[REVIEW] iPhone OS 3.0 beta

vše co vás napadne
whisky96
Starý pes fóra :)

[REVIEW] iPhone OS 3.0 beta

Příspěvek od whisky96 »

tak som dnes tiez neodolal vseobecnej euforii a upgradol som svoj iPhone 2G na verziu 3.0

prve skusenosti a postrehy (a samozrejme prislusne screenshoty k tomu):

prvou dobrou spravou je pritomnost cestiny a slovenciny (ale aj dalsich, pre nas vsak nepodstatnych jazykov) v menu. aj ked vo velmi surovom stave a vela veci je este neprelozenych, vyzera to ze uz CZSK FW nebudem musiet vyrabat ;-)

predpokladam, ze apple este viacero veci dopreklada a zmeni, pretoze v sucasnosti niektore preklady zneju skutocne komicky, napr. povolenie Cookies prelozene ako "Prijimat kolaciky" :D

Obrázek Obrázek Obrázek

ale pozrime postupne na jednotlive aplikacie:

v nastaveniach doslo len k miernym zmenam,

v nastaveniach Rodicovskeho zamku pribudlo viac moznosti pre blokovanie pristupu k nevhodnemu obsahu, co ale zaujme urcite viac je pri vytvarani synchronizacie s uctom na MobileMe volba Find My iPhone. samozrejme, ze som hned prehladal vsetky nastavenie sluzby MobileMe na internetovom rozhrani, ale o nicom takom tam este nie je ani zmienky. No a nakoniec v nastaveniach SMS su dalsie moznosti a pribudla aj moznost povolit MMS (prekvapujuce, na tlacovke Apple tvrdil ze bude iba pre 3G - nakoniec tu je, hoci predpokladam ze iba prijimanie, nakolko ako MMS poslat som nikde v telefone nenasiel).

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

SMS
asi najviac zmien doslo v aplikacii SMS, ktora zrazu umoznuje veci, po ktorych sme uz davnejsie tuzili:
forwardovanie SMS, jednotlive zmazavanie sprav (nie iba celej konverzacie), ulozenie cisla zo spravy ako kontakt ...

Obrázek Obrázek Obrázek

no a samozrejme je tu Landscape mod (okrem SMS aj v E-maily a Poznamkach)

Obrázek Obrázek Obrázek

dalsie nove veci: nalavo od HomeScreenu sidli dalsi screen, na ktorom je Spotlight. funguje zatial na moje prekvapenie dost obmedzene, napr. slovo Apple mi spolahlivo vyhladal vo vsetkych mailoch, ale v kontaktoch nie (mozno este potrebuje nejaky cas na poriadnu indexaciu). moznost vyhladavania sa ale objavila aj priamo v mailovej aplikacii.

uplnou novinkou je Diktafon. Robi presne to, co by som od neho cakal, umozni nahrat, prehrat ale aj poslat nahravku mailom. format je .m4a, takze po prijati do mailu na iphone je v pohode prehratelny.

velmi malu zmenu som zachytil aj v aplikacii pre fotografovanie: vlavo dole sa miesto ikonky pre vstup do fotogalerie teraz zobrazuje thumbnail poslednej urobenej fotky, kliknutim na nu sa dostanem priamo na nu a mozem ju pohodlne zmazat (ak sa nepodarila), teda podobne ako na vacsine fotoaparatov

Obrázek

a nakoniec to co ma prekvapilo najviac, instaloval som si aplikacia z AppStore a zatial mi funguju vsetky ...

dodo_mt

Re: [REVIEW] iPhone OS 3.0 beta

Příspěvek od dodo_mt »

- To vyhladavanie v Mail aplikacii sa mi pozdava lepsie povedane konecne... :)
- Dalsia vec co sa mi paci/nepaci su nove sms... vyzera to tak ze iRealSMS uz asi potrebovat nebudem...:)
- Whisky ako je to s rychlostou iPhone? Vlastnis dva iPhone tak to porovnaj prosim ta.

Tesim sa na dalsie tvoje poznatky :)

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

whisky96

Příspěvek od whisky96 »

rychlost je ok, ani sa to neda porovnat s beta 2.0, ktoru som asi po hodine testovania hned downgradová spat na 1.4

vo vacsine aplikacii je 3.0 rychlejsia ako jailbreakovana 2.2.1, ale uvidime co s tym spravi jailbreak

zatial najvacsim sklamanim je copy&paste, pouzive sa dost nesikovne, bude to chciet vela cviku

Paly

Příspěvek od Paly »

Velmi pekna recenzia. Rozmyslam aj ja o update na skusobnu verziu 3.0, ale akosi sa mi do toho nechce. Vsetko zase menit, ale mam velku chut to odtesovat.

Apple sa vysvihol, moznoze do finalnej verzie este oprvaie aj tie "kolaciky" :D
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Dotaz na whisky96

Přišel si na Push notifikace? Nějak mi to nechodí, naistaloval jsem icq z appstoru, v nastavení icq nemám povolené odhlášení, pokud icq vypnu a v testu několika zpráv mi nedošlo upozornění ani na jednu.
Je potřeba někde něco nastavit ještě nebo dělám něco blbě?

edit:

Teď mě ještě napadlo: nebo je potřeba mít naistalovanej AIM? A ICQ to neumí?

whisky96

Příspěvek od whisky96 »

na push notifikacie si budes musiet pockat, kym developeri upravia svoje aplikacie na verziu 3.0, momentalne stale bezis verziu ICQ, ktora s takym niecim nerata...

Apache23

Příspěvek od Apache23 »

Whisky výborna recenzia. Už som si aj vravel že sa nezapájaš nejak do témy a napadlo ma, že sa rovno objavíš s custom fw 3.0 CZ/SK. :mrgreen:

ťahá to aj mňa ale teraz budem busy tak počkám na vaše reakcie a kým sa aj apps poprispôsobujú. Mám ale otázočku k tomu diktafónu, je tam možnosť nahrávania hovoru?

Ďakujem a budem sledovať ďalšie postrehy. :shock:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

nahravanie hovorov naraza aj na pravne problemy, takze zrejme to nezahrnu.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

whisky96 píše:zatial najvacsim sklamanim je copy&paste, pouzive sa dost nesikovne, bude to chciet vela cviku

Muzes to upresnit prosimte? Me by zvlast zajimalo jak to funguje v ruznych aplikacich. Nekde je to dvojklikem (mail, poznamky) a nekde podrzenim?? A pokud je neco ve schrance, znovu dvojklik a muzu pastovat?

Videl jsem screenshoty kde je bublina "Cut, Copy, Pase" a kde je "Select, Select All, Pase). U te prvni je oznacene slovo, u druhe je to nad kurzorem. Jak to tedy presne kde funguje? Diky.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

whisky96

Příspěvek od whisky96 »

to je prave ten
problem, ze mam pocit ze sa to sprava vsade inak. problem mi robi nieco vyznacit, potom uz je to ok

ale asi to bude skor mojou nesikovnostou, skusal som to robit intuitivne a nikde som nehladal, ako to vlastne ma fungovat, tak si asi o tom najprv nieco precitam

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

To je pravda, ze iphone by mel fungovat intuitivne :-) Ale tak s tema funkcema co iPhone ma uz je tezke najit asi zpusob jak to Copy&Paste udelat vsude stejne. Spis to na me v ty prezentaci pusobilo tak, ze v Safari jde oznacovat jen bloky textu, tzn. podrzenim, stejne tak v SMS, tam je to taky jen blok textu (asi jde copy jen cela SMS?) a v aplikacich kde se text pise je to dvojklikem. :-)
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

beky02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od beky02 »

Me Exchange funguje se starsi verzi, ale jen po primem update z 2.2.1, kde jiz bylo nastaveni ulozeno. Na cistem Update mi to take nechodilo.

Mapy funguji, ale nez najedou tak je to cela vecnost...

Jinak potvrzuji co jsi napsal....

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

U toho landscape modu bych si predstavoval, ze jakmile mam klavesnici aktivovanou, ze se uz obraz neprevraci. Jako to je v Safari uz ted. Takze to funguje tak, ze i kdyz uz pisu, ze se klavesnice prevraci? Tak to je hovadina.

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

78er super zhrnutie dufam ze este nieco pridas. troska si ma teraz odradil od vyskusania FW 3.0 :) Na druhej strane dufam ze v Apple to vsetko doladia do dokonalosti... a ze na novom iPhone bude vsetko makat ako ma :P

dodo
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Me mapy funguji naprosto bez problemu
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

Hatikn

Příspěvek od Hatikn »

Ahoj whisky a ako sa ti podaril ten upgrade na os 3.0?Ja som stiahol sdk a som aj prihlaseny ale neviem ako na to.Prosim o radu.Dakujem

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Co tak sa pozriet do spravnejsej kategorie a do spravneho topiku? ;) viewtopic.php?f=115&t=15430

dodo
Apple Magic Mouse

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Premazane

dodo
Apple Magic Mouse

buzzfuzz
Host
Host

Příspěvek od buzzfuzz »

co je na tom cudneho ze nefunguju niektore funkcie v developer a beta verzii? okrem ineho robim uz 5. rok devtestera pre jednu nemecku firmu ktora robi soft pre MacOSX a je bezne ze su vypnute zamerne niektore funkcie ci cele celky a preto aj ine nefunguje korektne. Nechapem absolutne tie sklamania a rozcarovania. Este raz je to DEv verzia tak co tu riesite ?
iPhone 5s | iPad air | aTV 2 jb | Macmini | iMac 27

pe.kova

Příspěvek od pe.kova »

OT:
whisky96 píše:predpokladam, ze apple este viacero veci dopreklada a zmeni, pretoze v sucasnosti niektore preklady zneju skutocne komicky, napr. povolenie Cookies prelozene ako "Prijimat kolaciky" :D

čau, whisky96 hele já bych si jeden kolacik přál :lol:. Tak ho kdyžtak přijmy a pak mi napiš pm a nějak se domluvíme ok? :lol: :lol:

mimochodem narazil jsem na další Applovskou češtinu:

Obrázek

Obrázek

před označením zprávy pro vymazání či přeposlání je to česky avšak po označení je to už anglicky :roll:
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

beedee

Příspěvek od beedee »

to iste aj v slovencine :) muska jedna...

mne inak MMS nejdu ani na iPhone 3G, resp. som neprisiel este tiez na to ako sa da posielat. MMS su v settings zapnute a pri pisani spravy sa mi vobec neobjavuje ta mala ikonka fotaku pri policku na pisanie - ako vidno na mojich screenshotoch vyssie
na screenshotoch z inych webov tam ta ikonka pri pisani spravy je :? ) - cez nu sa prave ma vkladat do spravy obrazok atd.

neviete nieco o tychto nefunkcnych MMS viac? niekde som sa dokonca docital, ze MMS pojdu asi len ked je dostupny 3G signal...takze v nasich koncinach dost malokde :(
Naposledy upravil(a) beedee dne pon bře 23, 2009 5:11 am, celkem upraveno 1 x.

pe.kova

Příspěvek od pe.kova »

já mám dostupný 3G signál, ale taky nic, neví teda někdo o tom něco, jak to zprovoznit?

Design
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Design »

Nepise se nekde o prime podpore sdileni internetu v jinich zarizeni? Napr pro notebook pres kabel nebo BT.
Practice makes perfect
Twitter @Gabrieluss

raider

Příspěvek od raider »

Ten kdo má nainstalováno mohl by mrknout jestli došlo ke zlepšení zvuku s EQ a jestli není náhodou k dispozici vlastní EQ nastavení.Dík

pe.kova

Příspěvek od pe.kova »

narazil jsem na první problém, občas se mi stane že to v reproduktoru začne cvakat a žádná hudba, když si chci pustit z iphonu nevyleze. Vyřeší te většinou až restart. Co s tím?
Tady je nahrávka toho cvakání z reproduktoru

dodulo

Příspěvek od dodulo »

nic podla mna je to uplne v poriadku, kedze je to beta a je to urcene pre develop tak to treba nahlasit apple nech to daju do poradku :wink:
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

djha53k
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od djha53k »

jupiiiiiii, vypadato, ze tohle je konecne FW u kteryho nebudu muset JB 8)
... doufam ... :oops:
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/

Alex-alex
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Alex-alex »

V 3.0 BETA je o hodně citlivější akcelerometr, napříkald Labyrinth se vůbec nedá hrát, nakloním o 1mm a kulička je v díře, doufám že to bude ve finální verzi OK

dodulo

Příspěvek od dodulo »

dovolim si citovat uzivatela 78er:
- Landscape mod = hruza a des, lezite v posteli, chcete napsat sms, jen trosku naklonite telefon a hnedle vam tam naskoci tahleta pi******, coz vam znemoznuje normalne psat. Ja vim, ze zvyk je zelezna kosile, ale z pohledu uzivatele bych byl rad, kdyby se tahle pro me nepotrebna a neuveritelne otravna vec dala vypnout.

...tak podla toho, ze ked staci trosku telefon naklonit vyzera, ze akcelerometer je asi zle nakalibrovany dufam, ze to teda daju do poriadku preto je to beta

file12

Příspěvek od file12 »

Ono teda já bych uvítal ten landscape eště mín citlivej než byl v 2.2.1 sem v posteli brouzdal a ocitnu se v poloze kdy je tak na 45° a už se kloní. Osobně bych bral překlopení až v posledních 10°.

wiruzik

Příspěvek od wiruzik »

dodulo: hloupost, presne takhle se chova i stary firmware.. pokud si nekdy v noci prohlizis webovky v leze, tak uvidis, ze ti iphone skoci do landscape, aniz by si chtel.. taky bych to radsi mel nejak mene citlive, protoze si vecer ctu emaily v safari a jak mam iphone naplacato, tak se to proste pretoci.. v tomdle urcite nevidim zmenu u fw 3.0.. teda az na to, ze je to mozne pretocit takhle i v sms a emailu, jenze to zas na druhou stranu potrebujeme :)

adusak

Příspěvek od adusak »

Nevím jestli do dělá ještě někomu, ale když zvětším fotku tak se v ní pak nemůžu pohybovat.

Alex-alex
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Alex-alex »

Mě to jde v pohodě, stejně jako mapy :)

ygy

Příspěvek od ygy »

a to je ako mozne ze niekomu to ide a niekomu nie ?

Alex-alex
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Alex-alex »

To bude asi tim, že mám dev verzi :)

ygy

Příspěvek od ygy »

a ty niesi developer ?

dodulo

Příspěvek od dodulo »

to si pis ze je :wink:

ygy

Příspěvek od ygy »

ale vsak dev team vyrabaju jeilbreaky som si myslel ze spravili nejaky upraveny vlastny 3.0

pe.kova

Příspěvek od pe.kova »

ach jo. Dev team je dev team od applu a dev team je také ten který vyrábí jailbreak. Každý je úplně jiný teamy.
Zkratka Dev je od slova developer ;)

Odpovědět