Zdravím,
mohl by mi prosím někdo poradit s tímto poněkud bizarním případem na iPhone? Zakoupila jsem iPhone 5c přes eBay, po doručení jsem však zjistila, že je zablokovaný na iCloud a byla zde i zpráva od uživatele, že byl telefon ztracen a vymazán a jeho telefonní číslo, ještě ke všemu francouzské. Zavolala jsem tedy domnělého uživatele, jehož ID bylo potřeba k přihlášení se na iCloud, ale překvapením mně i jemu bylo, že svůj iPhone 5c nikdy neztratil, že ho má a zrovna užívá a tudíž zpráva na mém iPhone byla lživá. Netuším teď ale, jak iPhone odblokovat. Člověk, kterému patří dané číslo tvrdil něco o možném naklonování jeho ID (Hackeří zásah), ale nemám tušení, co s tím. Někdo prosím nějaké rady? Přece takhle drahý telefon nezůstane nepoužitelný. Díky moc! Linda.
iCloud ID klonovane?!?
-
- iPhonefil
Re: iCloud ID klonovane?!?
Zial, neurobis s tym vobec nic. Je jedno aky je za tym pribeh. Kym ho povodny majitel z icloudu neodhlasi, nepohnes sa dalej.
Neviem ake moznosti ma ebay, skus tento nakup reklamovat.
Neviem ake moznosti ma ebay, skus tento nakup reklamovat.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Host
1. Kontaktuj prodejce a žádej vrácení peněz ,máš na to právo (záleží jak dlouho je od nákupu). Nebude-li komunikovat pak -
2. Kontaktuj eBay.
3. Pokud jsi platila kreditní kartou (debetní nemám zkušenost) kontaktuj svoji banku a podej reklamaci. Karta tě chrání. Osobní zkušenost mám za nákup falešných RaiBanů když prodejce nereagoval peníze mě vrátila Citibank.
Banka bude požadovat komunikaci s prodejcem ,že ses snažila o vrácení peněz nebo odstoupení od obchodu.
2. Kontaktuj eBay.
3. Pokud jsi platila kreditní kartou (debetní nemám zkušenost) kontaktuj svoji banku a podej reklamaci. Karta tě chrání. Osobní zkušenost mám za nákup falešných RaiBanů když prodejce nereagoval peníze mě vrátila Citibank.
Banka bude požadovat komunikaci s prodejcem ,že ses snažila o vrácení peněz nebo odstoupení od obchodu.
-
- Mírně pokročilý
To by ale měla řešit s podporou PayPalu, nebo se pletu? Pokud to jde přes prostředníka, myslím, že banka moc nepomůže.
iPhone 14 Pro
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
-
- Host
Pokud platila přes PayPal tak kontaktovat je tam je taky záruka. Pokud má navázanou kreditku na PayPal může kontaktovat oba jak banku tak PayPal.
-
- iPhonefil
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Moderator fóra
Každopádně nahlásit na eBayi. Máš odkaz na tu aukci?
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD