Zmena uloziste vseho mozneho
Zdravim, s koupi noveho iphone jsem se rozhodl udelat poradek v itunes a mam tento dotaz. Kdyz nainstaluju itunes, autorizuji ho a pote v nastaveni Advaced v semci "iTunes Media Folder location" zmenim cestu, treba nekam na disk D:, budou se do teto slozky ukladat VSECHNY itunes veci. Tj. hudba, video, aplikace atd.?
Jde mi o to, abych nekdy pozdeji, kdyz preinstaluji system na disku C:, nemusel resit, zdali mam ci nemam zalohovany itunes. Proste ho chci jen znova nainstalovat, zmenit cestu v "iTunes Media Folder location" na tu, co mam na disku D: a mit tam vsechno k dispozici?
(nechci to mit ve vychozim nastaveni, protoze tam neni tolik mista)
Jde mi o to, abych nekdy pozdeji, kdyz preinstaluji system na disku C:, nemusel resit, zdali mam ci nemam zalohovany itunes. Proste ho chci jen znova nainstalovat, zmenit cestu v "iTunes Media Folder location" na tu, co mam na disku D: a mit tam vsechno k dispozici?
(nechci to mit ve vychozim nastaveni, protoze tam neni tolik mista)
-
- Starý pes fóra :)
Re: Zmena uloziste vseho mozneho
Pokud vím, tak na Windows jen hudba a video. Na Macu lze přesunout komplet celou knihovnu.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
Urcite? Ja mam totiz pocit, ze kdyz dam "stahnout purchases", ze aplikace se mi urcite neukladaji na "C:", ale nekam jinam, protoze to uz bych mel davno plny disk..
- rony
- Klub čistého iOS
na win sa mi zda, ze je to v zlozke osobneho profilu.
Takze mozes sa pokusit bud o presun celeho profilu uzivatela v ramci prostriedkov Windowsu alebo o rozne finty so shortcutmi na zlozky a pod.
Takze mozes sa pokusit bud o presun celeho profilu uzivatela v ramci prostriedkov Windowsu alebo o rozne finty so shortcutmi na zlozky a pod.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
Jasne, ale profil uzivatele je obvykle nekde na "C:", nicmene tam to urcite nemam - tech aplikaci a her je pres 20 GB (kdyby mi z 80 GB SSD ubylo tolik, hned bych si toho vsiml). Musim to prostudovat jeste nejak. Ten trik se "zastupcem zkusim" ![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
- rony
- Klub čistého iOS
volakedy byval taky DOS prikaz ze SUBST. To iste urcite existuje aj teraz.
a na tvoje problemy su KBcka:
http://support.apple.com/kb/ht1391
http://support.apple.com/kb/ht1364
http://answers.yahoo.com/question/index ... 813AAACM12
viac som nenasiel, az tak sa mi k Windows verzii iTunes nechce :)
a na tvoje problemy su KBcka:
http://support.apple.com/kb/ht1391
http://support.apple.com/kb/ht1364
http://answers.yahoo.com/question/index ... 813AAACM12
viac som nenasiel, az tak sa mi k Windows verzii iTunes nechce :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
-
- Klub čistého iOS
Keď zmeníš Media Folder location a rovnako aj zaškrtneš Keep Media Folder organized (alebo nejak tak, je to hneď pod tým), tak sa ti bude všetko nové ukladať do iTunes zložky tam, kde si ju určíš. Ja to mám napr. v zložke Hudba, ale tú mám presunutú na D: aby som práve pri reinstale nemusel riešiť zálohovanie tolkých dát. A zložku takto presunieš jednoducho, normálne cez pravý klik a vlastnosti. Tam to je na niektorej karte. Ak zmeníš najprv tú zložku Hudba (to je totiž default umiestnenie), tak sa ti to automaticky zmení aj v iTunes na tú "novú" zložku Hudba.
-
Zrovna resim neco podobneho, ale pro MacOS. Zvazuju, ze bych mel iTunes knihovnu doma na Time Capsuli. Pujde to?
Pokud to pujde, melo by doma vsechno bezet v pohode, jen pokud s Macbookem vyrazim na cesty, pak v nem budu bez obsahu iTunes knihovny (vzdaleny pristup na TC jsem jeste nezkousel a ani nevim jak na to, ale vse podstatne bude v iPhonu). Jestli to pak dobre chapu, nemel bych se s iPhonem pokouset o synchronizaci s temi iTunes, pokud nebudu doma. Je to tak?
No a konecne bych rad pouzival tuto jednu knihovnu v TC i pro druhy Macbook. Je to mozne? Co kdyz se v te knihovne zmeni obsah jednim z Macbooku - nebude z toho ten druhy trochu zmateny? Vezme vznikle zmeny stejne, jako kdyby byly provedene normalne na nem?
Na jednom MB mam Liona a na druhem zatim SL, nevim jake informace si v sobe ukladaji iTunes a nakolik tedy mohou dva MB sdilet jeden obsah knihovny iTunes. Samozrejme existuje i home sharing, ale ten asi tohle moc neresi (navic kdyz bude doma treba jen jeden MB). Mate s timhle nekdo zkusenost? Nebo o tom neco vite?
Pokud to pujde, melo by doma vsechno bezet v pohode, jen pokud s Macbookem vyrazim na cesty, pak v nem budu bez obsahu iTunes knihovny (vzdaleny pristup na TC jsem jeste nezkousel a ani nevim jak na to, ale vse podstatne bude v iPhonu). Jestli to pak dobre chapu, nemel bych se s iPhonem pokouset o synchronizaci s temi iTunes, pokud nebudu doma. Je to tak?
No a konecne bych rad pouzival tuto jednu knihovnu v TC i pro druhy Macbook. Je to mozne? Co kdyz se v te knihovne zmeni obsah jednim z Macbooku - nebude z toho ten druhy trochu zmateny? Vezme vznikle zmeny stejne, jako kdyby byly provedene normalne na nem?
Na jednom MB mam Liona a na druhem zatim SL, nevim jake informace si v sobe ukladaji iTunes a nakolik tedy mohou dva MB sdilet jeden obsah knihovny iTunes. Samozrejme existuje i home sharing, ale ten asi tohle moc neresi (navic kdyz bude doma treba jen jeden MB). Mate s timhle nekdo zkusenost? Nebo o tom neco vite?
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
-
- Klub čistého iOS
SteveJSF píše:Zrovna resim neco podobneho, ale pro MacOS. Zvazuju, ze bych mel iTunes knihovnu doma na Time Capsuli. Pujde to?
Áno pôjde, ale budeš obmedzený rýchlosťou prístupu na Time Capsule, nemusí to byť úplne ono čo sa týka synchronizácie, pridávania nového obsahu a pod.
SteveJSF píše:Pokud to pujde, melo by doma vsechno bezet v pohode, jen pokud s Macbookem vyrazim na cesty, pak v nem budu bez obsahu iTunes knihovny (vzdaleny pristup na TC jsem jeste nezkousel a ani nevim jak na to, ale vse podstatne bude v iPhonu). Jestli to pak dobre chapu, nemel bych se s iPhonem pokouset o synchronizaci s temi iTunes, pokud nebudu doma. Je to tak?
Presne tak.
SteveJSF píše:No a konecne bych rad pouzival tuto jednu knihovnu v TC i pro druhy Macbook. Je to mozne? Co kdyz se v te knihovne zmeni obsah jednim z Macbooku - nebude z toho ten druhy trochu zmateny? Vezme vznikle zmeny stejne, jako kdyby byly provedene normalne na nem?
Toto by zaujímalo aj mňa, ak by niekto vedel, nech napíše
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
-
- Mírně pokročilý
Ve Windows 7 se podivej na prikaz mklink. Vytvori to symbolicky odkaz na jiny adresar, takze presunes z C na jiny disk a na puvodnim miste (na C) si udelas symbolicky odkaz na nove umisteni.
iPhone 4 16GB Black (FW 5.1 non JB)
iPod Touch 1G 16GB (FW 3.1.3 non JB)
iPad 1G 16GB Wifi (FW 5.1 non JB)
iPod Nano 5G 16GB
iPod Video 80GB
iPod Touch 1G 16GB (FW 3.1.3 non JB)
iPad 1G 16GB Wifi (FW 5.1 non JB)
iPod Nano 5G 16GB
iPod Video 80GB
-
To Scorpion:
Asi udelam zalohu a zkusim to. Zatim jen s jednim MB, druhy je na vymene. Vyzkousim tim hlavne zpomaleni synchronizaci a cele aplikace. Snad to pujde skousnout - primo z iTunes zase tak casto nic nespoustim, obcas hudbu, jinak ty synchronizace. Ty budou mozna pomalejsi, ale snad ne tolik a nejak extra na ne nespecham. Teda ted si rikam - kam se vlastne uklada back up iPhonu?
Asi udelam zalohu a zkusim to. Zatim jen s jednim MB, druhy je na vymene. Vyzkousim tim hlavne zpomaleni synchronizaci a cele aplikace. Snad to pujde skousnout - primo z iTunes zase tak casto nic nespoustim, obcas hudbu, jinak ty synchronizace. Ty budou mozna pomalejsi, ale snad ne tolik a nejak extra na ne nespecham. Teda ted si rikam - kam se vlastne uklada back up iPhonu?
-
- Klub čistého iOS
Neviem ako na Macu, ale na PC sa ukladá (myslím) niekam mimo zložky s iTunes knižnicou, takže záloha by mala ostať stále na tvojom Macu. Ale zase tam sa dá nastaviť sync danej zložky s TC a tým pádom by to asi bolo vyriešené - zálohu by si mal vždy a na oboch MB aktuálnu.
-
Tak jsem trosku pohledal a dosel jsem k tomu, ze iTunes knihovnu samozrejme jde presunout jinam a to i na externi disk. Takze i na Time Capsuli. Ale nejde to obycejnym presunutim te knihovny a prenastavenim cesty v nastaveni iTunes, to zkratka nestaci. ITunes ma nekde v sobe cesty k celemu obsahu. Kdyz by se to jen presunulo, iTunes tam ten obsah neuvidi. A podobne to tedy bude i tehdy, kdyz budu jednu knihovnu sdilet se dvema pocitaci - jeden neuvidi zmeny, ktere udela ten druhy. Takze tohle asi fungovat nebude. ![Sad :-(](./images/smilies/sad.gif)
![Sad :-(](./images/smilies/sad.gif)
-
- Mírně pokročilý
Našel jsem toto vlákno, tak se zkusím zeptat tady. Měl jsem WIN a nyní mám MAC. Při synchronizaci jsem vždy zadal cestu k externímu disku vybral hudbu a foto a to se mě nahrálo do izařízení.U MACu toto jde pouze u fotografií. Hudbu musím přetáhnout do itunes, ale to mě zabírá strašně místa na disku. Je možnost i hudbě zadat cestu na externí disk? Nebo je nějaké řešení?
Iphone 16G 1.1.4, po delší době 3.2.3 a šilhám po Iphone 4' , iPad 2 stále IPhone 1 a 4S, New iPhone 5S,