iPhone 3G/3Gs - objevují se prasklinky v plastu?
-
- Starý pes fóra :)
Re: iPhone 3G - objevují se prasklinky v plastu?
tak musime povedat ze sa jedna o plsat a je leskli takze sa velmi rychlo poskriabe a na ciernom tie skrabance niesu az tak viditelne ako na bielom a medzi timi skrabamcami nevies rozoznat ci sa jedna o skrabanec alebo o miniaturnu prasklinku ...ale vsetkemu sa da predist tak ze si kupis kryt
Stejně by mě zajímalo co ti co jsi iphone koupily nedavno ? Je jeste velka sance chytit spatny ?
-
- Mírně pokročilý
V servisu mi rekli ze je jedno kdy sis iphone koupil, udelat se ty prasklinky mohou na kazdym.
-
- Starý pes fóra :)
presne tak zalezi ako sa k nemu bude spravat ... sam nepoznam telefon ktori by nikdy po hrubsom zaobchadzani s nim npukol
-
- Host
čawte chcem sa opytať.Mám na pláne isť reklamovať iPhone lebo praská pri tlačítku ticheho režimu.A aby nepozerali na mna ako na debila, že tam oni žiadne praskliny nevidia, alebo, že sú malé či by som dobre spravil keby ho dam ešte do DFU modu a povedal by som že nejde zapnúť+popraskyný kryt..čo vy na to???
iPhone 5 white
Ja měl na iPhone několik prasklin, některé vlasové, některé větší, a v servisu (GSMobile v Letňanech) mi uznali všechny, teda alespoň ten chlápek na příjmu to napsal do popisu závady. Dále bych doplnil, že iPhone mi praskal i když se k němu chovám velice, ale velice opatrně, zadním krytem ho pokládám na měkkčí podklady a "nehážu" s ním. Spíš si myslím, že to praskání způsobyly přechody z tepla do zimy, kterých se asi těžko nekdo vyvaruje, když jde ze školy a už se těší jinam
A k tomu DFU modu...nevim, asi bych to neřešil, podle mě je DFU mod zbytečnej, já už mám třetí iP, a to vždy kůli popraskanému krytu (někdy více, někdy méně)
A k tomu DFU modu...nevim, asi bych to neřešil, podle mě je DFU mod zbytečnej, já už mám třetí iP, a to vždy kůli popraskanému krytu (někdy více, někdy méně)
No to já zase svůj IP vůbec nešetřím, už mi i párkrát spadnul na zem na dlaždice a nic, koukal jsem jako blázen, div jsem si oči nevykoulil, ale žádnou prasklinu tam nemám (16GB black, koupený na podzim od TO2 v ČR
-
- iPhone guru
Tak, dneska jsem si vzpoměl na prasklinky a pod drobnohledem jsem vzal můj bílý iPhone. Mám tam prasklinek až až - hlavně kolem chromového lemu a kolem tlačítek a konektoru na sluchátka. Kolem slotu na SIM kartu žádný - kupodivu.
Co myslíte, mám to jít reklamovat? (resp. myslíte, že mám šanci na úspěšnou reklamaci?)
Co myslíte, mám to jít reklamovat? (resp. myslíte, že mám šanci na úspěšnou reklamaci?)
-
- Mírně pokročilý
Ja mam byli Iphone od O2, mel sem 3 prasklinky kolem kovoveho lemu, Zasel sem do GSMobile, a druhy den sem dostal novy kousek.
ronaldok: Mas iphone od O2 a v GSMobile ti dali novy? tomu trosku nerozumim
GSM mobile je autorizovany servis pro O2 asi
-
- iPhone guru
Ano, již od 22.08.2008 zabezpečuje společnost GSMobile záruční servis pro iPhone 3G z distribuce O2 a T-mobile.
stejná zkušenost jako Ronaldok, praskliny řeší v GSMobile seriózně.
Ja mam takisto 16Gb black a jedine kde mam prasklinu,tak to je medzi konektorom na sluchadla a kovovym ramom,co je asi 1mm.Neriesim:D
A inac mam GELASKINS na zadnej strane a ten este aj spevnuje cely zadny kryt,tak sa nebojim a to uz ma za sebou 2 pady:)
A inac mam GELASKINS na zadnej strane a ten este aj spevnuje cely zadny kryt,tak sa nebojim a to uz ma za sebou 2 pady:)
-
- Host
Taaaak. Taky hlasim prasklinku, Black 8G nakup 11/08.T-mobile.
Presne jako u vetšiny z vas. Mezi tichym rezimem a slotem na sluchatka.
Velikost asi 3 mm. Je pravda ze sluchatka pouzivam denne a tlacitko na tichy rezim obden. Kryt pouzivam, ale asi to neni nic platne.
Jen me zajima kdyz ste to nesli na reklamačku, řešili ste nejak JB? Myslim restore na puvodni stav IP.
Presne jako u vetšiny z vas. Mezi tichym rezimem a slotem na sluchatka.
Velikost asi 3 mm. Je pravda ze sluchatka pouzivam denne a tlacitko na tichy rezim obden. Kryt pouzivam, ale asi to neni nic platne.
Jen me zajima kdyz ste to nesli na reklamačku, řešili ste nejak JB? Myslim restore na puvodni stav IP.
Naposledy upravil(a) a.man dne pon dub 20, 2009 9:23 pm, celkem upraveno 1 x.
IP 5 16G, white, T-mobile, nonJB, FW 6.1.4
Testuju iOS 7 bety.
Testuju iOS 7 bety.
-
- Senior uživatel
Praskly kryt u konektoru (ta tenka linka), po restore sel na reklamaci, byl tam cca 20dni a dostal jsem novy. ET to pry neresi a davaji novy kus. Jinak jsem tam jeste uvadel ze kolem toho gumoveho tesneni prisvita LCD osvetleni.
Tak ja mám praskliny iba na tlačítku tichého režimu. Prasklinu pri otvore na sluchátka nemám vôbec nič. Neviem koľko stojí nový zadný kryt a neviem vôbec kde by mi ho mohli vymeniť.
cca 3200-5000 na iphone 3G, samosebou sezenes na ebay hoodne levnejsi, ale nevim jestli tam uz budou vlepeny komponenty ktere na originale jsou.
Cau lidi. Mam dotaz esi se nekomu obevila praskinka u konektoru usb? Mam tam asi 5 milimetrovou prasklinku:-( a strasne me to stve a nevim esi mi uznaji reklamaci u o2.
-
- iPhone expert
Mam 3 prasklinky kolem tlacitka ticheho rezimu a navic jsem zjistil, ze mi nefunguje u sluchatek tlacitko. Myslel jsem, ze je to ve sluchatkach, ale ty moje v jinem iphonu v pohode bezi. To znamena ze mam dost duvodu k reklamaci.
Pochopil jsem, ze kdyz pujdu primo do GS Mobile (v Letnanech ??), tak je velka pravdepodobnost obdrzeni noveho kusu a navic v celku kratkem case?
Dekuju
EDIT: Nasel jsem jeste servis V Jame na Praze 1. Kde jste reklamovali vy, ze Vam tak rychle dali novy telefon.
EDIT2: Tak jsem psal do servisu a bylo mi receno, ze pokud se bude jednat o vymenu pristroje a vubec HW zavadu, telefon se posila do Letnan, takze je z casovych duvodu urcite vyhodnejsi dat ho do Letnan.
Pochopil jsem, ze kdyz pujdu primo do GS Mobile (v Letnanech ??), tak je velka pravdepodobnost obdrzeni noveho kusu a navic v celku kratkem case?
Dekuju
EDIT: Nasel jsem jeste servis V Jame na Praze 1. Kde jste reklamovali vy, ze Vam tak rychle dali novy telefon.
EDIT2: Tak jsem psal do servisu a bylo mi receno, ze pokud se bude jednat o vymenu pristroje a vubec HW zavadu, telefon se posila do Letnan, takze je z casovych duvodu urcite vyhodnejsi dat ho do Letnan.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
Jednoznačně Letňany, GSMobile ma asi celkem tvrdé podmínky pro servisování iPhonů a tak vyhoví v krátkém čase...
DD, chci se jen zeptat. Už pár měsíců po koupi se mi s iphonem stávalo, že občas třeba sahsnul display a 15 minut nešel, ale jelikož jsem nechtěl být bez iphonu tak sem to nereklamoval, nedávno jsem objevil prasklinku v krytu dole u nabíječky, ale taky mi to nepřišlo nějak důležité. Až ted vecer jsem si rekl ze ho poslu na reklamaci, protoze koncem cervna odletam na ctvrt roku do zahranici, abych ho tam mel v poradku. Vemu stouratko na simkartu a ejhle at mackam jak mackam ten suplicek proste nejde vyndat :D kdyz se podivam pozorneji tak je taky prasklý. Myslíte, že mi zítra na prodejně vystaví nějaký duplikát simkarty? protože opravdu nejde vyndat :D a myslíte, že mi tu reklamaci uznají ? Díky, TM.
Mam naprosto stejnej problem. Od nabijeciho slotu smerem nahoru mam zhruba 2cm prasklinu. Bojim se,aby se to nerozjelo. Chci taky reklamovat. Mam iPhone od Vodafonu. Myslite,ze to uznaj? Sem si jistej, ze mi nikde nespadl. Na tohle sem opatrnnej.
-
- iPhone expert
Tak mam v GSMobile iPhona uz 8 dni a jeste je stale ve stavu "Opravuje se". Tak uvidim co dal.
Jinak se chci zeptat lidi co psali ze dostali v GSMobile novy kus. Jak se vlastne pozna "novy kus"? Nemuze se jednat o jiny, uz opraveny telefon?
Jinak se chci zeptat lidi co psali ze dostali v GSMobile novy kus. Jak se vlastne pozna "novy kus"? Nemuze se jednat o jiny, uz opraveny telefon?
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
Kdyz jsem dostal novy kus, byl v ochrané folii, jako kdybych ho prave vyndal z krabice, chromový rámeček naprosto bez škrábanců.
-
- Klub čistého iOS
Tak jsem taky vyreklamoval - prasklinka u konektoru, drobet jsem měl obavy, zda to uznají, protože jsem měl škráblé tlačítko on/off od pádu (fakt děsnej pád z metru a půl na asfalt), prasklinka vznikla asi 2 měsíce poté. Naštěstí mám T-Mobile a servis GSMobile. Navíc jsem na prodejně T-Mobile dostal náhradní iPhone . Za 16 dní (nebýt prodlouženého víkendu, tak dříve) byl nový iPhone doma.
Známý u Vodafone takové štěstí neměl, reklamoval kvůli chcípnutí telefonu, zároveň měl také u konektoru prasklinku. Telefon mu vrátili zpátky s tím, že jeví známky mechanického poškození a tudíž nemá nárok na reklamaci. Přitom on chová telefon jako v peřince a nikdy mu nespadl....
takže varuji, nebrat iP u Vodafone
Známý u Vodafone takové štěstí neměl, reklamoval kvůli chcípnutí telefonu, zároveň měl také u konektoru prasklinku. Telefon mu vrátili zpátky s tím, že jeví známky mechanického poškození a tudíž nemá nárok na reklamaci. Přitom on chová telefon jako v peřince a nikdy mu nespadl....
takže varuji, nebrat iP u Vodafone
Tak tos mě moc nepotěšil....tedka se právě chystám reklamovat prasklinu co mi sama vznikla u Vodafone. No jo no....tak se hold budu muset hádat...nechce se mi dávat dva a půl tisíce za novej zadní kryt...
no tak to mám asi odolný kus, protoze mi už hodnekrat spadnul na zem a zadna prasklinka. jo nějaká ta oděrka tam je, ale jinak v pohode...doufam teda že ho nebudu muset reklamovat, neboť bych s tim mohla mít asi problémek
No ja s mám ten samej problem s tou prasklinkou u konekrotu, ale v nedeli sem se rozhodl ze zajdu do o2 a reklamuju... vypujcili mi iphone a muj poslali do pryc... tak ted jen cekam az mi zavolaji esi reklamaci uznali a nebo ne e... pak dam vedet jak sem dopadl...
zdravim, chtel bych se zeptat kdyz pujdu reklamovat IP z prasklinkou tak sebou do obchodu musim vzit vsechno co sem dostal? jako treba sluchatka, manual atd nebo staci jen samotnej tel...
Můžeš vzít vše, ale nemusíš, není to nutné. Do příjmacího protokolu bude zapsáno co všechno jsi dal spolu s telefonem do reklamace. Já když jsem šel poprvá reklamovat, tak jsem měl vše, ale bylo mi řečeno, že telefon stačí. Potom dostaneš pouze přístroj (v ochrané folii která je na přístroji když ho vybalíš z krabice)
Chci se zeptat. Nema tady nekdo nejaky trik abych u vodafone uspel s reklamaci praskliny zadniho krytu? Urcitr mi to prasklo samo,pac mi nikdy nespadl. Ale co sem tu koukal,tak vetsina lidi s reklamaci neuspela. Predem mockrat dekuju za odpoved.
-
- Mírně pokročilý
trik na to neni asi ziadny,ale hlavne nesmies mat poskriabany,odrety kryt,alebo nieco podobne...lebo hned povedia ze padol alebo nieco.nesmie byt vidiet ziadne mechanicke poskodenie.
-
- iPhone guru
Tak jsem také reklamoval.
Praskliny kolem chromového rámečku, kolem dolních šroubků, u konektoru na sluchátka kryt prasklý uplně, jinak samozřejmě takřka u všech dir co v plastu jsou (díry na vaničku pro regulaci hlasitosti apod.), slabá výdrž baterky (opravdu velmi slabá, vydrží mi maximálně něco přes půl dne) a také akcelerometr, na který je občas nutno zaklepat na telefon. Ještě k tomu všemu na vrch sluchátka, protože mi od koupi chrastí pravý repráček (není to takový ten typický vychrastěný zvuk z hlasitého poslechu, ale takový zvláštní na který stačí už jen malinko pustit do sluchátek zvuk).
Všechny ty důvody k reklamaci bych jednotlivě snad ani neřešil, ale co je moc to je moc, tak jsem se nakonec rozhodl, že reklamovat půjdu. Byl jsem v obchodním centru v Letňanech a tam jsem zašel do autorizované prodejny O2. Vystál jsem si (spíše vyseděl) pár desítek minut frontu a když jsem se dostal na řadu, pán mi řekl, ať si popojedu pár těch a těch zastávek a zajdu do GSMobile - že tam mi řeknou hned co s telefonem je. Když jsem odporoval, že sám dobře vím co s ním je, a že navíc GSMobile již není servisem pro iPhony od O2, uzemnil mě a snad se ani nehodlal bavit dál. Nu dobrá, odcházím s krabičkou od iPhonu v ruce, jedu do GSMobile. Vstoupím do servisního střediska, zase stojím frontu. Nakonec jsem se dostal k mladému klukovi, vyndal jsem iPhone, záruční list... Nečekaně jsem se ihned dozvěděl, že musím do autorizované prodejny O2, neboť od té a té chvíle iPhone pro O2 neopravují. Ptám se tedy, kde je tady poblíž autorizovaný servis. Posílají mě zase zpět, do nákupního centra.
Nakonec jsem přišel do O2 prodejny, vystál frontu, a dostal jsem se k pěkné, mladé a hlavně příjemné slečně. Vybalil jsem telefon, sluchátka, záruční list a občanku, nadiktoval jí všechny ty problémy, padlo pár vtípků a upřímně jsme se zachehtali na celou prodejnu, až z toho kolegové na PC vedle přestali hrát Hledání min. Škoda jen, že neměli iPhone do zápůjčky, teď jsem skoro bez telefonu
Doufám, že dostanu nový kus. Pochybuji, že to všechno budou opravovat. Pak napíšu, jak jsem dopadl.
Praskliny kolem chromového rámečku, kolem dolních šroubků, u konektoru na sluchátka kryt prasklý uplně, jinak samozřejmě takřka u všech dir co v plastu jsou (díry na vaničku pro regulaci hlasitosti apod.), slabá výdrž baterky (opravdu velmi slabá, vydrží mi maximálně něco přes půl dne) a také akcelerometr, na který je občas nutno zaklepat na telefon. Ještě k tomu všemu na vrch sluchátka, protože mi od koupi chrastí pravý repráček (není to takový ten typický vychrastěný zvuk z hlasitého poslechu, ale takový zvláštní na který stačí už jen malinko pustit do sluchátek zvuk).
Všechny ty důvody k reklamaci bych jednotlivě snad ani neřešil, ale co je moc to je moc, tak jsem se nakonec rozhodl, že reklamovat půjdu. Byl jsem v obchodním centru v Letňanech a tam jsem zašel do autorizované prodejny O2. Vystál jsem si (spíše vyseděl) pár desítek minut frontu a když jsem se dostal na řadu, pán mi řekl, ať si popojedu pár těch a těch zastávek a zajdu do GSMobile - že tam mi řeknou hned co s telefonem je. Když jsem odporoval, že sám dobře vím co s ním je, a že navíc GSMobile již není servisem pro iPhony od O2, uzemnil mě a snad se ani nehodlal bavit dál. Nu dobrá, odcházím s krabičkou od iPhonu v ruce, jedu do GSMobile. Vstoupím do servisního střediska, zase stojím frontu. Nakonec jsem se dostal k mladému klukovi, vyndal jsem iPhone, záruční list... Nečekaně jsem se ihned dozvěděl, že musím do autorizované prodejny O2, neboť od té a té chvíle iPhone pro O2 neopravují. Ptám se tedy, kde je tady poblíž autorizovaný servis. Posílají mě zase zpět, do nákupního centra.
Nakonec jsem přišel do O2 prodejny, vystál frontu, a dostal jsem se k pěkné, mladé a hlavně příjemné slečně. Vybalil jsem telefon, sluchátka, záruční list a občanku, nadiktoval jí všechny ty problémy, padlo pár vtípků a upřímně jsme se zachehtali na celou prodejnu, až z toho kolegové na PC vedle přestali hrát Hledání min. Škoda jen, že neměli iPhone do zápůjčky, teď jsem skoro bez telefonu
Doufám, že dostanu nový kus. Pochybuji, že to všechno budou opravovat. Pak napíšu, jak jsem dopadl.
bback píše:Chci se zeptat. Nema tady nekdo nejaky trik abych u vodafone uspel s reklamaci praskliny zadniho krytu? Urcitr mi to prasklo samo,pac mi nikdy nespadl. Ale co sem tu koukal,tak vetsina lidi s reklamaci neuspela. Predem mockrat dekuju za odpoved.
ehm aky trik, ved pokial vies ze to nie je z padu tak sa nemas coho bat.
sam mam teraz skusenost z reklamovania ... prasknuty kryt pri konektore na nabijanie v rozsahu cca 3 cm. prasklina vznikla akoby odvnutra, proste pri silnejsom svetle ju bolo krasne vidiet, ale clovek ju nenahmatal (nieco ako prasknuta skrupina na vajci)
reklamacia prebehla dobre a behom tyzdna (presne 7 dni) som uz mal sms s odozvou nech si pridem po telefon ... vymena za novy kus.
s takouto rychlostou som sa stretol prvy krat a to zvyknem reklamovat dost veci este podotknem ze reklamacia bola podavana v t-mobile.
neviem co je na tom pravdy, ale pani ktora mi davala new fon som sa pytal ako teda riesia obdobne reklamacie a ci som jediny ... staznosti (hglavne na white verzie) na kryt je dost a priamo v servise to riesia sposobom stary kus "hosia do kosa" a poslu rovno novy
Děkuju za odpověď....tady je ten problém, že já sem si iPhone kupoval u Vodafone. A tam prej se jim praskliny uznávat nechce...
Jen jsem vytahl telefon z pozdra nalepil zagg a pozoruji prasklinu. je asi 1 cm od cocky napravo, v delce 2 mm a svisle, ma spise takouvou hnedou barvu, tak jsem zvedav, telefon jsem kupoval hned prvni den u nas..
ot: jinak lemovani kolem jacku uz fakt take nemam stribrne. kompletne se to oloupalo.
ot: jinak lemovani kolem jacku uz fakt take nemam stribrne. kompletne se to oloupalo.
-
- iPhone expert
Takze dnes jsem u sve opravy v Britexu nasel tuto zpravu:
"Neshoda - MAIL
Dobrý den, zaslali jste nám na opravu mt iPhone Imei ----- č. zakázky -----, mt má poškrábaný zadní kryt a malý vryp na lcd, tímto Vás informuji o neshodě a mt postupuje do procesu opravy.
S pozdravem"
Tak nevim co si o tom myslet. Uznali zaruku nebo neuznali? Zadni kryt jsem poskrabany nemel a vryp na LCD taky ne.
EDIT: Pikantni je to, ze do Britexu to po tydnu odeslal GSMobile a pokud vznikly zavady behem toho procesu a v Britexu zapsali tyto zavady, tzn. ze vznikly jiz pred prijetim v Britexu, mohu se domahat pripadne uhrady v GSMobile?
"Neshoda - MAIL
Dobrý den, zaslali jste nám na opravu mt iPhone Imei ----- č. zakázky -----, mt má poškrábaný zadní kryt a malý vryp na lcd, tímto Vás informuji o neshodě a mt postupuje do procesu opravy.
S pozdravem"
Tak nevim co si o tom myslet. Uznali zaruku nebo neuznali? Zadni kryt jsem poskrabany nemel a vryp na LCD taky ne.
EDIT: Pikantni je to, ze do Britexu to po tydnu odeslal GSMobile a pokud vznikly zavady behem toho procesu a v Britexu zapsali tyto zavady, tzn. ze vznikly jiz pred prijetim v Britexu, mohu se domahat pripadne uhrady v GSMobile?
neviem ako u vas, u nas ked davam vec na reklamaciu tak si dotycny obchodnik popozera vec a zapise vsetky zavady resp skrabance ... sam to tak pozadujem.
nasledne ak by doslo k nejakej novej chybe (zatial sa nestalo, tak som nemal ako riesit), tak samozrejme ze za poskodenie prebera zodpovednost obchodnik.
btw, mame to aj v obcianskom zakonniku stanovene ... druha vec je samozrejme dokazovanie ze si to nespravil ty ale az nasledne obchodnik. ale prakticky pri odovzdani tovaru samotnym podpisom prebera vsetku zodpovednost za tovar obchodnik.
ano, mas pravo sa domahat nahrady u toho kto tie zavady zapricinil ... len ako som pisal otazne je prave to dokazovanie
nasledne ak by doslo k nejakej novej chybe (zatial sa nestalo, tak som nemal ako riesit), tak samozrejme ze za poskodenie prebera zodpovednost obchodnik.
btw, mame to aj v obcianskom zakonniku stanovene ... druha vec je samozrejme dokazovanie ze si to nespravil ty ale az nasledne obchodnik. ale prakticky pri odovzdani tovaru samotnym podpisom prebera vsetku zodpovednost za tovar obchodnik.
ano, mas pravo sa domahat nahrady u toho kto tie zavady zapricinil ... len ako som pisal otazne je prave to dokazovanie