iPhone 4 - rozbitá přední část

Odpovědět
Sunshine

iPhone 4 - rozbitá přední část

Příspěvek od Sunshine »

Ahoj,

stala se mi nehoda a rozbil jsme si na iPhone následující části - přední sklo, homebutton (nevim jak moc), ta prostřední hliníková číst ohnutá (midplate), rámeček okolo displaye.
Ještě přiložim fotky - http://www.2i.cz/9d8ff2d80b a http://www.2i.cz/bfadd0fa29

Opravu jsem schopnej udělat sám ale měl bych pár otázek, protože jsem to nikdy rozebraný neměl.

Asi za 1. doporučit nějakej obchod (kldine český), nebo pordejce (nejlépe Německé ebay), kde bych mohl koupit všechny zmíněné součástky najednou a né žádný špatný kusy, nemusí to byý ani originál, pokud to bude splnovat tu kvalitu.

Za 2. homebutton co jsme zmínil, je jak vidíte na fotce jakoby "sundavací" s tím že drží na nějakym plochym spoji, ale vubec mi nefunguje. Takže mám koupit homebutton včetně toho spoje nebo bude vubec to nový fungovat?

Za 3. koukal jsme že prodávají i samotný skla (to by bylo ais nejlepší, protože to bdue levnější). Ale četl jsme, že to je celý udělaný jako jeden díl. To se toho fakt nemůžu zbavit, ani když to z toho odrolim? To už nebude takovje problém když spodek vypadal dokonce sám ne? Dá se to pak nějak očistt, nebo to nejde za žádno ucenu oddělit. Display funguje v pohode i s dotykem, takže by se mi fakt hodilo jen to sklo. Já se bojim totiž objednat novej díl, protže tenhle display není ani zažloutej a funguje krásně.

Za 4. může mi k tomu někdo dát ještě připomínky, nebo jestli mám někde chybu + budu potřebovat koupit ještě něco?

Díky za odpověd

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: iPhone 4 - rozbitá přední část

Příspěvek od mike-biker »

1) na Aukru prodejce Aukro +. Já mám bohužel momentálně skladem jen rámeček a Home button
2) Home button kup celý, stojí ORI okolo 200. Copy nekupuj, nevydrží dlouho a ty budeš za pár týdnů rozebírat znovu!
3) Kdo prodává samotné sklo je buď hajzl, nebo v lepším případě totální trouba. Musíš vyměnit celé! Prostě to nejde vyměnit.
Zkus to "odrolit" a pochopíš to sám. :D
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Sunshine

Příspěvek od Sunshine »

Aha, všechno chápu. Takže koupit přední část - lcd, digitalizer a sklo. Tak toho se bojim, prootže display chc mít opravdu takový jaký byl, a to aby nebyl ani zažloutlý. Já nemám účet na Aukro, tak nevím jak to tam chodí, ale jak můžu věřit Aukro+ uživatelům? Našel jsme tedy TOHLE, ale nějak se mi to přes tu cenu nechce věřit. :unknown:

Našel jsme tam také tvůj účet - byl bys schopný sehnat všechny části, tzn přední stranu komplet homebutton a ten rámeček co je uprostřed a já bych to od tebe objednal. Protože já se fakt bojim objednat něco, co se tváří jak "originál". Nebo at se to tak klidně tváří, ale jestli to bude fungovat tak jak má, tak mi je to clekem jedno. :)

M29
Starý pes fóra :)

Příspěvek od M29 »

No, na aukru opatrně, podle mého, pokud to není firemní prodejce, je tam na 90% kopie, jinak se na ty ceny není možné dostat. Hodně z prodejců to nakupuje na eBay a pak to přeprodává na Aukru a eBay se kopiemi jen hemží :-/

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Přesně tak. Darebáci nám kazí ceny a Aukru pověst levného asijského bazaru. :evil:
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

M29

Příspěvek od M29 »

mike-biker - Když to máš těžký, nevím jak tobě, ale mě přijde týdně tak 10 nových nabídek na levné díly. Většinou je rovnou hážu do spamového koše a držím se stálých a poctivých dodavatelů, ale znáš čecháčky, snaží se ušetřit, ať to stojí co to stojí a tak je aukro, podobně jako eBay zaplaveno levnýma kopie náhradních dílů, MPtrojek a pseudo mobilů s Androidem :-)

Odpovědět