iPhone 3G a dlho trvajúca záloha v iTunes

Odpovědět
ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

iPhone 3G a dlho trvajúca záloha v iTunes

Příspěvek od ScorpionSX »

Takže mám tu jeden iPhone 3G, FW 3.0, ktorý nebol pripojený k iTunes minimálne rok a pár mesiacov. No a majitel by rád spravil update na iOS 4.0.1, ale vždy keď ho pripojím k iTunes a spustím update alebo restore, tak pri vytváraní zálohy to proste ostane visieť kúsok pred koncom a asi ani po hodine sa nič nedeje. iPhone stále zobrazuje "synchronizuje se" a iTunes sa tak tvári tiež, ale neverím, že by to malo trvať tak dlho.

Nejak sa mi z neho podarilo zazálohovať kontakty a zbytok obsahu už nie je taký dôležitý, apps sa stiahnu, fotky sú zálohované, mail sa nastaví znova..., ale chcel by som vedieť, či je možné že by som ten telefón mohol úplne odrovnať, keby som spravil restore bez zálohy. Či je proste možné, že by aj táto dlhotrvajúca záloha mohla mať nejaký súvis s nejakou vadou iPhonu a následne pri update by mohol vzniknúť problém.

Na telefóne nie je a asi ani nebol JB, je z českého Vodafone, takže neblokovaný.
Vďaka za pomoc.
    ObrázekObrázekObrázek

Obrázek iPhone 4S 16GB White [iOS 6.1.2]
    Obrázek iPad (2012) WiFi 16GB White [iOS 6.1.2]

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."

Kikos

Re: iPhone 3G a dlho trvajúca záloha v iTunes

Příspěvek od Kikos »

Mě se po Restore (i záloha) IPhone flákal skoro hodinu tak cca 12 GB filmu fotek hudby a tak pro zajimavost kolik toho mas na prenos ??? :arrow: :idea:

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Práveže tam neni skoro nič. Zopár apps a kontakty. Žiadna hudba, videá, nič také. Možno 15 aplikácií tam je.
Na svojom 3GS mám asi 10GB hudby a seriálov a tam je celý proces restore hotový tak za pol hodinu. Ale čo sa deje s týmto 3Gčkom, to mi je záhadou.
    ObrázekObrázekObrázek

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."

Kikos

Příspěvek od Kikos »

Hmmm tak to je divný to máš pravdu to snad jen restornout a doufat že to nezačne dělat zase :arrow: :|

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

No mne ide hlavne o to, že či pri tom restore nemôžem brick-núť ten telefón. Či táto dlhotrvajúca synchronizácia nemôže mať niečo spoločné s nejakou poruchou iPhonu (ktorý inak ide celkom v pohode).
    ObrázekObrázekObrázek

Kikos

Příspěvek od Kikos »

A co na něm udělat JB zazálohovat co se dá a pak bez zálohy restore,nacpat tam vše zpátky ??? :arrow: :?:

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

No toto ja mám spravené. Ako som písal, nejakým spôsobom sa mi podarilo syncnúť kontakty a aplikácie som z neho natiahol cez volbu "transfer purchases" v iTunes. Toto je jediné čo na tom telefóne treba zálohovať.

Ale ako som písal vyššie, potrebujem vedieť, či takéto správanie pri backupe nie je náznakom nejakej chyby iPhonu a či mi z neho nezostane pri restore bez backupu tehla.
    ObrázekObrázekObrázek

Kikos

Příspěvek od Kikos »

Tak náznak chyby to je určitě je a těžko definovat zda HW nebo iOS to je pak na tvém risku jestlu to zkusíš a při troše štěstí se to restorem opraví a pokud ne je chyba přímo v HW a stejně budeš muset hodit IP do servisu :arrow: :|

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

iOS 4 na iPhone 3G je beztak pomalý. Ak su zazalohovane kontakty, tak urob restore cez DFU mod a nastav ako novy iPhone
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Takže DFU restore pomohol a iPhone sa zálohuje ako po masle. Problém zdá sa bol v tom, že nebol len dlho pripojený k iTunes a asi to nevedel poriadne "rozdýchať".
    ObrázekObrázekObrázek

Odpovědět