modrá smrt

Odpovědět
Johnny

modrá smrt

Příspěvek od Johnny »

Pokazde, kdyz zapnu na notebooku iTunes a pripojim k nemu iPhone, prijde modra smrt. iPhone me zatim pekne vytaci (zejmena svyma nefunkcema), ale snad si casem zvyknu.

Tohle bych ale potreboval nejak vyresit, protoze bez pripojeni k notebooku si na nem muzu tak akorat hrat hry. Zkousel sem to hledat na netu, ale nic nepomohlo:

1) pripojil sem k jinymu notebooku, po nastaveni firewallu fungovalo bez problemu
2) pres jinej notebook jsem nahral nejnovejsi firmware - nepomohlo
3) nekomu pomohlo odpojit webkameru - z notebooku ji nevyndam, ale dal ji zakazat - nepomohlo
4) vypnul jsem antivir, firewall - nepomohlo

Mozna sem zkousel jeste neco, protoze modra smrt prisla tak 10x. :lol: Nekomu tady na foru pomohl reinstall woken, ale do toho se mne jednak moc nechce a hlavne si to v lednu nemuzu z casovych/pracovnich duvodu dovolit. Tak se chci zeptat, jestli nekoho neco nenapada (nejlepe osobni zkusenost), pripadne jak je pravdepodobny, ze to naformatovani fakt pomuze.

Jeste doplnim - mam Windows XP (SP3), 1GB RAM

spachal_tmp
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Re: modrá smrt

Příspěvek od spachal_tmp »

No, pokud jiny pocitac pouzit nejde a plna reinstalace je ted nemozna, napada me jen jedno reseni a to poridit si externi disk :]. Teda, poridit si interni disk se stejnym rozhranim jako je v nb, vymenit, nainstalovat zakladni OS a iTunes, zkusit zda problem s iTunes bude nebo nebude a pak disk vyuzit s externim rameckem jako prenosny :]. Dnes to uz je za par kacek .. Tak ais nejlepe zjistis zda je problem v hw, nebo sw.

Prepokladam, ze takove ty banality jako Windows Update a posledni verzi iTunes, to uz jsi zkousel, ze :]

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Maximus-CZ »

když tě iPhone vytáčí svejma nefunkcema, proč sis o něm dopředu něco nepřečetl? to si typ člověka, co vidí iPhone ve zprávách, a za dva dny ho má doma? .. myslím že 90% lidí tady, co si iPhone koupila z vlastí vůle mělo zjišteno co iPhone neumí, a nemuseli se pak vytáčet ... jestli si chtěl vymakaný funkce, běž si pro Nokii, za stejný prachy toho umí víc.. ale srovnávat nokii s iPhonem je jako strovnávat LCD s CRT .. někdo chce to, a někdo ono... příště si nejdřív zjisti, co telefon umí a neumí, než si ho pořídíš...

ale k tvýmu problému:

s iPhone problém nebude, to by ti maximálně nešla synchronizace
Jelikož ti to nehodí jen blbou chybu, ale rovnou BlueScreen, chyba bude v poškození některých velmi důležitých systémových souborech,-.- jak se PC chová, když přes USB synchronizuješ jiný telefon? .. jinak jediná možnost by byla přepsání Sys. souborů nepoškozenými, které si stáhneš z netu, nejlépe v instalačce Windowsů -- chápu, že se ti do toho moc nechce, ale asi tě to nemine... zkusil bych ještě potrápit strejdu googla, jestli s tim nemá i někdo jinej takovýdle problémy
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows

Johnny

Příspěvek od Johnny »

Tak predevsim - opravdu nejsem typ cloveka, ktery vidi reklamu a hned si danou vec jde koupit. Spis naopak - kdyz neco chci, dlouho procitam ruzny clanky a recenze, abych si vybral to nejlepsi, co za dany penize muzu sehnat.

iPhona jsem si nekoupil a vlastne jsem si ho nepral, akorat jsem se o nem pred rodinkou zminil (znal jsem ho jen jako onu medialni celebritu). Asi jsem do toho vlozil prilis mnoho emoci, protoze na Stedry vecer jsem ho nasel pod stromkem. :lol: Nastesti, jak jsem se brzy dozvedel za nej neutratili ty nehorazny prachy, ale vzali si ho za 1.500,- ke smlouve. Takze za tuhle cenu se mne libi hodne.

A na tu novou instalaci se chystam mozna uz tenhle vikend. Na google jsem koukal, ale jak sem mozna psal - rady: antivir, webkamera, znovu nainstalovat wokna.

Johnny

Příspěvek od Johnny »

Příspěvek smazán pro porušení pravidelo editaci vlastního příspěvku. scorpi

benedy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od benedy »

Johnny píše:Pokazde, kdyz zapnu na notebooku iTunes a pripojim k nemu iPhone, prijde modra smrt. iPhone me zatim pekne vytaci (zejmena svyma nefunkcema), ale snad si casem zvyknu.

Tak proč sis potom iP pořizoval?
Jinak ti můžu říct že tvůj problém kterým vzniká Modrá smrt je v IRQ řadičích tvých USB které máš k dispozici a pomůže ti buď -
1) Reinstalace systému (i když si myslím že to asi nevyřeší)
2)Určitě bych šel po Update Biosu v PC (aby si Chipset poradil s USB řadiči ve Windows)

No bude asi problém i v tom jestli nějak často neprohazuješ připojení kabelu USB k iP mezi všema USB-čkama a oni se potom hádají.

Johnny

Příspěvek od Johnny »

Nejdriv zrychlene odpovim na vase reakce - iPhona jsem si nekoupil, ale dostal. Prodat ho nemuzu, rodinku by to mrzelo (byl to darek) a vlastne ani nechci - na internet a na filmy na cesty to je vynikajici spolecnik, nicmene neschopny mobil (MMS, preposilani SMS, odeslani SMS jakmile mam signal - v metru,...).

Ted chci podekovat tem, co se mi snazili pomoct a jen se na me nevrhli, kvuli tomu, ze jsem si dovolil proti jejich milackovi rici krive slovo. :-D

Pomoci googlu a ruzny kombinace klicovch slov se mne nakonec podarilo problem vyresit. Takze ted jeste rada pro ty, kteri by se s tim taky setkali.

S problemem se potykaji zejmena uzivatele notebooku Acer, ale take uzivatele Dell. iPhone se hada s webkamerou (Logitech) nebo s nekterymi typy tiskaren, ktere maji ctecku na karty. To vyvola BSOD (Blue Screen of Death) a vam tak znemozni jakekoliv propojeni pocitace s iPhonem, takze zadna hudba, filmy,...

Ted k moznostem reseni:

1) Nouzove reseni je smazat z iPhona ve Fotoalbech obsah slozky "Camera Roll". Pokud nechcete o porizeny obrazky prijit, zajdete nekam, kde je k dispozici wifi a odeslete je treba mailem. Ted by melo byt propojeni s pocitacem mozne bez te otravne BSOD. Ale je to trochu kostrbaty reseni - fotak je prakticky nepouzitelny (i kdyz 2MB bez blesku ci prisvetleni v dnesni dobe...).

2) Pokud mate na notebooku webkameru znacky Logitech, bude kamen urazu na 90% prave v ni. Presneji receno v konfliktu ji a iPhona. Zakazat kameru nepomuze a odpojit ji taky nejde, takze je potreba stahnout novy ovladace. Otevrete stranky vyrobce vaseho notebooku a tam zjistite, ze ve svem modelu mate ty nejnovejsi ovladace. Otevrete stranky vyrobce kamery ve vasem notebooku a tam se dozvite, ze ovladace na kamery zabudovany v noteboocich mate hledat na strankach danyho vyrobce - ejhle, slepa ulicka. Ja mam Acer 5672WLMi s webkou Logitech (Acer OrbiCam) a stahl jsem si QuickCam 10.5.0 - neni nejnovejsi, ale funguje u myho (i nekterych dalsich modelu) noutasu a vyresilo to problem s iPhonem.
Tady je kdyztak odkaz: http://www.logitech.com/pub/techsupport ... 050enu.exe

3) Stejny problem se ale objevil i uzivatelum bez webkamery - u tech se pro zmenu iPhone hadal s tiskarnou, nebo s cteckou karet (oboje mam taky, ale tenhle problem se mi nastesti vyhnul). U tiskarny je vyhoda, ze ta se da odpojit a odinstalovat uplne, takze pripojeni iPhona mozny je. Lidi s timto problemem ale zatim (aspon na zadny z xxx zahranicnich stranek, ktery jsem procetl) jiny reseni nenasli. Uzivatele Windows jsou pro Apple az druhoradi (to zas budou ohlasy :-), takze pokud mate tu smulu, ze je to vas pripad, nezbyva vam nez cekat, az vyrobce tiskarny prijde s novyma ovladacema.

A to je vsechno, dobrou noc. Snad to nekomu pomuze.

Odpovědět