze se pripoji externi kabel na USB a telefon pak cte flasku a nebo ctecku karet.. bude to ip5 umet?

Lemmy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Lemmy »

FilemoniCZ : to určitě umět nebude
Iphone 6 64GB, iOS 8.1.3.

osoba
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od osoba »

Pěknej telefonek, koupím si ho. Ale necítím z něj "Jobsovinu". Ostatní modely mi přišly krásně symetrické, všechno krásně pasovalo. U iP5 je to jinak. Například nechápu umístění FaceTime kamerky nad reproduktor. To by jobs nikdy nedopustil, protože takhle není repráček uplně uprostřed, ale blíž k displayi (jelikož jsem perfekcionista, tak mě takové "maličkosti" zarážejí). To samé zadní kamera, ten přechod do hliníku by měl být tak nízko, jako je výška mezi kamerou a vrchím rohem iPhonu. Aby to bylo přesně uprostřed. Takhle mi to bije do očí. Steve odmítal větší display, ale jelikož zemřel, tak si v apple asi udělali trošku "vlastní" změny a takhle to dopadlo. Nikdo nedbal na maličkosti tak, jako Jobs.
iPhone 5s 32gb
iPad 3 16gb
iPad mini 32gb
iPhone 1.gen iOS 1.1.2
iPhone 3G

FilemoniCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od FilemoniCZ »

Lemmy píše:FilemoniCZ : to určitě umět nebude

tak to je vec ktera me osobne bude hodne chybet..

byeen
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od byeen »

osoba píše:Pěknej telefonek, koupím si ho. Ale necítím z něj "Jobsovinu". Ostatní modely mi přišly krásně symetrické, všechno krásně pasovalo. U iP5 je to jinak. Například nechápu umístění FaceTime kamerky nad reproduktor. To by jobs nikdy nedopustil, protože takhle není repráček uplně uprostřed, ale blíž k displayi (jelikož jsem perfekcionista, tak mě takové "maličkosti" zarážejí). To samé zadní kamera, ten přechod do hliníku by měl být tak nízko, jako je výška mezi kamerou a vrchím rohem iPhonu. Aby to bylo přesně uprostřed. Takhle mi to bije do očí. Steve odmítal větší display, ale jelikož zemřel, tak si v apple asi udělali trošku "vlastní" změny a takhle to dopadlo. Nikdo nedbal na maličkosti tak, jako Jobs.

Na vyvoji tohto iPhonu a mozno aj dalsej generacie este spolupracoval Steve. Telefony sa nevyvijaju za par tyzdnov, ale s vacsim predstihom, a verim tomu, ze Johny Ive to navrhol presne takisto, akokeby bol nazive Steve. Robi sa len z toho velka vec, podla mna je designovo nadherny ! :) Som zvedavy co to bude nazivo.
MB Pro mid 2010 13" C2D 2.4 GHz, 8GB RAM
iPad Black Wifi, 3rd, 32GB
iPhone 5 white, 64GB

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

parmin: dnes ty kabely existují proto, že v tom 30 pinovém kabelu jsou tři piny s audiem (pin 3, 4 a nějaká zem). U nového 8mi pinového bys musel obětovat 4 piny jen na audio (2x signál, zem může být společná pro více věcí).

Předpokladem textu výše je, že pokud lze kabel zapojit v obou polohách, tak musí být signály na pinech zrcadleny. Pokud se Apple chlubí "plně digitálním konektorem", tak tam tipuju nějaký mux.

..MatkO..: imho bude elox použit v obou případech, u černé bude jen s jiným odstínem. Elox je "chemické barvení" (velice zjednodušeno). Podle parametrů reakce se může zlepšit povrchová odolnost. To, jak to Apple nechal vyrobit, se ukáže v praxi. Čistý hliník imho u bílé varianty nebude, oxidoval by a neudržel by si konstantní odstín (a to Apple nedovolí).

Sklo, ač křehčí, je tvrdší jako hliník, takže já osobně se budu bát výrazného poškrábání (když porovnám své 2 leté 3G a iP4, tak mám obavu, že se hliník bude více blížit plastu u 3G).
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Odpovědět