Špatný kontakt/konektor pro flex displeje? iPhone 5

Odpovědět
john
iPhone expert
iPhone expert

Špatný kontakt/konektor pro flex displeje? iPhone 5

Příspěvek od john »

Hezký den,

po delší době zdravím všechny přítomné. :-)

Měl bych menší dotaz spíš pro víc znalé, tak snad je to ve správné kategorii.

Pořídil jsem za levný peníz iPhone 5 s tím, že je rozbitý displej a slabší baterka. Nakonec jsem po koupi a po prvních dvou šroubkách zjistil, že baterka je úplně KO - smrad jako kdyby vytekla + velikost jako dvě origo baterky v dobrém stavu vedle sebe.

Mám po ruce úplně nový iPhone 5, takže baterka je vyřešena, po tom co jsem přehodil z úplně nového iPhonu baterku se iPhone po připojení do nabíječky zapl. (iTunes ho normálně rozpoznají, není nijak zablokovaný, z iCloudu je odhlášený)

Ted ale k problému a zároveň k dotazu:

Po připojení se iPhone zapl a měl by normálně na displeji ukazovat logo a všechno, jenže problém je v tom, že na iPhonu svítí jen podsvícení, jakoby je jinak tma. Logo nic, obraz nic, prostě jen zvuky jakože je iPhone zapnutej, iTunes je normálně OK, jakože funguje, ale displej jakoby nereaguje. Home button funguje, power funguje. Dokonce jsem udělal i komplet restore přes DFU s tím, že telefon se normálně restoroval a pak zapl, jenže displej prostě jako kdyby nebyl připojenej.

Mám takový podezření, že je možná iPhone vytopenej, spíš mi šlo o to, jestli je nějaká šance jak tohle opravit? Jestli s tím máte někdo zkušenosti, nebo co byste případně zkusili, být na mém místě?

Jen podotýkám, že displej, dotek, baterka, všechny věci, které jsem do iPhonu manuálně dával JÁ jsou fungl nové věci, které následně zase fungují po připojení do druhého fungl nového iPhonu jak jsem psal výše.

Předem děkuji za jakýkoliv tip, za jakékoliv diskuze, odkazy a podobně.

Bohužel hledat jsem zkoušel a našel jsem snad jen jeden topic, kde to bylo nedořešené.
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB

WebScript
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Re: Špatný kontakt/konektor pro flex displeje? iPhone 5

Příspěvek od WebScript »

Skús reset cez home button + power button
Skús restore cez iTunes
Zober lupu a pohľadaj v konektore k LCD a k dotykovej ploche buď špinu, alebo zohnutý, zoxidovaný, utrhnutý pin. Ak ani to nie, pozri sa na okolie konektorov s lupou, konkrétne na spojenie konektora a dosky (cín), či všetky nožičky majú rovnakú farbu, či nechýbajú alebo niesú odcínované. Ak chceš ísť ďalej tak pozri si na anglických fórach (skús aj ifixit) či niekto neriešil niečo podobné ale priprav sa, že bez základného vybavenia (pájkovačka/hotair, lupa, pinzeta, skúšačka) a schopnosti čítať schémy sa asi ďaleko nepohneš.

Toto by som ja skúsil, vždy porovnávaj s funkčnou dosku alebo s internetom.
iPhone 5 32GB Black iOS7 | MacBook Pro 13,3" 2012 Intel Core i5 4GB RAM | iPhone 4 16GB White

Tony1
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Tony1 »

Pokud vše co popsal WebScript bude OK tak se podívej lupou pod rohový trn k upevnění krycího plechu flex kabelů LCD. Je třeba zase lupa a pokud uvidíš na spodu známky mědi tak tento plech byl zašroubován dlouhým šroubem a ten poškodil vrstvu vedení LCD. Dost častá chyba záměny délky šroubku.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Obávám se, že dotyčný týpek, co jsi ho od něj tak levně koupil dobře věděl, že je KO deska. LCD máš v pořádku, to sis ověřil.
Problém tedy bude někde buď v konektoru - v to moc něvěřím, nebo je v háji nějaký čip, který má na starosti výstup obrazu na LCD. Každopádně bys asi i laicky mohl zjistit, jestli se v tom někdo hrabal již před tebou. Pokud ano, pokus se najít stopy poškození na desce - případně ti více sdělí Tony1, který se tím zabývá.
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Odpovědět