Koupil jsem si iPhone 5S (A1457) a mám v něm Vodafone nano SIM, která by měla mít podporu LTE (slovo LTE je i na SIM uvedeno). V mobilu mám poslední nastavení operátora (VF CZ 16.0) a v nastavení - mobilní data mám zapnuté LTE. Nicméně LTE jsem ještě na mobilu vůbec neměl. Pohybuji se v okolí Pardubic, kde by mělo LTE být a různě jsem zastavoval po vesnicích a prostě nikdy nic. Buď svítí 3G nebo E.
Máte podobnou zkušenost, nebo se jedná o nějaký problém na mé straně (např. rozbitý telefon)? Díky
iPhone 5S + Vodafone LTE
-
- Moderatorka fóra
Re: iPhone 5S + Vodafone LTE
Pokud nemáš v okolí síť, která jede na LTE, tak ani LTE mít nebudeš. Musíš tam, kde je LTE pokrytí.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Host
Jasně to chápu. Ale podle mapy pokrytí by to tam být mělo. A já to zkoušel fakt na hodně místech a nikde mi tam LTE ani na chvíli nenaskočilo 

-
- Host
Mel jsem stejny problem!
Po dlouhem hovoru s technikem od Vodafonu mi rekl, ze drive lide resili, ze musi jeste oni v systemu pro tu danou sim to LTE povolit. Ale ze nevi presne co a jak, ze mi pozdeji da vedet.
Druhy den zavolal, ze to z aktivoval a bylo to ok. (Pro jistotu jsem pote vypnul a zapnul iphone)
Po dlouhem hovoru s technikem od Vodafonu mi rekl, ze drive lide resili, ze musi jeste oni v systemu pro tu danou sim to LTE povolit. Ale ze nevi presne co a jak, ze mi pozdeji da vedet.
Druhy den zavolal, ze to z aktivoval a bylo to ok. (Pro jistotu jsem pote vypnul a zapnul iphone)
iPhone 3G -> iPhone 4 -> iPhone 5 -> iPhone 5c -> iPhone 6 -> iPhone 7 -> iPhone Xr
iPad 2 -> iPad 2018
Apple TV 4K
iPod Classic 120GB
iPad 2 -> iPad 2018
Apple TV 4K
iPod Classic 120GB
-
- Host
Zkousel jsi jet za prarodici na dedinu? 
Ja treba mam rychlejsi internet u babi na dedine, kde je asi 200 obyvatel nez ve meste s 22k
Tez Vodafone a jejich pokryvani wenkova ;) Kazdopadne zkus nejake otevrene prostranstvi a pak to resit na *77, tam delaji zazraky, opravdu 

Ja treba mam rychlejsi internet u babi na dedine, kde je asi 200 obyvatel nez ve meste s 22k

-
- Sponzor 2014
bydlím v Aši a mám tady, teda jak kde, LTE v pohodě, co jsem měřil tak kolem 40M dw/up
iPhone 7 32GB,black,beta 11
iPad 4 mini 32GB,space gray,10.3.3
Nechť sýr dál zůstává s touto slaninou
http://www.hruska-as.cz
iPad 4 mini 32GB,space gray,10.3.3
Nechť sýr dál zůstává s touto slaninou
http://www.hruska-as.cz
-
- Host
Johny4 píše:Mel jsem stejny problem!
Tento týden jsem měnil u Vodafonu sim na LTE nanosim a LTE fungovalo ihned bez jakékoli aktivace - tzn. všechy antuálně vydávané simkarty LTE defaultně podporují