iPod Touch 3G, iOS 4 a baterie?

Odpovědět
Fanuš

iPod Touch 3G, iOS 4 a baterie?

Příspěvek od Fanuš »

Měl jsem iPod Touch 3G s 32GB pamětí zakoupený v americkým Amazonu. Tak jsem si zařídil jailbreak a šťastně jsem ho používal. Než jsem blbě přepsal pár souborů v iFile, takže jsem musel udělat DFU Restore s čímž se mi nainstaloval i nejnovější iOS 4.0.2.
Tehdá jsem o downgradu a následném jailbreaku neměl ani tucha a nejspíš to mě i zachránilo.

První co mě zarazilo byla neuvěřitelná spotřeba baterie oproti OS 3.1.3, ale naprosto brutálně, plně nabitému iPodovi přes nic klidně spadla baterka o 30% (jednou i mírně přes 50%), přestože jsem vypnul všechny programy v multitaskingu.
Celkem mě překvapilo, že se tady o tomhle vůbec nepsalo. Tak jsem si našel pár článků na netu, které mi potvrdily, že jsem nebyl vyjímka.
http://www.mobilewhack.com/ios4-now-hav ... touch-now/
http://www.tomsguide.com/us/iPod-Touch- ... -7325.html

Jednou jsem po iPodovi hrábnul, nereagoval. Vybitá baterka, řekl jsem si a dal ho do nabíječky. Když jsem se k němu vrátil o několik hodin pozdějc tak byl nehorázně přehřátej, na kovovej obal se ani nedalo sáhnout, bylo to jako by člověk měl v ruce horkou kávu. A to se stávalo pokaždý když byl iPod nabíjen déle jak 10-20 minut.
Nešel zapnout, tak jsem zkusil všechno - Recovery, Restore, DFU Mód, iPod na nic nereagoval, ani iTunes ho nezaregistroval - prostě se z něj stalo luxusní těžítko.
Volal jsem i do Applu do programu Apple Expert kde mě nějaká ženská provedla Recovery a DFU módem, prd naplat. Nakonec mi řekla, že podle sériového čísla mám stále záruku (2 měsíce starej iPod), tak ať ho odnesu buď do Apple Storu nebo nějakýho servisu podle toho kde bydlím.

Do nějakýho českýho servisu (nebo VSP data) jsem chodit opravdu nechtěl, měl jsem štěstí, že jsme měli naplánovanou cestu do Paříže. Tam jsem zašel s mým luxusním těžítkem do Apple Storu v Louvru k Genius Baru, kde se mnou jednali naprosto seriózně. Slečna "Genius" si iPod půjčila, zkusila všemožný postupy a po dvaceti minutách mi řekla, že mi dají nový iPod.

A pointa? Upozornit na celkem vážné problémy s iOS 4 na iPod Touch a pochválit zaměstnance Applu ve Francii :) . Snad se jednou dočkáme něčeho podobného i v Čechách a na Slovensku.

classic94

Re: iPod Touch 3G, iOS 4 a baterie?

Příspěvek od classic94 »

Toto neni nic zvláštního v Praze mi ho vyměnili asi tak stejně jako tobě v paříži:)..Takže si mohl klidně v ČR!

Odpovědět