Iphone pro dvanáctileteho

vše co vás napadne
apple47
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Iphone pro dvanáctileteho

Příspěvek od apple47 »

myslite že Iphone by byl vhodný pro dvanátileteho kluka?

dodo_mt
Starý pes fóra :)

Re: Iphone pro dvanáctileteho

Příspěvek od dodo_mt »

OT: Boze co som mal ja v dvanastich rokoch... :) nieze by som mal 50 ale fuuu hral som sa s chalanmi na ihrisku a nie telefonoval. :D

K teme: Myslim ze iPhone neni vhodny pre dvanastrocneho hocha.

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Souhlasím s dodo_mt

Vím, že dnes je asi jiná doba (nepočítám se mezi nějaké důchodce, ještě nedávno jsem byl taky náctiletý, ale o mobilech v tomto věku jsem neměl ani páru..)

Mě to přijde jako dost drahá hračka pro takového kluka..Koupil bych mu určitě nějaký "normální" telefon a za ty zbylé prachy ho vzal na hory nebo někam na výlet..Třeba z toho bude mít větší radost a hlavně bude aktivně odpočívat :wink:

Na hraní má doma určitě PC..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Paly

Příspěvek od Paly »

EDITL: Odkazujem to tomu 12-ti rocnemu chalanovi (nie apple47) :)
Mal by si ist radsej s kamartmi niekam vonku, otrieskat kolena a bicyklovat a nie sa hrat s iPhone alebo PC.

Ja v Tvojom veku, kamo, neuveris, ale mobil mi netrebalo. Hral som tenis a behal po vonku :D

iPhone pre Tebe nie je vhodny, to na sto percent. Vyckaj tak 3-4 rocky a potom mozno.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

apple47
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od apple47 »

To neni pro mě ani pro syna :D
Naposledy upravil(a) apple47 dne pát pro 05, 2008 7:31 pm, celkem upraveno 1 x.

shotik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od shotik »

rozhodne nevhodny . nehlede na to ze 12-ti letymu klukovi nepadne do ruky tak jako cloveku starsimu.

ja ve 12-ti letech nekde stavil bunkry:)))

iPhone XS 64GB
iPad Mini 5
Macbook Pro Retina 13 Late2017
Apple TV 4
Synology NAS

whisky96

Příspěvek od whisky96 »

chlapi, kde to zijete?

12 rocne deti maju mobil takmer vsetky a obycajne s nim vedia narabat vyrazne lepsie ako my ...

podla mna je pre 12 rocneho chalana (ak ma zaujem o pocitace a techniku a nebude to pre neho iba vec statusu) iPhone maximalne vhodny

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Podla mna nema zodpovednost na taky mobil. Ano viem ze je ina doba ale iPhone je podla mna moc drahy na 12 rocneho chalana nech je zdatny ako kolvek.

dodo
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse

burr0head

Příspěvek od burr0head »

no moji dceri je 10 a ma iPhona...proc ne? nosi ho do skoly a v pohode....neni to pro ni zadnej zazrak jako pro tatinka, bere to proste jako normalni vec.:)...manzelka ma v nem dokonce FW1.1.4,kdyz ji rikam,ze ji udelam update,tak nechce,ze ji to na telefonovani staci...:))
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

To som naozaj taky stary...?(25) :roll: :D

dodo
Apple Magic Mouse

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Já občas půjčuju iPhona svému nejmladšímu synkovi na hraní (krátím mu dobu sezení na nočníku :D ). Jsou mu tři roky. Někdy žasneme, jak tak malé dítě velmi záhy pochopilo ovládání dotykového dispeje a malinkými prstíky posunuje fotky v galerii a listuje alby nebo si prohlíží videa na YouTube.
Je pravda, že oba starší synové vlastní svůj iPhone až ve 24, respektive v 18 letech, ale osobně si umím představit v dnešní době 12 letého kluka s iPhonem naprosto bez problému.
Doba rozbitých kolen a lezení po stromech je bohužel dávno pryč a mnozí se s tím neumí smířit :)
Číslo ve tvém nicku mi napovídá, že jsem stejně staří. Pokud je kluk technický typ a má svou míru zodpovědnosti, klidně mu iPhona kup. Zřejmě bych ale koupil kousek z první generace. Dá se sehnat kolem 6 litrů, má hliníková záda. Pokud ho ovšem baví geocashing, kup mu 3Géčko s GPS.
Dovolím si postnou odkaz na video, na kterém je vidět důkaz, že si nevymýšlím. Omlouvám se za kvalitu, točil to soused svou Nokií N95 :D

b-s-h
Host
Host

Příspěvek od b-s-h »

12ti letej kluk nechce iphona proto že by ho zajímal, ale proto že ho viděl u kámoše kterej se s nim moh vytahovat před celou školou. Jestli chcete rozvíjet takovou osobnost u tak malýho kluka tak mu takovou zbytečnost klidně kupte, stejně mu ho ukradnou.

apple47
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od apple47 »

vidím že nazory sou odlišne ale b-s-h nesouhlasim je to totiz pro meho kamarada ktery ma kluka a o iphone se hodne zajima vi skoro uplne vsechno (nerikam to rodicovsky :D) ale fakt hodně se o něj zajímá stahnul si uz i dokonce stahnul itunes a stahuje si aplikace pro iphone.A ne že ho viděl u kamošovo táty a řika to chci

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Po přečtení dalších reakcí tady musím říct, že na každé je něco pravdy..

Takže bych to asi nechal na jeho rodičích. Oni sami musí vědět, jaký kluk opravdu je. Pokud ale není nějaký "rozmazlený fracek", který chce s iPhonem jenom machrovat ve škole a prakticky nezná hodnotu peněz, tak si myslím, že pokud ho dostane tak už ho to víc zkazit nemůže. Aby to potom nedopadlo, tak jak se tady taky snažil někdo náctiletý prezentovat videm, jak rozflákali s kámoši iPhone a mysleli si přitom jak jsou strašně cool.

Ovšem pokud je to opravdu kluk, který se o to zajímá, baví ho to a dovede si té věci vážit tak proč ne.

dodo_mt: Jsem ještě o 2 roky mladší :wink:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Promazáno od OT příspěvků. Příspěvky typu " Aku ma povahu? " zavání spíše spamem nebo posthuntem. scorpi

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

kup mu normální mobil a za co ušetří může třeba profetovat 8) ..

nejsem úplný důchoce ale zase nejsem ta mladá generace, děti mají být venku, hrát si ne sedět u TV nebo tak ... pokud svému ditěti někdy něco pořídím, bude si to muset zasloužit, ( nemám naprosto problém s penězma ) odmakat, musí vědět kolik co stojí a mít představu o tom jak těžké je peníze vydělat ...

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

jirkus

Příspěvek od jirkus »

apple47 píše:myslite že Iphone by byl vhodný pro dvanátileteho kluka?

Kupte klukovi raději kolo (šlapací) a věnujte se mu (klukovi), ať z něj (z kluka) vyroste plnohodnotný člověk.

apple47
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od apple47 »

Ale taky Iphone neni jen o penězích pro takového kluka.Kdyby šlo jen o peníze tak už ho má

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Tak alespoň uvažuješ dobrým směrem, dnešní prckové jsou 'plně někde jinde... já čuměl s otevřenou pusou na PMD85 a IQ150 se starých dobrých Slušovic, kde se dali vzadu opékat na hliníkovém chladiči topinky.. a můj první kód v basicu ?

10 print Julek je frajéééer a miluje Lenku !!
20 goto 10

normálně bych za to Lenku dal smajlíka ale tenkrát ještě smajlíci neexistovali ( forest Gump ještě neběžel maraton )

:D

iPhone mu kup, pokud mu to bude rozvíjet - mimo ohromování děvčat, také podvědomí o informačních technologiích a bude ho to nutit hledat informace a studovat :) pokud mu vše strčíš podnos tak mu ho v dospělosti někdo pěkně natluče

Obrázek

apple47
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od apple47 »

No to právě že nechci. :D

jirkus

Příspěvek od jirkus »

Každému, co jeho jest.
Ve věku 7 - 14 let se u dítěte rozvíji meziosobní inteligence, uvědomování si sama sebe, budování vztahú k ostatním (to mám od své moudré a milované polovičky:)
Je mi líto těch mladých, co neumí dát dodromady 2 věty, nemají vztah k přírodě ani k druhým a jejich jedinou kompetencí je sedět za kompem.
Dříve jich vzhledem k nedostupnosti VT bylo jenom pár, ale dnes?
Zastávám názor, že kvantita naznamená kvalitu a také to, že špičková technika nestvoří špičkověho programátora.
Jo a Forrestova máma říkala: "Pro hloupého každý hloupý" (nic ve zlém, je to mé nejoblíbenější DVD)
Respekt všem.
Už musím končit, přítelkyně mi klepe na rameno, že máme něco důležitého na práci. 8)

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

OT
Forrestova máma taky říkala, že "Život je jako bonboniera. Nikdy nevíš do čeho kousneš" :wink: I moje top five DVD.

jirkus

Příspěvek od jirkus »

OT:

Taky moc pěkné. :).
Film Forrest Gump je geniální a nadčasový.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

ot :
přečte si román, je vynikající :)

Obrázek

apple47
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od apple47 »

Aha takže tema je Forest Gump?

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Jestliže někdo označí tvůj příspěvek OT, znamená to, že příspěvek je Off Topic, tedy mimo téma.
Čili buď v klidu, můžeš dále sbírat názory, zda má tvůj dobrý kamarád koupit svému dvanáctiletému synovi iPhona :wink:

A BTW on byl Forrest :D

jirkus

Příspěvek od jirkus »

OT :
To scorpi:
No to je ovšem velmi zajímavá a odvážná spekulace, která mi unikla :)

apple47
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od apple47 »

OT:Foresta mam ještě na kazetě nahraný z HBO :lol:

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Začínám si zde v tomto topicu připadat jako na fóru filmových fandů. Přestaňte psát OT příspěvky a pokud máte něco k tématu, vyjadřujte se k němu. Pro moderátory je unavující procházet veškeré nové příspěvky a zjišťovat, že se hemží spamy a diskusemi, které jsou tzv. Off Topic. Prosím, abyste na nás brali ohledy.

PanPetasutr
Host
Host

Příspěvek od PanPetasutr »

Vždyť jsme ve Vše ostatní a navíc ti sem ot píšou moderátoři a admin tak nemusíš vyšilovat. :roll:
iPhone 2G 8GB 3.0 FINAL

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Neschovávej se za to, že sem píše ten nebo onen a respektuj to, co jsem napsal já. Je to můj názor - názor moderátora. A v každém případě si, prosím, zachovej úroveň tím, že nebudeš hrubý - tím spíše na moderátory. Pokud jsem pochybil, buď ujištěn, že si to "vypiju" od admina i od ostatních modů.

apple47
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od apple47 »

Tak kluk iphone nedostal k vánocum ale nejspíž bude asi na pololetni vysvědčení:Dokonce tatínkovi vyhledal v jakým obchode je nejlevnější a tam odtud ho chce vybral si old verzi 8gb za šestku :)
A kdybych byl jeho otec tak muho asi koupím ale nevím .
Pište dál příspěvky!

harken

Příspěvek od harken »

Ked chce "oldskúl" iphone, tak by som mu ho urcite kupil. (Ale ak ten clovek doma nema wifi, tak potom je to blbost.) Ja som v dvanastich bol tiez dost vzdatny v pocitacoch, a to ze som dostal delo, ktore som si sam vyskladal mi, myslim si, vyrazne pomohlo, aj ked na iphone sa zas nema tak moc nieco nove naucit.

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

ja si myslim ze clovek co tu psal ,,Doba rozbitých kolen a lezení po stromech je bohužel dávno pryč a mnozí se s tím neumí smířit,, ma naprostou pravdu a jak se meni svet ,meni se i deti a jejich hry, jestli bohuzel nebo bohudik to ukaze az cas, nutit nekoho nasilim chodit ven hrat hokej nebo fotbal (mimochodem , jsem dost stary a povazuji tyto hry za o dost debilnejsi nez sedet u PC) nebude mit taky zadny efekt ,proste dnesni deti maji jine zabavy nez my a ja bych mu toho iphona za nejake dobre vysledky urcite koupil

apple47
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od apple47 »

Nemáte s tím něaké skušenosti s iphone + 12tiletý kluk?
OT:na youtube sem viděl hodně kluku či děvčat myslím tak 11-16 let (sice nevím jestli ho nevzali jen tatovi ze stolu aby mohli machrovat)

dodulo

Příspěvek od dodulo »

OT: Forrest Gump ----> Přiměl mě, abych investoval do jakési firmy přes ovoce. (Apple) No a potom mi zatelefonoval a řekl, že s penězi už máme vystaráno. Já mu řekl: "To je dobře, o starost míň".

:D:D:D nekamenujte ma ze je to off topic ja len, ze ked uz tu rozoberame toho Foresta
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

manys

Příspěvek od manys »

Tak chlapi mě je třináct a hodím Vám sem svůj názor mě velice zajímá technika a pc si taky postupně vylepšuju přeskladavam .Rozhodně pokud je chlapec technický tip bych mu iPhone kupil protože je to něco co mu dodá trochu zodpovědnosti a hlavně naučí ho něco i jiného než co by dokázal s normalním mobilem.

To dodo_mt: Hej beru tvůjh názor na věc ale doba lezení po stromech je dávno pryč už nelezem po stromech ale například jezdíme na kole a docela dost dyt jen já sem s kamarádama najezdil za minulé prázdnity asi kolem 500 km a to že by kluci seděli doma u počítače to není nejvštší problém...
Když sme o tom tak ve škole přemýšleli největší problém je kouření asi tak 15 lidí z 21 z mojí třídy kouří btw nejsem mezi nima a zjistili sme že ti nemají žádný prospěch a sou to looseři který se tím chtěj jen předvést.....

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

To lezenie zober ako priklad jasne ze aj my sme jazdili na bicykloch a hravali futbal stavali si bunkre... :)
Je to aj na rodicoch k comu vedu svoje deti a k comu maju pristup uz v rannom dectve... Asi je uz naozaj ina doba... :)

dodo
Apple Magic Mouse

fuckp

Příspěvek od fuckp »

Jo jo, doba se meni. Pamatuju si svuj prvni mobi (C35), ktery sem dostal v paty tride jako odmenu za uspesne primacky na gympl :) A to sem byl prvni ve tride, kdo mel mobil...dnes je to uz sedm let od teto udalosti a veci se opravdu zmenili...vzdyt technika se stale rozviji a tim padem vstupuje do naseho zivota. Cim dal vic se vyuziva pocitac, jak uz ve skolach, tak i v praci a beznem zivote. A muj bracha? Je mu dvanact, takze je zhruba ve stejnym veku, v jakem sem dostal prvni mobil, ale uz ma asi ctvrtyho founa. Momentalne vlastni SE P1i, ale opravdu si nemyslim, ze by tohoto smartphouna vyuzil naplno...ale tak tomu proste je - technika se stale vyviji, ceny rapidne klesaji apod, a tak se nemuzem divit, ze se tomuto pokroku mladez nehodla vyhybat ;)

manys

Příspěvek od manys »

víš já sem si to s taťkou domluvil on novy nechtěl a ja sem měl stary erickson t290i a ten se mi nějak rozpadala tak mam ho tatikovéě tarifu za kačku

Odpovědět