Záhada s wifi heslem

Odpovědět
ipod touch 8gb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Záhada s wifi heslem

Příspěvek od ipod touch 8gb »

takze mam jednu siet wifi na ktoru viem heslo,potom som nasiel druhu siet ktora je zaheslovana ,dal som tam heslo z prvej siete a pripojenie sa mi potvrdilo a normalne mam aj tu fajku,,,potom idem do safari otvorim daco ale mi pise ze niesom pripojeni,a hned zatim mi hore naskoci wifi signal ale ajtak mi net nejde,a kied idem do nastavenia /wifi,a kliknem na tu modru sipku tak tam mam ip adressu,,aj v nastaveniach mi pise ze som pripojeny ,ale cudne je tzo ze to heslo do wifi nemoze byt rovnake prote ze to maju dvaja rozny poskytovatelia
ale mi ho zobralo.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Re: Záhada s wifi heslem

Příspěvek od Metalgirl »

Tak poikud je to heslo nastavené výrobcem routeru a ty jsi ho neměnil na nějaké svoje a ani druhý majitel routeru toto heslo neměnil, tak je jisté, že oba routery budou mít od výrobce heslo nastavené stejné. Toto však platí za předpokladu, že oba routery jsou od stejného výrobce. Pokud jsi si ho však měnil na nějaké svoje a zadal jsi to svoje heslo i pro druhý router, ve kterém je taky měněné heslo, tak se přes něj na internet nepřipojíš.

Možná ti přiřadil router IP adresu, ale stejně na internet tě nepustí, takže je ti to stejně k ničemu. Proto máš přiřazenou IP adresu, ale safari ti hlásí, že jsi odpojený. Prostě některé ty routery mají takové zabezpečení, že při zadání nesprávného hesla ti dá jakože nějakou IP adresu (přesměruje tě na jinou bránu), ale to je tak vše, tím to končí. Na internet se nedostaneš.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

ipod touch 8gb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ipod touch 8gb »

aha,tak diki uz som pochopyl,,len som cakal ze mi napise ze heslo nespravne.

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Tohle se často děje, když wifi má jeste zabezpečení hesla na prihlasovacim portálu. Napr. pripojis se ale jeste to chce login a heslo na vstupni strance. Přesne tohle mi to delalo u prniho OS3. Pak po updatu ne. Ale kdo ví čím to j u Tebe.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

CML4D

Příspěvek od CML4D »

ahoj , velká záhada to být nemusí.
Možná tvůj router vytváří 2 sítě ani o tom nevíš. To by klidně mohlo vysvětlit ukazující se síť navíc , ta však asi nemá správně nastavený acess point a proto z ní nestahuješ data.
Omrkni webové rozhraní routeru a třeba to najdeš :)

Odpovědět