Obnova sms z backup souboru, nevíte jak na to?

Odpovědět
veltrusk

Příspěvek od veltrusk »

Dobrý den,

updatoval jsem na svém iP 3G na iOS 4, několikrát jsem prováděl restore, protože se během updatování vyskytly chyby. Teď vše funguje bez problémů, až na jednu chybu - v telefonu nemám žádné sms. Věděl jsem, že tady by se mohl vyskytnout nějaký problém, zkopíroval jsem si (ještě před updatováním) tedy soubor 3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28 (který obsahuje sms) ze složky backupu iphonu s předchozí verzí firmware (3.1.3). Teď, když vytvořím nový backup, zkopíruji starý soubor se sms zprávami do složky s novým backupem a udělám restore z nového backupu, zprávy v iphonu jsou stále prázdné. Nemáte radu? Nebo je moje snaha uplně zbytečná a do iphonu staré zprávy bez jailbreaku prostě nedostanu?

Díky, MV

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Re: Obnova sms z backup souboru, nevíte jak na to?

Příspěvek od Metalgirl »

Ono by to mělo fungovat. Nakopíruj tam ten soubor do nové zálohy při zapnutých iTunes. Hlavně nevypínat iTunes a znova zapínat, protože se ti udělá znovu backup a ten nakopírovaný soubor se ti znovu přepíše. Nakopíruj to tam, dej přepsat ten původní soubor, pak zpátky jdi do iTunes a dej restore from backup. Podle mě by to jít mělo.

Já jsem si takto kopírovala celou zálohu, protože jsem byla šikovná a ta původní se mi přepsala. Ještě, že jsem ji měla bokem na disku.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

dwick
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od dwick »

Dulezite je nejspis prepsat oba soubory se stejnym nazvem, ale ruznymi priponami
Life sucks. And then you die.

veltrusk

Příspěvek od veltrusk »

Stejný postup jsem zkusil potřetí, chyba však stále stejná.

dwick - tvojí poznámku o příponách nechápu, soubor se zprávami ve složce backupu žádnou příponu nemá

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Má, např. v total commander jdou přípony vidět a tam je dlouhé číslo.mddata a dlouhé číslo.mdinfo. Každá ta záloha má oba soubory, jak mddata tak mdinfo. Takže tak to myslel.

Ale teď koukám na novou zálohu z iTunes 9.2 a tam fakt ty soubory žádnou příponu nemají. dwick, zkus se taky podívat, jestli je tam máš nebo ne.

veltrusk

Příspěvek od veltrusk »

Příponu tam opravdu nevidím ani v Total Commanderu.

Tady je screenshot: http://michal.veltrusky.com/2010-06-22-16-39-42.png

Nemáte tedy nějakou jinou radu?

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ještě se mi podařilo najít toto na internetu. Udělá to v podstatě extrakci sms z toho mddata souboru. Akorát jsem to nezkoušela a asi to ani není, co potřebuješ.

veltrusk

Příspěvek od veltrusk »

Bohužel, není. Něco podobného jsem našel už dřív, ale neřeší to můj problém, pouze to vyexportuje zprávy do pdfka (to umí výborně), což je mi ale k ničemu, jelikož ty zprávy potřebuju narvat zpátky do iPhonu.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tak mě osobně už dalšího nic nenapadá.

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od jackherrer »

myslim ze ted uz s tim nic neudelas... co si ale mel bylo provest JB zalohovat databazi smsek rucne a po updatu ios4 zase provest JB a databazi manulane nahrat.. mas 3G s tim problem pri JB neni.. tohle ti ale nepomuze proto zkus udelat downgrade a pokud mas tak nahraj backup stareho FW pak ho jailbreakni a nahraj si databazi smsek zpatky do jailbreaknuteho iOS4 podle tohoto navodu :arrow: viewtopic.php?f=13&t=12368&hilit=ako+zalohovat
I will maintain an attitude of open-mindedness.

Odpovědět