Prodej iPadu včetně app, na co si má nový majitel dát pozor?
-
- Senior uživatel
Zdravím,
měl bych jednoduchý dotaz. Prodal jsem iPad včetně her a aplikací, které jsou vázány na mé Apple ID. Nový majitel samozřejmě přístup nemá.
Chci se zeptat, na co si má nový majitel dát pozor při synchronizaci s iTunes, aby o tyto app a hry nepřišel?
Děkuji
měl bych jednoduchý dotaz. Prodal jsem iPad včetně her a aplikací, které jsou vázány na mé Apple ID. Nový majitel samozřejmě přístup nemá.
Chci se zeptat, na co si má nový majitel dát pozor při synchronizaci s iTunes, aby o tyto app a hry nepřišel?
Děkuji
iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
-
- Moderator fóra
Re: Prodej iPadu včetně app, na co si má nový majitel dát po
v itunes nezaskrtavat v zalozce Apps - Sync apps, jinak o ne prijde. hodne nepohodlny kdyz si bude chtit nahrat jedinou aplikaci ze sveho uctu nepujde to aniz by ty tve puvodni nevymazal.
I will maintain an attitude of open-mindedness.
-
- Senior uživatel
Někde jsem zde četl, že je možné se přihlásit pod svým účtem, tak by mu to nemělo vymazat aplikace, které jsou vázány na ten můj.
Je to defakto to samé, jako použítí CZ Apple ID a US Apple ID. V iPadu se odhlásím od CZ účtu a přihlásím s US účtem, kde kupuji app. Na CZ mám vše, na US jsem kupoval Civilization a nebyl s tím problém. V iPadu zůstalo vše. Akorát musím dávat bacha, jakým účtem jsem zalogovaný v iTunes, případně nesychronizovat aplikace.
Je to defakto to samé, jako použítí CZ Apple ID a US Apple ID. V iPadu se odhlásím od CZ účtu a přihlásím s US účtem, kde kupuji app. Na CZ mám vše, na US jsem kupoval Civilization a nebyl s tím problém. V iPadu zůstalo vše. Akorát musím dávat bacha, jakým účtem jsem zalogovaný v iTunes, případně nesychronizovat aplikace.
- rony
- Klub čistého iOS
bohuzial si spravil asi chybu.
appky su viazane na Apple ID, co znamena, ze ak chces, aby on mohol nadalej pouzivat tie appky, tak TY musis to Apple ID prestat pouzivat a prenechat mu ho.
To ale znamena tieto bezpecnostne opatrenia: zmazanie udajov o platobnej karte, apple id ma format e-mailu, takze musel by si mu odovzdat aj schranku s tymto emailom. On by si potom zaviedol svoju platobnu kartu. Ty by si zaroven prisiel o moznost pouzivat vsetky tieto app a musel by si zalozit novy ucet v itunes.
Toto je neriesitelne. Normalne riesenie je ze si on zalozi svoj ucet a kupuje si svoje appky. Ziadny "predaj aj s appkami" vlastne dobre nefunguje :-)
NEMOZU dvaja ludia na dvoch pocitacoch pouzivat to iste Apple ID. Z jednoducheho dovodu: udaje o platobnej karte tam su len od jedneho z nich a ten druhy moze, co... moze nakupovat na ucet toho prveho :))
appky su viazane na Apple ID, co znamena, ze ak chces, aby on mohol nadalej pouzivat tie appky, tak TY musis to Apple ID prestat pouzivat a prenechat mu ho.
To ale znamena tieto bezpecnostne opatrenia: zmazanie udajov o platobnej karte, apple id ma format e-mailu, takze musel by si mu odovzdat aj schranku s tymto emailom. On by si potom zaviedol svoju platobnu kartu. Ty by si zaroven prisiel o moznost pouzivat vsetky tieto app a musel by si zalozit novy ucet v itunes.
Toto je neriesitelne. Normalne riesenie je ze si on zalozi svoj ucet a kupuje si svoje appky. Ziadny "predaj aj s appkami" vlastne dobre nefunguje :-)
NEMOZU dvaja ludia na dvoch pocitacoch pouzivat to iste Apple ID. Z jednoducheho dovodu: udaje o platobnej karte tam su len od jedneho z nich a ten druhy moze, co... moze nakupovat na ucet toho prveho :))
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- iPhone expert
Další problém: jak si bude apps aktualizovat?
-
- Moderator fóra
Měl jsi udělat restore. Založí si své ID a všechno bude mít fuč a bude na iPad/tebe akorát nadávat.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Senior uživatel
Vzhledem k tomu, že při prodeji jsem sdělil, že aplikace a hry má pouze na vyzkoušení, aby si tak udělal obrázek, tak je dána věc celkem jasně a neobávám se, že by nový majitel na mě nadával. viz.
V případě zájmu mohu ponechat v přístroji zakoupené aplikace (22) a hry (20) v hodnotě 4 000 Kč včetně navigačního software Navigon a Sygic Aura (pouze do té doby, pokud si nevytvoříte vlastní Apple ID účet, případně neprovedete obnovu přístroje).
Tzn. já jsem neprodával iPad s tím, že bude moci stále používat aplikace a hry.
V případě zájmu mohu ponechat v přístroji zakoupené aplikace (22) a hry (20) v hodnotě 4 000 Kč včetně navigačního software Navigon a Sygic Aura (pouze do té doby, pokud si nevytvoříte vlastní Apple ID účet, případně neprovedete obnovu přístroje).
Tzn. já jsem neprodával iPad s tím, že bude moci stále používat aplikace a hry.
-
- iPhone expert
rony píše:...apple id ma format e-mailu, takze musel by si mu odovzdat aj schranku s tymto emailom. ...
Jsi si jistý, že AppleID nejde změnit? Já v to teda doufám, protože se může stát, že budu chtít mít jiné i já osobně, ne?
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- Mírně pokročilý
Slimák píše:....V případě zájmu mohu ponechat v přístroji zakoupené aplikace (22) a hry (20) v hodnotě 4 000 Kč včetně navigačního software Navigon a Sygic Aura (pouze do té doby, pokud si nevytvoříte vlastní Apple ID účet, případně neprovedete obnovu přístroje).
....
Ak som to správne pochopil, obral si chudáka kupujúceho o 4 000 Kč.
Stále si myslíš, že nebude naštvaný?
-
- Moderator fóra
cti mezi radky. aplikace v hodnote 4000, ne ze za to zaplatil o 4000 vic.
I will maintain an attitude of open-mindedness.
- rony
- Klub čistého iOS
vbruno píše:rony píše:...apple id ma format e-mailu, takze musel by si mu odovzdat aj schranku s tymto emailom. ...
Jsi si jistý, že AppleID nejde změnit? Já v to teda doufám, protože se může stát, že budu chtít mít jiné i já osobně, ne?
nie som si isty, je mozne, ze to ide. Tak ok. odpada jeden preveliky problem :-) zostavaju dalsie. ale to uz je skor na tom, ako je sikovny ten, co prenechanie uctu chce realizovat. JA OSOBNE by som sa svojho itunes uctu nezbavoval a vec je vybavena :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
-
- iPhone expert
Každopádně bych AppleID "prodal" jen pokud bych už nikdy v budoucnu nechtěl mít žádné iZařízení. Tím že bych ho poskytl kupujícímu bych přišel o vše co jsem koupil.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- iPhone expert
libco píše:Ak som to správne pochopil, obral si chudáka kupujúceho o 4 000 Kč.
Stále si myslíš, že nebude naštvaný?
Však ten jeho text je jasně srozumitelný. Ty aplikace tam bude mít do doby, než si založí své Apple ID. Já to tam vidim hezky formulované, což znamená, že budoucí majitel stím musí počítat a prodávající tak objasnil celou situaci.
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
-
- Starý pes fóra :)
Myslim, ze situace je jasna. iPad ma noveho majitele a jsou v nem aplikace, ktere nejdou nijak aktualizovat - vyzaduje to zadani hesla. Pokud o ne nechce prijit, nesmi ve svem iTunes s tim iPadem provadet synchronizaci aplikaci, protoze je nema v pocitaci (v iTunes) a tudiz by o ne prisel. Novy majitel si vytvori vlastni Apple ID a muze stahovat aplikace, ale aby byly v iPadu, musi byt stazene (koupene) na nem. Na iPadu se klidne muze prihlasit pod svym uctem. Aktualizovat pak bude moct jen sve aplikace. O ty puvodni by teoreticky mel prijit prvni synchronizaci aplikaci s iTunes.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
-
- Mírně pokročilý
vbruno píše:rony píše:...apple id ma format e-mailu, takze musel by si mu odovzdat aj schranku s tymto emailom. ...
Jde to. Měnil jsem mail a změnil jsem bez problému i Apple ID.
iPhone 5 8.1.3 nonJB + iPad 3 8.2 nonJB
No jo pokud by mel aplikace pouzivat on i ty tak je to prece kradez ne?! dva applisti pouzivaji aplikace ktere kupoval jeden
-
- Senior uživatel
anettt: myslím, že již vše bylo řečeno. Nový majitel bude app používat pouze dočasně. Vzhledem k tomu, že obě strany o tom vědí, nejedná se o žádnou krádež, stejně tak, jako si app/hry můžeš dát do vícero iZařízení a mohu tak argumentovat, že nový majitel je třeba rodinný příslušník.
Si myslím, že bylo řečeno vše, takže lock. MG
Si myslím, že bylo řečeno vše, takže lock. MG