Restore problém

Odpovědět
nevadii

Restore problém

Příspěvek od nevadii »

Dobrý den,
jsem zde nový a také jsem nový vlastník iPhone 3G 8gb 4 dny starého :roll:
Prošel jsem snad všechna možná fóra jak anglicky mluvená, tak i ta česká.Zde u vás jsem ovšem našel jeden malý náznak, který by mohl vyřešit můj problém, ale i přesto nefunguje.Věřím tedy, že zde majdu radu.Tak teď k mému problému.

1.) iTunes v8.1 nesynchronizuje/val složku s videi, ikdyž byl v podporovaném formátu a byl v knihovně v počítači.
2.) iTunes mi nedotáhne firmware 2.1.1 do 100%
řešení zde na fóru: vypnout NOD32 jelikož poslední aktualizace to prej nějak blokuje.
výsledek: stále stejný
3.) Jelikož mi nešel stáhnout firmware přes iTunes , tak jsem jej stáhnul jinou cestou a za pomocí Shift+Restore jsem se rozhodl updatovat na novou verzi.Soubor se normálně rozbaluje ba dokonce se i načítá na iPhonu, kde mám obrázek jablka (tzn.nemám JB), avšak jakmile se FW celý načte (obrázkově) na iPhone, tak stále pracuje iTunes stylem, že stále nahrává FW.
Řekl jsem si, dle zkušeností uživatelů, že to trvá dlouho a tak jsem jej nechal od 22:00 do 6:00 toto "instalovat".
výsledek: žádné chybné hlášení a stále obrazovka s jablkem a "loadingem" pod ním.
řešení zde na fóru: neexistuje

Co jsem vše udělal:
- smazal komplet vše od Apple co mám v počítači
- nainstaloval nově iTunes včetně Quick playeru
- zkoušel power a sleep kombinace buttonů, kdy se iPhone dostane do stavu, kdy musíte udělat Restore (následně problém stále zůstává s nedotažením FW do iPhone)
- vymazal knihovnu, abych odlehčil případné SYNC kdy by se děla
- vytáhnul SIM kartu při restore (zkoušel jsem i s ní)
- prolustroval komplet toto forum...

Čemu bych se chtěl vyhnout:
- JB
- Reklamace u Vodafone
- ztráty aplikací (ty jsem si odkopíroval z iTunes mimo složku)

Takže ač jsem zkusil snad vše (dle mého) obracím se na vás, kteří již iPhone vlastní nějaký ten pátek.
Mockrát děkuji za všechny rady!

PS: nejsem úplná guma, ale přepisovat registry apod. asi nezvládnu :o)

Věřím, že se tento problém již někomu stal.Kolega z práce se s tímto problémem setkal a šel jej reklamovat.Následně mu nešla moc dobře dotyková obrazovka a navíc musel čekat 30 dní, protože to je maximální doba do kdy se musí reklamace vyřídit (jakoby to nešlo hned).Náhradní beztak nedostanu a já potřebuju volat kruci!

spachal_tmp
Starý pes fóra :)

Re: Restore problém

Příspěvek od spachal_tmp »

No, v tehle situaci by bylo asi nejjednodussi se dohodnout s nekym, kdo ma kvalitni a iTunes nedotceny komp :], nainstalovat na nej iTunes ;] a po prevedeni iPhone do _spravneho_ DFU modu provest restore firmware. Pokud ani tak nepujde, pak zkusit opakovane to same (tri pokusy by mely stacit, nemelo by to trvat dele nez ctvt hodiny jeden) a pokud ani to nezabere, pak jedine reklamace, neco je spatne.

nevadii

Příspěvek od nevadii »

Zkusím ještě jednu krajní věc a to formát PC, ale nejdřív zkusím zajít do Vodafonu jak by se v případě reklamace tak "mladého" telefonu postupovalo.
Každopádně děkuju za první vlaštovku.
Budu postupně tento topic aktualizovat.

EDIT:

Takže jsem udělal komplet formát.Sice jsem si musel natáhnout iTunes instalátor odjinud, protože se mi nedotahoval, ale nakonec jsem jej instaloval.Strčil jsem kabel do iPhonu a dal restore (normálně) světe div se, ale restore soubor se mi stáhnul ba dokonce i proběhl samotný restor.
ALE
Nyní mám zamknutou simku i přesto, že do iPhonu dám PIN, který je zprávně (továrně na 1234) avšak i přesto nemohu volat.Jen tísňová volání.iTunes hlásí při napojení hlášku: iTunes could not connect to the iTunes Store.An unknown error occured (11556) Make sure your network connection is active and try again.Inu nevím včem může být háček.Internet fachčí.Spojení s iTunes fachčí.Jen simka je locknutá.
Tak co teď?
Skouknu zda-li někde něco o tom nenajdu.Ale mám radost , že ten restor je za mnou.Už jsem myslel, že je vše v pr***i...

Myslel jsem, že to tu je trochu živější forum, tk šup šup s radama :shock:

Nějaká zmínka je zde avšak postup chybí pro debily jako jsem já :)

Kód: Vybrat vše

http://www.iphone.cables.cz/viewtopic.php?f=90&t=15197&p=130167&hilit=iTunes+could+not+connect+to+the+iTunes+Store#p130167

Další zmínka avšak furt jenom JB JB JB...

http://www.iphone.cables.cz/viewtopic.php?f=96&t=12928

Edituj svoje posty tak ako som to spravil za teba ja teraz. dodo

EDIT: a rada by nebyla?

No jinak má úvaha je taková, že iPhone je nyní v lokaci tovární dle apple tzn, že je i zablokovaný pro české SIMky...Možná proto.Mám jít do Vodafonu?
Asi bych zkusil tohle, ale ten iPhone je prej stará verze dle komentářů.Ten program ZIPcosik ten mobil Jailbreakne ne?

http://www.youtube.com/watch?v=JK-GuqgTiNs

To si tu asi píšu sám...

WestliR

Příspěvek od WestliR »

Zdarvím...Mám problém s tím že sem restoroval a nejde mi to celkově unlockout,ani do DFU modu to nejde...Prosím poradtě co s tím.Děkuji

nevadii

Příspěvek od nevadii »

Něco mi říká, že se zde odpovědi nedočkáš.

Jinak k mému problému:
- zformátoval jsem
- stáhnul nový iTunes
- restore+update proběhl bez chyby
- pak iTunies to začal hlásit něco se simkou viz výše
- na vodafonu řekli: znovu restore (já to neudělal, ale možná to pomůže)
- nainstaloval jsem iTunes v práci (pokud není počítač navíc, tak odinstalovat iTunes komplet včetně všeho bordelu co si tam apple nacpal a znovu instal EDIT: tak dle módů to nelze)
- na nové instalaci jsem prošel aktivaci mobilu => podpora CZ
- zapálil si cígo a po dvou dnech trápení jsem se šel ožrat...

Takže kdyby se tu někdo snažil dopátrat pomoci, tak snad toto pomůže.
Naposledy upravil(a) nevadii dne čtv bře 19, 2009 12:20 pm, celkem upraveno 1 x.

spachal_tmp

Příspěvek od spachal_tmp »

>nevadii: odpovedi se nedockas, protoze nejsme autorizovany servis :] a kdyz uz jsem se snazil najit odpoved na "Tvuj error", vzdy se to tykalo jen vyzvaneni, ne toho, co jsi popsal. Pokud nikdo podobny problem neresil, tezko s tim pomuze, a tohle jsem zde jeste nezahlednul.

Mmch, iTunes odinstalovat nejdou. Never tomu, ze nekdo tvrdi, ze spolehlivy postup nasel, proste jsou nacpane do takovych vsemoznych mist ve strukture woken, ze se jich nezbavis, ani rucne. Jako MCP&MCNPS mam o stukture windows trochu poneti a jednou jsem se o odinstalaci opravdu snazil ;), ale nepovedlo se ani po dvou hodinach. Jedine reseni - reinstall woken.

>WestliR: do DFU modu se zatim podarilo dostat uplne vsem, i tem, co tvrdili ze to nejde :]. Jen to proste delas jinak, nez bys mel. Navody zde uz opakovat nebdu, jen to video na youtube jsem zde posilal uz asi 10x ;) ..

nevadii

Příspěvek od nevadii »

O vyzvánění nepadla zmínka :shock:

Odpovědět