Nefunkční notifikace emailových klientů
-
- Host
Nefunkční notifikace emailových klientů
Ahoj, stalo se mi, že přestala chodit notifikace z mailového klienta - prostě se emaily načtou až když do něj vlezu. Měl jsem outlook MS, ale dělá mi to i u bluemailu, gmailu a aplikace mail. Neví někdo čím to je? Notifikace mám všude povolené. Notifikace z messengeru, whatsappu fungují normálně. Mám staré SE ( ios 14.2). Telefonem to není - zkoušel jsem to na 6S a chová se to stejně... .
Děkuji
Děkuji
-
- Host
Re: Nefunkční notifikace emailových klientů
Fakt nikdo neví?? Všem to funguje normálně?? Díky
- rony
- Klub čistého iOS
1. zalezi vcelku na tom, kto je provider mailboxu (typicky, Google Mail, ten urcite nenotifikuje okamzite, len u plateneho mailboxu alebo len v gmail app), notifikuje pri Fetch (pravidelne nacitanie mailboxu)
2. tak si pozrite Fetch - interval nacitavania.
Celkovo je to tak, ze push (okamzita info o maili) je "luxus". Ak potrebujes hned, tak u iOS takto funguje mailbox u Apple v appke Mail. Ak mas ine mailboxy, tak bud ich presmerujes alebo nastavis Fetch, ale asi nie moc casto, predsa len to potom robi celkom "provoz" (baterka, blabla).
2. tak si pozrite Fetch - interval nacitavania.
Celkovo je to tak, ze push (okamzita info o maili) je "luxus". Ak potrebujes hned, tak u iOS takto funguje mailbox u Apple v appke Mail. Ak mas ine mailboxy, tak bud ich presmerujes alebo nastavis Fetch, ale asi nie moc casto, predsa len to potom robi celkom "provoz" (baterka, blabla).
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Host
Na provideru?? Jako že by to měl jinak pro ios a jinak pro android? Mě to chodilo před tím než sem měl ios 14 a na androidu to funguje normálně. Teď sem měl možnost mít v ruce ios 13 a na tom to taky funguje... .
Tak ten luxus mi právě přišel jako normální funkce. No nic asi se tedy budu muset naučit koukat do mailu častěji. Takhle to pro mě bylo pohodlné... .
Každopádně díky za reakci... .
Tak ten luxus mi právě přišel jako normální funkce. No nic asi se tedy budu muset naučit koukat do mailu častěji. Takhle to pro mě bylo pohodlné... .
Každopádně díky za reakci... .
- rony
- Klub čistého iOS
no asi nemyslime presne to iste. ios ma push notifikacie, tie vsak “vysiela” server, kde je mailbox. musi to teda ten server vediet a aj chciet posielat.
potom su takzvane fetch, kde klient v ios dotazuje server a ked je zmena posle lokalnu notifikaciu.
odporucam guglit vzdy konkretneho providera mailboxu a jeho schopnost do ios posielat push.
ja ti mozem len reprodukovat, ze:
gmail vie posielat push ale zadarmo do ios nie v mail.app ale ano v gmail.app, alebo mate platene sluzby u google a potom vie
icloud apple mailbox vie a chce posielat push
potom su takzvane fetch, kde klient v ios dotazuje server a ked je zmena posle lokalnu notifikaciu.
odporucam guglit vzdy konkretneho providera mailboxu a jeho schopnost do ios posielat push.
ja ti mozem len reprodukovat, ze:
gmail vie posielat push ale zadarmo do ios nie v mail.app ale ano v gmail.app, alebo mate platene sluzby u google a potom vie
icloud apple mailbox vie a chce posielat push
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
-
- Klub čistého iOS
Jen doplnění ronyho, že k nativnímu iOS mailu jsou alternativy, které push umí, např. Spark nebo Outlook.
-
- Host
Nvm chlapi. Asi si úplně nerozumíme . Mě to fungovalo, s aktualizací na ios14.2 přestalo. Používám standartně outlook jak jsem psal. Teď jsem zkoušel bluemail a nechodí to - tam je aspoň nastavení push nebo fetch (ale nedá se nastavit "stahovat v určitých intervalech - buď povoleno nebo zakázáno) v outlooku to zmizelo úplně... . Na androidech a ios 13 to chodí, ale na ios 14.2 ne.
Poradí mi někdo proč mi nechodí fetch notifikace? Tak přeci není závislá na mail.serveru - ale ttřeba v app outlook se nedá nic takového nastavit
Děkuji.
Poradí mi někdo proč mi nechodí fetch notifikace? Tak přeci není závislá na mail.serveru - ale ttřeba v app outlook se nedá nic takového nastavit
Děkuji.
Naposledy upravil(a) falen dne pon lis 09, 2020 5:07 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- Senior uživatel
u mňa na SE1/iOS 14.0 je to takto:
Apple Mail: push notifikácie chodia len pre iCloud a MS Exchange účty
Gmail: push notifikácie fungujú pre "hlavnú" schránku (čo je dobre, o notifikácie, že prišla nejaká reklama aj tak nemám záujem)
Pokiaľ si dobre pamätám, rovnako to fungovalo aj na iOS 13.
Apple Mail: push notifikácie chodia len pre iCloud a MS Exchange účty
Gmail: push notifikácie fungujú pre "hlavnú" schránku (čo je dobre, o notifikácie, že prišla nejaká reklama aj tak nemám záujem)
Pokiaľ si dobre pamätám, rovnako to fungovalo aj na iOS 13.