Kontakty - záloha, synchronizace po 1001. ale přece jinak

Odpovědět
vampix

Příspěvek od vampix »

Ahoj kolegové Appleusers...

Potýkám se s docela nepříjemným problémem. Když jsem dával do reklamace iPhone, tak jsem si udělal Backup do PC, kde se mi vše hezky zálohovalo. Včetně všech účtu.

V telefonu jsem měl jeden G-mail účet nastaven jako Exchange, druhý firemní účet Exchange a to bylo vše. v Telefonu mám cca 500 kontaktů.

Když se mi telefon vrátil, obnovil sem si ze zálohy vše a vypadalo to dobře, jenže sem mezitím odešel z firmy a tak jsem odstranil exchange účet firmy a ejhle cca 200 kontaktů fuč. TZN něco sem měl z Exchange Gallery uloženo ve spojitosti s tímto účtem. Šel jsem tedy mrknout do Gmailu a k mému udivení tam byly ve webovém prohlížeči jen některé kontakty, cca 127 kontaktů ještě z prastarých dob androida a zjistil jsem, že ačkoliv je synchronizace gmailu v položce kontakty zapnutá tak se do gmailu z iPhonu vůbec kontakty netahají. Zkusil jsem tedy další variantu, přidat g-mail účet jako CardDAV Account a to by prý mělo nahrát kontakty na g-mail. NEDĚJE SE TAK.

Zkoušel jsem aplikaci MCBackup - vyhodí mi to VCF soubor který si můžu poslat do mailu ale má 10 MB a vždy při odesílání mailu to selže - nechápu proč. Umí to i export do CSV a ten jsem chtěl nahrát do Gmailu, jenže to jsou čísla a jméno příjmení je v poznámkách, tzn nepoužitelné....

Takže abych to shrnul.

Potřebuji z telefonu dostat všech 500 kontaktů, poté odstranit firemní Exchange účet a nahrát tam pak kontakty tak abych je měl všechny ideálně neduplikované.
Mám variantu, že zakoupím PRO verzi MCBackup, ale než se k tomu dopracuji tak bych rád znal další nápady a hlavně mně ještě zajímá, jak dostat z iPhonu kontakty na GMAIL - pokud to lze

Díky všem, kteří to přečetli a budu vděčný za každou radu.

EDIT: Teď jsem to zkoušel hodit do Outlooku, předtím jsem to nezkoušel protože jsem netušil, že to lze i bez nastaveného e-mailu v outlooku, nicméně stáhlo mi to jen 127 kontaktů - předpokládám co jsou přímo uložené v telefonu :-/ začínám být bezradný...

mkrupala
Host
Host

Re: Kontakty - záloha, synchronizace po 1001. ale přece jina

Příspěvek od mkrupala »

Zdravím, já řeším podobný problém. Mám účet u yahoo, pak pracovní Exchange a kontakty mám část ve skupině yahoo a část ve skupině exhange, část ve skupině iphone... a já bych to rád sjednotil do skupiny icloud tak, abych měl všechny kontakty sesynchronizované a zazálohované v icloudu a když ztratím, nebo přijdu o iphona, tak všechny kontakty budou k nalezení..., lze to nějak elegantně vyřešit? odteď už mám zadané, že všechny nové kontakty půjdou do icloudu, ale ty, které tam nebyly dány doteď tam potřebuju nějak nasosat....., poraďte prosím....

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Se skupinama neporadím, s iCloudem taky ne. Ale říkám - zálohovat zálohovat a zálohovat. Tudíž používám PhoneCopy (http://www.phonecopy.com) - podporuje to všechny možné telefony. Záloh kontaktů asi není nikdy dost :-(
Ale moje kontakty jsou na iCloudu všechny - alespoň zatím :-)
A připojit telefon na Wifi + nabíječku ..... v tento moment tam ty kontakty nejedou?
Když jsem pokusně na wifi, přidám kontakt, vlezu na iCloud.com - už tam je. I bez nabíječky. S tou nabíječkou jsem myslel, jestli to nezabere na ty starší kontakty.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

@mkrupala: Čistě teoreticky bych zkusil toto:

Vymazat všechny účty z telefonu. Následně zapnout ten Yahoo, natáhnou se kontakty. Následně ho znovu vymazat, ale při dotazu zda se mají z telefonu vymazat i kontakty tuto možnost odmítnout. Tím by měly zůstat kontakty z Yahoo v telefonu. Následně přidat iCloud a zapnou synchronizaci kontaktů. Tím by se kontakty měly nahrát z telefonu na iCloud. Následně přidat účet Yahoo, ale u něj při přidávání vypnout kontakty, tedy vybrat jen mail - jinak bys tam měl ty kontakty 2x.

Neručím za to, ale myslím, že by to mohlo fungovat.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Sice platena appka, no dokaze vyexportovat vsetky ucty napr. do vcf. Subor uz potom cez PC natiahnes do iCloudu. A neviem, ci aj kliknutim na neho priamo v maile nenahodi kontakty. Toto som neskusal.

https://itunes.apple.com/sk/app/excelco ... 62343?mt=8
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

mkrupala
Host
Host

Příspěvek od mkrupala »

díky zatím za rady, zkusím tu od mirmo80 a dám vědět, líbí se mi tam možnost editu v excelu...

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Vyskusaj lite (free) verziu. Myslim, ze je do 100 kontaktov sucasne.

https://itunes.apple.com/sk/app/excelco ... 62419?mt=8
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

Odpovědět