Reklamace iPhone 4 (T-mobile)
Reklamace iPhone 4 (T-mobile)
Zdravím,
Poslední dobou mám pár potíží s iPhone, a plánuji reklamaci, ale četl jsem spoustu článků, že reklamovat iPhone není jen tak..
Na mém iPhone je problémů více - nedivím se, už ho mám skoro 2 roky, za měsíc mi končí záruka, to je také důvod proč chci přejít k reklamaci.
Jedná se o:
-Výdrž baterie
-Dead pixels (Asi 2)
-Home button vynechává, lehce propadnutý
-Sleep button musím mačkat s větší silou než za normálních okolností
Baterie samozdřejmě má omezenou kapacitu, ale je na ní záruka 2 roky, tak proč to neuvést jako důvod..
Dead pixels jsem našel pomocí aplikace, která vysvítí všechny pixely a se zvednutým jasem jsou vidět, po nějaké době hledání, utírat jsem zkoušel, jsem si celkem jistý že jsou kousek od sebe (asi 1mm) 2 mrtvé body.
Home button je na tom celkem špatně, stejně tak sleep, ten drží na 2 'mini tlačítkách' které umožnují vodorovnou pozici hlavního tlačítka ale u mého iPhone očividně jedno odešlo.
Četl jsem že Britex jsou pěkní parchanti, oxidace na plošným spoji a mechanické poškození je prý hlavní věcí v předmětu neúspěšné reklamace. Proto jsem kontaktoval kamarádku se zrcadlovkou a hodlám s ní nafotit čidla a stav telefonu. Britex prý během servisu nesmí zasahovat do telefonu, ale přesto to dělá.
1. Otázka, s těmi fotkami, mám je udělat přímo v prodejně, nebo doma? Pokud bych to udělal v prodejně, můžu je nějak přiložit k reklamačnímu protokolu?
2. Otázka, jaké jsou Vaše názory na úspěch reklamace?
Poslední dobou mám pár potíží s iPhone, a plánuji reklamaci, ale četl jsem spoustu článků, že reklamovat iPhone není jen tak..
Na mém iPhone je problémů více - nedivím se, už ho mám skoro 2 roky, za měsíc mi končí záruka, to je také důvod proč chci přejít k reklamaci.
Jedná se o:
-Výdrž baterie
-Dead pixels (Asi 2)
-Home button vynechává, lehce propadnutý
-Sleep button musím mačkat s větší silou než za normálních okolností
Baterie samozdřejmě má omezenou kapacitu, ale je na ní záruka 2 roky, tak proč to neuvést jako důvod..
Dead pixels jsem našel pomocí aplikace, která vysvítí všechny pixely a se zvednutým jasem jsou vidět, po nějaké době hledání, utírat jsem zkoušel, jsem si celkem jistý že jsou kousek od sebe (asi 1mm) 2 mrtvé body.
Home button je na tom celkem špatně, stejně tak sleep, ten drží na 2 'mini tlačítkách' které umožnují vodorovnou pozici hlavního tlačítka ale u mého iPhone očividně jedno odešlo.
Četl jsem že Britex jsou pěkní parchanti, oxidace na plošným spoji a mechanické poškození je prý hlavní věcí v předmětu neúspěšné reklamace. Proto jsem kontaktoval kamarádku se zrcadlovkou a hodlám s ní nafotit čidla a stav telefonu. Britex prý během servisu nesmí zasahovat do telefonu, ale přesto to dělá.
1. Otázka, s těmi fotkami, mám je udělat přímo v prodejně, nebo doma? Pokud bych to udělal v prodejně, můžu je nějak přiložit k reklamačnímu protokolu?
2. Otázka, jaké jsou Vaše názory na úspěch reklamace?
-
- Host
Re: Reklamace iPhone 4 (T-mobile)
No pokial máš iPhone z Tmobilu tak ho reklamuj tam. Ja som reklamoval minulý štvrtok home button a v stredu som už mal SMS že si ho mám vyzdvihnúť. V pondelok poň idem tak som zvedavý ako to vyriešili či novým kusom alebo oprava.
-
- Pokročilý uživatel
mne dali v orange novy kus.blbol homebutton
Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)
Dobře. A to jste reklamovali jaký model? Slyšel sem že pokud nemají na ten co mám, tak mi musejí dát iPhone který mají, což by asi byl 4S nebo podle délky reklamace možná i iPhone 5. Mimochodem, je někde ustanovevé že Britex nesmí Apple iPhone otevírat a zasahovat do něho?
-
- Moderator fóra
Daji ti ten ktery reklamujes, takze iphone 4 , maji jich dost v zasobe.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
-
- Mírně pokročilý
Nevím kde stále berete informaci, že autorizovaný servis nesmí iphone opravovat. Cca před měsícem jsem reklamoval iP4 v T-mobile s problémem vynechávajícího homebuttonu. Přibližně za týden jsem měl opravený kus zpět s tím, že byl vyměněn komplet přední panel, tedy display a ostatní komponenty, které k němu patří. Na můj dotaz jestli je nový či opravený mi prodejce sdělil, že je opravený, neboť autorizovaný servis má nyní certifikaci k provádění záručních oprav. Nevím jak dlouho to takto je, ale nyní nepočítejte, alespoň v t-mobile s výměnou kus za kus v případě reklamace mechanické součástky...
-
- Moderator fóra
Jenze je rozdil jestli to reklamujes v prvnim roce zaruky, ktere je garantovana Applem, a tam servis posuzuje zda je reklamace opravnena a pak se vesmes dava novy kus, reklamace jde na vrub applu. Druhy rok zaruky je specifikum nase trhu a tady se o opravu stara prodejce, tudiz operator a je v jeho pravomoci jak iphone opravi, pokud je zavada opravitelna, opravi, pokud neni, dostava se novy pristroj.
A jsou tady asi tri autorizovane opravny. Britex, iopravna, cesky servis. Operatori maji vesmes smlouvu s britexem.
A jsou tady asi tri autorizovane opravny. Britex, iopravna, cesky servis. Operatori maji vesmes smlouvu s britexem.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
Manual iPhone
Ano, volal jsem na Apple a zalezi na smlouve mezi TM a Britex. Volal jsem pak do Britexu, prej maji opravneni. Ale mam iPhone nafoceny, pokud tam bude nejake viditelne poskozeni, znamky paceni apod (coz se stava z Britexu) tak reklamuju reklamaci s fotkama z prodejny pri sepisovani protokolu. BTW museli by mi vymenit celej display, coz se jim nevyplati, podle me to ani nedelaji a co hlavne, neumi. Je to jen muj nazor. Mam vyfocene i cidlo v 30pin konektoru.