Aplikace od kolegy

Odpovědět
fantozzi
Host
Host

Aplikace od kolegy

Příspěvek od fantozzi »

Nevim jestli to nebude warez - kdyztak to prosim smazte :-)

Kolega si oficialne zakoupil Navigon. Nechal jsem svuj pocitac autorizovat pro jeho ucet a tim padem pri opetovnem pokusu o nakup (tentokrat z meho pocitace) mi to vypsalo ze aplikaci mam jiz zakoupenu a stahlo se mi to do pocitace zdarma. K memu prekvapeni ale v pocitaci zustaly i vsechny aplikace zakoupene z meho uctu.
Je toto vubec mozne aby to Apple nemel osetrene?
Pro kolik uctu muze byt muj pocitac autorizovany?

dodo_mt
Starý pes fóra :)

Re: Aplikace od kolegy

Příspěvek od dodo_mt »

Stiahla so do tvojeho PC nazaklade hesla k uctu tvojeho kolegu... Ak ju budes chciet nahrat do iPhone budes musiet zadat zase heslo kolegu. Autorizovanych PC mozes mat 5.

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

fantozzi
Host
Host

Příspěvek od fantozzi »

Jo, jo, uz ji tam mam. Prave mi to ale nejak nesedi ze by to nemel Apple nejak osetrene.
Priklad: Ve firme se nas 5 lidi slozi na koupi Navigonu. Vytvorime 1 ucet pro ktery autorizujeme nasich 5 pocitacu a vsichni to budeme moci pouzivat. Toto mi nejak nesedi??? - ale FUNGUJE :-)

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Ano je to tak. S tym ze kazdy z vas ma heslo k uctu... cez ktore moze nakupovat App a niekomu vycistit kreditku :)

dodo
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse

fantozzi
Host
Host

Příspěvek od fantozzi »

Zajimave, opravdu zajimave...

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

je to vec dovery :-) mozete to kludne robit ale je to proti vsetkym zasadam nakladania s platobnou kartou :)

tento system je dobry napr. v rodine s viac iphonmi.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

spachal
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od spachal »

Ze to technicky jde, je jedna stranka veci, problem je v tom, ze najisto toto bude osetrene v EULA nebo v jinem pravnim dokumentu, se kterym jste museli nekdy behem procesu nakupu iPhone / instalace iTunes / instalace Navigonu souhlasit. Takze ve vysledku, pokud pouzivate jednu licenci na vice zarizenich, bude to de jure to same, jako kdybyste ji ukradli (v pripade tech dalsich zarizeni, u puvodniho iP samozrejme ne).
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..

fantozzi
Host
Host

Příspěvek od fantozzi »

spachal píše: pokud pouzivate jednu licenci na vice zarizenich, bude to de jure to same, jako kdybyste ji ukradli (v pripade tech dalsich zarizeni, u puvodniho iP samozrejme ne).

Souhlasim, proto hned v prvnim prispevku pisi ze se bude asi jednat o warez a muzete to smaznout.

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Klud klud... to ze sa da takto stiahnut app do iPhone je zname a ja osobne to za warez nepokladam myslim tu na fore. Osobne by som nikdy nedal moje heslo nikomu kto by takto odomna chcel nejaku app.

dodo
Apple Magic Mouse

fantozzi
Host
Host

Příspěvek od fantozzi »

Ja to heslo od kolegy taky samozrejme nedostal. Sedl k memu pocitaci a autorizoval ho. Po stazeni aplikace se odhlasil od sveho uctu (pocitac musi zustat autorizovany). Takze i kdybych chtel z jeho uctu neco stahnou, bude to po mne chtit heslo, ktere neznam :-)

Locco

Příspěvek od Locco »

Měl jsem dojem, že jsem se zde někde na fóru dočetl, že sice tu aplikaci do telefonu dostanete, ale při synchronizaci s jiným účtem, než je ten váš, se sice ta aplikace - v tomto případě Navigon do telefonu nainstaluje, ale zároveň se vymažou všechny aplikace, které na tom účtu nejsou a v telefonu jste je měli původně z jiného (vašeho) účtu.

fantozzi
Host
Host

Příspěvek od fantozzi »

Nic se nevymaze. To by se musela provest deautorizace pocitace od nektereho z uctu.

Locco

Příspěvek od Locco »

Aha, takže je teoreticky možné, mít doma na svém PC svůj iTunes účet, kde mám svoje aplikace a přijít k někomu jinému, synchronizovat můj telefon s jeho účtem a ony se mi tam nahrají ještě i jeho aplikace, aniž by došlo ke smazání těch mých?

fantozzi
Host
Host

Příspěvek od fantozzi »

Ano, aplikace by se Ti tam nahraly. Ale - pri nasledne synchronizaci na Tvem PC by Ti to vyhodilo hlasku ze v iPhonu se nachazeji aplikace ktere nejsou z Tveho uctu a vymazaly by se Ti. Vyzvalo by Te to k autorizaci pocitace prave pro ten druhy ucet a o tom jsem psal jiz drive.

pali777

Příspěvek od pali777 »

Hm a nenapisalo by ti to v tomto pripade hlasku ze: na iP su aplikacie ktore nemate v iTunes...chcete ich tam skopirovat (alebo nieco podobne?:) bo aplikacie si mozes kupit cez AppStore v iP a nemusis byt pri tom pripojeny ku compu...a v pripade ze tak urobis tak sa ta presne toto iTunes spyta ked najblizsie pripojis iP a das sync...

fantozzi
Host
Host

Příspěvek od fantozzi »

Bohuzel NE - vlastni zkusenost.
Osobni priklad: mam ted Navigon od kolegy ktery autorizoval muj pocitac pro jeho iTunes ucet. Po nahrati Navigonu do meho iPhonu jsme pocitac zase deautorizovali, ale pri nasledne synchronizaci jsem o aplikaci v iPhonu prisel (v pocitaci zustala).
Takze nasledoval 2. pokus a ted musi muj pocitac zustat autotizovany pro jeho iTunes ucet.

Od vcerejska s iTunes 9 a jeho funkci "Home Sharing" by to melo byt jeste jednodussi. Sdilet jdou i aplikace a dokonce kopirovat mezi pocitaci :-)

Odpovědět