Milí kamarádi, jsem v koncích, proto ze zoufalství zakládám toto téma.
Myslím si, že umím s iTunes pracovat, ale co mi teď předvádí mi hlava nebere.
Fakta: v. 8.1.0.52 s českou lokalizací, 77 GB hudby a hlavně většina je "ohvězdičkovaných" (tisíce hvězdiček) - a o ně nyní jde.
Všechny mp3 mám v centrální složce mimo systém C:/ (proč ti Gatesovi windowsácký šašci pořád rvou data na systémový disk ???), složka je na D:
Z této složky jsem postupně přidával podsložky s alby a vše fungovalo.
Před pár dny jsem se rozhodl, že centrální složku přesunu na jiný disk E:
Můj postup:
1. vypnul jsem iTunes
2. zálohoval jsem složku iTunes (C:/user/uživatel/Hudba), vím, že jsou soubory iTunes Library a iTunes Music Library velmi důležité.
3. složku s mp3 jsem zkopíroval do nového umístění na E:
4. spustil jsem iTunes
5. vzal složku z nového umístění a vložil ji (načetly se všechny mp3, vč.antworků - bez hvězdiček-pochopitelně). Abych dosadil hvězdičky, vč. mých playlistů a mnoho mnou vytvořených podsložek a nastavení, je třeba vrátit složku iTunes.
6. vypínám iTunes
7. v C:/user/uživatel/Hudba odstraňuji celou složku iTunes a vkládám tu dříve zálohovanou.
8. spouštím aplikaci, hvězdičky tam jsou, spouštím play, ale všechny skladby jsou nedostupné !
9. jdu do úpravy/předvolby/ostatní a zde měním umístění složky - zadávám cestu do nového umístění, pak OK, proběhne inicializace.
10. opět play - nedostupné.
Zkoušel jsem to mnohokrát a různě a nic. A co je šílené, že ani anulování celé akce mi nepomohlo. Tedy jsem se vratil do původního umístění, načetl tuto složku s mp3, vrátil pův.složku iTunes (library ap.) do user/.../hudba, pak opět v preference/ostatní a změna cesty k pův.složce. Hvězdičky se objevily, nastavení ok, ale všechny mp3 jsou nedostupné!
Dělal jsem si různé testy, bez výsledku (odinstalace, nová instalace)
Je mi nesmírně divné, že změna cesty k hudební složce (úpravy/předvolby/ostatní), ač proběhne inicializace nemá žádný efekt - k čemu to tam tedy je?
(když do nové instalace natáhnu složku s hudbou z umístění např. D:Hudba/1.play iTunes, mp3 hrají, mrknu do úpravy/předvolby/ostatní a zde je defaultně stále nastavena cesta na C:user/.../Hudba/iTunes.
Prosím poraďte co s tím, abych nemusel v budoucím roce života znova hvězdičkovat několik tisíc skladeb. Děkuji.
iTunes 8 - změna cesty ke složce s hudbou
-
- Moderatorka fóra
Re: iTunes 8 - změna cesty ke složce s hudbou
Vymaž veškerou hudbu v knihovně iTunes.
Potom změň umístění mediální složky v iTunes a pod tím odfajfkni volbu soubory přidávané do knihovny kopírovat do mediální složky iTunes, aby ta volba nebyla aktivní.
Poté nahraj všechny skladby zpět do iTunes.
Já to tak dělala a všechno mám funkční.
Divím se ale, proč nepřejdeš na novější verzi iTunes?
Potom změň umístění mediální složky v iTunes a pod tím odfajfkni volbu soubory přidávané do knihovny kopírovat do mediální složky iTunes, aby ta volba nebyla aktivní.
Poté nahraj všechny skladby zpět do iTunes.
Já to tak dělala a všechno mám funkční.
Divím se ale, proč nepřejdeš na novější verzi iTunes?
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.