iOS 8 - názory, skúsenosti
-
- Klub čistého iOS
Re: iOS 8 - názory, skúsenosti
Kto ma problem s vydrzou, vypnite handoff a este tie dve polozky pod tym. Vyzera to, ze mne to zatial pomohlo.
-
- Klub čistého iOS
Ja jsem si myslel, ze to bude neco ve stylu Onedrive, ale asi se teda pletu..
-
- Host
Jak vám funguje Safari? Mě se ma iPadu hrozně zpomalilo. S iOS7 jsem kliknul na Safari a hned jsem tam měl poslední prohlíženou stránku, teď se mi delší dobu načítá.
iPhone 3G
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina
-
- Klub čistého iOS
Moje zkusenosti:
iPad 2: chod celkem svizny, hruzna aplikace obrazky,par appek nefunguje, ale co je nejvetsi pruser je prohlizec Safari o tom se rozepisu. Safari na iPadu pouzivam v podstate furt a pc uz kvuli tomu nezapinam. Takze kdyz zavru gestem Safari a nasledne otevru tak mi tam tak na pul sekundy probliknou ikony z plochy. Kdyz ho zavru home buttonem nestava se. Presunuti zalozek z prava do leva to vymyslel snad idiot navic kdyz pridani okna zustava dale na prave strane. Dale obcas se stranka sekne pak se rozjede nacte se, ale zmizi tak dam jinou stranku ta se take nacte, ale je prazdna. Pomuze jen kilnout appku v multitaskingu. Lista v Safari co se ted skryva jako u iPhonu je fajn opruz kdy musim bud rychle posunout stranku at muzu zavrit okno nebo musim kliknout na listu at vyjede. U iPhonu fajn vec, ale u iPadu mi fakt nakych 0,5cm navic moc nepomuze. Pak tu mame historii kliknu na ni dam smazat 1 den Safari se sekne a pomuze jen kilnout appku. To pokazde uz to ani nezkousim. Dale gesta podrzim 2 prsty pro zoom a kdyz to moc oddalim prepne se na okna jak u iPhonu zase hruza. Celkove i displej na doteky mi v Safari prijde vic citlivy nahodile doteky.
Instalace iOS8 2x nahrani zalohy 2x a nastaveni jako novy iPad 3x nic nepomohlo, mozna je chyba jen u me nevim, ale presel jsem zpet na iOS 7.1.2 a vse funguje jak ma.
iPhone 4s: znatelne zpomaleni, pri zmacknuti home buttonu obcas skoci na plochu s ikonama obcas do multitaskingu nevim proc. Prijmu hovor a slysim druhou stranu az tak za 3 sekundy. Obcas ano obcas ne lagujici prijmuti hovoru.
Instalace iOS 8 2x , obnova ze zalohy 1x, nastaveni jako novy iPhone 2x vic uz sem nervy nemel. Presel jsem zpatky na iOS 7.1.2. Vse funguje jak predtim bez problemu.
Zaverem snad muzu rici ze tech par dnu co jsem iOS 8 mel, jsem mel pocit, ze mam nejaky zfusovany android za 3 tisice. Uz nikdy vice na me milacky iOS 8 davat nebudu nehodlam. Tolik problemu jsem nemel u iOS 5 az 7 dokupy. Snad jen dodam, ze aplikace Find my iPhone uz na verzi 7.1.2 nejde nahrat podporuje jen iOS 8 takze dekuji applu za velmi prijemne chvilky a za to, ze uz nemuzu mit appku find my iPhone.
Kdo to docetl az sem je u me machr
omlouvam se za chyby psal jsem to znacne rozcilen.
iPad 2: chod celkem svizny, hruzna aplikace obrazky,par appek nefunguje, ale co je nejvetsi pruser je prohlizec Safari o tom se rozepisu. Safari na iPadu pouzivam v podstate furt a pc uz kvuli tomu nezapinam. Takze kdyz zavru gestem Safari a nasledne otevru tak mi tam tak na pul sekundy probliknou ikony z plochy. Kdyz ho zavru home buttonem nestava se. Presunuti zalozek z prava do leva to vymyslel snad idiot navic kdyz pridani okna zustava dale na prave strane. Dale obcas se stranka sekne pak se rozjede nacte se, ale zmizi tak dam jinou stranku ta se take nacte, ale je prazdna. Pomuze jen kilnout appku v multitaskingu. Lista v Safari co se ted skryva jako u iPhonu je fajn opruz kdy musim bud rychle posunout stranku at muzu zavrit okno nebo musim kliknout na listu at vyjede. U iPhonu fajn vec, ale u iPadu mi fakt nakych 0,5cm navic moc nepomuze. Pak tu mame historii kliknu na ni dam smazat 1 den Safari se sekne a pomuze jen kilnout appku. To pokazde uz to ani nezkousim. Dale gesta podrzim 2 prsty pro zoom a kdyz to moc oddalim prepne se na okna jak u iPhonu zase hruza. Celkove i displej na doteky mi v Safari prijde vic citlivy nahodile doteky.
Instalace iOS8 2x nahrani zalohy 2x a nastaveni jako novy iPad 3x nic nepomohlo, mozna je chyba jen u me nevim, ale presel jsem zpet na iOS 7.1.2 a vse funguje jak ma.
iPhone 4s: znatelne zpomaleni, pri zmacknuti home buttonu obcas skoci na plochu s ikonama obcas do multitaskingu nevim proc. Prijmu hovor a slysim druhou stranu az tak za 3 sekundy. Obcas ano obcas ne lagujici prijmuti hovoru.
Instalace iOS 8 2x , obnova ze zalohy 1x, nastaveni jako novy iPhone 2x vic uz sem nervy nemel. Presel jsem zpatky na iOS 7.1.2. Vse funguje jak predtim bez problemu.
Zaverem snad muzu rici ze tech par dnu co jsem iOS 8 mel, jsem mel pocit, ze mam nejaky zfusovany android za 3 tisice. Uz nikdy vice na me milacky iOS 8 davat nebudu nehodlam. Tolik problemu jsem nemel u iOS 5 az 7 dokupy. Snad jen dodam, ze aplikace Find my iPhone uz na verzi 7.1.2 nejde nahrat podporuje jen iOS 8 takze dekuji applu za velmi prijemne chvilky a za to, ze uz nemuzu mit appku find my iPhone.
Kdo to docetl az sem je u me machr
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
-
- iPhonefil
tvosi píše:uz dlouho jsem nic takoveho neresil nicmene, jde udelat nejak zaloha posledniho ios7, aby jej bylo mozne nahrat do ipad mini retine/iphone 5s i pote, co apple prestane podepisovat ios7? drive stacilo zalohovat shsh, ted to je tez tak?
Bohuzel NE. Toto uz davno neni pravda. Kdyz prestane podepisovat, neni cesty zpet (na nizsi verzi). Jedine co jeste fungovalo je za pomoci jakychsi cisticich nastroju zustanes na stejne verzi - pouzivano kdyz nechces prijit o JB a mas treba plny iPad.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
-
- iPhonefil
Gekko gecko píše:Kdyz udelam kompletni obnovu do tovarniho nastaveni primo z ipada, pote updatuji a naslednevznovu reset a obnovu z icloudu, bude to stacit?
Nechce se mi zapinat pc updatovat kvuli ios itunes a delat restore pres DFU i kdyz je to asi nejlepsi reseni.
Dale, jak dlouho od vydani nove verze apple tu starou jeste podepisuje, v pripade ze bych se chtel na sedmicku vratit.
1. Mozna zo stacit bude. Vyskytnou-li se problémy, budes muset udelat to co se ti nechce (dobry vyraz
![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
2. Kdy prestane podepisovat sedmicku si myslim, ze to je otazka hodin, maximalne par dni.
Jestli jeste podepisuje je mozno overit zde http://www.icj.me/ios/all , ale jak je to casove aktualni netusim.
-
- Klub čistého iOS
jaPhone píše:Jak vám funguje Safari? Mě se ma iPadu hrozně zpomalilo. S iOS7 jsem kliknul na Safari a hned jsem tam měl poslední prohlíženou stránku, teď se mi delší dobu načítá.
Upřimně, také jsem zaznamenal, že je Safari citelně pomalejší. Dokonce už mi 2x zatuhlo a musel jsem jej vypnout a zapnout, což už dlouhá léta nepamatuji. Ale beru to, jako dětskou nemoc, ktará je vlastní každému novému systému a nepřikládám tomu nějaké velké emoce. Věřím, že nejsme jediní a že v některém z příštích updatů to Apple doladí.
Jinak, líbí se mi poslední verse iMovie, je konečně přehledná a jasná, pracuje se s ní lépe, než doposud. Na 4.7 diplayi to bude ještě lepší, o 5.5 nemluvě. Jen jsem nepříšel na to, jak se v iMovie v natočeném videu dělá zpomalený úsek. Jasně, zpomalené video jde udělat přímo ve foťáku na 120, ale já bych si rád upravil video a případně zpomalil úseky až při editaci společně s titulky , přechody a dalšími. Jde to ? Zase až tolik jsem to nezkoumal, doposud jsem si hrál jen s klasickými videami. Nebo je lepší natočit celé video ve zpomaleném režimu na 120, ve foťáku si zpomalit jen vybraný úsek, a teprve pak editovat celé toto video v iMovie ? Nevyužiju to často, ale třeba se to někdy bude hodit a tak je dobré vědět.
Apple hračky
-
- Senior uživatel
Updatoval som hned ked iOS 8 vysiel, no cast mi mrzol iphone. Otvoril som napr. aplikaciu FB a mobil zamrzol na 2 minuty.. Dnes som dal restore, obnovil som len smsky a zatial ide vsetko ako ma ![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
MacBook Pro Retina 13” 2016 | 2 GHz Intel Core i5 | 8 GB 1867 MHz LPDDR3 | 256 GB SSD | Intel Iris Graphics 540 | MacOS Sierra
iPhone X 256GB Space Gray
Apple TV 4 64GB
iPhone X 256GB Space Gray
Apple TV 4 64GB
-
- iPhoneHolik
Clon
Dekuji za reakci, v pripade problemu je restore z DFU jistota a co ctu uzivatele co takto postupovali, jsou s rychlosti vicemene spokojeni.
Je to prvni verze a verim, ze s dalsimi updaty drobne bugy apple vychyta a odstrani.
Ohledne zapinani PC
pouzivam jej posledni dobou minimalne, ipad mini mi nejcasteji na nem provadenou cinnost, tedy poslech radia, hudby a internet, plne nahradi.
Dekuji za reakci, v pripade problemu je restore z DFU jistota a co ctu uzivatele co takto postupovali, jsou s rychlosti vicemene spokojeni.
Je to prvni verze a verim, ze s dalsimi updaty drobne bugy apple vychyta a odstrani.
Ohledne zapinani PC
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
-
- Mírně pokročilý
mirmo80 píše:@Aparat: tu http://www.apple.com/sk/ios/ios8/icloud-drive/ to vyzera tak, akoby tie subory boli prezerane cez nejaku appku. Cez mobil sa uz na icloud.com neda ist, tak snad spolu s Yosemite nieco doplnia
cez ios8 sa da dostat na uvedeny icloud drive, napis do riadku v safari icloud.com a stiahni nadol, objavi sa ponuka "Normalna verzia stranky" tam sa naloguj a ked vstupis do icluod drive, zobrazia sa ti tam cloudove priecinky ako v tvojom poste
-
- Pokročilý uživatel
Všimol som si jeden dosť veľký bug, pokiaľ sa to tu už neriešilo. Keď na zamknutej ploche požiadate Siri, aby zobrazila počasie, ukáže náhľad, na ktorý keď kliknete, otvorí aplikáciu počasie a tú len zatvoríte homebuttonom. Obídete lockscreen bez hesla alebo otlačku a ste v systéme. Dosť blbá diera. Ostatné zostáva ako pred tým, táto verzia je hodná označenia beta. Pamätám si iOS 3, aký som bol z neho nešťastný, ale toto je horšie. Zatiaľ najlepší bol Apple OS 2 a neskôr 6. Čo sa mi veľmi páči je funkcia "Hey Siri", keď je pripojený iP k nabíjaniu ![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
-
- Host
iP5s - system se mi zda plynuly a konecne i vyhledavani je bez zadrhu. Ted uz jen jailbreak ![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
-
- Host
Zkoušel jsem to a mě to teda hodilo zpět na zamčenou plochu. Nezavíráš tu appku náhodou naskenovaným prstem?
-
- Pokročilý uživatel
Zámerne som to nechal skúsiť kamarátku, opýtala sa Siri na počasie, hodilo ju to do appky počasie, stlačila homebutton (napadlo ma ako prvé, že zrejme sníma otlačok, ale v tom to nie je) a bola v systéme. Robil som čistý reinstal bez obnovy.
-
- Pokročilý uživatel
Hmm to je nemilé. Každopádně doporučuji nahlásit to Applu, já jsem to už udělal. Čím více lidí, tim lépe. A to platí o každém bugu, který objevíte.
-
- Mírně pokročilý
Safari je des. Sem tam sa neviem z neho dostat na inu app 4prstym gestom. Proste nefunguju tieto gesta. V nastaveniach musim vypnut a zapnut a potom zrazu idu aj v dagari. Kedze sa to nestalo len raz tak to je dalsi do uz velkeho poctu bugov.
To cutting. Aj v iMovie sa vies hrat s rychlostou prehravania. V novej verzii je to uz lahsie najditelne. Oznac stopu a vlavo dole je taka ikonka ako tachometer. Po stlaceni sa ti ukaze posuvnik od korytnacky az po zajaca. Korytnacka je 1/8 rychlosti ktoru vyuziju majitelia iphone 6 kedze maju nahravanie 240fps co pri spomaleni na 1/8 je stale 30 snimkov za sekundu. Pre istotu ale video posli do ipadu cez airdrop nech mas istotu ze ma 120fps.
To cutting. Aj v iMovie sa vies hrat s rychlostou prehravania. V novej verzii je to uz lahsie najditelne. Oznac stopu a vlavo dole je taka ikonka ako tachometer. Po stlaceni sa ti ukaze posuvnik od korytnacky az po zajaca. Korytnacka je 1/8 rychlosti ktoru vyuziju majitelia iphone 6 kedze maju nahravanie 240fps co pri spomaleni na 1/8 je stale 30 snimkov za sekundu. Pre istotu ale video posli do ipadu cez airdrop nech mas istotu ze ma 120fps.
Naposledy upravil(a) kengura dne ned zář 21, 2014 8:48 am, celkem upraveno 1 x.
iPhone 6S 64GB Silver + Leather Case - Midnight Blue
iPad Mini 4 64GB Silver + Silicone Case/Smart Cover - Midnight Blue
Apple Watch Sport 42mm Gold Aluminum Case with Midnight Blue Sport Band
Macbook Pro 13 Retina (Early 2013)
Apple TV 32GB
iPad Mini 4 64GB Silver + Silicone Case/Smart Cover - Midnight Blue
Apple Watch Sport 42mm Gold Aluminum Case with Midnight Blue Sport Band
Macbook Pro 13 Retina (Early 2013)
Apple TV 32GB
-
- iPhonefil
@lemon84sky: hladam, no nikde nevidim moznost prepnut sa na plnu verziu stranky. Jedine na co na stranke viem kliknut, je stav systemu. Robim nieco inak?
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Mírně pokročilý
@mirmo80:
tu mas link, kukni: http://youtu.be/ymFEqsM9C8U
EdIt: na icloud.com sa musis nalogovat cez desktopovu verziu safari, navod mas v hore uvedenom linku
tu mas link, kukni: http://youtu.be/ymFEqsM9C8U
EdIt: na icloud.com sa musis nalogovat cez desktopovu verziu safari, navod mas v hore uvedenom linku
Naposledy upravil(a) lemon84sky dne ned zář 21, 2014 9:30 am, celkem upraveno 1 x.
-
- Klub čistého iOS
Kengura : děkuji
Někde jsen četl, že iPhone při docházející baterii odešle svou posledni polohu . Při jakém stavu baterie . A to se někde nastavuje a nebo to odesílá automaticky na e-mail uvedený v apple ID?
Někde jsen četl, že iPhone při docházející baterii odešle svou posledni polohu . Při jakém stavu baterie . A to se někde nastavuje a nebo to odesílá automaticky na e-mail uvedený v apple ID?
Apple hračky
-
- Mírně pokročilý
Cuting:
Nastavevia / iCloud / Najst moj iPhone / Odoslat poslednu polohu ON
pise tam ze po vycerpani baterie na kriticku uroven automaticky odosle do Apple poslednu polohu. Kritcka uroven bude podla ma tych 10% baterie.
Nastavevia / iCloud / Najst moj iPhone / Odoslat poslednu polohu ON
pise tam ze po vycerpani baterie na kriticku uroven automaticky odosle do Apple poslednu polohu. Kritcka uroven bude podla ma tych 10% baterie.
-
- Host
Na Airu občas nefungují gesta, dost často padá aplikace nastavení a co překousávám velmi těžko je přesunutí tlačítka záložek v Safari, proboha proč, krom toho si prohlížeč taky sem tam spadne. Co nemůžu kritizovat tak je rychlost, ta je na airu a ip5 skoro ukázková na první verzi, zbytek ale bohužel spíše připomíná betu. Rychlejší vybíjení je už jenom jakýsi bonus. Doufám, že náprava nebude trvat tak dlouho jako u ios7.
•iPad Air
-
- patron iPhone.cz
Zkoušel jsem to, mě to neprošlo. Schválně jsem zkoušel prst druhé ruky, který nemám naskenovaný a nutilo mě to zadat pass code. V pořádku. A docela jsem si oddechl. Ale jestli je tam nějaký bug tak je to hodně velký průšvihmiro1309 píše:Všimol som si jeden dosť veľký bug, pokiaľ sa to tu už neriešilo. Keď na zamknutej ploche požiadate Siri, aby zobrazila počasie, ukáže náhľad, na ktorý keď kliknete, otvorí aplikáciu počasie a tú len zatvoríte homebuttonom. Obídete lockscreen bez hesla alebo otlačku a ste v systéme.
![Sad :-(](./images/smilies/sad.gif)
Taky se mi to líbí. Jen jsem zapomněl vyzkoušet, jak to pak přesně funguje, když je připojenej na HF sadu v autě.miro1309 píše:Čo sa mi veľmi páči je funkcia "Hey Siri", keď je pripojený iP k nabíjaniu
edit:
Začal jsem studovat widget/extensions API. Zaujala mě tahle stránka, kde se píše: Because of its focused role in the system, an app extension is ineligible to participate in certain activities. An app extension cannot: ... ... ... Use any API marked in header files with the NS_EXTENSION_UNAVAILABLE macro, or similar unavailability macro, or any API in an unavailable framework
For example, in iOS 8.0, the HealthKit framework and EventKit UI framework are unavailable to app extensions.
Může mě kdyžtak někdo ze zkušenějších developerů vyvést z omylu a říct, že se dá napojit extension na události kalendáře a připomínkovače? Podle výše uvedeného se mi zdá, že to možné nebude! A tedy nebude možné naprogramovat custom widgety pro kalendář a připomínkovač do toho zprasenýho notification centeru!
![Sad :-(](./images/smilies/sad.gif)
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
-
- Host
Jak vám na iPadech funguje otáčení obrazovky? Taky se vám to na chvilku bugne a pak se otočí?
iPhone 3G
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina
-
- iPhoneHolik
Chystám se updatovat přes DFU restore, tak potom dám vědět.
V jedné diskuzi jsem četl, že menu nastavení je ještě méně přehledné než předtím, něco tam najit, se stává oříškem a místy to už připomíná android.
Nejlepší to bylo asi u iOS6, s 7kou jak apple přidával funkce se to zhoršilo a teď s iOS8 je to zase obsáhlejší a místy se člověk ztrácí.
V jedné diskuzi jsem četl, že menu nastavení je ještě méně přehledné než předtím, něco tam najit, se stává oříškem a místy to už připomíná android.
Nejlepší to bylo asi u iOS6, s 7kou jak apple přidával funkce se to zhoršilo a teď s iOS8 je to zase obsáhlejší a místy se člověk ztrácí.
-
- iPhonefil
Bacha, zda se ze se nekdo prece jen rozhodnul zapnout pc ![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
-
- iPhoneHolik
Nj, je to tak
Updatuji a uvidím jak to pojede, na drobné změny si zvyknu, jako třeba v safari, hlavně aby byla rychlost stejně dobrá jako u iOS7, v opačném případě se vrátím, mělo by to stále jít, viz. odkaz co jsi dával: http://www.icj.me/ios/all odtud jsem ipsw s iOS7.1.2 a 8.0 také stahoval.![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
EDIT:
Tak že updatováno a celkem dobré.
Rychlost je dobrá, ale podle mého o něco nižší, pozoruji tak půlsekundové prodlevy v nastavení a jinde, trhaný scrooling, při návratu na plochu z aplikace a při zapnutém paralaxu, se animace občas trhá ale omezení pohybu jsem tak jako u iOS7 okamžitě vypnul, takže mě to netrápí.
Nepodařilo se mi však obnovit zálohu z iCloudu, při počátečním nastavování, mi to průvodce nenabídl a manuálně to patrně nejde.
Při připojení k iTunes mi píší, "Váš iPad nebyl na icloud zálohován" přitom ta záloha stále je.
Dál mi vadí ta lišta kontaktů, nad seznamem spuštěných aplikací, jde to vypnout?
Updatuji a uvidím jak to pojede, na drobné změny si zvyknu, jako třeba v safari, hlavně aby byla rychlost stejně dobrá jako u iOS7, v opačném případě se vrátím, mělo by to stále jít, viz. odkaz co jsi dával: http://www.icj.me/ios/all odtud jsem ipsw s iOS7.1.2 a 8.0 také stahoval.
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
EDIT:
Rychlost je dobrá, ale podle mého o něco nižší, pozoruji tak půlsekundové prodlevy v nastavení a jinde, trhaný scrooling, při návratu na plochu z aplikace a při zapnutém paralaxu, se animace občas trhá ale omezení pohybu jsem tak jako u iOS7 okamžitě vypnul, takže mě to netrápí.
Nepodařilo se mi však obnovit zálohu z iCloudu, při počátečním nastavování, mi to průvodce nenabídl a manuálně to patrně nejde.
Při připojení k iTunes mi píší, "Váš iPad nebyl na icloud zálohován" přitom ta záloha stále je.
Dál mi vadí ta lišta kontaktů, nad seznamem spuštěných aplikací, jde to vypnout?
Naposledy upravil(a) Gekko gecko dne ned zář 21, 2014 2:05 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- iPhone expert
Udalosti v kalendari jdou primo smazat, nemusi se nejdriv editovat a pak smazat, jak tomu bylo driv.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
-
- Host
Gekko gecko píše:Nj, je to tak![]()
Updatuji a uvidím jak to pojede, na drobné změny si zvyknu, jako třeba v safari, hlavně aby byla rychlost stejně dobrá jako u iOS7, v opačném případě se vrátím, mělo by to stále jít, viz. odkaz co jsi dával: http://www.icj.me/ios/all odtud jsem ipsw s iOS7.1.2 a 8.0 také stahoval.
EDIT:
Rychlost je dobrá, ale podle mého o něco nižší, pozoruji tak půlsekundové prodlevy v nastavení a jinde, při návratu na plochu z aplikace, při zapnutém paralaxu, se animace občas trhá ale omezení pohybu jsem tak jako u iOS7 okamžitě vypnul, takže mě to netrápí.
Nastaveni - Posta, kontakty, kalendare - a pod Kontakty - V prepinaci aplikaci
-
- iPhoneHolik
Děkuji to je ono.
S obnovením ze zálohy, možná to bude ma chyba zkusím obnovení nastavení a projdu tu počáteční proceduru ještě jednou.
Co se ale nepovedlo, je Safari, vážně je to hrůza, pomalé, někdy při rychlém odscrolovani stránky čekám než se vykresli, při vstupu do oblíbených či historie se to trhá, zkratka ladnost a plynulost je tatam, alespoň tedy na iPad mini.
Přesunuti záložek a historie četby zprava doleva mi taky vadí ale ve srovnání s rychlostí je to prkotina na kterou se da zvyknout.
EDIT:
Tak záloha na iCloud je v pořádku, už se mi to obnovuje zpět, já po restore z DFU nechal ipad připojený a tam nastavil jako nový, moje chyba.
Safari je vážně příšerné, věřím že to v následujícím updatu či updatech, zlepší, v téhle podobě je to ostuda a spíš mi finální verze pripomina beta.
Pekne to popsal heblik zde: Gekko gecko @ iOS 8 - názory, skúsenosti a místy mi používání ipadu mini pripomina vazne nějaký levny androidí tablet u safari to plati dvojnasob.
Aplikaci obrázky, snad raději ani nekomentovat, kdo se má v téhle změti vyznat?
Každopádně se vracím zpět na iOS7.1.2 takhle si finalni verzi tedy nepředstavují, pokud to v nějakém updatu odladi, rad si jej nahraji, funkce navic co přináší iOS8 za to stoji.
Bojím se jen ze sebelepší optimalizace nenahradí chybějící RAM 512MB neni mnoho a casto mi cMemory ukazuje vyuziti 70-95% co bylo u 7ky take ale rychlost byla zcela jinde.
S obnovením ze zálohy, možná to bude ma chyba zkusím obnovení nastavení a projdu tu počáteční proceduru ještě jednou.
Co se ale nepovedlo, je Safari, vážně je to hrůza, pomalé, někdy při rychlém odscrolovani stránky čekám než se vykresli, při vstupu do oblíbených či historie se to trhá, zkratka ladnost a plynulost je tatam, alespoň tedy na iPad mini.
Přesunuti záložek a historie četby zprava doleva mi taky vadí ale ve srovnání s rychlostí je to prkotina na kterou se da zvyknout.
EDIT:
Tak záloha na iCloud je v pořádku, už se mi to obnovuje zpět, já po restore z DFU nechal ipad připojený a tam nastavil jako nový, moje chyba.
Safari je vážně příšerné, věřím že to v následujícím updatu či updatech, zlepší, v téhle podobě je to ostuda a spíš mi finální verze pripomina beta.
Pekne to popsal heblik zde: Gekko gecko @ iOS 8 - názory, skúsenosti a místy mi používání ipadu mini pripomina vazne nějaký levny androidí tablet u safari to plati dvojnasob.
Aplikaci obrázky, snad raději ani nekomentovat, kdo se má v téhle změti vyznat?
Každopádně se vracím zpět na iOS7.1.2 takhle si finalni verzi tedy nepředstavují, pokud to v nějakém updatu odladi, rad si jej nahraji, funkce navic co přináší iOS8 za to stoji.
Bojím se jen ze sebelepší optimalizace nenahradí chybějící RAM 512MB neni mnoho a casto mi cMemory ukazuje vyuziti 70-95% co bylo u 7ky take ale rychlost byla zcela jinde.
Naposledy upravil(a) Gekko gecko dne ned zář 21, 2014 2:53 pm, celkem upraveno 2 x.
-
- Host
Taky když dvakrát poklepete v kalendáři na státní svátek tak vám kalendář spadne?
iPhone 3G
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina
-
- Host
U me nepadá, kdyz klikám... Kalendar jede OK
-
- iPhoneHolik
Já už to nezjistím
a vůbec mě to netrápí, jsem zpět na iOS7.1.2 a pokud nejste s tímto updatem spokojeni, doporučuji totéž, dokud apple iOS7 podepisuje.
Teď jsem srovnával rychlost iOS7 vs. iOS8 po čistém restoru z DFU a je to nebe a dudy, třeba procházení nastavení, jednotlivé volby naskakují prakticky okamžitě, u iOS8 to bylo jak zpomalený film a i jinde byly prodlevy dost znát byť to bylo třeba 0.5-1sec.
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
Teď jsem srovnával rychlost iOS7 vs. iOS8 po čistém restoru z DFU a je to nebe a dudy, třeba procházení nastavení, jednotlivé volby naskakují prakticky okamžitě, u iOS8 to bylo jak zpomalený film a i jinde byly prodlevy dost znát byť to bylo třeba 0.5-1sec.
-
- iPhonefil
Tak hlavně pro tvůj klid, že se ti podařilo vrátit zpět (dokud to jde) ![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
Snad to časem doladí. Ale přeci jen - už to měli mít, co?
![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
Snad to časem doladí. Ale přeci jen - už to měli mít, co?
-
- iPhoneHolik
Nejde o klid
, ale spíš o to že s iOS8 jsem měl pocit že držím v ruce nějaký noname android tablet za pár šupů,
takhle mizerně optimalizovaná nebyla ani první verze iOS7. ![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
Jen pro info, lze se nějak zbavit notifikace na ikoně nastavení a v menu, že je k dispozici aktualizace na ios8?
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Jen pro info, lze se nějak zbavit notifikace na ikoně nastavení a v menu, že je k dispozici aktualizace na ios8?
-
- Klub čistého iOS
U me beha ios8 naprosto perfektne (iP5S)..
-
- Moderator fóra
Notifikace se nezbavíš.
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
-
- iPhoneHolik
Aparat píše:U me beha ios8 naprosto perfektne (iP5S)..
Jo u iP5s či 6 je to v pořádku stejně tak i iPad Air ale co čtu tak nespokojenost je zejména u iPhone 5, iPad2 a iPad Mini a ty mají 512MB ta RAMka prostě nestačí, když zapracují na optimalizaci, bude to doufám lepší.
-
- Host
Je to normální nebo je to zase nějaký bug? http://2imgs.com/2i/i/541eff31/f7e5af1c ... af7c.f.png
iPhone 3G
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina
-
- Host
Na ip5 je rychlost v pohodě, ale obecně pády aplikací, různých zamrzání atp. je docela dost a to i na airu.
•iPad Air
-
- iPhoneHolik
Safari mi spadlo snad třikrát a jednou nastavení, ostatní aplikace jsem nezkoušel.