[REVIEW] iPhone OS 3.0 beta
-
- Starý pes fóra :)
[REVIEW] iPhone OS 3.0 beta
tak som dnes tiez neodolal vseobecnej euforii a upgradol som svoj iPhone 2G na verziu 3.0
prve skusenosti a postrehy (a samozrejme prislusne screenshoty k tomu):
prvou dobrou spravou je pritomnost cestiny a slovenciny (ale aj dalsich, pre nas vsak nepodstatnych jazykov) v menu. aj ked vo velmi surovom stave a vela veci je este neprelozenych, vyzera to ze uz CZSK FW nebudem musiet vyrabat
predpokladam, ze apple este viacero veci dopreklada a zmeni, pretoze v sucasnosti niektore preklady zneju skutocne komicky, napr. povolenie Cookies prelozene ako "Prijimat kolaciky"
ale pozrime postupne na jednotlive aplikacie:
v nastaveniach doslo len k miernym zmenam,
v nastaveniach Rodicovskeho zamku pribudlo viac moznosti pre blokovanie pristupu k nevhodnemu obsahu, co ale zaujme urcite viac je pri vytvarani synchronizacie s uctom na MobileMe volba Find My iPhone. samozrejme, ze som hned prehladal vsetky nastavenie sluzby MobileMe na internetovom rozhrani, ale o nicom takom tam este nie je ani zmienky. No a nakoniec v nastaveniach SMS su dalsie moznosti a pribudla aj moznost povolit MMS (prekvapujuce, na tlacovke Apple tvrdil ze bude iba pre 3G - nakoniec tu je, hoci predpokladam ze iba prijimanie, nakolko ako MMS poslat som nikde v telefone nenasiel).
SMS
asi najviac zmien doslo v aplikacii SMS, ktora zrazu umoznuje veci, po ktorych sme uz davnejsie tuzili:
forwardovanie SMS, jednotlive zmazavanie sprav (nie iba celej konverzacie), ulozenie cisla zo spravy ako kontakt ...
no a samozrejme je tu Landscape mod (okrem SMS aj v E-maily a Poznamkach)
dalsie nove veci: nalavo od HomeScreenu sidli dalsi screen, na ktorom je Spotlight. funguje zatial na moje prekvapenie dost obmedzene, napr. slovo Apple mi spolahlivo vyhladal vo vsetkych mailoch, ale v kontaktoch nie (mozno este potrebuje nejaky cas na poriadnu indexaciu). moznost vyhladavania sa ale objavila aj priamo v mailovej aplikacii.
uplnou novinkou je Diktafon. Robi presne to, co by som od neho cakal, umozni nahrat, prehrat ale aj poslat nahravku mailom. format je .m4a, takze po prijati do mailu na iphone je v pohode prehratelny.
velmi malu zmenu som zachytil aj v aplikacii pre fotografovanie: vlavo dole sa miesto ikonky pre vstup do fotogalerie teraz zobrazuje thumbnail poslednej urobenej fotky, kliknutim na nu sa dostanem priamo na nu a mozem ju pohodlne zmazat (ak sa nepodarila), teda podobne ako na vacsine fotoaparatov
a nakoniec to co ma prekvapilo najviac, instaloval som si aplikacia z AppStore a zatial mi funguju vsetky ...
prve skusenosti a postrehy (a samozrejme prislusne screenshoty k tomu):
prvou dobrou spravou je pritomnost cestiny a slovenciny (ale aj dalsich, pre nas vsak nepodstatnych jazykov) v menu. aj ked vo velmi surovom stave a vela veci je este neprelozenych, vyzera to ze uz CZSK FW nebudem musiet vyrabat
predpokladam, ze apple este viacero veci dopreklada a zmeni, pretoze v sucasnosti niektore preklady zneju skutocne komicky, napr. povolenie Cookies prelozene ako "Prijimat kolaciky"
ale pozrime postupne na jednotlive aplikacie:
v nastaveniach doslo len k miernym zmenam,
v nastaveniach Rodicovskeho zamku pribudlo viac moznosti pre blokovanie pristupu k nevhodnemu obsahu, co ale zaujme urcite viac je pri vytvarani synchronizacie s uctom na MobileMe volba Find My iPhone. samozrejme, ze som hned prehladal vsetky nastavenie sluzby MobileMe na internetovom rozhrani, ale o nicom takom tam este nie je ani zmienky. No a nakoniec v nastaveniach SMS su dalsie moznosti a pribudla aj moznost povolit MMS (prekvapujuce, na tlacovke Apple tvrdil ze bude iba pre 3G - nakoniec tu je, hoci predpokladam ze iba prijimanie, nakolko ako MMS poslat som nikde v telefone nenasiel).
SMS
asi najviac zmien doslo v aplikacii SMS, ktora zrazu umoznuje veci, po ktorych sme uz davnejsie tuzili:
forwardovanie SMS, jednotlive zmazavanie sprav (nie iba celej konverzacie), ulozenie cisla zo spravy ako kontakt ...
no a samozrejme je tu Landscape mod (okrem SMS aj v E-maily a Poznamkach)
dalsie nove veci: nalavo od HomeScreenu sidli dalsi screen, na ktorom je Spotlight. funguje zatial na moje prekvapenie dost obmedzene, napr. slovo Apple mi spolahlivo vyhladal vo vsetkych mailoch, ale v kontaktoch nie (mozno este potrebuje nejaky cas na poriadnu indexaciu). moznost vyhladavania sa ale objavila aj priamo v mailovej aplikacii.
uplnou novinkou je Diktafon. Robi presne to, co by som od neho cakal, umozni nahrat, prehrat ale aj poslat nahravku mailom. format je .m4a, takze po prijati do mailu na iphone je v pohode prehratelny.
velmi malu zmenu som zachytil aj v aplikacii pre fotografovanie: vlavo dole sa miesto ikonky pre vstup do fotogalerie teraz zobrazuje thumbnail poslednej urobenej fotky, kliknutim na nu sa dostanem priamo na nu a mozem ju pohodlne zmazat (ak sa nepodarila), teda podobne ako na vacsine fotoaparatov
a nakoniec to co ma prekvapilo najviac, instaloval som si aplikacia z AppStore a zatial mi funguju vsetky ...
-
Re: [REVIEW] iPhone OS 3.0 beta
- To vyhladavanie v Mail aplikacii sa mi pozdava lepsie povedane konecne...
- Dalsia vec co sa mi paci/nepaci su nove sms... vyzera to tak ze iRealSMS uz asi potrebovat nebudem...
- Whisky ako je to s rychlostou iPhone? Vlastnis dva iPhone tak to porovnaj prosim ta.
Tesim sa na dalsie tvoje poznatky
dodo
- Dalsia vec co sa mi paci/nepaci su nove sms... vyzera to tak ze iRealSMS uz asi potrebovat nebudem...
- Whisky ako je to s rychlostou iPhone? Vlastnis dva iPhone tak to porovnaj prosim ta.
Tesim sa na dalsie tvoje poznatky
dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse
-
rychlost je ok, ani sa to neda porovnat s beta 2.0, ktoru som asi po hodine testovania hned downgradová spat na 1.4
vo vacsine aplikacii je 3.0 rychlejsia ako jailbreakovana 2.2.1, ale uvidime co s tym spravi jailbreak
zatial najvacsim sklamanim je copy&paste, pouzive sa dost nesikovne, bude to chciet vela cviku
vo vacsine aplikacii je 3.0 rychlejsia ako jailbreakovana 2.2.1, ale uvidime co s tym spravi jailbreak
zatial najvacsim sklamanim je copy&paste, pouzive sa dost nesikovne, bude to chciet vela cviku
-
Velmi pekna recenzia. Rozmyslam aj ja o update na skusobnu verziu 3.0, ale akosi sa mi do toho nechce. Vsetko zase menit, ale mam velku chut to odtesovat.
Apple sa vysvihol, moznoze do finalnej verzie este oprvaie aj tie "kolaciky"
Apple sa vysvihol, moznoze do finalnej verzie este oprvaie aj tie "kolaciky"
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
-
- patron iPhone.cz
Dotaz na whisky96
Přišel si na Push notifikace? Nějak mi to nechodí, naistaloval jsem icq z appstoru, v nastavení icq nemám povolené odhlášení, pokud icq vypnu a v testu několika zpráv mi nedošlo upozornění ani na jednu.
Je potřeba někde něco nastavit ještě nebo dělám něco blbě?
edit:
Teď mě ještě napadlo: nebo je potřeba mít naistalovanej AIM? A ICQ to neumí?
Přišel si na Push notifikace? Nějak mi to nechodí, naistaloval jsem icq z appstoru, v nastavení icq nemám povolené odhlášení, pokud icq vypnu a v testu několika zpráv mi nedošlo upozornění ani na jednu.
Je potřeba někde něco nastavit ještě nebo dělám něco blbě?
edit:
Teď mě ještě napadlo: nebo je potřeba mít naistalovanej AIM? A ICQ to neumí?
-
na push notifikacie si budes musiet pockat, kym developeri upravia svoje aplikacie na verziu 3.0, momentalne stale bezis verziu ICQ, ktora s takym niecim nerata...
-
Whisky výborna recenzia. Už som si aj vravel že sa nezapájaš nejak do témy a napadlo ma, že sa rovno objavíš s custom fw 3.0 CZ/SK.
ťahá to aj mňa ale teraz budem busy tak počkám na vaše reakcie a kým sa aj apps poprispôsobujú. Mám ale otázočku k tomu diktafónu, je tam možnosť nahrávania hovoru?
Ďakujem a budem sledovať ďalšie postrehy.
ťahá to aj mňa ale teraz budem busy tak počkám na vaše reakcie a kým sa aj apps poprispôsobujú. Mám ale otázočku k tomu diktafónu, je tam možnosť nahrávania hovoru?
Ďakujem a budem sledovať ďalšie postrehy.
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda
- rony
- Klub čistého iOS
nahravanie hovorov naraza aj na pravne problemy, takze zrejme to nezahrnu.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- iPhone expert
whisky96 píše:zatial najvacsim sklamanim je copy&paste, pouzive sa dost nesikovne, bude to chciet vela cviku
Muzes to upresnit prosimte? Me by zvlast zajimalo jak to funguje v ruznych aplikacich. Nekde je to dvojklikem (mail, poznamky) a nekde podrzenim?? A pokud je neco ve schrance, znovu dvojklik a muzu pastovat?
Videl jsem screenshoty kde je bublina "Cut, Copy, Pase" a kde je "Select, Select All, Pase). U te prvni je oznacene slovo, u druhe je to nad kurzorem. Jak to tedy presne kde funguje? Diky.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
to je prave ten
problem, ze mam pocit ze sa to sprava vsade inak. problem mi robi nieco vyznacit, potom uz je to ok
ale asi to bude skor mojou nesikovnostou, skusal som to robit intuitivne a nikde som nehladal, ako to vlastne ma fungovat, tak si asi o tom najprv nieco precitam
problem, ze mam pocit ze sa to sprava vsade inak. problem mi robi nieco vyznacit, potom uz je to ok
ale asi to bude skor mojou nesikovnostou, skusal som to robit intuitivne a nikde som nehladal, ako to vlastne ma fungovat, tak si asi o tom najprv nieco precitam
-
- iPhone expert
To je pravda, ze iphone by mel fungovat intuitivne Ale tak s tema funkcema co iPhone ma uz je tezke najit asi zpusob jak to Copy&Paste udelat vsude stejne. Spis to na me v ty prezentaci pusobilo tak, ze v Safari jde oznacovat jen bloky textu, tzn. podrzenim, stejne tak v SMS, tam je to taky jen blok textu (asi jde copy jen cela SMS?) a v aplikacich kde se text pise je to dvojklikem.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- Mírně pokročilý
Me Exchange funguje se starsi verzi, ale jen po primem update z 2.2.1, kde jiz bylo nastaveni ulozeno. Na cistem Update mi to take nechodilo.
Mapy funguji, ale nez najedou tak je to cela vecnost...
Jinak potvrzuji co jsi napsal....
Mapy funguji, ale nez najedou tak je to cela vecnost...
Jinak potvrzuji co jsi napsal....
-
- iPhone expert
U toho landscape modu bych si predstavoval, ze jakmile mam klavesnici aktivovanou, ze se uz obraz neprevraci. Jako to je v Safari uz ted. Takze to funguje tak, ze i kdyz uz pisu, ze se klavesnice prevraci? Tak to je hovadina.
-
78er super zhrnutie dufam ze este nieco pridas. troska si ma teraz odradil od vyskusania FW 3.0 Na druhej strane dufam ze v Apple to vsetko doladia do dokonalosti... a ze na novom iPhone bude vsetko makat ako ma
dodo
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Moderator fóra
Me mapy funguji naprosto bez problemu
MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
iPhone XS Max, black, iOS 12
Apple Watch 4, black, 44mm
iPhone XS Max, black, iOS 12
Apple Watch 4, black, 44mm
Ahoj whisky a ako sa ti podaril ten upgrade na os 3.0?Ja som stiahol sdk a som aj prihlaseny ale neviem ako na to.Prosim o radu.Dakujem
-
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
Premazane
dodo
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Host
co je na tom cudneho ze nefunguju niektore funkcie v developer a beta verzii? okrem ineho robim uz 5. rok devtestera pre jednu nemecku firmu ktora robi soft pre MacOSX a je bezne ze su vypnute zamerne niektore funkcie ci cele celky a preto aj ine nefunguje korektne. Nechapem absolutne tie sklamania a rozcarovania. Este raz je to DEv verzia tak co tu riesite ?
iPhone 5s | iPad air | aTV 2 jb | Macmini | iMac 27
-
OT:
čau, whisky96 hele já bych si jeden kolacik přál . Tak ho kdyžtak přijmy a pak mi napiš pm a nějak se domluvíme ok?
mimochodem narazil jsem na další Applovskou češtinu:
před označením zprávy pro vymazání či přeposlání je to česky avšak po označení je to už anglicky
whisky96 píše:predpokladam, ze apple este viacero veci dopreklada a zmeni, pretoze v sucasnosti niektore preklady zneju skutocne komicky, napr. povolenie Cookies prelozene ako "Prijimat kolaciky"
čau, whisky96 hele já bych si jeden kolacik přál . Tak ho kdyžtak přijmy a pak mi napiš pm a nějak se domluvíme ok?
mimochodem narazil jsem na další Applovskou češtinu:
před označením zprávy pro vymazání či přeposlání je to česky avšak po označení je to už anglicky
to iste aj v slovencine muska jedna...
mne inak MMS nejdu ani na iPhone 3G, resp. som neprisiel este tiez na to ako sa da posielat. MMS su v settings zapnute a pri pisani spravy sa mi vobec neobjavuje ta mala ikonka fotaku pri policku na pisanie - ako vidno na mojich screenshotoch vyssie
na screenshotoch z inych webov tam ta ikonka pri pisani spravy je ) - cez nu sa prave ma vkladat do spravy obrazok atd.
neviete nieco o tychto nefunkcnych MMS viac? niekde som sa dokonca docital, ze MMS pojdu asi len ked je dostupny 3G signal...takze v nasich koncinach dost malokde
mne inak MMS nejdu ani na iPhone 3G, resp. som neprisiel este tiez na to ako sa da posielat. MMS su v settings zapnute a pri pisani spravy sa mi vobec neobjavuje ta mala ikonka fotaku pri policku na pisanie - ako vidno na mojich screenshotoch vyssie
na screenshotoch z inych webov tam ta ikonka pri pisani spravy je ) - cez nu sa prave ma vkladat do spravy obrazok atd.
neviete nieco o tychto nefunkcnych MMS viac? niekde som sa dokonca docital, ze MMS pojdu asi len ked je dostupny 3G signal...takze v nasich koncinach dost malokde
Naposledy upravil(a) beedee dne pon bře 23, 2009 5:11 am, celkem upraveno 1 x.
-
já mám dostupný 3G signál, ale taky nic, neví teda někdo o tom něco, jak to zprovoznit?
-
- Mírně pokročilý
Nepise se nekde o prime podpore sdileni internetu v jinich zarizeni? Napr pro notebook pres kabel nebo BT.
Practice makes perfect
Twitter @Gabrieluss
Twitter @Gabrieluss
Ten kdo má nainstalováno mohl by mrknout jestli došlo ke zlepšení zvuku s EQ a jestli není náhodou k dispozici vlastní EQ nastavení.Dík
-
narazil jsem na první problém, občas se mi stane že to v reproduktoru začne cvakat a žádná hudba, když si chci pustit z iphonu nevyleze. Vyřeší te většinou až restart. Co s tím?
Tady je nahrávka toho cvakání z reproduktoru
Tady je nahrávka toho cvakání z reproduktoru
-
nic podla mna je to uplne v poriadku, kedze je to beta a je to urcene pre develop tak to treba nahlasit apple nech to daju do poradku
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
-
- Klub čistého iOS
jupiiiiiii, vypadato, ze tohle je konecne FW u kteryho nebudu muset JB
... doufam ...
... doufam ...
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/
-
- Senior uživatel
V 3.0 BETA je o hodně citlivější akcelerometr, napříkald Labyrinth se vůbec nedá hrát, nakloním o 1mm a kulička je v díře, doufám že to bude ve finální verzi OK
-
dovolim si citovat uzivatela 78er:
- Landscape mod = hruza a des, lezite v posteli, chcete napsat sms, jen trosku naklonite telefon a hnedle vam tam naskoci tahleta pi******, coz vam znemoznuje normalne psat. Ja vim, ze zvyk je zelezna kosile, ale z pohledu uzivatele bych byl rad, kdyby se tahle pro me nepotrebna a neuveritelne otravna vec dala vypnout.
...tak podla toho, ze ked staci trosku telefon naklonit vyzera, ze akcelerometer je asi zle nakalibrovany dufam, ze to teda daju do poriadku preto je to beta
- Landscape mod = hruza a des, lezite v posteli, chcete napsat sms, jen trosku naklonite telefon a hnedle vam tam naskoci tahleta pi******, coz vam znemoznuje normalne psat. Ja vim, ze zvyk je zelezna kosile, ale z pohledu uzivatele bych byl rad, kdyby se tahle pro me nepotrebna a neuveritelne otravna vec dala vypnout.
...tak podla toho, ze ked staci trosku telefon naklonit vyzera, ze akcelerometer je asi zle nakalibrovany dufam, ze to teda daju do poriadku preto je to beta
Ono teda já bych uvítal ten landscape eště mín citlivej než byl v 2.2.1 sem v posteli brouzdal a ocitnu se v poloze kdy je tak na 45° a už se kloní. Osobně bych bral překlopení až v posledních 10°.
dodulo: hloupost, presne takhle se chova i stary firmware.. pokud si nekdy v noci prohlizis webovky v leze, tak uvidis, ze ti iphone skoci do landscape, aniz by si chtel.. taky bych to radsi mel nejak mene citlive, protoze si vecer ctu emaily v safari a jak mam iphone naplacato, tak se to proste pretoci.. v tomdle urcite nevidim zmenu u fw 3.0.. teda az na to, ze je to mozne pretocit takhle i v sms a emailu, jenze to zas na druhou stranu potrebujeme
Nevím jestli do dělá ještě někomu, ale když zvětším fotku tak se v ní pak nemůžu pohybovat.
-
- Senior uživatel
Mě to jde v pohodě, stejně jako mapy
-
a to je ako mozne ze niekomu to ide a niekomu nie ?
-
- Senior uživatel
To bude asi tim, že mám dev verzi
-
a ty niesi developer ?
-
to si pis ze je
-
ale vsak dev team vyrabaju jeilbreaky som si myslel ze spravili nejaky upraveny vlastny 3.0
-
ach jo. Dev team je dev team od applu a dev team je také ten který vyrábí jailbreak. Každý je úplně jiný teamy.
Zkratka Dev je od slova developer
Zkratka Dev je od slova developer