Dobrý deň,
pred dvoma rokmi som prestal používať iPhone 4 a siahol som po Android telefóne. Svoj iPhone som iba restorol a dal ho otcovi ktorý ho používa doteraz.
Problém je, že tento iPhone beží na iCloud účte ktorý je viazaný na môj email a moje meno, akurát obsahuje všetko z otcovho iPhonu.
Dva roky ubehli ako voda a ja sa znova vraciam ku iPhone (6) a je mi jasné že budem potrebovať nejaký iCloud účet. Pokiaľ by som ho synchronizoval s mojím starým (terajším otcovým) tak by mi to nakopírovalo všetky jeho kontakty, fotky, atď. čo vôbec nechcem.
Existuje nejaký spôsob ako migrovať otcov iPhone na iný iCloud účet aby som mohol začať používať zasa ten svoj? Alebo si musím vytvoriť nový iCloud účet?
Ďakujem za všetky rady
S pozdravom
Lordiik
2 rozdielne iPhony na jednom iCloud účte?
-
- Host
2 rozdielne iPhony na jednom iCloud účte?
...and Justice for all!
-
- Moderator fóra
Re: 2 rozdielne iPhony na jednom iCloud účte?
Doporučuji nejlépe otci vytvořit nový účet a tento telefon s ním poté spárovat. Samozřejmě zálohovat na iTunes.
Tzn. odhlásit jej z iCloudu a poté přihlásit na nový - prostě klasika, jako kdyby jej otec prodával někomu jinému.
Otec tak bude nít úplně nový svůj vlastní účet.
Ty se pak přihlásíš k tomu starému a vše vymažeš.
Nebo mu ho ponech a ty si vytvoř jednoduše nový.![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Tzn. odhlásit jej z iCloudu a poté přihlásit na nový - prostě klasika, jako kdyby jej otec prodával někomu jinému.
Otec tak bude nít úplně nový svůj vlastní účet.
Ty se pak přihlásíš k tomu starému a vše vymažeš.
Nebo mu ho ponech a ty si vytvoř jednoduše nový.
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
-
- Host
Ďakujem za odpoveď.
Pokiaľ by som si vytvoril nový účet na email ktorý nepoužívam /email vytvorený len za týmto účelom/, bude ma to nejako limitovať? Myslím tým napr. či telefónu nebude vadiť že v emailovom kliente budem používať iný email ako ten iCloudový, prípade že na nový iCloud účet zasa zaregistrujem svoje meno, adresu, platobnú kartu, atď.?
Lebo by to pre mňa bolo ideálne riešenie, nakoľko budem začínať úplne "od začiatku", takže čistý iCloud účet by mi vôbec nevadil..
Pokiaľ by som si vytvoril nový účet na email ktorý nepoužívam /email vytvorený len za týmto účelom/, bude ma to nejako limitovať? Myslím tým napr. či telefónu nebude vadiť že v emailovom kliente budem používať iný email ako ten iCloudový, prípade že na nový iCloud účet zasa zaregistrujem svoje meno, adresu, platobnú kartu, atď.?
Lebo by to pre mňa bolo ideálne riešenie, nakoľko budem začínať úplne "od začiatku", takže čistý iCloud účet by mi vôbec nevadil..
...and Justice for all!
-
- Suspect
Nevim, zda je mozne mit jednu platebni kartu u vice apple id? U paypalu napriklad to mozne neni. Jiny problem neni. Apple id email muzes navic kdykoliv zmenit za jiny...
-
- Host
Daná platobná karta kt. mám na starom iCloud účte už nie je platná, nakoľko otec nič nenakupuje nie je mu to ani treba.
Takže by som len na rovnaké meno a adresu s novým účtom priradil novú adresu.
S tou zmenou emailu som to nevedel, to pôjdem aj hneď urobiť. Ďakujem
edit: takže, urobil som to že som na tom účte zmenil kompletne všetky osobné údaje na údaje môjho otca, vrátané Apple ID login emailu a platobnej karty.
Teraz mi ostáva len dúfať, že keď mi zajtra príde nový iPhone a vytvorím si nový účet na môj pôvodný email, bude všetko fungovať![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Takže by som len na rovnaké meno a adresu s novým účtom priradil novú adresu.
S tou zmenou emailu som to nevedel, to pôjdem aj hneď urobiť. Ďakujem
edit: takže, urobil som to že som na tom účte zmenil kompletne všetky osobné údaje na údaje môjho otca, vrátané Apple ID login emailu a platobnej karty.
Teraz mi ostáva len dúfať, že keď mi zajtra príde nový iPhone a vytvorím si nový účet na môj pôvodný email, bude všetko fungovať
...and Justice for all!
-
- Moderator fóra
Myslím, že jediné co nejde je mít pilotní APPLE ID používané, nebo v posledním roce použité.
Ale můžeš mít např. ID Karel@seznam.cz a email na iCloud Karel@icloud.com jako alias.
Tak to mám já - ID je mail seznamu a to samé s koncovkou iCloud.com jako alias.![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Ale můžeš mít např. ID Karel@seznam.cz a email na iCloud Karel@icloud.com jako alias.
Tak to mám já - ID je mail seznamu a to samé s koncovkou iCloud.com jako alias.
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
-
- Host
No, takže riadne sa mi podarilo vytvoriť si nové Apple ID ktoré je vlastne môj pôvodný email. Takže všetko funguje presne tak, ako som potreboval ![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Ďakujem za rady a pomoc, pekné sviatky![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Ďakujem za rady a pomoc, pekné sviatky
...and Justice for all!