Pri platbe na applestore odpocita viac penazi ako ma. Preco?

Odpovědět
joysi

Pri platbe na applestore odpocita viac penazi ako ma. Preco?

Příspěvek od joysi »

Chcem sa spytat, ked si kupujete nejake aplikacie, hry, programi na iPhone, standardne cez iTunes na applestore, ci Vam odpocita skutocnu ciastku tam uvedenu?

Priklad dnes som si kupil za 0,79 centov OLDBOOTH premium. Deklarovana cena je uz uvedenych 0.79eur mne vsak stiahlo z karty 1,98 eur.
A toto nieje prvy krat. Uz sa mi to stalo asi 10x. Stale mi stiahlo viac (a to si nepletiem cenu v EUR a USD)
Robi to aj Vam?

(ked platim za nieco na napr. Ebay tak mi to stiahne skutocnu sumu a potom pri mesacnom zuctovani mi moze nieco banka strhnut za "uctovnu polozku", ale takto ? hmm ..)

dodo_mt
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Re: Pri platbe na applestore odpocita viac penazi ako ma. Preco?

Příspěvek od dodo_mt »

Co ja viem tak iTunes stiahne viacej penazi iba pri prvej platbe pri dalsich platbach stahuje prestnu sumu ako je cena app a tu prvu vyssiu ciastku dodatocne vrati spat... myslim ze to je iba na overenie...
Nebude problem niekde v tvojej banke ktora si za medzinarodnu platbu stahuje viacej? (hlupost :? )

dpdp
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

joysi

Příspěvek od joysi »

Nie nebola to prva platba. Sustavne mi stiahne viac EUR ako je uvedene.
Divne.
Nerobi to niekomu este ? Mam eurocard kartu od Tatrabanky.

Harrison
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Harrison »

Zjavne tam maju aj ine problemy, mne vcera iTunes store ukazoval, ze mam 0,03$, pricom som vedel, ze som nic nekupoval a mam urcite vacsi kredit. Dneska sa to "samo" opravilo a uz mi ukazuje 14$. Velmi divne... :?
    iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
    Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
    Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

ti joysi: Ses si jistej, ze nekupujes za den vic aplikaci? Kdyz jsem zacinal s placenim na appstore, taky jsem si myslel, ze mi stahlo appstore vic, ale scenar je takovyhle:

Koupis prvni aplikaci, v nezauctovanych operacich naskoci jeji cena. Stahnes druhou, ta naskoci do nezauctovanych operaci jako soucet prvni a druhe aplikace atd. atd. Ve finale se ti skutecne zauctuje jen ta operace, kde je soucet vsech aplikaci. V poznamce u transakce jsou pak rozepsany jednotlive dilci casti platby.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

joysi

Příspěvek od joysi »

vbruno: nekupoval som uz dva tyzdne nic. Ale este mi naprislo na email vyuctovanie. Tak uvidim, ale stale mi to zoberie viac ako ma. Tak neviem kde sa obratit, na banku alebo na apple? Ale z inych obchodov, usa, de, uk alebo ebay a dalsie no problem.
Este som si pozrel u akciovych (sale) applikacii ci som nahodou neklikol a presne vtedy ci nezmenili cenu, ale nie . Napr. ten vcerajsi OLDBOOTH PREMIUM je este stale za 0.79 EUR.. tak neviem no

Odpovědět