údaje z bankovej karty pre otvorenie účtu
údaje z bankovej karty pre otvorenie účtu
Ľudia nemáte s tým problém, že zverejnujete údaje z bankovej karty?
Je to nejako zabezpečené v zmluve alebo????
Pýtam sa len tak pre istotu, lebo pri úniku dôverných info, ako to bolo nedávno v španielsku, by som bol nerád ochudobnený
Je to nejako zabezpečené v zmluve alebo????
Pýtam sa len tak pre istotu, lebo pri úniku dôverných info, ako to bolo nedávno v španielsku, by som bol nerád ochudobnený
- rony
- Klub čistého iOS
Re: údaje z bankovej karty pre otvorenie účtu
myslis ako ci mame doverovat spolocnosti Apple?
povedal by som, ze mozes zostat pokojny. Tie udaje su urcene prave k tomu, aby si mohol platit cez internet ALE vzdy plati to, ze tieto udaje das doveryhodnemu obchodnikovi. Apple mozeme s kludom povazovat za doveryhodneho.
Pokial trpis paranojou, tak ti odporucam niektoru z tychto moznosti:
1. gift karty
2. zaloz si specialne pre internetove platenie ucet, kam nedas viac ako prijatelne mnozstvo penazi, k tomu si daj vydat platobnu kartu
3. daj si zalozit kreditnu kartu s prijatelnymi limitmi
4. nezakladaj si ziadne platobne karty, je to ZLO a prisiel by si do pekla.
Moj osobny postoj: v klude platim na AppStore, v klude na WiiStore. Ale rozhodne nebudem spekulovat s "alternativnymi" sposobmi platieb ako je Western Union
ale hlavne nedam platobnu kartu z ruky. Nedam tie cisla na hocktory web, ktory mi vybafne v prehliadaci. Dosledne skumam ake meno ma ten ktory predajca. Pri Apple je to v pohode.
Rizika uniku dat? Tie su tu vzdy. Platobne karty tohto typu sa obnovuju kazdorocne. Daj si na nu limit!!! Pravidlo pre limity je jednoduche:
limit je suma, ktoru mozes "stratit" a nepolozi ta to. Nie je to teda suma, ktorou chces ty platit. To by si limit vlastne nemal mat ziadny.
povedal by som, ze mozes zostat pokojny. Tie udaje su urcene prave k tomu, aby si mohol platit cez internet ALE vzdy plati to, ze tieto udaje das doveryhodnemu obchodnikovi. Apple mozeme s kludom povazovat za doveryhodneho.
Pokial trpis paranojou, tak ti odporucam niektoru z tychto moznosti:
1. gift karty
2. zaloz si specialne pre internetove platenie ucet, kam nedas viac ako prijatelne mnozstvo penazi, k tomu si daj vydat platobnu kartu
3. daj si zalozit kreditnu kartu s prijatelnymi limitmi
4. nezakladaj si ziadne platobne karty, je to ZLO a prisiel by si do pekla.
Moj osobny postoj: v klude platim na AppStore, v klude na WiiStore. Ale rozhodne nebudem spekulovat s "alternativnymi" sposobmi platieb ako je Western Union
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Rizika uniku dat? Tie su tu vzdy. Platobne karty tohto typu sa obnovuju kazdorocne. Daj si na nu limit!!! Pravidlo pre limity je jednoduche:
limit je suma, ktoru mozes "stratit" a nepolozi ta to. Nie je to teda suma, ktorou chces ty platit. To by si limit vlastne nemal mat ziadny.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
Myslel som to vlastne tak či neexistuje nejaký iný spôsob platby za aplikácie napr. prevodom na účet, ale pravdepodobne takto to je asi jednoduchšie. Inak len tak pre info uvediem čisto príklad: že darmo nastavíš limit na platobnej karte, keď bude mať niekto tvoje údaje o karte a zarezervuje celé poschodie v luxusnom hoteli napr. v New Yorku,alebo Prahe... je jedno a aj keď tam nikto nepríde budeš musieť zaplatiť storno poplatok za rezerváciu či už tam máš toľko alebo nemáš
-
- Starý pes fóra :)
1) existuje možnost tzv. internetové virtuální karty: tj. papírek s číslem, který je nějakým způsobem napojen na tvůj účet a většinou je tam potřeba autorizace...
2) jde nastavit potvrzení odesílané platby přes sms...
a pokud by na tvoje jméno nebo kreditku někdo zarezervoval celé patro v hotelu, věř tomu, že budou chtít potvrzení![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
2) jde nastavit potvrzení odesílané platby přes sms...
a pokud by na tvoje jméno nebo kreditku někdo zarezervoval celé patro v hotelu, věř tomu, že budou chtít potvrzení
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
- rony
- Klub čistého iOS
jhanco píše:darmo nastavíš limit na platobnej karte, keď bude mať niekto tvoje údaje o karte a zarezervuje celé poschodie
hm, mne volali pri prvej "blokacii" ciastky z iTunes a to bolo prosim pekne 3 dolare ci kolko. Takze o rezervacku poschodia v hoteli sa nebojim. Ale dal som dalsie tri moznosti a za tebou je dalsi clovek. PRoste ak neveris prave Applu, tak potom radsej never nikomu a platobnu kartu nepouzivaj vobec. Som zamestnanec banky a uz som sa stretol so vselijakymi paranojami
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
len som sa este nestretol so zdravou nedoverou a naozaj logickym a zdravym spravanim sa a obozretnostou. Obvykle sa ti najvacsi paranoici dopustaju neuveritelnych blbosti a maju utkvele predstavy, ktore sa nedari im vyvratit
-
- Moderator fóra
Nějak bych se nebál. Aji v případě, že by se data dostali nějak ven a někdo tvoji kartu zneužil, tak banka ti peníze v plné výši vrátí, pokud se opravdu jedná o zneužití. Takže jsem celkem v klidu. Kartou online platím pořád někde.
![Obrázek](http://i48.tinypic.com/a2w3o7.gif)
- rony
- Klub čistého iOS
Nevrati len v pripadoch jasne napisanych v obchodnych podmienkach. Obvykle su to napr. pripady, ked si si kartu vlastnou vinou kompromitoval. Napr. tym, ze si ju dal manzelke (to myslim uplne vazne) alebo ponechal k videniu nepatricnym osobam atd. atd. Napr. po strate karty si ju nedal obratom zablokovat (dost dolezite prave kvoli urychleniu riesenia problemov).
Na to tie karty su, aby sa nimi -platilo-.
Na to tie karty su, aby sa nimi -platilo-.
-
- Moderator fóra
No v případě, že kartou někde zaplatím a obchodníkovi uniknou údaje (nebo např. při přenosu dat) a někdo z ní bude platit, tak mi banka vrátí vše ve 100% výši.
Samozřejmě pokud kartu ztratím nebo někomu dám tak ne. To je můj problém.
Nevím jestli je to tak v každé bance, každopádně v KB jo.
Samozřejmě pokud kartu ztratím nebo někomu dám tak ne. To je můj problém.
Nevím jestli je to tak v každé bance, každopádně v KB jo.