Preco nemozme v EU nakupovat v Apple store a iTunes???

Odpovědět
spajky69

Preco nemozme v EU nakupovat v Apple store a iTunes???

Příspěvek od spajky69 »

Ako obyvatel EU poteseny vyvojom Eura voci libre som sa rozhodol nakupit zopar malickosti a pripadne aj nove zelezo na UK aplle store,kedze SK apple store je predrazeny a v podstate ne nou nic poriadne nie je.
A tuna som narazil.Neda sa.Samozrejme mohol by som to urobit cez znamych v UK,ale to nie je riesenie.Preto som sa opytal "Applu",preco mi to neposlu,ak zaplatim postovne.tuna je odpoved:

"Thank you for your e-mail.
Unfortunately we do not have an online store in Slovakia so
we therefore cannot ship to Slovakia. If you wish to
locate a reseller within Slovakia please go to:
http://www.apple.com/uk/buy/locator/ choose the country as Slovakia
and put in the location. This will bring about Apple Resellers in that location.

I hope you find this information helpful.

Kind regards,

Contactus. "

Povedal som si pekne od vas,dany link ma zaviedie na US obchody a tie ma neaujimaju,Ja zijem predsa v EU.
Tak som im odpisal a dostal som novu odpoved.citujem
"Thank you for contacting the Apple Store.

The variation of prices of each countries' Online Store globally would be based upon a number of factors
including some of the following reasons. Market size, Tax / Vat, delivery / shipping costs etc.

I hope that this helps to answer your query.

For further information please contact our Customer Relations team on the following number
Tel: 0870 876 0753 x 56017

Kind Regards,

Apple Operations Europe
E: ContactUs@euro.apple.com
Sales: 0800 048 0408 / Support: 0845 600 1683
Directors: Cathy Kearney (Ireland), Gary Wipfler, Peter Oppenheimer & Timothy Cook (United States of America) "

Kto si to precita vidi,ze je to blbost ako mraky.Odstranujeme predsa hranice,nemame clo,mame menovu uniu a Aplle nas nuti nakupovat len v jednom obchode,Z Itunes store v inom state EU nemozme stiahnut ani free aplikaciu.
Takze v mailovych staznostiach pokracujem dalej,len odpovede od Applu si cim dalej,tym viac davaju nacas.
Ale uvedomujem si,ze sam s nimi asi tazko pohnem.Preto sa pytam,kto dalsi si da namahu a zacne bombardovat Apple,aby odstranila hranice v EU?

Paly
Starý pes fóra :)

Re: preco nemozme v EU nakupovat v apple store a itunes???

Příspěvek od Paly »

Tak toto som skusal uz v roku 2007. Nedopracoval som sa k ziadnemu vysledku. A myslim, ze kym Apple neurobi krok z vlastneho presvedcenia tak s tym ani nepohneme.

Rad by som bol keby sa dalo kupit v UK store a posalt na SVK, ale toto neurobia. Kazda krajina ma svoj Apple Store a preto to aj takto funguje. Je to skoda, ze nam toto robia. Bol by som najradsej keby prisiel AppStore aj k nam na SVK, ale kedy? Pride vobec? Pustia to ti nenasytny ludia tam hore? Myslim, ze nie, ze kym niekto nezbohatne tak to na SVK mat nebudeme.

Vacsina CZ a SK je stale na takej urovni, ze preco by som mal kupovat ked si to mozem stiahnut (zadarmo, ukradnut)? Takto sa vyjadril aj moj spoluziak. Cooo? To naco kupujes sak si to mozes stiahnut zadarmo! A bol strasne nazlosteny, ze si za hudbu platim.

To je moj taky skromny lajicky nazor, mame tu aj odbornikov na slovo vzatych, od fachu tak mozno sa vyjadria oni a povedia nam, ze preco to je takto.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

spajky69

Re: preco nemozme v EU nakupovat v apple store a itunes???

Příspěvek od spajky69 »

Ale je to predsa na nas,aby sme sa voci tomu ohradili a "pomohli" Applu sa zobudit sa a urobit ten krok.Je predsa v ich zaujme ziskavat zakaznikov.
Minule som nieco zachytil v spravach,ze Brusel pripravuje nieco "nove" ohladom internetovych obchodov. A v konecnom dosledku,ked ma maily prestanu bavit,mozno im napisem aj na papieri a potom to poslem niekde do Bruselu,nech je sranda a aspon si pocvicim english )

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: Preco nemozme v EU nakupovat v Apple store a iTunes???

Příspěvek od toncek »

Pro Apple je majoritní trh USA. Vše co je za mořem je jakoby navíc. Tak to bylo a vždycky bude.

V CZ, SK podle mého názoru přímé zastoupení apple určitě v nejbližší době nebude - je to pro ně strašný malý trh, nevyplatí se jim to. Vždyť kolik se v ČR nebo na Slovensku ročně prodá Maců? Tipnu si, pár tisíc či desetitísíce? I to je strašně malý objem.

Právě proto se v poslední době hovoří o tom, že zde má být zastoupení Apple jako Apple central Europe nebo tak nějak. Což má být nejspíš zastoupení pro více států. Musím, ale říct, že od nového roku nepozoruju nějaké změny, které by k tomu vedly.

K těm cenám, pokud si myslíš, že když tady bude přímé zastoupení apple, že ty ceny budou stejné jako v USA nebo UK tak to určitě ne. Ano mohou být nižší než jsou nyní, ale nic výrazného určitě. Ty důvody se stále rozebírají na netu a lze je najít na mnoha webech..

Bombardovat maily je klidně můžeš, ale stejně to k ničemu nebude :) I kdyby takových lidí byly stovky. Apple má prostě svoji politiku, které se drží.

Ty jako zákazník můžeš buďto akceptovat jejich podmínky (a ceny) nebo jít ke konkurenci :wink: Tímto je nechci nějak obhajovat, taky je spousta věcí, které se mi prostě nelíbí skřípu zuby. Ale jak jsem řekl, máme možnost volby.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

spajky69

Příspěvek od spajky69 »

Asi si necital pozorne pozorne co som pisal.Mne nejde o to ci vytvoria zatupenie na CZ alebo SK,ale o to,preco si nemozeme v ramci EU objednat tovar v UK a Apple nam ho neposle.Ved dokonca ani "free stuff" z itunes store si takne nemozes stiahnut,teda bez toho,aby si nehladal cesticky ako to obist.Preto sa ich pytam,kde maju problem posielat tovar v ramci EU.A ak by dostavali denne stovky mailov tak urcite by sa s tym nieco urobilo.Problem je v tom,ze tie maily na zaciatku odpoveda niekto niekde v Indii pekne podla manualu ,tak ako to je aj s telefnickym supportom.Uz som si raz pokecal s chlapikom v Indii,ked som z SK volal Apple v UK.
Precitaj si pozorne v mojom prvom prispevku druhu odpoved od Applu.Ako by to niekto opisal z nejakeho blbeho manualu.
V konecnom dosledku sa stale najde riesenie,napr nakupit ci zaregistrovat sa cez znamych v UK,alebo ist na nakupny vylet,ale to nie je riesenie.
Preto sa pytam na vase skusenosti a nazory a hlavne sa pytam,kto este si da namahu napisat Apple,aby urobili zmenu,ked uz zijeme v EU.

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

To jsou omezení daná dohodami regionálních prodejců.

Žádný prodejce nemá povinnost obsluhovat celé území státu natož Unie, pokud to výslovně neslibuje. Žádný zákon ani vláda (Brusel) ho k tomu nenutí. Jestliže napíše eshop z Brna, že doručuje pouze po městě nebo po Jižní Moravě, žádný zákon tím neporušuje, je to jeho právo.

Bezcelní unie znamená možnost prodávat všude ale ne povinnost :-)
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

spajky69

Příspěvek od spajky69 »

Ak by si mal online obchod obmedzil by si sa iba na zakaznikov z Brna,ak by si ich mohol mat aj z inych casti EU?Taky pristup mozno ocakavat mozno od Jozka z Hane,ale nie od firmy ako je Apple.
Kedysi ,za cias colnych barier to mozno malo opodstatnenie,ale dnes??

Tuna je odpoved od Applu predco neposielaju tovar po EU, citujem
"Any deliveries placed on the Online Apple Store via the internet or phone can only be delivered within the UK Mainland therefore VAT could not be applied to an order placed.

For your local reseller please visit the following website: http://www.apple.com/uk/buy/locator "

Riadna ftakovina ako mraky,ale to je asi v tom,ze na staznosti tam odpoveda niekto bez znalosti problematiky a odpisuje z nejakeho manualu.

Paly

Příspěvek od Paly »

S tym VAT maju pravdu. To je DPH, v kazdej krajine EU je ine DPH. Myslim, ze Apple sa obmedzil len na krajiny, ktore mu biznis robia :)

Zbytocne kontaktujes UK Apple pretoze zakladna je v Curpertine. Ako som sa uz vyjadril. S tym nezmozeme nic, pokial sam, Apple, od seba neuzna za vhodne, ze to chce. Zial je to tak. Zijeme v demokratickej dobe :D kazdy si moze povedat (dokonca aj robit) co chce.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

spajky69

Příspěvek od spajky69 »

Prosim ta co vies o DPH,ked tvrdis,ze maju pravdu?Zrejme nic.Inac by si to netvrdil.
Rychlokurz v skratke:
1.ak nakupujes v maloobchode tak DPH(VAT) sa plati v krajine nakupu.
2.ak nakupujes vo velkoobchode a dodas predajcovi svoje IC DPH tak ti moze predat tovar v krajine nakupu bez DPH(VAT) a to sa potom zaplati v krajine nakupcu.
To znamena ak tomu nerozumies pouzi google.
Cize este raz aky je rozdiel,ci so v UK nieco kupis pri pobyte ak si tam,alebo si to objednas a poslu to postou??
ZIADEN,iba postovne a cena letenky.

Paly

Příspěvek od Paly »

Ale co aky kohut. Prepac, ze som to nerozpisal ako Ty. Nakupuj pomerne dost vela veci zo zahranicnych obchodov (kedze na SVK to je predrazene). Nabuduce rozpisem a dam aj poucku.

Na Teba tu zatial nikto nevybehol a ani nevybehne pre nic za nic tak sa spravaj aj Ty k nam tak ako my k Tebe. Neide o to, ze co robi UK Apple a ako to robi, on o tom nerozhoduje (ako som uz pisal) Jednoducho na tom nic nezmenime, my nie. Sme velmi male rybky. Pokusal som sa o tom uz v roku 2007, a dostal som odpovede typu, ano budeme to riesit, dakujeme za Vas nazor a cas atd.

Apple je Apple, chces ho, kupis si ho, chces spekulovat nie je pre Teba. Napis priamo do centraly do Apple inc Curpetino. Mozno oni Ti to vysvetlia (comu neverim).

Pokial ide o to, preco to neposielaju na SVK tak neviem (mozno fakt maju problem s prepocitavanim DPH :D)
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

spajky69

Příspěvek od spajky69 »

aky kohut? o akom vybehovani tu pises?prechadzame na cinsky horoskop alebo co?
alebo zase niekto namiesto aby pisal k veci tak si k pismenkom domysla ton a podton reci?
napisal si blbost a ja som ti to povedal,dokonca aj v skratke rozpisal pre lepsie pochopenie a namiesto aby si povedal sorry mas pravdu tak tu pustas lekcie slusneho spravania,ktore by si si mohol aj nastudovat.
a ak si sa o nieco pokusal v r.2007 tak by si mal najlepsie vediet,o co mi ide a ak sa citis ako mala ryba ja za to nemozem.
ale preto som vlastne zacal tuto debatu,aby sa viac tzv.malych ryb ozvalo aby si Apple uvedomil,ze tu mame EU ,kde uz VAT a clo uz niesu problemom.
a ako to nezacneme my,kto to urobi za nas?
na jednej strane nebudem bojovat s veternymi mlynmi,ale na druhej strane ako povedal Konfucius radsej zaznem malu sviecku akoby som mal preklinat tmu.

Paly

Příspěvek od Paly »

Prepac, ze som si domyslel podton, nemam rad ked mi niekto nieco vysvetluje takou formou ako si to urobil Ty. Viem o VAT, viem o DPH v celku dost. Viem aj o EU.

Presne viem ako sa citis Ty, po par mailoch som sa na to vykaslal a zijem si nadalej tak ako doteraz. Ked ide niekto do zahranicia tak ho poprosim aby mi nieco kupil. Skusa cez ebay (zaujimave je, ze ani cez ten neposlielaju v ramci EU do celej EU) Je to vec Apple. Urcite nejaky list zosmolim a poslem na skus do Apple znova.

Aby si nebol sam. Chcem vidiet kto sa este prida.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

spajky69

Příspěvek od spajky69 »

som rad ze nachadzame spolocnu rec,Ebay je nieco ine,tam vacsinou objednavas od malickych,ale a ti si flexibilnejsi ako velke firmy,
dalsi kto ma napada je Amazon,tiez robia shipping len v UK,uz som to skusal,z US do EU neposielaju a Amazon UK posiela len po ostrovoch.no vravim si,aby sa nezblaznili )
,od inych velkych US firiem vela necakam,viem ze s tym maju problem,
z US skor nieco dostanes od maleho predajcu ako od velkeho,ale ak ma niekto predaj v UK,tak by mal moznost urobit objednavky v ramci celej EU,ja viem,ze tam si myslia o nas,ze zijeme 100 rokov za opicami,zazil som na vlastnej kozi,ale ja sa na to pozeram pozitivne,ked nic aspon si precvicim "written english"

Odpovědět