iTunes: Jak založit podcast?
Ahojte, mám speciální dotaz a sice jak založím vlastní podcast na iTunes? Něco jsem četl v angličtině na Apple stránkách, ale jsem z toho zmatenej jak lesní včela. Nemá s tím někdo zkušenosti?
-
- Pokročilý uživatel
Re: iTunes: Jak založit podcast?
Čo to ma spoločne z iPadom? ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
poznmodrony: si offtopic, miesto toho si mal kliknut na ohlasit prispevek!
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
poznmodrony: si offtopic, miesto toho si mal kliknut na ohlasit prispevek!
- rony
- Klub čistého iOS
Nemam teraz mod funkcie, prenesiem vlakno niekam ak nezabudnem
Podcast je v podstate bezne rss. Rss je zasa v zaklade xml
Subor. Ked sa do rss prida k item aj znacka s url k nejakemu audiovideo suboru, tak sa to vola podcast.
Potom takyto subor aktualizujes na stalej url cojaviem
http://Www.priklad.cz/podcast.xml
Do itunes store katalogu to potom zaregistrujes ale v principe uz v tomto tvare ho vies vlozit do itunes priamo.
Pre itunes je este mozne podcast rozsirit o dalsie speciality ako napr. Cover a kopec ineho.
Nie je to nic tazke.
Potrebujes teda hosting kam ulozist av subory aj samotny podxast, podotykam ze by si mal pouzit svoj prenajaty hosting. Napady ako ulozto ci rapid ti nebudu fungovat
hosting jasneze musi byt celkom dobry ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Na komfortnejsie riesenie podcastu mozes pouzit rozne cmska, cojaviem wordpress ma podporu pre podcast, ale na m4r.madaj.net pouzivam specializlvany sw.
Podcast je v podstate bezne rss. Rss je zasa v zaklade xml
Subor. Ked sa do rss prida k item aj znacka s url k nejakemu audiovideo suboru, tak sa to vola podcast.
Potom takyto subor aktualizujes na stalej url cojaviem
http://Www.priklad.cz/podcast.xml
Do itunes store katalogu to potom zaregistrujes ale v principe uz v tomto tvare ho vies vlozit do itunes priamo.
Pre itunes je este mozne podcast rozsirit o dalsie speciality ako napr. Cover a kopec ineho.
Nie je to nic tazke.
Potrebujes teda hosting kam ulozist av subory aj samotny podxast, podotykam ze by si mal pouzit svoj prenajaty hosting. Napady ako ulozto ci rapid ti nebudu fungovat
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Na komfortnejsie riesenie podcastu mozes pouzit rozne cmska, cojaviem wordpress ma podporu pre podcast, ale na m4r.madaj.net pouzivam specializlvany sw.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods