synchronizace složek obrázků
-
- Host
jak prosím synchronizovat jednotlivé složky v PC s obrázky?
iTunes mi dovoluje přidat vždy jen jednu složku obrázků a jinou smaže, více jich v cestě nejde vybrat a přijde mi nesmysl vytvářet další adresář kde budou jen fotky pro iphone, tedy kopie souborů již na disku existujících
iTunes mi dovoluje přidat vždy jen jednu složku obrázků a jinou smaže, více jich v cestě nejde vybrat a přijde mi nesmysl vytvářet další adresář kde budou jen fotky pro iphone, tedy kopie souborů již na disku existujících
-
- iPhone expert
Re: synchronizace složek obrázků
Tak si je dej vsechny do jedne slozky a dej synchronizovat tu. Jinak to bohuzel neudelas.
---
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
-
- Host
ale tím si vytvořím bordel na disku a navíc tím budu moít v IP i to co nechci
-
- Starý pes fóra :)
Prosimte to mi vysvetli. Jak mas rozdelenou fotogalerii na disku?
Normalne ma snad kazdy adresar s fotkama a v nem podadresare podle toho, odkud ty fotky byly foceny. Takze si zvolis ten hlavni adresar (napr. d:\fotky) a pak v iTunes jenom zaskrtas jednotlive subdirectories z toho hlavniho adresare, ktere tam chces mit (napr. adresar Silvestr 2009, NYC 2010, Voda - Srpen 2010, apod...)
Pokud si fotogalerie tridis adresarovou strukturou jeste o kriterium navic (napr. rok - d:\fotky\2009\Silvestr\) tak mas smulu
Normalne ma snad kazdy adresar s fotkama a v nem podadresare podle toho, odkud ty fotky byly foceny. Takze si zvolis ten hlavni adresar (napr. d:\fotky) a pak v iTunes jenom zaskrtas jednotlive subdirectories z toho hlavniho adresare, ktere tam chces mit (napr. adresar Silvestr 2009, NYC 2010, Voda - Srpen 2010, apod...)
Pokud si fotogalerie tridis adresarovou strukturou jeste o kriterium navic (napr. rok - d:\fotky\2009\Silvestr\) tak mas smulu
Life sucks. And then you die.
- rony
- Klub čistého iOS
ja to riesim teraz cez iPhoto na macu ale na win som si specialne pre iPhone urobil tu zlozku a tam som si kopiroval zlozky s tymi fotkami, co som chcel mat v iphone.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Host
Ano, to mám stejně.
K tomu ale mám adr. Auto - kde mám foto a věci okolo aut včetně pdf ...
Další škola, kde jsou věci do školy s fotkama...
Pak www, kde mám foto k www ...
a ted jak to vše dát dohromady do IP když chci jedno odtud a jedno odtud
a prostě mít to pohromadě nechci
Stejně jako melodie nechci mít mezi mp3, aby mi je Win nepřehrával s hudbou
K tomu ale mám adr. Auto - kde mám foto a věci okolo aut včetně pdf ...
Další škola, kde jsou věci do školy s fotkama...
Pak www, kde mám foto k www ...
a ted jak to vše dát dohromady do IP když chci jedno odtud a jedno odtud
a prostě mít to pohromadě nechci
Stejně jako melodie nechci mít mezi mp3, aby mi je Win nepřehrával s hudbou
-
Jak jsem napsal nahore: nijak. Musis si udelat adresar ve kterem budes mit fotogalerie, ktere bys rad mel v iPhone. Takze fotky z dovolenych a pak treba ty specialni pojmenovat nejak jinak, aby vycnivaly. Napr. "# Auto" nebo "[ Auto ]" To uz je jen na tobe, kazdopadne musi to byt jeden a ten samy adresar...
EDIT: Pokud to pohromade mit nechces, tak mas proste smulu. Tecka.
... Muzes ale napr. pouzit ja NTFS disku symlinky a do specialniho adresare pro iTunes nalinkovat ty adresare odjinud, ktere tam chces mit
EDIT: Pokud to pohromade mit nechces, tak mas proste smulu. Tecka.
... Muzes ale napr. pouzit ja NTFS disku symlinky a do specialniho adresare pro iTunes nalinkovat ty adresare odjinud, ktere tam chces mit
-
- Host
OK
a záložky z netu?
Pokud mám jisté, které v IP nechci mít (pač nemá smysl je otevírat), tak jak? Pokud je nekde smažu, po sync se smažou i v zařízení a to opět nechci
Prostě chci mít tam i tam různé věci, aniž bych je synchronizoval (teda aby se mi mazaly nebo přibývaly tam kde nechci)
Mj. teď jsem v IP smazal pár záložek, a v PC zmizely taky ... tohle mě štve ...
Chci si sám vybírat jednotlivé složky, pro IP a ne aby vše bylo všude
a záložky z netu?
Pokud mám jisté, které v IP nechci mít (pač nemá smysl je otevírat), tak jak? Pokud je nekde smažu, po sync se smažou i v zařízení a to opět nechci
Prostě chci mít tam i tam různé věci, aniž bych je synchronizoval (teda aby se mi mazaly nebo přibývaly tam kde nechci)
Mj. teď jsem v IP smazal pár záložek, a v PC zmizely taky ... tohle mě štve ...
Chci si sám vybírat jednotlivé složky, pro IP a ne aby vše bylo všude
Naposledy upravil(a) ji.kk dne stř zář 29, 2010 10:48 pm, celkem upraveno 1 x.
- rony
- Klub čistého iOS
Symbolicke linky zloziek je skvely napad, bomba!
-
- Host
Jak aspon vytáhnout stávající foto z IP?
Protože pokud nyní chci nahrát tedy fotky z celého disku, nabízí mi to smazaní/nahrazení stávajících v IP a o ty nechci přijít
Protože pokud nyní chci nahrát tedy fotky z celého disku, nabízí mi to smazaní/nahrazení stávajících v IP a o ty nechci přijít
-
Použij DiskAid, nebo free [zakázáno]. Připojíš iPhone, najdeš složku Camera, označíš vše a dáš "Copy to Pc..."
- rony
- Klub čistého iOS
ako sa ti to stalo? syncoval si ich z ineho pocitaca, ci ako? obvykle to funguje, ze do iphonu sa dostanu len obrazky, co mas aj v pocitaci, takze skutocne len v nejakej katastrofickej situacii, ze ti vsetko zlyhalo a len v telefone mas kopie obrazkov by toto mohlo nastat. Naviac v iphone su uz len ich prisposobene zmenseniny nie originaly.
ako pise Elka vyssie, pouzi niektory z tych nastrojov, malo by to fungovat.
ako pise Elka vyssie, pouzi niektory z tych nastrojov, malo by to fungovat.
-
- Host
složku Camera tam nemám, ale ve složce RAW ... jsem ty fotky našel ... ale jsou v děsném bordelu, 45 složek po 6ti fotkách, názvy šílené, to nikdy nedám dohromady.
Nešlo by to jinak?
Navíc dle manuálu nevidím a nenacházím v IP tlačítko Smazat. Označím 2 fotky a dole je jen Sdílet nebo Kopírovat ... ale Smazat ne.
Lze nějak nahrát i foto zpětně do IP?
Nebo jinak: abych vůbec nepotřeboval iTunes, a dával si do IP jen to a jak a kam chci bez žádné synchronizace?
Nešlo by to jinak?
Navíc dle manuálu nevidím a nenacházím v IP tlačítko Smazat. Označím 2 fotky a dole je jen Sdílet nebo Kopírovat ... ale Smazat ne.
Lze nějak nahrát i foto zpětně do IP?
Nebo jinak: abych vůbec nepotřeboval iTunes, a dával si do IP jen to a jak a kam chci bez žádné synchronizace?
- rony
- Klub čistého iOS
s fotkami bez itunes budes mat problem. otazka je, ci ti vyssie ponukane riesenia nepridu nakoniec ako prijatelne.
itunes pred uploadom fotiek do telefonu ich spracuva, to asi neobides. nie je co dalej riesit.
itunes pred uploadom fotiek do telefonu ich spracuva, to asi neobides. nie je co dalej riesit.
-
- Host
OK, ale zase IP mám mted na ně vázány - kontakty, tapeta .. a pokud je přehraju, znamená to vše znovu
- rony
- Klub čistého iOS
ja ked som konkretne kontakty mal s obrazkami a syncol som ich s Win Adresar (ci na macu Adress book) tak to nemalo suvis so Photos. Obrazky kontaktov boli priamo v nich.
Takze ak tie obrazky, co mas v telefone mas niekde inde resp. ak si ich z telefonu vytiahnes a potom spravis to, co piseme vyssie, tak nic nestratis, nie?
Takze ak tie obrazky, co mas v telefone mas niekde inde resp. ak si ich z telefonu vytiahnes a potom spravis to, co piseme vyssie, tak nic nestratis, nie?
-
- Host
To je zase fáze 2.
ještě k záloze kontaktů jsem nedošel a opět, nechci, abych ve Win Mail měl ty samé, navíc opět, v mobilu jeden smažu, synch mi ho smaže i v mailu a to třeba nechci.
Já chci aby to bylo jak chci já a ne jak IP
ještě k záloze kontaktů jsem nedošel a opět, nechci, abych ve Win Mail měl ty samé, navíc opět, v mobilu jeden smažu, synch mi ho smaže i v mailu a to třeba nechci.
Já chci aby to bylo jak chci já a ne jak IP
-
- rony
- Klub čistého iOS
Ja si v Addressbook vytvorim skupinu kontaktov "IPHONE", len tuto skupinu syncujem medzi pocitacom a iphone. Tym padom je to bezproblemove.
to iste mozes mat aj ty http://support.microsoft.com/kb/308668
mas to skvele priebezne zalohovane, mas moznost rychlo kontakty aj bez telefonu prezerat, archivovat, menit... proste rok 2010
Mne sa zda zasa system: urobim zmeny na pocitaci a automaticky prejdu do telefonu ci naopak za velmi vyhodny najma zmeny viac veci naraz su na pocitaci lahsie. Ked chcem obrovske zmeny, exportnem to z adresara a porobim zmeny skriptom, potom importnem (ale uz so stratou fotiek).
to iste mozes mat aj ty http://support.microsoft.com/kb/308668
mas to skvele priebezne zalohovane, mas moznost rychlo kontakty aj bez telefonu prezerat, archivovat, menit... proste rok 2010
Mne sa zda zasa system: urobim zmeny na pocitaci a automaticky prejdu do telefonu ci naopak za velmi vyhodny najma zmeny viac veci naraz su na pocitaci lahsie. Ked chcem obrovske zmeny, exportnem to z adresara a porobim zmeny skriptom, potom importnem (ale uz so stratou fotiek).
-
- Host
Tak už jsem to poladil, v mailu mám 2 adresáře, jeden s kontakty pro Ip a druhý pro PC.
Akorát jak ted exportovat ten či ten? Vždy mi to exportuje všechny kontakty, tj. oba adresáře.
Po sync s IP totéž, vždy naimportuju kontakty z IP do složky vše a já musím ručně protřídit. ..
Akorát jak ted exportovat ten či ten? Vždy mi to exportuje všechny kontakty, tj. oba adresáře.
Po sync s IP totéž, vždy naimportuju kontakty z IP do složky vše a já musím ručně protřídit. ..
- rony
- Klub čistého iOS
v itunes v info karte nejde zaskrtnut iba jednu skupinu?
alebo
http://www.ehow.com/how_5693748_backup- ... -book.html
Set Up Which Items Are Synced
1. Click the Info tab in iTunes, then do one of the following:
* If you're using a Mac, select "Sync Address Book contacts."
* If you're using a PC, select "Sync contacts from" and then choose Yahoo! Address Book, Windows Address Book, or Outlook from the pop-up menu.
2. Select "All contacts," or select "Selected groups" and select the groups you want to sync.
3. If you're using a Mac, select "Sync Yahoo! Address Book contacts" if you also want to sync with your Yahoo! contacts.
You only need to click Configure when you change your Yahoo! ID or password after you've set up syncing. Click Configure and enter your new login information.
Read more: How to Transfer Contacts from Your Computer to Your iPhone | eHow.com http://www.ehow.com/how_2059455_transfe ... z110nPTR6f
alebo
http://www.ehow.com/how_5693748_backup- ... -book.html
-
- Mírně pokročilý
Narážím na problém. Na disku jsem si vytvořil složku Obrázky, a v ní mám další tři složky, např. A, B, C. Po synchronizaci jsou tyto složky v iphonu, ale zároveň je tam složka "knihovna obrázků" ve které je obsah A,B,C.
Už fakt nevím co s tím udělat..
Už fakt nevím co s tím udělat..
- rony
- Klub čistého iOS
Ten si nevsimaj, to si robi iphone automaticky ako prehlad vsetkeho. Zaroven ma podobne zlozky Faces, Places, Events a pod. Nie su tam tie fotky DVOJMO ale len sa takto triedia automaticky.
-
- Mírně pokročilý
Ještě drobnost, jedna z těch tří složek která obsahuje i videa (v podstatě jsem jen přesunul obsah sl. fotoaparát) tak po synchronizaci ta videa v nové složce nejsou a to i přesto, že jsem zatrhl možnost "include videos"
EDIT: Sorry, už se mi to tam objevilo, takže ok
EDIT: Sorry, už se mi to tam objevilo, takže ok
-
- Mírně pokročilý
Ještě jsem narazil na takovou věc. Vytvořil jsem si složku kde jsem přesunul obsah složky fotoaparát, jak jsem už uvedl, tak i s "include videos" a všiml jsem si že tímto krokem zaniká možnost daná videa stříhat.
-
Strihat lze pouze videa porizena iPhonem
-
- Mírně pokročilý
Však, výše jsem popisoval co jsem dělal - obsah složky "fotoaparát" čili videa pořízená iphonem jsem stáhl do pc a sesynchronizoval.
-
Tak znova, strihat lze pouze ty videa, ktera jsou v adresari "Fotoaparat" - porizena iPhonem
-
- Mírně pokročilý
Však o tom píšu, že videa pořízená iphonem, přesunutá do jiné složky než "fotoaparát" nelze stříhat peace