"Konkurencia" pre iPhone od Nokie Xpress 5800
Re: "Konkurencia" pre iPhone od Nokie
Toto neni konkurence pro iPhone! Prectete si recenzi v casopise Mobility. Uz jen z toho duvodu, ze Nokia 5800 Tube zvolila pro dotykove ovladani displeje starsi technologii. Co na tom ze ma vyssi rozliseni, kdyz je to nudle hubena
kdo by mohl byt konkurentem pro iPhone, je Meizu.
Radsi mrknete v diskusich na nej
Cital so o tej nokii na mobilmana a ich nazor ohladom kvaliti ma prekvapil
1-po vibaleny sa okamzite objavili flaky,otlacky,a celkovy dojem upada
2-plast pouziti na krit vizera krehko vzbuzuje nedoveru
Klad-aspon nevrzga
3-stilus-je taktiez neprakticky a nekvalitny preto do balenia pridali nahradny
4-sim sa neda vibrat pri chode phonu
5-3,2mpx fotoaparat ZAVIDIM
6-flash player tiez ZAVIDIM
Jako sorry, ale přečti si po sobě, co si napsal. Omluvou by bylo, kdyby si měl 6 a půl roku scorpi
1-po vibaleny sa okamzite objavili flaky,otlacky,a celkovy dojem upada
2-plast pouziti na krit vizera krehko vzbuzuje nedoveru
Klad-aspon nevrzga
3-stilus-je taktiez neprakticky a nekvalitny preto do balenia pridali nahradny
4-sim sa neda vibrat pri chode phonu
5-3,2mpx fotoaparat ZAVIDIM
6-flash player tiez ZAVIDIM
Jako sorry, ale přečti si po sobě, co si napsal. Omluvou by bylo, kdyby si měl 6 a půl roku scorpi
Sorry,nejak som mimo mam zapal pluc a som plny tabliet a nejak cely lietam,pisem 1 cez druhe.
Nokia Tube nema sanci, Symbien na ní je hrozně nedodělanej a přijde mi i pomalej a ty trsatka bych asi stratil
nokia n97 na tom podle me bude mnohem lepenez 5800 tube
-
- Host
ExEricss píše:Jelikož jsem byl cca. půl roku bez bez iPhonu (umřel...) tak jsem uvažoval, co si pořídit jiného - tato Nokia byla žhavý kandidát. Ale nijak mě nenadchla.
Tak jsem se vrátil z5 k iPhonu - když ho miluješ, není co řešit...
Ja som bol na tom rovnako...asi pol roka bez iPhonu. Dost dlho som uvazoval, ze pockam prave na 5800 ale nakoniec som to nevydrzal a vratil som sa k apple. Myslim, ze hlavna vyhoda 5800ky je najma cena, ktora zacina o par tisic nizsie ako iPhone. Ak ju nejaky operator ponukne dotovanu myslim, ze by po nej siahlo dost ludi.
MacBook Unibody 2008 | MacBook Pro 2010 | MacBook Air 2012 OSX 10.8.4
iPhone 2G | iPhone 3G | iPhone 4 16GB iOS 6.1.3 Orange (sucks)
iPad mini 16GB Wi-Fi + Cellular iOS 6.1.2
iPhone 2G | iPhone 3G | iPhone 4 16GB iOS 6.1.3 Orange (sucks)
iPad mini 16GB Wi-Fi + Cellular iOS 6.1.2
-
- Starý pes fóra :)
Tak to je velmi dobre. Som rad, ze ma niekto uz aj zive dojmy z tohto mobilu. Nemal som zatial tu cest sa s nim pohrat a odskusat. Myslim, ze to ani tak skoro nebude, pretoze nejako nemam rad Nokie, ale to je len moj subjektivny nazor na tuto znacku.
5800 by som si rad odskusal a pohral sa s tymto mobilom. Mozno na nejakom iPhone srazu ked to dovtedy neodskusam (OT, kedy dame dalsi zraz? )
5800 by som si rad odskusal a pohral sa s tymto mobilom. Mozno na nejakom iPhone srazu ked to dovtedy neodskusam (OT, kedy dame dalsi zraz? )
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
- Host
Udajny zabijak nasich milacku:http://tn.nova.cz/magazin/hi-tech/mobil/sexy-zabijak-mobilu-apple-iphone.html
Ipad 32gb3G
-
Nemyslim si, ze je to zabijak nasich milackov Preco? Lebo to nie je iPhone. Kto uz iPhone ma tak ten ho nevymeni (aspon ja). Dalsi dovod co mi v tej Toshibe vadi je WM (s tym u mna skoncili). Ale inac je to pekna hracka
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
- Moderator fóra
Co na iPhone považuji za obrovské plus je blesková možnost odeslat mailem právě pořízenou fotku (u app Snapture Premium dokonce ihned z prostředí aplikace). Jakékoliv MMS to překonává a nedivím se, že APPLE tuto aplikaci pro iP nevyvinul. Rovněž tak BT. Nikdy jsem neměl potřebu posílat někomu něco přes BT, používal jsem jej pouze v dřevních dobách mého internetování, kdy jsem svou Nokii připojoval jako modem přes BT do PC. Pak u Samsungu E720 jako propojení s PC místo drahého kabelu. Osobně tedy BT nepostrádám, ale v tuto chvíli hovořím jen za sebe, abych nerozpoutal diskusi o tom, že co člověk, to jiné nároky. iP jsem si pořizoval s vědomím toho, co umí a neumí a proto jsem nebyl téměř ničím zaskočen. Kdyby takto postupovali i další majitelé, nemuseli být vzápětí nepříjemně rozčarováni. Své úvahy na toto téma ale prezentuji na jiných místech fóra a nerad bych se opakoval.
V období, kdy nejen vlivem nárůstu nezaměstnanosti klesá spotřebitelská poptávka po čemkoli, je možné předpokládat, že většina firem nebude investovat do nákladného vývoje, ale půjde spíše cestou snižování nákladů, aby se vůbec udržela na trhu.
A to je vlastně dobrá zpráva pro všechny stávající uživatele IP3G. Pokud se za nějakou dobu objeví n?jaký nový model půjde spíše o malou inovaci typu vylepšení rozlišení fotoaparátu a nové verze FW, která snad bude zpětně kompatabilní s našimi iPhony.
A to je vlastně dobrá zpráva pro všechny stávající uživatele IP3G. Pokud se za nějakou dobu objeví n?jaký nový model půjde spíše o malou inovaci typu vylepšení rozlišení fotoaparátu a nové verze FW, která snad bude zpětně kompatabilní s našimi iPhony.
Naposledy upravil(a) jirkus dne pon úno 09, 2009 12:42 pm, celkem upraveno 1 x.
-
2 jirkus: zrejme nepoznas Apple. Nikdy sa neznizi na uroven ostatnych firiem. Skus si pozriet tento clanok http://slashdot.sk/node/77 mozno tam najdes vysvetlenie.
Kompatibilita urcite bude ale lacnejsi iPhone urcite nie
Kompatibilita urcite bude ale lacnejsi iPhone urcite nie
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
Koncová cena telefonu (pro kupujícího) zůstane stejná. Ale tím, že firma ten telefon vyrobí levněji a v podstatě si zvýší marži (v?tší zisk) na jednom telefonu, tak tím si alespoň částečně vykompenzuje ztrátu (menší zisk), který jí vznikne tím, že těch telefonů prodá méně.
Ale s tím Apple máš taky pravdu. Teprve se s ním seznamuju.
Ale s tím Apple máš taky pravdu. Teprve se s ním seznamuju.
Volker píše:Udajny zabijak nasich milacku:http://tn.nova.cz/magazin/hi-tech/mobil/sexy-zabijak-mobilu-apple-iphone.html
Tohle je prvni telefon kterej imho iphonu konkurovat muze a podle toho co o nem pisou ho mozna i vymenim. Kazdej ma na telefon jiny naroky a pozadavky a tento telefon by ty moje moh jako jediny telefon splnit lepe nez Iphone.
-
Juramac
on myslel tu THOSIBU.Vyzera celkom fajn len neverím že s tou hrubkou a aka tam bude baterka a pri 1GHz procaku to vydrží dlhšie ako den,no a ešte pri WM
ale vyzera zaujimavo
on myslel tu THOSIBU.Vyzera celkom fajn len neverím že s tou hrubkou a aka tam bude baterka a pri 1GHz procaku to vydrží dlhšie ako den,no a ešte pri WM
ale vyzera zaujimavo
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Host
Co se jedna o Toshibu,je tam starej Windows,tak nevim,nevim.Urcite bych Iphonka nevymenil,i kdyz mam porad ten prvni model.Apple je Apple,mit dostatek penez,koupil bych si i od nich notas.
Ipad 32gb3G
-
- Mírně pokročilý
Volker píše:Udajny zabijak nasich milacku:http://tn.nova.cz/magazin/hi-tech/mobil/sexy-zabijak-mobilu-apple-iphone.html
Líbí se mi u té Toshiby větší a jemnější obrazovka stejně jako u HTC Touch HD a tajně doufám, že s podobným displayem přijde do roka Apple s nějakým novým modelem. Ty diplaye jsou skvělé na film i fotky, ale na druhou stranu zvětšují telefon, takže není tak snadno do kapsy a je na zvážení, jestli jejich funkci už lépe nesplní netbook v tašce. Toshiba vyvažuje větší plochu sympatickou hubeností.
Na druhou stranu multitouch by mě chyběl a hlavně po iPhonu už nepřejdu na nic, co nebude plynulé a relativně rychlé. To ukážou až praktické zkušenosti stejně jako výdrž baterky.
-
- Mírně pokročilý
no ono by stacilo home button hodit nabok a hned by mohol byt display vacsi bez zmeny velkosti telefonu tak isto by sa dal posunut display nahor k sluchatku .... teda cely predny panel by bol display to by sa mne teda pacilo najviac ..
apple Iphone 5 , 32gb 7.1.2
apple ipad air 16gb 4g 7.1.2
apple ipad air 16gb 4g 7.1.2
pchééé...
Čo je to za hlúúúposť...
Všetci trošku znalý v mobiloch vedia že iPhone nemá konkurenciu ( aj kritici musia uznať )
Čokoľvek už príde po iPhone a nech to už bude akokoľvek lepšie, iPhone bol prvý. A vsetci ty ktory o nom pisali negativne recenzie sa mozu so vsetkymi opisanymi negativami a nedostatkami bodnut...
Este som nezazila tak kontroverzny mobil, jedny ho miluju a druhy nenavidia a maju za hlupakov vsetkych co ho vlastnia- iny mobil sa nikdy tolko nerozoberal, pisali sa niekedy negativne recenzie na Nokie alebo sa obracali sony ericssony z kazdej strany aby sa prislo na nedostatok?- nie, toto uz hranici so sialenstvom a niekto nevie prehryznut ze iPhone je fakt dobry mobil ( o com nikoho nepresviedcam, sak nech kazdy ma aky ma) a ziadna snaha okopirovat ho uz nebude taka uspesna, ani od oblubenej Nokie nie...
Ta Nokia bude zas len o tom istom, len s dotykovym displejom a urcite nie tak dokonalym aky ho ma iPhone.
Mimochodom ved casom sa aj z nenapadnej Nokie stal hudobny telefon takze kopiruju vsrtko co sa "predava"
Ale vzdy sa kopiruje to co je v mode, neviem ci ste si vsimli po revolucnej Motorole Razr V3 ako zacali vyskakovat podobne exponaty ako huby po dazdi...
Čo je to za hlúúúposť...
Všetci trošku znalý v mobiloch vedia že iPhone nemá konkurenciu ( aj kritici musia uznať )
Čokoľvek už príde po iPhone a nech to už bude akokoľvek lepšie, iPhone bol prvý. A vsetci ty ktory o nom pisali negativne recenzie sa mozu so vsetkymi opisanymi negativami a nedostatkami bodnut...
Este som nezazila tak kontroverzny mobil, jedny ho miluju a druhy nenavidia a maju za hlupakov vsetkych co ho vlastnia- iny mobil sa nikdy tolko nerozoberal, pisali sa niekedy negativne recenzie na Nokie alebo sa obracali sony ericssony z kazdej strany aby sa prislo na nedostatok?- nie, toto uz hranici so sialenstvom a niekto nevie prehryznut ze iPhone je fakt dobry mobil ( o com nikoho nepresviedcam, sak nech kazdy ma aky ma) a ziadna snaha okopirovat ho uz nebude taka uspesna, ani od oblubenej Nokie nie...
Ta Nokia bude zas len o tom istom, len s dotykovym displejom a urcite nie tak dokonalym aky ho ma iPhone.
Mimochodom ved casom sa aj z nenapadnej Nokie stal hudobny telefon takze kopiruju vsrtko co sa "predava"
Ale vzdy sa kopiruje to co je v mode, neviem ci ste si vsimli po revolucnej Motorole Razr V3 ako zacali vyskakovat podobne exponaty ako huby po dazdi...
No, to video vyzeralo zaujimavo, aj ked mi to teda prislo dost tazkopadne, jak do toho dlubal tym prstom. Takisto to bolo o poznanie pomalsie a ako vidim v ovladani neurobili ani krok dalej, proste to tam nahodili ako zo starych Nokii, ale na dotyk.
Na druhu stranu Bluetooth a iPhone ako flashdisk by som naozaj potreboval, nie len ako prezentacnu srandu a vobec sa mi nepaci politika Applu, blokovat niektore aplikacie a tvrdit ze maju vo vyvine vlastne, ktore vsak dostaneme do ruk neviem kedy.
Na druhu stranu Bluetooth a iPhone ako flashdisk by som naozaj potreboval, nie len ako prezentacnu srandu a vobec sa mi nepaci politika Applu, blokovat niektore aplikacie a tvrdit ze maju vo vyvine vlastne, ktore vsak dostaneme do ruk neviem kedy.
Silvestra píše:pchééé...
Čo je to za hlúúúposť...
Kazdej trochu znalej v mobilech nemuze vyslovit "iphone nema konkurenci"
a) Kazdy uzivatel ma na telefon jine naroky, takze kazdemu muze vyhovovat jiny telefon
b) je iphone svymi funkcemi a ovladanim velmispecificky a je mnoho cilovych skupin pro ktere se tenhle telefon proste nehodi
c) iphone ma nedostatky, to je jiste, jde jen o to jak moc vadi konkretnimu uzivateli
d) prvni neprvni, vsichni vime, ze drive nebo pozdeji vyjde telefon ktery bude lepsi
-
OT:
a bude to urcite nieco od Apple
JC_Gucci píše:d) prvni neprvni, vsichni vime, ze drive nebo pozdeji vyjde telefon ktery bude lepsi
a bude to urcite nieco od Apple
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
JC_Gucci
Vsetkym je zname ze kazdy uzivatel ma ine naroky, ale ked som napisala ze iPhone nema konkurenciu tak som to aj tak myslela.
Nezalezi na sympatiach ci antipatiach k danemu telefonu- konkurenciu nema.
Uz len displej s multitouchom je unikat, bol prvy v tom co ho robi iPhonom.
A to ze po nom pride lepsi je tiez samozrejmostou, mozno uz aj niejaky je...
Vsetkym je zname ze kazdy uzivatel ma ine naroky, ale ked som napisala ze iPhone nema konkurenciu tak som to aj tak myslela.
Nezalezi na sympatiach ci antipatiach k danemu telefonu- konkurenciu nema.
Uz len displej s multitouchom je unikat, bol prvy v tom co ho robi iPhonom.
A to ze po nom pride lepsi je tiez samozrejmostou, mozno uz aj niejaky je...
-
Tak dnes po futbale sme sedeli s chalanmi v krcme a jeden vytiahol 5800-ku tak som si ju samozrejme hned vyskusal a musim povedat ze nic moc...
- Odozva od systemu uplne pomala to sa neda s iP porovnat... kym sa nieco preplo alebo spustilo tak som vobec nevedel ci ma stlacit este raz alebo nie...
- Klavesnica je uplne zvlastna vobec nema medzi pismenami medzery
- Dotykova vrstva je oproti iPhone hrozna... myslim tym sklo na iPhone a tamta folia ci ako to nazvat..
- rolovanie v telefonom zozname je uplne strasne na boku mate normalne posuvnik ale ked nim posuvate tak nestihate citat mena v zozname a ani nevidite ze kde vlastne ste... vravel sice ze sa to da ubrat ta "rychlost" ale no neviem iPhone je vyrieseny omnoho lepsie posuvanim kontaktov tahanim prsta po displeji s tym ze nemusite tukat na ziaden posuvnik....
- a ako posledne co mi padlo do oci ze vlastne 5800-ka ma sice dotykovi displej ale je uplne o nicom pretoze vobec nedokaze to co iPhone... pripada mi to ako keby iba nahradil hardverove tlacitka tlacitkami na displeji...
- Zlaty multi touch
Moje zhrnutie po kratulinkom pouzivani tohoto pristroja: URCITE NIE!
dodo
- Odozva od systemu uplne pomala to sa neda s iP porovnat... kym sa nieco preplo alebo spustilo tak som vobec nevedel ci ma stlacit este raz alebo nie...
- Klavesnica je uplne zvlastna vobec nema medzi pismenami medzery
- Dotykova vrstva je oproti iPhone hrozna... myslim tym sklo na iPhone a tamta folia ci ako to nazvat..
- rolovanie v telefonom zozname je uplne strasne na boku mate normalne posuvnik ale ked nim posuvate tak nestihate citat mena v zozname a ani nevidite ze kde vlastne ste... vravel sice ze sa to da ubrat ta "rychlost" ale no neviem iPhone je vyrieseny omnoho lepsie posuvanim kontaktov tahanim prsta po displeji s tym ze nemusite tukat na ziaden posuvnik....
- a ako posledne co mi padlo do oci ze vlastne 5800-ka ma sice dotykovi displej ale je uplne o nicom pretoze vobec nedokaze to co iPhone... pripada mi to ako keby iba nahradil hardverove tlacitka tlacitkami na displeji...
- Zlaty multi touch
Moje zhrnutie po kratulinkom pouzivani tohoto pristroja: URCITE NIE!
dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead