Ahoj kolegové Appleusers...
Potýkám se s docela nepříjemným problémem. Když jsem dával do reklamace iPhone, tak jsem si udělal Backup do PC, kde se mi vše hezky zálohovalo. Včetně všech účtu.
V telefonu jsem měl jeden G-mail účet nastaven jako Exchange, druhý firemní účet Exchange a to bylo vše. v Telefonu mám cca 500 kontaktů.
Když se mi telefon vrátil, obnovil sem si ze zálohy vše a vypadalo to dobře, jenže sem mezitím odešel z firmy a tak jsem odstranil exchange účet firmy a ejhle cca 200 kontaktů fuč. TZN něco sem měl z Exchange Gallery uloženo ve spojitosti s tímto účtem. Šel jsem tedy mrknout do Gmailu a k mému udivení tam byly ve webovém prohlížeči jen některé kontakty, cca 127 kontaktů ještě z prastarých dob androida a zjistil jsem, že ačkoliv je synchronizace gmailu v položce kontakty zapnutá tak se do gmailu z iPhonu vůbec kontakty netahají. Zkusil jsem tedy další variantu, přidat g-mail účet jako CardDAV Account a to by prý mělo nahrát kontakty na g-mail. NEDĚJE SE TAK.
Zkoušel jsem aplikaci MCBackup - vyhodí mi to VCF soubor který si můžu poslat do mailu ale má 10 MB a vždy při odesílání mailu to selže - nechápu proč. Umí to i export do CSV a ten jsem chtěl nahrát do Gmailu, jenže to jsou čísla a jméno příjmení je v poznámkách, tzn nepoužitelné....
Takže abych to shrnul.
Potřebuji z telefonu dostat všech 500 kontaktů, poté odstranit firemní Exchange účet a nahrát tam pak kontakty tak abych je měl všechny ideálně neduplikované.
Mám variantu, že zakoupím PRO verzi MCBackup, ale než se k tomu dopracuji tak bych rád znal další nápady a hlavně mně ještě zajímá, jak dostat z iPhonu kontakty na GMAIL - pokud to lze
Díky všem, kteří to přečetli a budu vděčný za každou radu.
EDIT: Teď jsem to zkoušel hodit do Outlooku, předtím jsem to nezkoušel protože jsem netušil, že to lze i bez nastaveného e-mailu v outlooku, nicméně stáhlo mi to jen 127 kontaktů - předpokládám co jsou přímo uložené v telefonu :-/ začínám být bezradný...
Kontakty - záloha, synchronizace po 1001. ale přece jinak
-
- Host
Re: Kontakty - záloha, synchronizace po 1001. ale přece jina
Zdravím, já řeším podobný problém. Mám účet u yahoo, pak pracovní Exchange a kontakty mám část ve skupině yahoo a část ve skupině exhange, část ve skupině iphone... a já bych to rád sjednotil do skupiny icloud tak, abych měl všechny kontakty sesynchronizované a zazálohované v icloudu a když ztratím, nebo přijdu o iphona, tak všechny kontakty budou k nalezení..., lze to nějak elegantně vyřešit? odteď už mám zadané, že všechny nové kontakty půjdou do icloudu, ale ty, které tam nebyly dány doteď tam potřebuju nějak nasosat....., poraďte prosím....
-
- iPhonefil
Se skupinama neporadím, s iCloudem taky ne. Ale říkám - zálohovat zálohovat a zálohovat. Tudíž používám PhoneCopy (http://www.phonecopy.com) - podporuje to všechny možné telefony. Záloh kontaktů asi není nikdy dost
Ale moje kontakty jsou na iCloudu všechny - alespoň zatím
A připojit telefon na Wifi + nabíječku ..... v tento moment tam ty kontakty nejedou?
Když jsem pokusně na wifi, přidám kontakt, vlezu na iCloud.com - už tam je. I bez nabíječky. S tou nabíječkou jsem myslel, jestli to nezabere na ty starší kontakty.
Ale moje kontakty jsou na iCloudu všechny - alespoň zatím
A připojit telefon na Wifi + nabíječku ..... v tento moment tam ty kontakty nejedou?
Když jsem pokusně na wifi, přidám kontakt, vlezu na iCloud.com - už tam je. I bez nabíječky. S tou nabíječkou jsem myslel, jestli to nezabere na ty starší kontakty.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
-
- iPhone expert
@mkrupala: Čistě teoreticky bych zkusil toto:
Vymazat všechny účty z telefonu. Následně zapnout ten Yahoo, natáhnou se kontakty. Následně ho znovu vymazat, ale při dotazu zda se mají z telefonu vymazat i kontakty tuto možnost odmítnout. Tím by měly zůstat kontakty z Yahoo v telefonu. Následně přidat iCloud a zapnou synchronizaci kontaktů. Tím by se kontakty měly nahrát z telefonu na iCloud. Následně přidat účet Yahoo, ale u něj při přidávání vypnout kontakty, tedy vybrat jen mail - jinak bys tam měl ty kontakty 2x.
Neručím za to, ale myslím, že by to mohlo fungovat.
Vymazat všechny účty z telefonu. Následně zapnout ten Yahoo, natáhnou se kontakty. Následně ho znovu vymazat, ale při dotazu zda se mají z telefonu vymazat i kontakty tuto možnost odmítnout. Tím by měly zůstat kontakty z Yahoo v telefonu. Následně přidat iCloud a zapnou synchronizaci kontaktů. Tím by se kontakty měly nahrát z telefonu na iCloud. Následně přidat účet Yahoo, ale u něj při přidávání vypnout kontakty, tedy vybrat jen mail - jinak bys tam měl ty kontakty 2x.
Neručím za to, ale myslím, že by to mohlo fungovat.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
-
- iPhonefil
Kontakty - záloha, synchronizace po 1001. ale přece jinak
Sice platena appka, no dokaze vyexportovat vsetky ucty napr. do vcf. Subor uz potom cez PC natiahnes do iCloudu. A neviem, ci aj kliknutim na neho priamo v maile nenahodi kontakty. Toto som neskusal.
https://itunes.apple.com/sk/app/excelco ... 62343?mt=8
https://itunes.apple.com/sk/app/excelco ... 62343?mt=8
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Host
díky zatím za rady, zkusím tu od mirmo80 a dám vědět, líbí se mi tam možnost editu v excelu...
-
- iPhonefil
Vyskusaj lite (free) verziu. Myslim, ze je do 100 kontaktov sucasne.
https://itunes.apple.com/sk/app/excelco ... 62419?mt=8
https://itunes.apple.com/sk/app/excelco ... 62419?mt=8
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.