Výměna zadního krytu iP 3G
Výměna zadního krytu iP 3G
Čau protože mě můj iP už párkrát spadl, mám na zadním krytu docela dost prasklin + podřený stříbrný rámeček.Uvažuji proto a jejich výměně.Na netu jsem našel spoustu náhradních dílů, ale ceny se dost drasticky liší. Proto bych potřeboval poradit jak rozeznat kvalitní (originální) díl (kryt + rámeček) od těch nekvalitních a tím pádem nepasujících.
Našel jsem např. kompletní sadu i s nářadím za pár stovek na krytu je i origo logo se všemi popiskami. Ale zaráží mě že rámeček je umístěn na mezikuse mezi zadním krytem a kryjcím sklíčkem.Myslel jsem že by měl být volně, popřípadě umístěn přímo na zadním krytu.Na videjích které jsem zkouknul byl nalepen právě na zadním krytu.
http://mobil.bazos.cz/inzerat/4391694/K ... GB16GB.php
Díky každýmu za jeho radu a názor, zatím jsem zde nenašel žádnou diskuzi, která by my pomohla.
Našel jsem např. kompletní sadu i s nářadím za pár stovek na krytu je i origo logo se všemi popiskami. Ale zaráží mě že rámeček je umístěn na mezikuse mezi zadním krytem a kryjcím sklíčkem.Myslel jsem že by měl být volně, popřípadě umístěn přímo na zadním krytu.Na videjích které jsem zkouknul byl nalepen právě na zadním krytu.
http://mobil.bazos.cz/inzerat/4391694/K ... GB16GB.php
Díky každýmu za jeho radu a názor, zatím jsem zde nenašel žádnou diskuzi, která by my pomohla.
Re: Výměna zadního krytu iP 3G
Když se podívás na tenhle obrázek,tak uvidís že střibrný rámeček má odskok od te prostřední vrstvy,tím pádem když tam nasadíš sklíčko tak se to vyrovná
-
- Starý pes fóra :)
Jaj, děkuju moc za ten odkaz!
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
TommyS: Jasný to vidím, ale já spíš řeším to, že je instalován na prostředním dílu a jak jsem už psal, vždy jsem viděl, že byl nalepen přímo na tom zadním krytu. Tak mě zajímá jestli to nebudou v tomhle případě vyhozený love. Ale to zjistím asi až z vlastní zkušenosti .
Pokud by zde byl někdo, kdo tento kryt koupil a instaloval tak prosím dejte info o funkčnosti.
Popřípadě kde sehnat něco za málo peněz, ale 100% funkčního, jestli je to vůbec možný
EDIT:
A sám se do toho určo pouštět nebudu, protože bych rád svuj iPhounek ještě někdy rozběhal A proto ho hodím někam do servisu i s těmi náhradními díly, tak aby tam na mě pak nekoukali jak na blba, co jsem ji to vlastně přinesl nepoužitelnej kus plastu.
Ani nováčci v nováčkovské sekci nejsou osvobozeni od dodržování pravidel. Např. od editace vlastních příspěvků, kterou jsem ještě udělal za tebe, ale příště ti to bez vysvětlování smažu. Beavers.
Pokud by zde byl někdo, kdo tento kryt koupil a instaloval tak prosím dejte info o funkčnosti.
Popřípadě kde sehnat něco za málo peněz, ale 100% funkčního, jestli je to vůbec možný
EDIT:
A sám se do toho určo pouštět nebudu, protože bych rád svuj iPhounek ještě někdy rozběhal A proto ho hodím někam do servisu i s těmi náhradními díly, tak aby tam na mě pak nekoukali jak na blba, co jsem ji to vlastně přinesl nepoužitelnej kus plastu.
Ani nováčci v nováčkovské sekci nejsou osvobozeni od dodržování pravidel. Např. od editace vlastních příspěvků, kterou jsem ještě udělal za tebe, ale příště ti to bez vysvětlování smažu. Beavers.
Správně se rámeček šroubuje na prostřední díl
Tady to jde třeba pěkně vidět, tuningový "zlatý" rámeček Je i někde na YouTube na videu a je to fakt efektní http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT
Tady to jde třeba pěkně vidět, tuningový "zlatý" rámeček Je i někde na YouTube na videu a je to fakt efektní http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT
-
- Starý pes fóra :)
V kombinaci s bílou by to vypadalo super
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
ale aby se mu ta zlata barva casem nezacla loupat z toho bych mel docela strach. dobrej kryt je na aukru na http://www.aukro.cz/item773585645_iphone_3g_8_16gb_nahradni_dil_zadni_kryt_case.html asi jeden z nejlevnejsich....
Jestli chces i ti ho namontuju...
Jestli chces i ti ho namontuju...
-
- Host
Tak panove ted ste me privedli na zajimavou myslenku jak pro zmenu utratit prachy...
Akorat problem....Myslite ze by mi to nekde v servisu "namontovali"?Pripadne za kolik?
Dekuji
Akorat problem....Myslite ze by mi to nekde v servisu "namontovali"?Pripadne za kolik?
Dekuji
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
Ronny:Nevidím důvod proč by i to neměli namontovat, ale jde o to že pokud máš iP v záruce tak o ní automaticky přijdeš. A k té ceně, kyž se rozkoukáš trošku po netu tak není problém najít i ceníky prováděných úkonú. Ale připrav se na slušný cifry. čus
honza ips: Já ti zatím jen děkuji za nabídku ale Ronny by měl třeba zájem
honza ips: Já ti zatím jen děkuji za nabídku ale Ronny by měl třeba zájem
-
- Host
No mozny ze jo...ale do C.Budejovic ti ho posilat nebudu....
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
No tak v praze sou nejmin 4 servisi co se specializujou na ip. A cena je asi 500 kč a to si myslim ze se da taky prezit.
-
- Mírně pokročilý
Cauko, aby som uviedol veci na pravu mieru (3G): (opravte ma ak sa mylim)
- diely : zadny plastovy kryt, kovovy ramcek, plastovy suport sklicka
- na zadnom kryte su namontovane tlacitko vibratora a hlasitosti, ktore su pridrziavane kovovym ramikom (takze tam nemoze ist az spolu so suportom)
- kovovy ramik sa lepi na miesto, pricom neskor sa poisti minimlane jednou skrutkou
- potom sa umiestnia zvysne vnutornosti
- na plastovy suport sklicka ide home button a horna sada (senzorovy flex + ine so svojim plieskom), nalepi sa sklicko s dotykom a naskrutkuje LCD
- potom sa to zapoji, zaklapne a mas
- takze na tej foto v 2. prispevku je to pred-osadene
- mam doma lacny biely kryt za 200,- a je na 2 veci, zistil som to ked sa mi nepodarilo umiestnit chromove ocko fotaku(maly priemer diery) a za druhe na tom mieste je ram prilis hruby takze priezor by bol zapadnuty
- momentlane cakam na jeden kvalitnejsi s uz osadenym priezorom aj chromovym prstencom , takisto tam bude aj prstenej na sluchatka
Ak s tym budem spokojny napisem sem a dam aj cenu..
A zabudol som, takato zostava co si nasiel na bazose je na zostavenie podobneho FAKE - Dummy iPhonu co sa davaju omakat na predajniach. Skus sa opytat predajcu ci uz aspon jednu z tych suciastiek pouzil na vymenu? Aj ked kovovy ramik a suplik na SIM by mohli sediet.
- diely : zadny plastovy kryt, kovovy ramcek, plastovy suport sklicka
- na zadnom kryte su namontovane tlacitko vibratora a hlasitosti, ktore su pridrziavane kovovym ramikom (takze tam nemoze ist az spolu so suportom)
- kovovy ramik sa lepi na miesto, pricom neskor sa poisti minimlane jednou skrutkou
- potom sa umiestnia zvysne vnutornosti
- na plastovy suport sklicka ide home button a horna sada (senzorovy flex + ine so svojim plieskom), nalepi sa sklicko s dotykom a naskrutkuje LCD
- potom sa to zapoji, zaklapne a mas
- takze na tej foto v 2. prispevku je to pred-osadene
- mam doma lacny biely kryt za 200,- a je na 2 veci, zistil som to ked sa mi nepodarilo umiestnit chromove ocko fotaku(maly priemer diery) a za druhe na tom mieste je ram prilis hruby takze priezor by bol zapadnuty
- momentlane cakam na jeden kvalitnejsi s uz osadenym priezorom aj chromovym prstencom , takisto tam bude aj prstenej na sluchatka
Ak s tym budem spokojny napisem sem a dam aj cenu..
A zabudol som, takato zostava co si nasiel na bazose je na zostavenie podobneho FAKE - Dummy iPhonu co sa davaju omakat na predajniach. Skus sa opytat predajcu ci uz aspon jednu z tych suciastiek pouzil na vymenu? Aj ked kovovy ramik a suplik na SIM by mohli sediet.
iP X
MBP 13" M1, MBP 13" 2010 + 2011 / TC 1TB / aTV4
-
- patron iPhone.cz
povedlo se tu již někomu úspěšně vyměnit zadní kryt? pokud ano, je výměna nějak patrná?
Kryt sem menil a pokud pouzijes original, tak to ani nepoznas jen prijdes o tu zaruku. Ale jestli menis jen kryt tak muzou zustat na ramecku oderky nebo dokonce promackliny... Ale da se to udelat i bez nich kdyz mas naradi.
super! jen mě napadá.. jak v servisu poznají, že máš vyměněný kryt? řekl bych že nijak (iphony rozebírat nemohou!)
No rozebirat by je nemely ale pokud pude na teklamaci tak to urcite rozeberou a to uz poznaj ptz se porusi nalepka ktera zlouzi jako ,, pecet".
Ale jestli ho nerozeberou tak by ji uznat mely.
Ale jestli ho nerozeberou tak by ji uznat mely.
-
- Moderator fóra
honza ips: Jen tak na okraj, ony v tom servisu pracují jen ženy? Já jen, že mi je divné, že by to "měly" nebo "neměly" dělat (uznat, rozebírat atd.).
..možná myslel děti!
jen jsem lehce nepochopil... "ale pokud pude na reklamaci tak to urcite rozeberou "
Oni posílají iPhony někam dál? Soudě podle informace zde na fóru, že autor. servisy ČR operátorů nemají práva na rozebírání přístroje.
jen jsem lehce nepochopil... "ale pokud pude na reklamaci tak to urcite rozeberou "
Oni posílají iPhony někam dál? Soudě podle informace zde na fóru, že autor. servisy ČR operátorů nemají práva na rozebírání přístroje.
-
- patron iPhone.cz
OT: Ale kdyby to rozebrali, tak by jejich oči uviděly, že je kryt vyměněný a tvoje uši by potom uslyšely, že s reklamací jsi v pr..li. Pak by si s tvým iPhonem děti pouze hrály a ženy se ti smály.
-
- Mírně pokročilý
Tak mam za sebou vymenu krytu. Trosku komplikacie pri nastaveni prepinaca ticheho rezimu ale inak OK. Ak by niekto chcel podrobnosti tak cez SS.
iP X
jofos: proc to nepopises sem, nejake problemy pri vymenne? ceho se vyvarovat? odkud si sehnal kryt? a jak byl predosazen ? kolik takova vymena zabere casu a potrebujes neco vic nez sroubovak a prisavku?
edit: a zajima me hlavne cast kolem jacku a kolem cocky fotoaparatu, jak na krytu drzi ty stribrne ramecky? jysou tam nejaky jen nalepeny a pujdou pouzit na nahradnim krytu?
edit: a zajima me hlavne cast kolem jacku a kolem cocky fotoaparatu, jak na krytu drzi ty stribrne ramecky? jysou tam nejaky jen nalepeny a pujdou pouzit na nahradnim krytu?
-
- Host
Dobrý den,chtěla bych se jen zeptat,mám iphone 3gs a ssi nepůjde na něho dát zadní kryt ze 4 že??
-
- Moderator fóra
Ne, nepůjde.
MBPR 16" iPhone 11 Pro iPad Pro 11" iPad Mini 2 4G ATV 4K Withings SmarScan